Grote West-Canada Rondreis in 28 dagen

U kan deze reis boeken vanaf 3,645 euro pp                            

                                                                                    

INBEGREPEN:

- 27 hotelovernachtingen op basis van logies in 2 à 3* hotels/lodges

- Huurwagen Intermediate SUV Ford Escape voor de volledige periode (Alamo Fully insurance)
- Ferry Inside Passage + huurwagen 
- Ferry Victoria naar Vancouver
- Gepersonaliseerd digitaal en interactief Nederlandstalige roadbook.
- Parkpass voor alle Nationale parken tot 7 personen + 1 wagen inclusief.
- Travelkey App die als Gps kan functioneren
-10Gb data simkaart

 

NIET INBEGREPEN:

-Internationale vluchten
-Binnen of buitenkajuit / loungezetel op Inside Passages
-Gps
-Niet vermelde maaltijden, drank, parking & benzine kosten             
-Excursies                                                                                                                                                           Voorbeelden van enkele van onze huurwagens

-Weekend supplement
-Persoonlijke uitgaven en verzekeringen    Vertrekdata Inside Passage: Prince Rupert 07u30 naar  Port Hardy 23u30 

June: even-numbered days 
July: even-numbered days 
August: odd-numbered days 
September: even-numbered days except Sep 127:30 AM1 Stop Bella Bella or Klemtu - see schedules below**11:30 PMSeptember 128:30 AM1 Stop Bella Bella or Klemtu - see schedules below**11:30 PM


Juni: 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30

Juli:  2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30

Augustus: 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23, 25, 27, 29, 31

September: 6, 12

* De ferry vertrekt pas om 11uur ipv 07u30 ! U arriveert niet 's avonds om 23 uur, maar de volgende dag 17 om 09 uur ! Een hut is niet automatisch inbegrepen, maar kan bijgeboekt worden.


Dag 1: Brussel of Amsterdam - Vancouver / Richmond
Na aankomst in Vancouver gaat u op eigen houtje naar het hotel. Daarna u heeft de rest van de dag vrij om deze stad te ontdekken.


Dag 2: Vancouver - Victoria  (70km) (Walvisspotten)

Oppik huurwagen op de luchthaven.Na de ferrytocht kan u best  halt houden bij de mooie Butchart Gardens: Deze tuinen, gelegen in Brentwood Bay vlak bij Victoria, trekken jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers. In 1906 liet het echtpaar Butchart een Chinese tuin aanleggen, de eerste van een hele rij. Terwijl Mrs. Butchart steeds meer planten verzamelde, bracht Mr. Butchart vogels van over de hele wereld bijeen. De tuinen breidden steeds verder uit en zijn momenteel voorzien van verlichting, twee grote totempalen en een aantal bronzen beelden. In de maanden juli en augustus en tijdens het vakantieseizoen in de winter worden er talrijke activiteiten in het park georganiseerd. Er zijn vuurwerkshows en concerten, van klassiek tot jazz.

Victoria is de hoofdstad van de provincie British Columbia, heeft een Engelse uitstraling en claimt Engelser te zijn dan Engeland. Zo rijden er rode dubbeldekkers rond, zijn veel huizen in tudorstijl gebouwd en vind je er verzorgde tuinen die de stad de bijnaam 'City of Gardens' hebben bezorgd. De Butchart Gardens en Hatley Castle zijn er voorbeelden van. Een hoogtepunt op cultureel gebied is het Royal British Columbia Museum, waar de nadruk ligt op de geschiedenis van Victoria en British Columbia.

Bezienswaardigheden Victoria :

Inner Harbour
Old Town
Beacon Hill

Parliament Hill
Thunderbird Park

Excursies Victoria:
Butschart Gardens
4 uur Eagle Wing Whale & Wildlife Tour
Victoriaanse Paard en kar Tour
Food Tour
Fiets Tochten


Dag 3: Victoria - Port Renfrew - Duncan - Nanaimo - Port Alberni (330km)

Vandaag rijden we een stukje natuur waar de meeste toersiten niet komen.

Onze eerste stop is Sooke: je kan hier boottochten maken om de grote bewoners van de zee, zoals orka’s, zeeleeuwen, zeehonden en walvissen te spotten. Wandelliefhebbers kunnen terecht op de Juan de Fuca Marine Trail (47 km), die je langs regenwoud, kust, zandstranden en uitkijkpunten voert. Als je een deel van deze route wilt lopen, dan vormt het Juan de Fuca Provincial Park een goed startpunt. In het westen van dit park vind je Botanical Beach, het westelijke beginpunt van de Marine Trail. 

Port Renfrew: is een omgeving waarvan je mond openvalt meters hoge cedarbomen en uiterst ruige kuststroken. Als liefhebber van ongerepte stranden kan je hier je hart ophalen. Verwacht geen zand, maar wel mystieke getijdepoelen met een schat aan kleine zee-flora en fauna erin. Echt een plek om een stevige wandeling te maken en daarna in de lokale pub te bekomen

Duncan: staat bekend als ‘City of Totems’ omdat er langs de weg totempalen te zien zijn. Een paar kilometer ten noorden van Duncan ligt het BC Forestry Discovery Centre met een binnen- en buitententoonstelling over bomen. In het Gordon Bay Provincial Park zijn mogelijkheden om te zwemmen, te vissen en een bootje te huren.

Chemainus: Mijnbouw, visserij en bosbouw waren de oorspronkelijke industrieën in Chemainus. Toen buitenlanders zich mengden met de indiaanse bevolking bleek dat de oude industrieën, niet meer voldeden om in de inwoners hun levensbehoeften te voorzien.  Een toeristisch idee ontstond: de geschiedenis van de stad uitbeelden in een serie muurschilderingen en een openluchtgallerij te maken. De nu bijna veertig aanwezige muurschilderingen beelden scènes uit de (indiaanse) geschiedenis en trekken veel toeristen naar Chemainus.

Nanaimo: in Nanaimo heb je prachtige natuur binnen handbereik. Nanaimo is een van de oudste steden van British Columbia en heeft een lange kleurrijke geschiedenis. De stad heeft een grote, beschutte haven en telt veel historische gebouwen. De musea staan vol met overblijfselen uit het tijdperk van de steenkolenmijnen en de First Nations. Vergeet bij een bezoek aan Nanaimo vooral niet de Nanaimo Bar te proeven: een van de beroemdste desserts van Canada!

Parksville: wordt beschouwd als een van de best bewaarde geheimen van Vancouver Island, vanwege de grote uitgestrekte zandstranden bij Parksville Bay en Craig Bay. In de directe omgeving ligt Little Qualicum Falls Provincial Park en Spider Lake Provincial Park.


