Eastern Explorer in 13 dagen

Reis over de snelwegen door de wildernis van Canada en ontdek nederzettingen in de Nieuwe Wereld, grenspaden en de moderne opwinding van levendige, multiculturele steden. Je zult onder de indruk zijn van het natuurlijke wonder van stromende rivieren, het uitgestrekte rotsachtige domein van het Canadese Shield en de adembenemende kracht van de Niagara Falls. Bereid je voor op de roep naar de natuur tijdens walvissen kijken in Quebec (optioneel) en wandelen over Ontario's noordelijke paden. Voel de geschiedenis tot leven komen op op de King's Highway en in de enige versterkte stad van Noord-Amerika. vestingstad van Noord-Amerika en laat je betoveren door de met grachten omzoomde steden, geplaveide straten en de honeymoonhoofdstad van de wereld. Ervaar het beste van de nieuwe wereld.

Afreisdata 2024

Engelstalige begeleiding : 26/05 - 02/06 - 30/06 - 01/09 - 15/06

Duitstalige begeleiding : 16/06 - 28/07 - 04/08 - 18/08 - 08/09 - 15/09 - 22/09

Afreisdata en vanaf prijzen per persoon in EUR 2024

Single

Dubbel

Triple

26/05, 02/06, 16/06, 30/06, 28/07, 04/08, 18/08, 01/09, 08/09, 15/09, 22/09

3.930

2.767

2.283

Dag 1: Brussel of Amsterdam naar Toronto


U vliegt vandaag naar Toronto. Na aankomst op de luchthaven gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel in het centrum (transfer is optioneel bij te boeken), waar u kennis maakt met de reisleiding. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. U verblijft 2 nachten in Toronto.

 

Dag 2: Toronto


Tijdens het ontbijt leert u de deelnemers van de reis kennen. Na het ontbijt maakt u een stadstour door Toronto en u ziet een moderne stad van staal en glas. Tot de hoogtepunten horen onder andere het Eaton Centre, de Skydome en de CN Tower. De Skydome is een multifunctioneel honkbalstadion en de CN Tower doet dienst als zendmast en toeristenattractie. Met een hoogte van 553 meter was de toren tot 2007 het hoogste vrijstaande bouwwerk op land. Vandaag is de toren nog steeds de op een na hoogste tv toren ter wereld. In deze Canadian National Tower bevindt zich op een hoogte van 350 m een uitbouw met café’s, een restaurant en een uitkijkplatform aan de buitenkant, op 447 m bevindt zich de Sky Pod, het hoogste uitkijkplatform ter wereld. Indien u van winkelen houdt, is het gigantische winkelcentrum Eaton Centre een absolute aanrader.  De rest van de dag bent u vrij. (inclusief ontbijt)


Dag 3: Toronto – Montreal


U rijdt vandaag langs het Lake Ontario. Onderweg maakt u een stop in het prachtige Thousand Islands gebied en u kunt daar genieten van een ontspannende cruise. Deze ‘duizend eilanden’ behoren tot een archipel in de St.Lawrence rivier in het grensgebied tussen Canada en Amerika. Vervolgens verder naar Montreal waar u de komende 2 nachten logeert.

 

Dag 4: Montréal


In de voormiddag bezoeken we onder begeleiding van onze gids o.a. Mont Royal, het Olympisch dorp, Place Jacques Cartier en Le Vieux Montreal. In de namiddag heeft u vrije tijd.


Dag 5: Montréal – Québec City


Vandaag reist u via  “Le Chemin du Roy” en langs typische stadjes naar Québec City. Na aankomst maakt u een stadsrondleiding waarbij u de oude stadsomwalling ziet. U ziet ook het historische stadcentrum en bezoekt de Citadel en het Battlefields Park. De volgende twee nachten overnacht u in Delta Québec. 


