Canada Camper Reizen


 • Een campervakantie in Canada is de ideale manier om kennis te maken met het natuurschoon dat Canada te bieden heeft.
 • U heeft tijdens gans de reis de vrijheid om te overnachten waar u wilt. Let wel op dat u de campings best ruim op voorhand boekt !!
 • Wildkamperen mag bijna nergens.
 • Ook al biedt een camperreis veel vrijheid toch komt er veel bij kijken. Gelukkig hebben onze reisadviseurs veel ervaring in het reizen per camper door Canada.
 • U krijgt dus advies van echte specialisten! 
 • Als u bij ons een camper boekt, krijgt u een standard interactieve roadbook cadeau.
 • Al onze Canada autoreizen kan u gebruiken als Canada Camper Reizen routevoorbeelden.


Onze prefered camperverhuurder in Canada is Fraserway. Deze verhuurder is niet alleen de grootste in Canada maar levert ook nog eens de nieuwste campers. Met keuze uit 11 verschillende truck campers en motorhomes, is er altijd een type dat bij u past! Ook voor rolstoelgebruikers heeft Fraserway een camper ontwikkeld, de A-Class wheelchair accesible.

Fraserway heeft verhuurdepots in Vancouver, Calgary, Edmonton, Whitehorse, Toronto en Halifax. Transfers van en naar het verhuurstation zijn inbegrepen bij alle airport hotels en een selectie van hotels in de diverse steden. Bij Fraserway hoeft u niet extra te betalen voor meerder bestuurders.  Op de diverse verhuur stations is vrijwel altijd Nederlandstalig personeel aanwezig om u uitleg te geven over uw camper. Hoe dan ook, u ontvangt altijd een Nederlandstalige pakket met een uitgebreide gebruiksaanwijzing over alle apparatuur in de camper. Daarnaast ontvangt ook nog routekaarten en campground informatie.

Goed verzekerd bij Fraserway!


Bij Fraserway kunt u kiezen uit verschillende pakketten die het vaak voordeliger maken dan losse onderdelen te boeken. Bij het All Inclusive pakket en Full Inclusive pakket is standaard een CDW verzekering inbegrepen waarbij het eigen risico beperkt wordt tot CA$ 750,00 per geval. U kunt het eigen risico ook afkopen met een zogenaamde CDR verzekering.
Voordelen

 • de nieuwste modellen motorhomes
 • transfers van luchthaven of hotel naar het verhuurstation zijn inbegrepen
 • u ontvangt een uitgebreide "travel kit" met kaarten en brochures
 • geen extra kosten voor tweede of derde chauffeur
 • grensoverschrijding met USA kosteloos toegestaan
 • Nederlandstalig personeel
 • u kunt uw camper 's morgens al ophalen

Van Conversion

Truck Camper TC-S

Truck Camper TC

Camper C-Small

Truck Camper TC-B

Camper C-Medium

Camper C-XLarge

Camper Overlander

Camper C-Large

Canadream is één van de grotere camperverhuurders in Canada en verhuurt campers van maximaal 3 seizoenen oud. Bij Canadream heeft u de keuze uit 5 verschillende types campers en daarnaast bestaat er ook nog een Run of Fleet programma. U heeft dan de keuze uit Run of Fleet 2, die maximaal geschikt is voor 2 personen. De andere mogelijkheid is Run of Fleet 4, deze optie is maximaal geschikt voor 2 volwassenen en 2 kleine kinderen. U weet dan vooraf niet welk type camper u ontvangt bij aankomst op het verhuurstation, dit wordt ter plaatste bepaald.

De campers worden speciaal voor Canadream gemaakt volgens de eigen standaard van deze verhuurder. De kwaliteit van de campers is dan ook zeker goed te noemen.

U vindt de verhuurstations van Canadream in Halifax, Toronto, Montreal, Whitehorse, Calgary Vancouver en Edmonton. Afhankelijk van de bestemming kunt u een privé of shuttle transfer van en naar het verhuurstation bij boeken tegen betaling.

Canadream maakt gebruik van zogenaamde flex-tarieven, deze worden wekelijks aangepast. Is er veel aanbod van een bepaalde camper dan daalt de prijs, is er weinig aanbod meer dan stijgt de prijs. Het is ook mogelijk om een zogenaamde one way te boeken, u haalt de camper op in de ene plaats en levert deze in een andere plaats in. Hiervoor gelden wel extra drop off kosten.