Dag 4: Bezienswaardigheden Tofino / Ucluelet

Veel klanten verkiezen om vandaag deel te nemen aan een spectaculaire beerspotting trip, waar de vraag zal zijn hoeveel beren je zal zien?

Benieuwd of je vandaag gaat weten wat eerst te doen ? 

Long Beach                                
Tofino Brew Company
Chesterman Beach                      
Tofino Botanical Gardens
Pacifim Rim Np                           
Clayoquot Sound
Rainforest Trail                           
Lone Cone Trail
The Big Tree Trail                       
Walk The Wild Side Trail
Schooner Cove                           
Hotsprings Cove
Cox Bay Beach                           
Tonquin Park

Excursies Tofino :
2 uur Bear Watching
3 uur Whale Watching
4 uur Zeekayak & Hike The Rainforest
6 uur Bear & Whale Watching
Floatplane Tour
Surfen, Kitesurfen
Wild Coast Zipline Adventure


Dag 5: Tofino - Campbell River ( 270 km)

Via MacMillan Provincial Park (Cathedral Grove): een park met de grootste douglassparen van Vancouver Island waar je mooie wandelingen in kan maken over een netwerk van paden tussen torenhoge bomen. Sommige sparren zijn meer dan 800 jaar oud! Aan beide zijden van de weg zijn wandelpaden door dit kustregenwoud. Aan de zuidzijde staan de dikste sparren, met doorsnedes van wel negen meter. Aan de noordelijke kant van de weg vind je boomgaarden met Western red cedars (reuzenlevensbomen) die het schild vormen voor Cameron Lake. Tussen de bomen ligt een deken van groene varens en mossen. Er leven onder andere uilen, reptielen, herten, zwarte beren en poema’s. Een storm in 1997 bracht grote schade toe aan het park; hoewel de werkzaamheden direct begonnen toen de wind ging liggen, zie je ook nu nog de enorme wortelkolossen die destijds uit de grond werden gerukt. Bezoek ook het aangrenzende Little Qualicum Falls Provincial Park waar verschillende watervallen naar beneden storten.


Veel toeristen komen naar Campbell River om orka's, dolfijnen en beren te zien. De orka's en de grizzlyberen zijn voornamelijk te vinden in de Johnston Strait en in de buurt van Discovery Islands. Vanuit Campbell River vertrekken verschillende boottours die Grizzly, orka en whalewatchtours organiseren. Vooraf boeken is noodzakelijk !!

De Grizzly excursies vinden hier plaats tussen 1 september en 20 oktober, deze kost ca 265 euro pp en duurt ca 7 uur.

De walvisexcursies tussen 21 mei en 14 juli en de orca excursies tussen begin juli en eind september.

In de zeestraat nabij het hoger gelegen Telegraph Cove, loopt de migratieroute van de orca'svan begin juli tot eind september. Sportievelingen gaan het water op met een (zee)kajak, om zo letterlijk tussen de orka's de dobberen. Wildlife orka's, dolfijnen, zeeleeuwen en walvissen.

Direct naast Campbell River ligt Elk Falls Provincial Park, genoemd naar de 25 meter hoge Elk-waterval. Een populaire wandelroute is de Canyon View Trail. Via een korte wandelroute bereik je de vissenkwekerij Quinsam River Salmon Hatchery. In de Canadese herfstmaanden, wanneer er veel zalmen te vinden zijn, kun je op afspraak een tour regelen.

Dag 6: Campbell River - Prince Rupert (235km)

Veel klanten verkiezen om vandaag deel te nemen aan een walvis en marine wildlife trip en zo meer te weten te komen over de wereld onder water.

Anders een must do is het Strathcona Provincial Park dat bestaat uit een ruig, waterrijk natuurlandschap. Mooiste stopplaatsen zijn Buttle Lake en Forbidden Plateau, waar je goed kunt wandelen. De rest van het park is pure wildernis, geschikt voor backpackers die zich graag in de natuur terugtrekken. Een andere goed te bereiken waterval is Lady Falls. In Strathcona liggen ook de Della Falls, waarvan het water in drie delen maar liefst 440 meter naar beneden stort. De waterval is via een boottocht over het Great Central Lake te bereiken, gevolgd door een lange wandeling van 8km enkel die vooral voor ervaren wandelaars geschikt is.

Excursies Campbell River                       Excursies Telegraph Cove:
7 uur Grizzly Expeditie                                7 uur Grizzly Bear Tour
4 uur Whale & Wildlife Safari                     Kingfisher Orca & Marine Wildlife Kayaktrip
4 uur Fishing Tour                                       3 uur Whale watching
3 uur Rafting + snorkelen met zalm         Kayak tussen orka's
5 uur Whale watching Cruise


Telegraph Cove is eenfotogenieke vissersdorpje, voornamelijk gebouwd op palen en de houten huizen zijn voorzien van fraaie kleuren. Vanuit Telegraph Cove kan je een grizzly tour en orka whalewatchtour ondernemen. Vooraf boeken is noodzakelijk !!


In het uiterste noorden van Vancouver Island en aan einde van Highway 19 ligt Port Hardy, dat zichzelf presenteert als 'het einde van de bewoonde wereld'. Het is een uitvalsbasis voor het verkennen van de omringende natuur, waar je rust en eenzaamheid vindt. Je kunt er onder andere kajakken (Beaver Harbour, net ten zuiden van Port Hardy), duiken (Gods Pocket Marine Provincial Park) en walvisspotten. Port Hardy  is een uitvalsbasis voor het verkennen van de omringende natuur, waar je rust en eenzaamheid vindt. Cape Scott Provincial Park, te bereiken via een shuttlebus of watertaxi, is een paradijs voor wandelaars. Vanuit Port Hardy vertrekken van eind juni tot begin oktober verschillende walvistours.
Dag 7: Port Hardy - Prince Rupert (Ferry) (520 km = 15 uur)

In Port Hardy stapt u aan boord van de ferry om 06u45 voor een fantastische cruise door de Inside Passage die de hele dag in beslag zal nemen. U vaart in noordelijke richting langs de indrukwekkende kust van British Columbia naar het Canadese vasteland. Naast adelaars, zeehonden is de kans ook groot dat u walvissen of orka’s zult zien.

Veerboten van BC Ferries varen door het Canadese deel, tussen Prince Rupert op het vasteland naar Port Hardy op Vancouver Island. Tijdens deze tocht vaar je door smalle kanalen, langs eilandjes en hoge bergpieken. De kans bestaat dat je walvissen, orka’s en dolfijnen ziet. Aan boord zijn faciliteiten zoals restaurants, winkels en een bar. Het is ook mogelijk om een hut te reserveren. De tocht is circa vijfhonderd kilometer lang en duurt vijftien uur. De aankomst in Prine Rupert is voorzien om 23u59.

