Mountain Country Rondreis in 20 dagen

U kan deze reis boeken vanaf 2.990 euro pp                                                           

                                                                                    

INBEGREPEN:

- 19 hotelovernachtingen op basis van logies in 2 à 3* hotels/lodges

- Huurwagen Intermediate SUV Ford Escape voor de volledige periode (Alamo Fully insurance)
- Ferry Inside Passage + huurwagen 
- Ferry Victoria naar Vancouver
- Gepersonaliseerd digitaal en interactief Nederlandstalige roadbook.
- Parkpass voor alle Nationale parken tot 7 personen + 1 wagen inclusief.
- Travelkey App die als Gps kan functioneren
-10Gb data simkaart

 

NIET INBEGREPEN:

-Internationale vluchten
-Gps
-Niet vermelde maaltijden, drank, parking & benzine kosten             
-Excursies                                                                                                                                                                   Voorbeelden van enkele van onze huurwagens

-Weekend supplement
-Persoonlijke uitgaven en verzekeringen                                                                                                

De Inside Passage, welke om de dag vaart, is vertrek van deze autoreis in 2024 als volgt:
Mei: 3, 10, 17, 19, 21, 23, 25, 27, 29, 31
Juni en Juli: alle even dagen van de maand
Augustus: alle oneven dagen van de maand
September: 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 20 en 27
Oktober: 4 en 11

Indien u vertrekt op 3-10-17 mei, 20-27 september of 4-11 oktober 2024 dan vertrekt de Inside Passage niet 's morgens om 07.30 maar rond 11.00 uur en arriveert u niet 's avonds om 23.30 maar de volgende ochtend rond 09.00 uur (dag 16). Een hut is dan automatisch inbegrepen.

Dag 1: Brussel of Amsterdam - Vancouver

Na aankomst in Vancouver haalt u uw huurwagen op en rijdt u naar het hotel in Vancouver. Daarna heeft u vrije tijd om deze multiculturele stad te verkennen.

 

Dag 2: Vancouver

De bekendste stad van British Columbia biedt vele mogelijkheden. Aanraders zijn Chinatown, het MacMillan Planetarium, Granville Island en Gastown. En wat dacht u van de Capilano Suspension Bridge? Geniet vanaf de ruim 70 meter hoge hangbrug van adembenemende uitzichten, bewandel de Treetops Adventure of duik in de geschiedenis van de First Nations, de inheemse volkeren van Canada.


Bezienswaardigheden Vancouver:

Grouse Mountain   
Granville Island
Yaletown                               
Davie Village
Robson Street                       
Granville Street
Canada Place                        
Stanley Park
Brockton Totem Point             
Vancouver Lookout
Gastown                               
Coal Harbour
North Shore Mountains          
Olympic Peninsula Mountains
Chinatown                            
Capilano Suspension Bridge
Vancouver Aquarium             
English Bay

Excursies Vancouver
Fietsen in Stanley Park
Fietsen langs de Bayshore
2 uur Capilano Suspension Bridge
2 uur Gastown Fototour
4 uur Grouse Mountain Sunset Tour
Zwemmen met zeehonden in Nanaimo
2 uur Hop on HOp off Troley Tour
3 uur Foodtour in Gastown
3 uur Foodtour in Granville Island Market
3 uur Foodtour Chinatown
30 minuten Floatplane Tour


 


Dag 3: Vancouver – Harrison Hot Springs (125km)

Vandaag heeft u een korte rit voor de boeg. U gaat in oostelijke richting naar Harrison Hot Springs met het gelijknamige meer. De stad is gekend omwille van de talloze warmwaterbronnen. Breng onderweg een bezoek aan de fraaie Minter Gardens. 


Dag 4: Harrison Hot Springs - Penticton (290 km)

 Via Manning Provincial Park en de Okanagan Valley rijdt u naar Penticton aan de rand van Lake Okanagan. Okanagan Valley staat bekend om zijn vele boom- en wijngaarden en er zijn verschillende recreatiemogelijkheden. 
Dag 5: Penticton – Revelstoke (260 km)

Neem de tijd om Okanagan Valley verder te verkennen of ga even uitblazen op het strand. ’s Middags begint u aan de fantastische rit naar Revelstoke. Onderweg ziet u spectaculaire watervallen, hoge bergtoppen en blauwgroene meren.


Dag 6: Revelstoke – Banff (280km)

Vandaag ontdekt u drie nieuwe hoogtepunten: eerst de Rogers Pass, direct daarna het Glacier National Park en tenslotte Lake Louise. Dit azuurblauwe meer is zeker een fotostop waard. Uw eindbestemming vandaag is het gezellige stadje Banff. 

