Bezienswaardigheden en excursies New Brunswick

New Brunswick, gelegen aan de oostkust van Canada, biedt een scala aan bezienswaardigheden en excursies om van te genieten. Hier zijn enkele van de opvallende bezienswaardigheden en activiteiten in New Brunswick volgens Canada-reizen.be:

Bezienswaardigheden:

 1. Bay of Fundy: Deze baai staat bekend om de hoogste getijdenverschillen ter wereld. Bezoek Hopewell Rocks om te wandelen op de zeebodem bij eb en de indrukwekkende rotsformaties te bewonderen.

 2. Fundy National Park: Dit park biedt uitstekende wandel- en kampeermogelijkheden, omringd door weelderige bossen en watervallen.

 3. Fredericton: De hoofdstad van New Brunswick heeft een charmant historisch district, prachtige parken en musea zoals het Beaverbrook Art Gallery.

 4. Saint John: Verken deze historische havenstad en bezoek de Reversing Falls, waar de stroomrichting van de rivier tweemaal per dag omkeert.

 5. Kouchibouguac National Park: Geniet van de prachtige stranden, wandelpaden en wetlands in dit nationale park aan de Acadian-kust.

 6. Roosevelt Campobello International Park: Dit park, gelegen op een eiland voor de kust van New Brunswick, is historisch belangrijk omdat het de zomerresidentie was van de voormalige Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt.

 7. Grand Manan Island: Maak de overtocht naar dit schilderachtige eiland om te wandelen langs kliffen, walvissen te spotten en de lokale cultuur te ervaren.

 8. Magnetic Hill (Moncton): Hier lijkt het alsof auto's tegen de zwaartekracht in omhoog rijden, een optische illusie die je moet zien om te geloven.


New Brunswick biedt een verscheidenheid aan spannende excursies en activiteiten om van te genieten. Hier zijn enkele van de meest aanbevolen excursies die je zeker moet overwegen tijdens je bezoek aan deze prachtige provincie volgens Canada-reizen.be:

 1. Bay of Fundy Walvissafari: Maak een boottocht op de Bay of Fundy om bultruggen, beluga's en andere zeedieren te spotten in hun natuurlijke habitat. Steden als Saint Andrews en St. John bieden walvissafari's aan.

 2. Hopewell Rocks: Bezoek de beroemde Hopewell Rocks bij laagwater om tussen de gigantische zandstenen pilaren te wandelen en ze van dichtbij te bewonderen.

 3. Fundy Footpath Hike: Ga wandelen op het Fundy Footpath, een uitdagend wandelpad langs de kust van de Bay of Fundy, met prachtige uitzichten en ruige terreinen.

 4. Kajakken op de Miramichi-rivier: Verken de schilderachtige Miramichi-rivier per kajak en geniet van het rustige water en de kans om wilde dieren te spotten.

 5. Rondleiding door de Reversing Falls: Bezoek Saint John en maak een rondleiding om de natuurverschijnselen van de Reversing Falls te begrijpen, waar de getijdenrichting omkeert.

 6. Roosevelt Campobello International Park: Ontdek het zomerhuis van de voormalige Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt op Campobello Island en leer meer over zijn geschiedenis.

 7. Bezoek aan Kings Landing: Reis terug in de tijd naar het 19e-eeuwse New Brunswick in Kings Landing, een historische nederzetting met kostuums, ambachten en historische gebouwen.

 8. Trekking door Mount Carleton Provincial Park: Dit park biedt uitstekende wandel- en kampeermogelijkheden, met Mount Carleton als hoogste piek van de provincie.

 9. Varen op de Saint John-rivier: Geniet van een schilderachtige boottocht op de Saint John-rivier en bewonder de prachtige landschappen en dieren in het wild.

 10. Culinair avontuur in Fredericton: Proef lokale gerechten en ambachtelijke bieren in de culinaire scene van Fredericton, inclusief de Fredericton Boyce Farmers Market.

 11. Bezoek aan Grand Manan Island: Maak de overtocht naar Grand Manan Island en verken de schilderachtige kustlijn, vuurtorens en wandelpaden.

 12. Nationale parken en natuurreservaten: Verken de vele nationale parken en natuurreservaten van New Brunswick, zoals Kouchibouguac National Park en Mount Carleton Provincial Park.

 13. Bird Watching in Irving Nature Park: Voor vogelliefhebbers biedt het Irving Nature Park in Saint John uitstekende mogelijkheden om zeldzame vogelsoorten te observeren.

 14. Magnetic Hill Zoo: Bezoek de dierentuin van Magnetic Hill in Moncton en zie een verscheidenheid aan exotische dieren en lokale fauna.

 15. Avontuur in de Acadian-kust: Verken de schilderachtige kustlijn van de Acadian-kust en geniet van stranden, vissen en watersporten.

Of je nu van avontuur in de natuur houdt, geïnteresseerd bent in geschiedenis en cultuur, of gewoon wilt ontspannen aan de kust, New Brunswick heeft voor elk wat wils. Geniet van je reis en ontdek de unieke charmes van deze prachtige provincie.