Prince Rupert is de plaats waar adelaars, beren en walvissen de mens in aantallen overtreffen. De stad ligt aan de rand van een uitgestrekte wildernis met het grootste gematigde regenwoud ter wereld. De regio staat bekend om het erfgoed van de First Nations, en in het stadje vind je oude, kleurrijke huizen die soms meer dan honderd jaar oud zijn.


Het is aan te raden een kajuit of lounge zetel te reserveren tijdens deze tocht !

Vertrekdata Inside Passage: Port Hardy  07u30 naar Prince Rupert  23u30 

Mei: 3, 10, 17, 24, 31

Juni: 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30

Juli:  2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30

Augustus: 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23, 25, 27, 29, 31

September: 6, 13

* De ferry vertrekt pas om 11uur ipv 07u30 ! U arriveert niet 's avonds om 23 uur, maar de volgende dag 17 om 09 uur ! Een hut is niet automatisch inbegrepen.


Dag 8: Prince Rupert - Smithers (348km)

Via de Skeena River Valley rijdt u naar het typische pioniersstadje Smithers. Onderweg kan u stoppen bij het K’san Native Village in Hazelton. New Hazelton, Hazelton en South Hazelton zijn vernoemd naar de hazelnootbomen die groeien op de rivieroevers. De dorpjes liggen tegen de bergwand van de Mountain of Rolling Rock. Lang voordat de Grand Trunk Railway in 1914 werd aangelegd, was het dorp Hazelton al bewoond. Toen er per trein meer en meer mensen arriveerden, liep het oorspronkelijke dorp leeg: men week uit naar New en South Hazelton. Vandaag de dag is New Hazelton het commerciële stadscentrum, terwijl Hazelton het pioniersdorp is. Neem eens een kijkje in het 'Ksan Historical Village & Museum, waar een oorspronkelijk Gitksan-dorp is nagebouwd en je diverse traditionele huizen kunt bekijken. De omgeving van New Hazelton is rijk aan dorpen van de First Nations, het is een ideale plaats om totempalen te zien. Hiervoor ga je naar Kispiox; een klein dorp van de First Nations waar je zestien totempalen ziet. Het wandelpad ernaartoe begint in Hazelton. Je wandelt langs een organische fruitboerderij waar je met wat geluk heerlijke frambozen kunt eten.

Bezienswaardigheden Smithers ?

Bulkley Valley Museum

Smithers Brewing Co.

Bulkley Valley Brewery

Hudson Bay Mountain Resort

The Yoga Loft

Twin Falls/Glacier Gulch Trails

New Age Insights

Moricetown Canyon

Smithers Golf Club

Babine Mountains Provincial Park

Double D-Lux Ranch

Aquabatics Smithers

Mountain View Adventures

Tyhee Lake Provincial Park

Alpine Lakes Air

Telkwa Museum

Nilkitkwa Lake Provincial Park

Telkwa River Outfitters


Dag 9: Smithers -  Prince George (371 km)

Het plaatsje Vanderhoof ligt in de Nechako River Valley, aan de gelijknamige rivier. Vanderhoof wordt omringd door weides waar buffels, koeien en ander melkvee gehouden worden. Het zal je dan ook niet verrassen dat dit de eerste permanente boeren nederzetting in de regio was. Vanderhoof ligt niet ver van het Fort Saint James National Historic Site, een fort uit 1806. Fort St. James National Historical Site: De gerestaureerde handelspost op de zuidelijke oever van Stuart Lake was in de negentiende eeuw erg belangrijk voor de ontwikkeling van de regio. Je vindt er de grootste groep originele houten gebouwen van Canada en informatie over de relaties tussen Europese handelaren en inheemse volkeren. De locatie ligt vlak bij Highway 16 tussen Prince George en Smithers, op twee uur rijden van Prince George. Fort St. James is geopend vanaf Victoria Day (eind mei) tot eind september.

De Yellowhead Highway brengt je vanaf Vanderhoof tot in Smithers, onderweg passeer je Burns Lake, dit is het centrum van het Lakes District en vormt een belangrijke uitvalsbasis voor wie het Tweedsmuir Provincial Park wil bezoeken. Midden in Burns Lake ligt het Deadman's Island Provincial Park: het kleinste park van British Columbia. Het park is vernoemd naar de twee mannen die om het leven kwamen bij de aanleg van de Grand Trunk Railway. Burns Lake staat bekend om de goede vismogelijkheden. Het water is rijk aan onder meer zalm en forel. Een van de beste plaatsen om te kanoën is het prachtige Babine Lake, 34 km ten noorden van Burns Lake. Ieder jaar wordt in Burns Lake halverwege juli het populaire Burns Lake Bluegras Festival gehouden.


Het landschap rond Prince George wordt gedomineerd door de Nechako- en Fraser-rivieren. In dit waterrijke landschap, dat ooit het terrein van First Nations en Europese handelaars was, vind je de oudste gebouwen van de regio. Er is in de lokale musea en parken veel aandacht voor de geschiedenis en bosbouw. 

Bezienswaardigheden Prince George ?

Fraser Fort George Regional Museum: In het museum zijn interactieve tentoonstellingen over dinosauriërs, de First Nations en de opkomst van de bosbouw. Het is een echt familiepark: naast een speeltuin en waterpark vind je er de Exploration Place, een museum waarin de wetenschap en geschiedenis op een speelse manier benaderd worden.
Central BC Railway and Forestry Museum: Het bevat een van de grootste historische collecties van de provincie, inclusief authentieke (stoom)locomotieven, treinstellen en eeuwenoude gebouwen. Tot de collectie behoren ook voorwerpen die met de bosbouw, brandweer en vroege communicatie te maken hebben. Voor kinderen is er een minitrein die rondjes over het terrein rijdt.
Cottonwood Island Nature Park: Het 33 hectare grote park is vernoemd naar de driehonderd jaar oude Black Cottonwood Trees die langs de oevers staan. De rivieroevers zijn via verschillende wandelpaden te verkennen. Het netwerk maakt deel uit van de elf kilometer lange Heritage River Trail naar Fort George Park. Langs deze trail bevinden zich mooie uitzichtpunten met zicht op de Nechako-rivier.
Forests of the World Park: Bossen, bergen en een meer, op slechts een paar minuten rijden van het centrum. Forests of the World is een zogenaamd ‘demonstration forest’, je komt er meer te weten over verschillende ecosystemen en flora en fauna van de Fraser – Nechako Region. De belangrijkste trail is die naar Shane Lake.
Huble Homestead Historic and Heritage Site: Tijdens een tour zie je de oudste gebouwen in de regio, waaronder Huble House (hoeve), Salmon Valley Post Office en de Animal Shelter. Ook is er een smederij en een gerestaureerd visserskamp van de First Nations. De Homestead ligt 45 kilometer ten noorden van Prince George en is van mei tot en met augustus dagelijks geopend. Van september tot half oktober kun je er alleen in het weekend terecht.
Dag 10: Prince George - Williams Lake  ( 229km)