MHB Midi Camper

Waar boekt u uw campeerplaatsen ?


Hier zijn enkele populaire opties om uw parkeerplaatsen in West-Canada te boeken:

 1. Parks Canada Reservations: Voor nationale parken zoals Banff en Jasper kun je via de officiële Parks Canada-website camperplaatsen boeken. Hier kun je je kampeerplek reserveren en betalen. Website: Parks Canada Reservations

 2. ReserveAmerica: ReserveAmerica is een populaire website voor het reserveren van kampeerplekken in Noord-Amerikaanse nationale parken en campings, waaronder die in West-Canada. Website: ReserveAmerica

 3. Campspot: Campspot is een platform dat kampeerders helpt bij het vinden en boeken van camperplaatsen. Het heeft een brede selectie campings in verschillende delen van Canada. Website: Campspot

 4. GoRVing Canada: GoRVing Canada biedt informatie en bronnen voor kampeerders, waaronder een tool om campings en RV-parken te zoeken en te boeken. Website: GoRVing Canada

 5. Camping in British Columbia: Voor campings in de provincie British Columbia kun je de officiële website gebruiken om te zoeken en te boeken. Website: Camping in British Columbia

Zorg ervoor dat je de beschikbaarheid, tarieven en voorwaarden controleert voordat je een reservering maakt. Elke website heeft mogelijkheden om te filteren op locatie, datum en voorzieningen, zodat je de perfecte camperplaats voor je reis kunt vinden.

Camping Reviews Vind Je Hier


Deze campingdatabases met reviews kunnen je helpen bij het vinden van kampeerplekken en het lezen van ervaringen van andere kampeerders. Hier zijn enkele populaire campingdatabases met reviews:

 1. Campground Reviews (RV Park Reviews): Deze website biedt uitgebreide reviews van campings en RV-parken in Noord-Amerika. Kampeerders delen hun ervaringen, beoordelingen en foto's van de campings. Website: Campground Reviews

 2. TripAdvisor: TripAdvisor heeft een speciale sectie voor campings en caravanparken waar je beoordelingen, foto's en ervaringen van andere reizigers kunt vinden. Dit kan nuttig zijn bij het plannen van je kampeertrip. Website: TripAdvisor Campgrounds

 3. AllStays: AllStays is een platform dat informatie biedt over campings, RV-parken en truckstops in Noord-Amerika. Het bevat ook reviews en beoordelingen van kampeerders. Website: AllStays

 4. RV Parky: RV Parky is een app en website die campings en RV-parken toont, inclusief reviews en beoordelingen van andere kampeerders. Website: RV Parky

 5. RV Trip Wizard: RV Trip Wizard biedt niet alleen informatie over campings, maar ook tools om je reis te plannen. Het heeft reviews en beoordelingen van campings in Noord-Amerika. Website: RV Trip Wizard

Houd er rekening mee dat reviews subjectief kunnen zijn en dat ervaringen van kampeerders kunnen variëren. Het is een goed idee om meerdere bronnen te raadplegen en te kijken naar de algemene consensus over een camping voordat je een keuze maakt.

Auto Rondreis Canada versus Camper Rondreis  Canada


Plus punten Canada Rondreizen per Camper 

- De meeste campers beschikken over een keuken met koelkast en kleine vriezer, kookfornuis,badkamer met toilet en douche.In sommige gevallen een microgolfoven en Tv. Een toilet is steeds in de geburen echt handig


 1. Ultieme Vrijheid: Met een camper heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Je kunt spontaan je reisroute aanpassen en stoppen op prachtige plekken die je onderweg tegenkomt. Alhoewel op sommige plaatsen zoals  in NP dien je zeer tijdig te reserveren

 2. Huiselijk Comfort: Een camper is als een mobiel huis op wielen. Je hebt de beschikking over een comfortabel bed, een eigen badkamer, een keuken met koelkast en kookgelegenheid, en vaak ook entertainmentfaciliteiten.

 3. Zelfvoorzienend: Campers zijn uitgerust met faciliteiten zoals een watervoorraad en afvaltanks, waardoor je zelfvoorzienend kunt zijn zonder afhankelijk te zijn van voorzieningen onderweg.

