Atlantic Maritimes in 14 dagen

Dag 1: vliegreis naar Halifax

U vliegt vandaag naar Halifax. Na aankomst in Halifax gaat u zelfstandig naar uw centraal gelegen hotel. Halifax ligt op het schiereiland Nova Scotia, aan een van de grootste natuurlijke havens ter wereld en heeft alle kenmerken van zowel een moderne als historische stad.

Dag 2: Halifax – Moncton

Tijdens de rit langs de oevers van de Fundy-baai komt u meer te weten over deze bijzondere plek met ‘s werelds grootste getijverschillen. Op weg naar Moncton in New Brunswick stopt u bij de Joggins Fossil Cliffs, een Werelderfgoedlocatie. In de grote klifwand zijn fossielen van 300 miljoen jaar oud te zien. In New Brunswick gaat u aan boord van een kreeftboot voor een cruise door de Shediac Bay. Er wordt verteld over de visindustrie en u krijgt een heerlijke kreeftmaaltijd voorgeschoteld. (continentaal ontbijt, lunch en diner inbegrepen)

Dag 3: Moncton – Saint John

Aan de oever van de Fundy-baai vindt u een mooi natuurwonder: de Hopewell Rocks. Deze losstaande massieve rotsformaties staan tijdens vloed in het water, waardoor ze op bijzondere wijze zijn vormgegeven. Vervolgens bereikt u via het Fundy National Park de stad Saint John, waar u een citytour maakt. U ziet onder andere de Reversing Falls bij de mond van de St John-rivier. Wanneer het vloed is, overspoelt het water uit de baai de stroom van de rivier en ontstaan er onderstromingen, watervalletjes en stroomversnellingen. (ontbijt en lunch inbegrepen).

Dag 4: Excursie St. Andrews-by-the-Sea

Vandaag staat er een excursie op het programma naar St. Andrews by-the Sea, een echt kustplaatsje met een groot negentiende-eeuws erfgoed, mooie architectuur en een rijk zeeleven. Als het weer het toelaat, maakt u een walviscruise. De namiddag is ter vrije besteding. (ontbijt en lunch inbegrepen).

Dag 5: Saint John – Annapolis Valley

Na een vrije ochtend stapt u gaat u per ferry terug naar Nova Scotia. Onderweg ziet u misschien wel walvissen. U meert aan in Digby, dat zichzelf de sint–jakobsschelphoofdstad van de wereld noemt. De Acadische cultuur is hier nog overal aanwezig. Acadië was eeuwen geleden het door Frankrijk geclaimde gebied in het noordoosten van Noord-Amerika. (ontbijt en diner inbegrepen).

Dag 6: Annapolis Valley – Halifax

In Halifax verdiept u zich verder in de Acadische cultuur. De eerste Fransen vestigden zich hier al in de vroege zeventiende eeuw. De Grand Pre National Historic Site staat in het teken van Acadiërs die er van 1682 tot 1755 gevestigd waren. Voordat u terugkeert naar Halifax neemt u deel aan een lokale wijnproeverij. (ontbijt inbegrepen).

Dag 7: Halifax omgeving

Het rustige Peggy's Cove is vooral bekend vanwege haar vuurtoren, die tot de meest gefotografeerde plekken van Atlantisch Canada behoort. U volgt de kustlijn richting Lunenburg, een stadje met een belangrijk historisch centrum en een grote vloot met zeilschepen. Wandel door deze oude stad en bezoek het Fisheries Museum. Later op de dag arriveert u weer in Halifax voor uw tweede overnachting (ontbijt inbegrepen).

Dag 8: Halifax – Charlottetown

Vandaag rijdt u van Nova Scotia via de kilometerslange Confederation Bridge naar Prince Edward Island, een eiland dat vroeger alleen toegankelijk was per boot. Onderweg komt u in het Glooscap Heritage Centre & Mi’kmaq Museum meer te weten over de Mi’kmaq-indianen. ‘s Avonds bezoekt u in het Confederation Centre of the Arts een theatervoorstelling van een lokaal toneelgezelschap. (ontbijt inbegrepen).

Dag 9: Charlottetown / Prince Edward Island

‘s Morgens kunt u op eigen gemak door Charlottetown slenteren of deelnemen aan een wandeltocht door de stad. In de middag maakt u een mooie rit over Prince Edward Island, waarbij u onder andere langs rode kliffen, witte stranden, licht glooiende zandduinen en groene velden komt. De eindbestemming van de rit is het Prince Edward Island National Park. Voordat u terugkeert naar Charlottetown neemt u een kijkje bij de Green Gables Heritage Site, die als inspiratie diende voor de klassieker Anne of Green Gables van de Canadese schrijfster Lucy Maud Montgomery. ‘s Avonds staat een traditioneel gerecht met kreeft op het menu. (ontbijt en diner inbegrepen).

Dag 10: Charlottetown – Baddeck

Na het ontbijt brengt een veerboot u via de Straat van Northumberland terug naar Nova Scotia om verder te rijden naar Cape Breton Island. In Baddeck brengt u een bezoek aan de Alexander Graham Bell National Historic Site, waar u meer te weten komt over het bekende genie dat het eiland als zijn thuis beschouwde. (ontbijt en diner inbegrepen).

Dag 11: Baddeck / Cabot Trail

De route van vandaag leidt u over een van de mooiste autoroutes in Noord-Amerika. De Cabot Trail slingert over de rotsachtige Atlantische kust van Cape Breton en daalt af naar de indrukwekkende plateaus van het Cape Breton Highlands National Park. Diverse uitzichtpunten bieden schitterende vergezichten over de ruige kustlijn van Cape Breton. Voordat de reis vervolgt naar Baddeck maakt u (bij gunstige weersomstandigheden) een walviscruise. (ontbijt, picknick-lunch en diner inbegrepen).

Dag 12: Baddeck – Halifax

Een bezoek aan het Fortress of Louisbourg, dat rond 1744 behoorde tot de grootste nederzettingen binnen Nieuw-Frankrijk, gunt u een blik in het alledaagse leven van de eerste kolonisten. Door middel van gekostumeerde gidsen komt de regionale geschiedenis tot leven. Vervolgens trekt u langs de oever van het Bras d’Or Lake naar Halifax voor uw laatste nacht in de ‘Maritimes’. (ontbijt inbegrepen).

Dag 13: Halifax – Europa

U gaat op eigen gelegenheid naar het vliegveld van Halifax om daar het vliegtuig terug naar huis te nemen. (continentaal ontbijt inbegrepen).

Dag 14: aankomst Europa

In de loop van de dag landt u op de Europese luchthaven van uw keuze. De reis is ten einde en u vervolgt uw weg naar huis. U kunt terug kijken op een geweldige rondreis door Canada.

Inclusief

• intercontinentale vlucht van/naar Halifax
• 12 nachten verblijf op basis van logies
• 12 x ontbijt
• 4 x lunch
• 5 x diner
• Alle omschreven excursies en entreegelden nationale parken (tenzij anders vermeld)
• Vervoer per lokale airconditioned touringcar met toilet
• Alle data met deskundige Engelssprekende reisleiding (dag 1 t/m 13).

Exclusief

• overige maaltijden
• Facultatieve excursies met bijbehorende entreegelden
• Transfers van en naar de luchthaven
• Fooien en uitgaven van persoonlijke aard