Via Quesnel rij je vandaag naar Williams Lake. Het Cariboodistrict, waar Quesnel in ligt, is vooral bekend vanwege het goud dat er gevonden werd. In het plaatselijke museum vind je er tentoonstellingen over. Quesnel is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan een van de omliggende provinciale parken, zoals het Ten Mile Lake Provincial Park en Pinnacles Provincial Park. Omdat Quesnel dichtbij de Fraser- en Quesnel-rivier ligt, trok het al eeuwen geleden veel avonturiers en boeren aan. Quesnel heeft daardoor een lange agriculturele geschiedenis. Je maakt hiermee op een leuke manier kennis als je een van de boerenmarkten bezoekt. Ook kun je mee met de North Cariboo Farm Tour, waarbij je twee boerderijen en twee ranches bezoekt. je gaat vers fruit plukken, ziet hoe speciale siroop wordt gemaakt en hoe je met wol op een spinnewiel werkt. In het centrum vind je veel verschillende bouwstijlen die de geschiedenis van het stadje reflecteren. Het Hudson’s Bay Company Building stamt uit 1866. De eigenaar was Gustavus Blin Wright, een van de eerste bewoners van Quesnel en wegenbouwer. Andere gebouwen zijn de Jonston Farm van voor 1900 en de eerste Fire Bell Tower uit 1911. Daarnaast kun je de St. Andres United Church, Quesnel Pioneer Cemetery en de Fraser River Walking Bridge uit 1929 bezichtigen.

Williams Lake ligt in het Cariboo Chilton-gebied, dat het hart van British Columbia vormt. Het is geen geheim dat dit stadje draait om hout: downtown wordt omringd door stapels boomstammen, gezaagde planken en vijf molens. Williams Lake ligt op het kruispunt van twee belangrijke wegen. Volg je Highway 20 naar het westen, dan kom je bij Bella Coola. Rijd je de Cariboo Highway (Hwy 97) naar het noorden, dan kom je in Quesnel en Prince George. Ten zuiden van Williams Lake liggen Vancouver en Kamloops. In juli vindt hier de Williams Lake Stampede plaats: een vierdaags festival met cowboys, veeveiling, stierenrijden en lassowerpen.


Dag 11: Williams Lake - Clearwater(227km)

Vandaag is een relatief korte trip met heel wat stop mogelijkheden.

Via Bridge en Sheridan Lake rijdt u naar het kleine plaatsje 100 Mile House dan omgeven wordt door honderden meren, moeraslanden en andere waterrijke gebieden die het tot een paradijs voor vogels maken. Ooit was 100 Mile House een rustplaats voor goudzoekers, tegenwoordig genieten toeristen er van het erfgoed en het natuurschoon. Een leuke bezienswaardigheid in het centrum zijn de grootste langlaufski’s ter wereld.
Cariboo Road: Langs 100 Mile House loopt de Cariboo Road. Deze weg werd aangelegd voor de tienduizend goudzoekers die in de negentiende eeuw de binnenlanden van British Columbia bezochten. Zij gingen op weg naar Barkerville, gelegen in de Cariboo-regio. Langs Cariboo Road liggen hier en daar rustpunten die aangeduid werden met het aantal mijl dat ze van het vertrekpunt in Lillooet verwijderd waren. In het South Cariboo Visitor Center kun je een brochure krijgen voor een tour.
100 Mile Marsh: 100 Mile Marsh is een klein, drassig gebied dat druk bezocht wordt door watervogels. Door het moeras loopt een wandelroute langs enkele uitzichtpunten en picknickplaatsen. Bij het picknickgebied zijn enkele historische voorwerpen en een tipi gevonden.
Centennial Park: Op korte afstand van 100 Mile House ligt Centennial Park, dat naast sportfaciliteiten ook de nodige wandelpaden biedt. Bekijk de Bridge Creek Falls, een waterval die over eeuwenoude lavaformaties naar beneden stroomt. Vlak bij de ingang van het park ligt de Parkside Art Gallery met werken van lokale artiesten en kunstenaars.
108 Mile Heritage Site: Tien minuten ten noorden van 100 Mile House ligt een openluchtmuseum met het erfgoed van 108 Mile. Hier staan historische gebouwen uit de tijd van de negentiende-eeuwse goudkoorts, waaronder een blokhut, postkantoor, schuur en een oud schoolgebouw.


Dag 12: Wells Gray NP

Vandaag heeft u gans de dag omdit prachtige watervallen park te ontdekken.Het park kenmerkt zich door de aanwezigheid van diepe riviervalleien, prachtige watervallen, hoge bergpieken met gletsjers, abergweiden en uitgestrekte ruige bossen. Te spotten Wildlife: de zwarte beer, elanden, bevers, herten, wezels, sneeuwgeiten, grizzlyberen, marmotten, wolven en kariboes. Het park is slechts voor een klein deel toegankelijk voor auto's. 

Bezienswaardigheden Wells Grey Np :

Spahat waterval
Moul waterval 
Dawson waterval
Helmcken waterval

Excursies Wells Grey NP:

Paardrijden
Thomson River Powerboat Tour
Raften Op De Clearwater River
Mountainbiken
Kanovaren
ParasailenDag 13: Jasper - Mount Robson - Clearwater / Wells Gray NP (310 km)

1 uur van Wells Gray Provincial Park ligt Blue River, een plaats waar je via een bootexcursie beren kan spotten.

Valemount, de thuisbasis van de immer besneeuwde Mount Robson. Deze 3.955 meter hoge berg heeft de hoogste toppen van de Canadese Rocky Mountains. Mount Robson Provincial Park is een van de oudste parken in British Colombia. In de omgeving van Valemount bestaat de kans dat je een Grizzly beer, een eland of een van de vele andere wilde dieren ziet. Er zijn daarnaast volop outdoor activiteiten, zo kun je er prima hiken, fietsen, wandelen, kanoën en klimmen. Het Mount Robson Provincial Park beschikt onder andere over 200 kilometer aan wandelpaden van verschillende niveaus.

Mount Robson Provincial Park is het op één na oudste park van British Columbia en het best te voet verkenbaar. Het park dankt zijn naam omdat het de hoogste berg piek van de Canadese Rockies heeft met de  3.954 meter hoge Mount Robson. U kan het park via de Yellowhead Highway, deels verkennenmet de wagen of camper. In dit Provincial Park word je omgeven door 1000den hectares aan ruige en verlaten valleien die nauwelijks bezoekers zien. Besneeuwde bergtoppen, steile canyons, gletsjermeren en snelstromende rivieren maken het plaatje compleet. De Fraser-rivier, de langste rivier van British Columbia, vindt zijn oorsprong in dit park. Mount Robson Provincial Park bestaat het grootste deel uit wildernis, verlaten valleien, besneeuwde bergtoppen, steile canyons, gletsjermeren en stromende rivieren.