 4. Flexibele Route: Je kunt je reisroute aanpassen aan je eigen tempo en interesses. Je hoeft niet vast te houden aan strikte vertrek- en aankomsttijden.

 5. Contact met Natuur: Kamperen in de natuurlijke omgeving biedt een unieke verbinding met de natuur. Je kunt wakker worden met prachtige uitzichten en de geluiden van de natuur. Ook niet altijd waar afhankelijk van uw route

 6. Sociale Ervaring: Campings bieden vaak de kans om andere reizigers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Dit kan leiden tot nieuwe vriendschappen en waardevolle tips.

 7. Besparing op Accommodatie: Reizen met een camper elimineert de noodzaak om hotels te boeken, wat kan leiden tot aanzienlijke besparingen op accommodatiekosten.

 8. Zelfbereide Maaltijden: Met een eigen keuken aan boord kun je zelf maaltijden bereiden. Dit bespaart niet alleen geld, maar geeft je ook de controle over je dieet en voedingsvoorkeuren.

 9. Avontuurlijke Geest: Reizen met een camper stimuleert een avontuurlijke en onafhankelijke geest. Je kunt op eigen initiatief nieuwe plaatsen ontdekken en je eigen route bepalen.

 10. Spontane Stops: Je kunt altijd stoppen en genieten van interessante bezienswaardigheden, uitzichten of activiteiten langs de weg, zonder je zorgen te maken over het vinden van accommodatie.Nadelen van een Camper vakantie


- Reis je met 4 personen en verblijf je op 1 kamer met 1 huurwagen zal je veel goedkoper uitkomen dan met een camper.  Je kan niet wild camperen, dus de grote vrijheden met reizen per camper zijn er niet echt meer.  Steden zijn niet of bijna niet toegankelijk voor campers + zeer moeilijk om parkeerplaats te vinden, supermarkten bieden de oplossing.  Een camper vergt meer inspanning dan een auto. Watertanks raken leeg en afvalwater moet worden geleegd. Bij het verlaten van campings moet je opletten: is alles losgekoppeld, is het servies netjes opgeborgen (om rondvliegende voorwerpen te voorkomen) en zijn alle opbergvakken gesloten.


 1. Grootte en wendbaarheid: Campers zijn groter en minder wendbaar dan gewone auto's. Het kan lastig zijn om smalle straten, bochten en drukke verkeersgebieden te navigeren.

 2. Brandstofverbruik: Campers hebben over het algemeen een hoger brandstofverbruik dan personenauto's. Dit kan leiden tot hogere brandstofkosten, vooral bij lange afstanden.

 3. Parkeerproblemen: Het vinden van geschikte parkeerplaatsen voor campers kan een uitdaging zijn, vooral in stedelijke gebieden. Kleinere parkeerplaatsen kunnen ontoegankelijk zijn.

 4. Kosten: Naast brandstofkosten kunnen campers extra kosten met zich meebrengen, zoals tolwegen, campingtarieven en onderhoudskosten.

 5. Beperkte snelheid: Vanwege hun omvang en gewicht hebben campers soms te maken met snelheidsbeperkingen op sommige wegen.

 6. Beperkte flexibiliteit: Eenmaal op een campingplaats aangekomen, kan het lastig zijn om je camper te verlaten en even snel boodschappen te doen of een snelle bezienswaardigheid te bezoeken.

 7. Comfort en ruimte: Hoewel campers meer ruimte bieden dan tenten, kunnen ze nog steeds beperkter zijn dan hotelkamers. De leefruimte kan krap aanvoelen, vooral tijdens slecht weer.

 8. Sanitaire voorzieningen: Hoewel veel campers sanitaire voorzieningen hebben, kunnen ze soms minder comfortabel zijn dan die in hotels. Legen van afvaltanks kan een minder aangenaam aspect zijn.

 9. Campings reserveren: Vooral tijdens drukke reisperiodes is het noodzakelijk om campings van tevoren te reserveren, wat de flexibiliteit en spontaniteit van je reis kan beïnvloeden.

 10. Rijervaring: Rijden met een camper vereist mogelijk enige aanpassing, vooral als je niet gewend bent aan het besturen van een voertuig van die omvang.