Dag 6: Québec City


Vandaag heeft u een vrije dag om deze boeiende stad op eigen houtje te ontdekken. U kan bijvoorbeeld slenteren door de oude historische benedenstad met gezellige winkeltjes en restaurantjes. Of u kan met de trap of lift de hoger gelegen bovenstad bezoeken die qua sfeer zeker niet moet onderdoen voor zijn oudere broer. Optioneel kan u deelnemen aan de walvisexcursie naar Tadoussac op de St. Lawrence River. ( 3 uur)

 

Dag 7: Québec City – Ottawa


Vandaag reist u naar de Canadese hoofdstad Ottawa. Onderweg krijgt u een lunch in een originele ‘sucerie’ waar u meer te weten komt over de bereiding van ‘Maple Syrup’. Bij aankomst in Ottawa brengt u een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de parlementsgebouwen en “le Rideau”. De rest van de dag bent u vrij. Overnachting in Delta Ottowa.


Dag 8: Ottawa


De dag begint met een city tour doorheen Ottawa. In de namiddag heeft u vrij om een bezoek te brengen aan de de verschillende musea, kunstateliers en modeboetieks of u kan gewoon rondkuieren in de gezellige straatjes.


Dag 9: Ottawa – Midland


Na een bezoek aan verschillende Canadese grootsteden komt u vandaag in contact met de ‘vrije natuur’. U ziet er prachtige meren, kolkende rivieren, donkere wouden, enz. U brengt ook een bezoek aan Algonquin National Park dat één van de populairste vakantieplaatsen in Oost Canada is. Hier maakt u een begeleide wandeling. Overnachting in Quality inn Conference Centre of gelijkwaardig.


Dag 10: Midland – Niagara Falls


U start de dag met een bezoek aan Ste. Marie Among the Hurons dat ooit het hoofdkwartier was van de Europese missionarissen maar volledig werd heropgebouwd. Vervolgens rijdt u via de wijn- en fruitstreek verder naar Niagara Falls. Op de Niagara Falls zal u een cruise maken met Hornblower Niagara Cruises. Na deze cruise neemt u de lift naar de Skylon Tower waar u kan genieten van een adembenemend zicht over de omgeving. Optioneel kan u ook nog een toch per helikopter boeken. Overnachting in Hilton Hotel & Suites Fallsview.


Dag 11: Niagara Falls – Toronto


Na het bezoek aan de spectaculaire watervallen rijdt u via de Niagara Parkway naar het plaatsje Niagara-On-The Lake, een typisch 19de eeuws stadje waar u tijd heeft om te winkelen of het stadje te ontdekken. Tijdens onze laatste avond in Toronto kan u genieten van een diner in de beroemde CN Tower. Overnachting in Chelsea Hotel.


Dag 12: Toronto - Brussel / Amsterdam


Vandaag gaat u op eigen houtje naar de luchthaven voor Toronto voor uw terugvlucht.


Dag 13: Aankomst te Brussel of Amsterdam

Inbegrepen :

 • Transport in luxe 4* autocar met airco en toilet
 • Begeleiding van een Engelstalige gids ( Nederlandse documentatie ter plaatse)
 • 11 nachten in vermelde hotels of gelijkwaardig in ontbijt
 • 1 lunch + 1 diner
 • Stadstour : Toronto, Quebec, Montreal en Ottawa
 • Boottocht op Thousand Islands
 • Toegang tot Algonquin Nationaal park
 • Cruise met Hornblowner Niagara Cruises
 • Toegang tot Skylon Tower

 

Niet inbegrepen :

 • Internationale vluchten
 • Andere niet vermelde maaltijden
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Transfer van en naar de luchthaven ( ter plaatse)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulatie en/of bijstandverzekering

Het reisprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen. Ter plaatse kunnen noodzakelijke wijzigingen plaatsvinden of het programma kan in een andere volgorde uitgevoerd worden.


Optionele excursies : Deze kunnen geboekt bij de gids en zijn ook steeds ter plaatse te betalen via visa of mastercard. Prijzen zijn steeds per persoon en onder voorbehoud van prijswijzigingen.


 • Dag 6 : Tadoussac walvisexcursie op de St. Lawrence rivier met bezoek aan de Montmorency watervallen : 210 CAD
 • Dag 10 : Niagara Falls helikopter tour : 212 CAD
 • Dag 10 : NIagara Skywheel : 18 CAD