Bezienswaardigheden Mount Robson :

Mount Robson Viewpoint.
Rearguard Falls
Overlander Falls
Fraser River
Portal Lake Trail
Lookout Trail
Yellowhead Mountain Trail
Mount Fitzwilliam Trail
Berg Lake Trail
Moose River Route

1 uur van Wells Gray Provincial Park ligt Blue River, een plaats waar je via een bootexcursie beren kan spotten.


Dag 14: Jasper

Jasper bestaat vooral uit hotels, restaurantjes, winkeltjes. Vrijwel alle bezienswaardigheden van het natuurpark zijn in de omliggende natuur te vinden en prima per huurauto te bezoeken. Jasper is kleiner en minder toeristisch dan Banff maar minstens zo mooi en sfeervol, je hebt hier trouwens meer kans om wildlife te spotten.
Bezienswaardigheden Jasper:
Athabasca Falls               
 Athabasca Gletsjer
Maligne Canyon                
Maligne Lake
Spirit Island                     
Patricia Lake
Pyramid Lake                   
Medicine Lake
Annette Lake                   
Whistler Mountain
Jasper Tramway               
Pyramid Lake
Mount Robson Pp

Excursies Jasper:
Jasper Skytram
3uur Raften Athabasca River
2uur Motorcycle Tour
3uur Mount Edith Cavell Walk
6uur Ice klimmen
4uur Rots klimmen
Spirit Island & Maligne Lake Cruise
3uur Sunwapta River Rafting
3 uur Wildlife Tour

Wil je deze avond wildlife gaan spotten ? Dit kan je perfect met je eigen wagen doen langs de Yellowhead Highway richting Edmonton, maximum 7km uit het centrum van Jasper zal je al verschillende wilde dieren kunnen spotten. Beren spot je het best 's morgensvroeg of rond 20 uur, blijf wel in je wagen en hou steeds een veilige afstand van +- 100 meter ! Beren spot je rond de aanwezige meren of langs afgelegen wegen !


Dag 15: Jasper - Lake Louise (230km)

Op weg naar Lake Louise kan je best stoppen bij de: Athabasca waterval het water maakt hier een vrije val van meer dan 22 meter! 

Over de spectaculaire en oogstwaarschijnlijk mooiste weg van Canada de Icefield Parkway rij je in een kleine 3 uur naar Jasper. Geniet van de fotogenieke meren, gletsjers, canyon, watervallen, bergweiden en besneeuwde pieken. Langs deze weg lopen geregeld beren, berggeiten, dikhoornschapen, wapiti's en coyotes. Halverwege deze route, nabij The Crossing,kan je een helikoptervlucht maken over dit gebied.

De 2 grootste toeristische trekpleisters zijn de mooie turquoise gletsjermeren: Lake Moraine en oogtswaarschijnlijk het meest gefotografeerde meer te wereld Lake Louise. Je kan op beide meren 1 uurtje gaan kanovaren. Vanaf het hotel Fairmont Chateau Lake Louise heb je uitzicht op de Victoria Glacier, die zich bijna tot aan het water laat zien. Er zijn meerdere wandelroutes om het meer. Het bijzondere Lake Louise is 10.000 jaar geleden ontstaan ten einde van de laatste ijstijd. Het mooiste meer van de Rockies, is misschien wel Lake Moraine, je kan kano's huren en wandelen langs de oevers van het meer.


Dag 16: Lake Louise - Yoho Np - Lake Louise (60km)

Yoho National Park heeft verschillende bezienswaardigheden zoals Emerald Lake, de Takkakaw watervallen en vreemd gevormde Hoodoo's. Het is de perfecte plaats om te gaan wandelen met meer dan 300km aan wandelpaden. Dwars door het park loopt de wilde Kicking Horse River ideaal om op te gaan raften.

Bezienswaardigheden Yoho National Park: 
Emerald Lake                         
Lake O’Hara
Kicking Horse River                
Natural Bridges
Spiral Tunnels Viewpoint         
Wapta Falls
Burgess Shale Fossil Bed

Excursies Yoho National Park:
Raften op de Kicking Horse River
5 uur Paddle Wapta Falls

Wil je nog iets verder het Yoho NP in rijden ? De Wapta Falls liggen +- 15 km verder het park in. De waterval is toegankelijk vanaf een zijweg van de Trans-Canada Highway en vervolgens via een 2,4 kilometer lange wandeling. De waterval is even breed als de rivier (150 meter), en doet daarmee denken aan de Niagara Falls. Het water stort 30m lager in de wilde en krachtige stroom van de Kicking Horse-rivier.


Dag 17: Lake Louise - Banff (37km)

Banff National Park is het meest populaire en gekendste park in Canada. Een stop van 2 nachten hier is een absolute must. Het park bestaat uit azuurblauwe gletsjermeren andere spicificaties zijn bergweiden met bloemen, bossen, canyons, woeste rivieren en watervallen. 

Rij zeker langs de Bow Valley Parkway (1a) en stop bij de Johnston Canyon !!

Bezienswaardigheden Banff:

Banff Gondola                         
Sulphur Mountain
Icefield parkway                      
Bow Valley Parkway
Johnston Canyon                     
Lake Minnewanka
Vermilion Lakes                       
Banff Avenue
Bow Falls                                
Peyto Lake
Fairmont Banff Springs Hotel    
Castle Mountain

Excursies Banff:

Rafting Banff Kicking Horse River
Gondola Ride  
10 uur Grizzly Bear Tour
3 uur Heli Tours en Alpine Walk
30 minuten Heli Flight over Banff
2 uur Kanotocht
Minnewanka Lake Cruise
3 uur Paardrijden Bow Valley Loop
2uur Wildlife Safari Tour
2 uur Paardrijden Sundance Loop
45 minuten Yamnuska Wolfdog Sanctuary


Dag 18: Banff - Calgary  (129km)

Bezoek vandaag verder Banff en rij rond 14uur door naar Calgary. Calgary is één van de grootste steden van West-Canada. Het is de oostelijke toegangspoort tot de Rocky Mountains en de nationale parken Banff en Jasper. Een van de bekendste evenementen is de tiendaagse Calgary Stampede, een wildwestfestival in juli waarbij rodeo’s, veemarkten en shows het middelpunt vormen. De skyline van de stad vormt een mooi contrast met de achterliggende bergen. Leuke bezienswaardigheden in Calgary zijn de Calgary Tower, het Heritage Park en de locaties van de Olympische Spelen.