Dag 7: Banff

Vandaag heeft u de hele dag vrij in Banff National Park. Ontdek het charmante stadscentrum en geniet volop van de prachtige natuur in het National Park. Maak zeker ook een boottocht over het mooie Lake Minnewanka of neem de gondellift naar Sulphur Mountain.


Dag 8: Banff – Jasper (285 km)

De route naar Jasper gaat over Canada’s mooiste highway: de Icefields Parkway. Onderweg kan u met een Ice Explorer op de Athabasca gletsjer rijden, een unieke ervaring. U verblijft vandaag in Jasper, het grootste nationale park van de Canadese Rockies.

Dag 9: Jasper:

Jasper biedt tal van uiteenlopende mogelijkheden. U kan het stadscentrum te voet verkennen of onder leiding van een gids naar wildlife speuren. Om de dag af te sluiten kan u baden in de historische Miette warmwaterbronnen. 

Dag 10: Jasper – Clearwater (345 km)

Vandaag staat opnieuw een fascinerende autorit op het programma. Via de prachtige Yellowhead Highway rijdt u naar Clearwater, vlakbij het Wells Gray Provincial Park. Onderweg komt u langs Mount Robson, het hoogste punt van de Rockies.

 

Dag 11: Clearwater / Wells Gray NP

Vandaag heeft u vrije tijd in Clearwater en kan u een bezoek brengen aan Wells Gray Provincial Park. Ga vandaag relaxen of wees net actief bezig. U kan in deze ongerepte wildernis wandelen, paardrijden, kanoën of wildwaterraften en de kans om beren te zien is sterk aanwezig.

 

Dag 12: Clearwater – 100 Mile House (150 km)

U hoeft slechts een kleine afstand te overbruggen in een regio die een belangrijke  rol heeft gespeeld in de Canadese geschiedenis. De reis gaat door uitgestrekte landbouwgebieden en volgt het pad van de oude goudzoekers uit de 18de eeuw. Uw eindbestemming is 100 Mile House, een belangrijke stopplaats ten tijde van de Gold Rush voor de goudzoekers.

 

Dag 13: 100 Mile House – Prince George (325 km)

U rijdt vandaag de diepe wildernis van British Columbia in. Stop in Barkerville, waar u opnieuw in de voetsporen van de Gold Rush pioniers kunt treden.

 Dag 14: Prince George – Smithers (375 km)

Vandaag rijdt u door een gebied dat sterke culturele en historische banden heeft met  de ‘Canadian Natives’, de verschillende indianengroepen.

 

Dag 15: Smithers – Prince Rupert (350 km)

Uw route loopt door de fraaie vallei van de Skeena River. Bezoek in Hazelton Ksan Native Village met huizen, een museum en totempalen van de Gitskan First Nation. U overnacht in Prince Rupert. Deze havenplaats aan de Pacific Ocean vormde ooit het woongebied van de Tsimshian en Haida volken. Herinneringen hieraan zijn de totempalen in de parken in de stad.  Dag 16: Prince Rupert – Port Hardy (40 km + ferry)

Voor sommigen ongetwijfeld het hoogtepunt van deze reis: de Inside Passage. Een 15-uur durende ferry vanuit Prince Rupert naar Port Hardy op Vancouver Island. De route volgt de machtige kustlijn van British Columbia. Vergeet zeker uw camera niet want walvissen en orka’s worden hier regelmatig gespot.


 

Dag 17: Port Hardy – Campbell River (235 km)

Volg vandaag de oostkust van Vancouver Island naar Campbell River. Deze streek is gekend om het zalmvissen. 

Dag 18: Campbell River – Victoria (265 km)

Verder langs de kust rijdt u vandaag naar de hoofdstad van British Columbia, Victoria. U rijdt door plaatsen als Nanaimo en Chemainus en volgt de panoramische Malahat Drive.

 

Dag 19: Victoria

Geniet van de Britse invloeden in Victoria. Deze stad leent zich ook als uitvalsbasis om een walvisobservatie te ondernemen. U gaat per boot op zoek naar walvissen, zeehonden, dolfijnen en orka’s. Indien u wat avontuurlijk bent, kies dan zeker voor een zodiac.


 

Dag 20: Victoria – Vancouver (70 km + ferry) - Brussel of Amsterdam

Deze ochtend neemt u de ferry terug naar het vasteland. U rijdt meteen verder naar de luchthaven om uw wagen in te leveren en neemt uw terugvlucht naar huis.
Programma kan volledig aangepast worden naar uw wensInside Passages Canada
Vancouver
Vancouver
Vancouver