Bezienswaardigheden Calgary ?

Calgary ken je misschien wel van de Olympische Winterspelen uit 1988, maar heeft ook niet-wintersporters een hoop te bieden. Dit is de stad waar de verhalen van het Wilde Westen tot leven komen en je duikt er in de boeiende geschiedenis van West-Canada.

Calgary Tower: De meest opvallende landmark in het centrum van Calgary is zonder twijfel de 191 meter hoge Calgary Tower. Deze vrijstaande toren is onmisbaar onderdeel van je bezoek aan de stad, want zoals je misschien wel verwacht heb je vanaf hier een geweldig uitzicht over de stad en omgeving. Het uitkijkplatform heeft een glazen vloer waardoor je loodrecht in de diepte kan kijken, dus knikkende knietjes gegarandeerd. Onderin de toren zit trouwens het toeristenbureau waar je informatie kan krijgen over andere attracties in Calgary.

Heritage Park Historical Village : Ben je benieuwd naar het Canada van 100 jaar geleden en waar dat Wild West erfgoed vandaan komt? In het Heritage Park Historical Village krijg je een inkijkje in de geschiedenis en ervaar je hoe Calgary er vroeger uit heeft gezien. In het historische park is namelijk een dorpje nagebouwd, compleet met een rechtbank, winkeltjes, cafés, een warenhuis en een museum. Je krijgt er een bijzonder interactieve geschiedenisles, want er worden regelmatig optredens en demonstraties gehouden. Ook leuk: je kunt een tochtje maken met een historische boot of de stoomtrein.

Olympic Park : Calgary was in het jaar 1988 het toneel van de Olympische Winterspelen en het Olympic Park is daarvan een overblijfsel. Hier werden wedstrijden gehouden voor het bobsleeën, schansspringen en het freestyle skiën, en wintersportfanaten kunnen er tegenwoordig hun hart ophalen. De perfecte plek om je skills op de ski’s of het snowboard te oefenen, maar je kunt er ook prima langlaufen of schaatsen. Als er geen sneeuw ligt kun je er overigens ook lekker actief zijn, want er liggen mountainbike paden, en je kunt er klimmen en karten.

Calgary Zoo : In de Calgary Zoo kun je meer dan 700 dieren bewonderen vanuit de hele wereld. Ringstaartmaki’s, giraffes en krokodillen, maar ook reptielen, apen en pinguïns. Het park heeft daarnaast een deel van het terrein gewijd aan de prehistorie, met levensgrote dinosaurussen. Hier waan je je even in Jurrasic Park en kun je ervaren hoe de wereld er miljoenen jaren geleden moet hebben uitgezien.

Glenbow Museum : Wil je een museum in Calgary bezoeken, dan is het een aanrader om naar het Glenbow Museum te gaan. Dit is het grootste museum van West-Canada en concentreert zich op verschillende thema’s die vooral te maken hebben met de regio. Zo kun je tentoonstellingen over de cultuur van de staat Alberta bekijken, maar ook een bijzondere collectie van stenen en mineralen uit de omgeving. Daarnaast leer je meer over de indianenstammen die hier vroeger leefden en zijn er wisselende tentoonstellingen over lokale geschiedenis.

Chinatown: Er wonen veel Chinezen in Calgary en je vindt er dan ook een van de grootste Chinatowns van heel Canada. Neonreclames, Chinese uithangborden en lampionnen domineren het straatbeeld en let ook zeker op de typisch Chinese daken. Zoals je misschien wel bent gewend uit andere Chinatowns vind je ook hier winkeltjes vol Aziatische specialiteiten, overdekte winkelcentra en uiteraard de nodige Chinese restaurants. Je hebt keus uit tal van plekken om lekker te eten, maar kunt ook neerploffen voor een beker bubbelthee.

Calgary Stampede: Ben je van plan om een reis naar Canada te plannen en wil je dan ook Calgary bezoeken? Zorg dan dat je tijdens de Calgary Stampede in het land bent, want dit jaarlijks terugkerend rodeo-festival moet je meegemaakt hebben. Calgary Stampede wordt elk jaar in juli gehouden en duurt maar liefst 10 dagen. Er komen jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers op af en op het programma staan optochten, rodeo-wedstrijden en grote vuurwerkshows. Een bijzondere belevenis waarbij je een inkijkje krijgt in de lokale cultuur en folklore van Calgary.
Dag 19: Calgary - Waterton Np (271km)

Via Pincher Creek rijdt u naar het mooie Waterton Lakes NP. Pincher Creek bevindt zich te midden van wat men ook wel de ‘ranching country’ noemt. Er zijn dan ook veel ranches in de omgeving te vinden. Pincher Creek ligt aan de rand van de Rocky Mountains en iets minder dan 60 kilometer ten zuiden van Waterton Lakes National Park, waardoor er veel mooie natuur in de omgeving te vinden is. In Pincher Creek zelf kun je een bezoek brengen aan Kootenai Brown Pioneer Village, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van de inheemse volkeren en de eerste pioniers.

Kootenai Brown Pioneer Village: Het Kootenai Brown Pioneer Village wordt druk bezocht door toeristen. Het werd genoemd naar George 'Kootenai' Brown, een stroper die beschouwd wordt als de stichter van Waterton Park. In dit unieke historische dorp, waar het leven rond 1890 uitgebeeld wordt, vind je een twintigtal gerestaureerde gebouwen, die authentiek ingericht zijn. Daarnaast beschikt het dorp over meer dan 18.000 historische artefacten. Je kunt op eigen gelegenheid door het dorpje wandelen, om je te wanen in vroegere tijden.
Lebel Mansion: Hoog op een heuvel die heel Pincher Creek overziet ligt Lebel Mansion, een indrukwekkende villa. De villa werd in 1905 gebouwd door Timothy Lebel en is door de jaren heen gebruikt als privéverblijf en ziekenhuis. Tegenwoordig doet het dienst als centrum voor lokale kunst. Elke maand staat een andere tentoonstelling centraal, die je gratis kunt bezoeken. Daarnaast worden er ook cursussen en workshops aangeboden waarmee je zelf aan de slag kunt met bijvoorbeeld pottenbakken, weven of schilderen. In november wordt jaarlijks een Annual Art and Craft Market georganiseerd.
Heritage Acres: Aan de voet van de Rocky Mountains ligt het Heritage Acres Farm Museum, waar alles draait om de geschiedenis van het platteland. In het park kun je historische bouwwerken bekijken, waaronder een school, een General Store en een oude graanzuiger. Verder staan er ook enkele oldtimers en vinden er regelmatig evenementen plaats.


Dag 20: Waterton Lakes Np

Al in 1895 kreeg Waterton Lakes National Park de titel van nationaal park in Canada. Dit zuiderlijk gelegen bescheiden park blinkt vooral uit in veelzijdigheid. Grote meren als het Upper Waterton Lake, Middle Waterton en Lower Waterton Lake brengen variatie tussen prairie achtige landschappen, beboste gebieden, grasheuvels, gletsjers en rotsformaties. Eén van de bekendste wandelingen in dit gebied is de Crypt Lake Trail. De pittige wandeling beslaat zo’n zes tot acht uur en wordt daarom vermeld als een dagwandeling. In de klim zijn wat hoogteverschillen te overbruggen.

Eén van de mooiste uitkijkpunten is te vinden bij ‘Bear’s Hump’, dat boven het bezoekerscentrum gelegen is. Waterton Lakes National Park vormt samen met het iets zuiderlijk gelegen Glacier National Park het International Peace Park, wat door Unesco bestempeld is tot cultureel erfgoed. Het internationale karakter benadrukt de gedeelde landgrens met Amerika.

Bezienswaardigheden Waterton Lakes Np ?

Waterton Lake: 
The Prince of Wales Hotel National Historic Site: 
Crypt Lake Trail: 
Cameron Falls: 
Red Rock Canyon:  


Dag 21: Waterton Lakes Np - Sparwood - Fernie - Cranbrook (258km)

Uw eerste stop vandaag is in Sparwood, gelegen in het zuid-oosten van British Columbia, nabij de grens met Alberta en de Verenigde Staten. Het is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Banff National Park en Glacier National Park, het ligt er namelijk tussenin. In Sparwood vind je de grootste truck ter wereld: deze Terex Titan weegt 260 ton en staat bij het bezoekerscentrum, waar hij eigenlijk niet te missen is. Bij het infocentrum kun je informatie krijgen over de Elkview-mijn. Deze mijn is één van de grootste kolenmijnen van Canada. De Terex Titan heeft daar zijn werk gedaan van 1978 tot 1990.

Uw volgende stop is het mijnstadje Fernie gelegen in de Elk Valley in Oost Kootenay en wordt omringd door de Rocky Mountains. Wintersportliefhebbers kunnen er in de winter terecht voor een skivakantie, in de zomer kun je met de kabelbaan de berg op om te wandelen en te mountainbiken. Ook zijn er rondleidingen mogelijk door de mijnen waaraan Fernie zijn bestaan dankt. Voor een dagje pure ontspanning kun je terecht in één van de vele spa’s die zich in de buurt van Fernie bevinden.

Fort Steele Heritage Town is een levend museum. Maak een ritje met de stoomtrein of met paard en wagen en bekijk een van de demonstraties. Je kunt een smid aan het werk zien, leren hoe men vroeger ijs maakte en op zoek ging naar goud. Ook is er een ouderwetse snoepwinkel en een winkeltje. In de zomer zijn er theatershows; in Fort Steele ligt veertien kilometer ten noorden van Cranbrook aan de Hwy 93/95 en trekt jaarlijks 80.000 bezoekers. Het ontstond als initiatief van de inwoners van Fort Steele, die de historische gebouwen graag wilde behouden. De geschiedenis van Fort Steele is nauw verweven met de ontdekking van goud in de Wilde Horse Creek in 1860. Goudzoekers overspoelden het gebied, dat vervolgens behoorlijk op de schop werd genomen: men legde bruggen, wegen en hele dorpen aan. Met de voltooiing van de Canadian Pacific Railway naar Golden in 1885 kwamen meer en meer mensen naar het gebied.


Dag 22: Cranbrook - Invermere - Radium Hot Springs - Revelstoke (370km)

Cranbrook is de grootste stad in de Rocky Mountains en staat daarnaast bekend als de zonnigste plaats in British Columbia. Met zijn mooie uitzichten op besneeuwde bergtoppen, groene valleien en heldere meren is Cranbrook een prima locatie voor natuurliefhebbers. Daarnaast kun je in het stadje zelf onder andere een bezoek brengen aan het Canadian Museum of Rail Travel. In Cranbrook zijn er verschillende parken te vinden. Zo is het Community Forest erg geschikt om te klimmen of te mountainbiken en trekt het Elizabeth Lake Sanctuary voornamelijk wandelaars en vogelspotters, vanwege de weidse vlakten en een groot aantal vogelsoorten. In Baker Park vind je nog het oude landhuis van kolonel Baker, de stichter van Cranbrook.

Aan de oevers van Windermere Lake ligt het plaatsje Invermere . Het wordt omgeven door de Canadese Rocky Mountains en de Purcell Mountains. Invermere ligt in de Columbia Valley, waar veel inwoners uit Calgary een tweede huis hebben. In de zomer verviervoudigt het inwonersaantal.

Radium Hot Springs Village wordt voornamelijk gebruikt als uitvalsbasis voor een bezoek aan Kootenay National Park. In het park ligt het wellnessresort Radium Hot Springs, met het grootse warme mineraalbad van Canada. Bij de baden kun je genieten van massages en andere behandelingen. Tussen de baden en de Village ligt de Sinclair Canyon, die met zijn steile wanden een mooie natuurlijke toegang biedt tot de Windermere Valley en de rest van Kootenay National Park. Radium Hot Springs Village ligt erg mooi tussen verschillende bergketens. Hoewel het een kleine plaats is, zijn er heel veel buitenactiviteiten mogelijk, van golfen tot raften op de Columbia-rivier.

Bezienswaardigheden Radium Hot Springs?

Old Coach Trail
Sinclair Canyon

Kootenay National Park
Radium Hot Springs PoolsDag 23: Revelstoke

Mount Revelstoke National Park is groot in zijn schoonheid en alleen te bereiken via Hwy 1 die 13km lang door het park slingert. Kenmerkend zijn de steile, ruige bergen en een regenwoud. Er zijn voldoende stopplaatsen om een wandeling door het regenwoud te maken. Je kunt de top van Mnt Revelstoke bereiken via de enige zijweg in het park "The Meadows in the sky Parkway". Hoe hoger je komt hoe dunner de begroeiing wordt en gaat het landschap meer over in bergweides. Dit is het leefgebied van de grizzlybeer en de berggeit.  

The Meadows in the Sky Parkway is 26 km lang en heeft 16 haarspeldbochten, langs de route liggen diverse uitkijkpunten waar je van de omgeving kan genieten. De laatste km naar het meer moet je te voet afleggen of met een pendelbus die je naar het meer brengt. Let op! Deze pendelbus rijden alleen vanaf begin juli tot september tussen 10.00 uur en 16.20 uur.  

Excursies Revelstoke NP:
Natural Escapes Kayking
Skytrek Adventure
Apex Rafting
Wild Blue Yonder Rafting
Rotsklimmen

Dag 24: Revelstoke - Kelowna (227km)

Kelowna Kan je ontdekken te voet, per fiets of mountainbike, kano of kajak, als golfer, wandelaar of strandliefhebber hier kan je echt u hart ophalen. Kelowna gelegen in hart van Okanagan Valley, een streek waar veel fruit- en wijngaarden zijn. Het Okanagan Lake is dé plaats bij uitstek om de prachtige omgeving van de Okanagan Valley te ontdekken. Ben je een wijnfanaat dan is het zekere een aanrader om een tour te maken door één van de vele wijngaarden met aansluitend een heerlijke wijnproeverij. Rond Kelowna zijn er heel veel outdoor activiteiten te doen. Zo hebben de inwoners van Kelowna een kajakroute opgesteld die je langs verschillende stops brengt met picknick faciliteiten om even bij te komen van het peddelen. Onderweg kan je genieten van de mooie met wijngaarden begroeide heuvels. 


Dag 25: Kelowna - Penticton - Manning PP - Hope (290km)

Penticton: Schilderachtig gelegen tussen het Okanagan- en Skahameer, ingesloten door hoge bergen. De stad is in de zomermaanden zeer populaire door het warme klimaat in combinatie met de watersport mogelijkheden en de wijncultuur. De zon schijnt hier in de zomer gem. 10 uur per dag. De hoofdpromenade loopt langs het Okanagan meer, hier de meeste restaurantjes en ligt ook de radarboot S.S. Sicamous aangemeerd, de boot vaarde van 1914 tot 1935 tussen Penticton en Vernon. De boot is nu een museum. Bezoek je de oostoever van Penticton dan kom je aan bij het Okanagan Prov. Park. Dit park is zeer geliefd bij wandelaars en mountainbikers. Wanneer je langs de westoever van het meer rijdt passeer je een rotsachtige en steile kust met kleine parkjes. 19km buiten Penticton ligt Summerland, vanwaar je een treinrit van 90 minuten met een historische gerestaureerde stoomtrein kan maken, u rijdt over een deel van de  Kettle Valley Railway.   De treinreis rijdt langs mooie boomgaarden en biedt schitterende uitzichten over Okanagan Lake, maar het mooiste deel van de reis is de Trout Creek Bridge uit 1913, 73 m boven de rivier door de Trout Creek Canyon. 

Manning Park: Manning Provincial Park is een wat kleiner park. Qua landschap is het zeer afwisselend. Het park ligt op zo’n 3 uur rijden van Vancouver. Het park wordt doorkruist door Highway 3 van Princeton naar Hope en beide plaatsen zijn dan ook een goede uitvalsbasis om het park te verkennen. De weg loopt hier eerst langs de heldere en ondiepe Similkameen River. Tijdens de eerste helft van de 19e eeuw brak hier een ware goudkoorts uit toen er goud werd gevonden in de rivier. Een andere bezienswaardigheid zijn de Lightning Lakes. Op Lightning kan worden gekanood en in alle meren kan worden gevist op regenboogforel. Rondom de meren loopt een 12 km lang wandelpad dat op diverse punten kan worden afgekort. Bij Thunder Lake op of u de bever en de grappige waterspreeuw ziet; dit vogeltje loopt onderwater om insecten en visjes te vangen.

Naast de waterspreeuw zijn er in het park nog 200 andere vogelsoorten geteld en daarnaast 60 zoogdiersoorten, zoals de  grizzly beer, zwarte beer, veelvraat, coyote, lynx, herten, bever, de rode eekhoorn, grondeekhoorn en bergmarmot. De grondeekhoorn zijn vaak tam en komen bij parkeerplaatsen graag een nootje halen bij bezoekers. 
Bezienswaardigheden Manning PP:

Bezienswaardigheden & activiteiten

Monument 83 Trail:

Beaver Pond Trail:

Dry Ridge Trail:

Windy Joe:

Lightning Lake Loop:

Rhododendron Flats:

Sumallo Grove Interpretive Trail:


Dag 26: Hope - Harrisson Hot Springs - Vancouver  (150 km)

Harrison Hot Springs: Heeft 2 warmwaterbronnen, de “Potash” met een watertemperatuur van 40° en de “Sulphur” met 65°, zij vormen hier de belangrijkste bron van inkomsten. Op de plek waar vroeger goudzoekers genoten van de warmwaterbronnen zie je tegenwoordig vooral toeristen rondlopen. Harrison Hot Springs is prachtig gelegen aan het Harrison Lake. 


Vancouver
is door zijn mooie ligging bijzonder geschikt om uw vakantie af te sluiten. Vancouver beschikt over leuke parken, fijne stranden en een op en top gezellig centrum Gastown. Het centrum bestaat uit diverse moderne wolkenkrabbers, lage waterhuizen maar ook over mooie grote wandelboulevards. Je kan eventueel vandaag al uw wagen inleveren zo bespaar je op huurdagen en parkingkosten!


Dag 27:  Bezienswaardigheden Vancouver

Vancouver is een van de leukste steden van Canada. Ook de directe omgeving is indrukwekkend: Vancouver wordt omringd door besneeuwde bergen, regenwouden en ruige kuststroken. Beroemde bezienswaardigheden in Vancouver zijn Stanley Park met zijn totempalen, de Lookout Tower, Granville Island en de Capilano Suspension Bridge, een lange hangbrug over een ravijn. De stad bestaat uit meerdere districten met een eigen karakter. Een voorbeeld is Chinatown, een van de grootste Chinese wijken van Noord-Amerika, ook wel ‘Hongcouver’ genoemd. U kan ook gaan shoppen in Robson street.

Bezienswaardigheden Vancouver ?

Grouse Mountain   
Granville Island
Yaletown                               
Davie Village
Robson Street                       
Granville Street
Canada Place                        
Stanley Park
Brockton Totem Point             
Vancouver Lookout
Gastown                               
Coal Harbour
North Shore Mountains          
Olympic Peninsula Mountains
Chinatown                            
Capilano Suspension Bridge
Vancouver Aquarium             
English Bay

Excursies Vancouver
Fietsen in Stanley Park
Fietsen langs de Bayshore
2 uur Capilano Suspension Bridge
2 uur Gastown Fototour
4 uur Grouse Mountain Sunset Tour
Zwemmen met zeehonden in Nanaimo
2 uur Hop on HOp off Troley Tour
3 uur Foodtour in Gastown
3 uur Foodtour in Granville Island Market
3 uur Foodtour Chinatown
30 minuten Floatplane Tour


Dag 28: Vancouver - Brussel of Amsterdam

U rijdt naar de luchthaven om uw huurwagen in te leveren en terug te vliegen naar Brussel of Amsterdam. Einde van een prachtige reis.
Programma kan volledig aangepast worden naar uw wens