Bezienswaarigheden en excursies Nova Scotia

Nova Scotia, gelegen aan de oostkust van Canada, biedt een overvloed aan bezienswaardigheden en attracties voor reizigers. Hier zijn enkele van de meest opvallende bezienswaardigheden in Nova Scotia volgens Canada-reizen.be:

 1. Peggy's Cove: Deze pittoreske vissershaven staat bekend om zijn iconische vuurtoren en granieten rotsen die tegen de Atlantische Oceaan oprijzen.

 2. Cabot Trail: Deze schilderachtige kustroute in Cape Breton Highlands National Park biedt adembenemende uitzichten op de Golf van St. Lawrence en de Atlantische Oceaan.

 3. Halifax Citadel National Historic Site: Verken dit historische fort in het hart van Halifax en leer meer over de militaire geschiedenis van de stad.

 4. Lunenburg: Deze charmante havenstad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en staat bekend om zijn kleurrijke gebouwen en maritieme erfgoed.

 5. Annapolis Valley: Dit gebied staat bekend om zijn wijngaarden, appelboomgaarden en historische stadjes zoals Annapolis Royal.

 6. Fort Anne National Historic Site: Bezoek dit historische fort in Annapolis Royal, dat dateert uit de 17e eeuw en een belangrijke rol speelde in de koloniale geschiedenis van Canada.

 7. Kejimkujik National Park: Dit park biedt prachtige meren, bossen en wandelpaden, evenals een rijke inheemse geschiedenis.

 8. Bay of Fundy: Nova Scotia deelt de Bay of Fundy met New Brunswick en staat bekend om zijn indrukwekkende getijdenverschillen en walvisspotten.

 9. Alexander Graham Bell National Historic Site: Bezoek het huis van de beroemde uitvinder Alexander Graham Bell in Baddeck en leer meer over zijn leven en werk.

 10. Bluenose II: Dit beroemde zeilschip uit Nova Scotia is een symbool van de provincie en kan worden bezocht in Lunenburg.

 11. Grand-Pré National Historic Site: Ontdek de geschiedenis van de Acadianen in dit UNESCO-werelderfgoedgebied met tentoonstellingen en prachtige landschappen.

 12. Oostkuststranden: Nova Scotia heeft vele prachtige stranden langs de oostkust, waaronder Martinique Beach en Lawrencetown Beach.

 13. Maritiem Museum van de Atlantische Oceaan (Halifax): Leer meer over de maritieme geschiedenis van de regio en de beroemde Titanic-ramp in dit fascinerende museum.

 14. Fisherman's Cove: Deze schilderachtige vissershaven in Eastern Passage biedt kleurrijke huisjes, restaurants en ambachtelijke winkels.

 15. Ross Farm Museum: Bezoek dit openluchtmuseum in New Ross om meer te leren over het leven op een 19e-eeuwse boerderij in Nova Scotia.

Nova Scotia biedt een mix van natuurlijke schoonheid, geschiedenis en cultuur die bezoekers van over de hele wereld aantrekt. Of je nu van wandelen, zeilen, geschiedenis of gewoon ontspannen aan het strand houdt, er is voor elk wat wils in deze provincie.


Nova Scotia biedt een scala aan spannende excursies en activiteiten voor reizigers die de prachtige provincie willen verkennen. Hier zijn enkele van de excursies die je zeker moet overwegen tijdens je verblijf in Nova Scotia volgens Canada-reizen.be:

 1. Walvissafari's: Ga op een walvissafari in de Bay of Fundy om bultruggen, beluga's en andere zeedieren te spotten.

 2. Cabot Trail: Rijd de schilderachtige Cabot Trail in Cape Breton Highlands National Park voor adembenemende uitzichten en wandelmogelijkheden.

 3. Historische wandeltochten: Verken de historische steden Halifax, Lunenburg en Annapolis Royal met begeleide wandeltochten om meer te leren over de rijke geschiedenis van de regio.

 4. Zeilen en kajakken: Huur een zeilboot of kajak en verken de prachtige kustlijn en waterwegen van Nova Scotia.

 5. Peggy's Cove: Bezoek Peggy's Cove om de beroemde vuurtoren en schilderachtige kustlijn te bewonderen.

 6. Visavonturen: Ga vissen op zalm, forel of makreel in de vele rivieren en kustwateren van Nova Scotia.

 7. Wijnproeverijen: Ontdek de wijngaarden in de Annapolis Valley en geniet van wijnproeverijen in deze bloeiende wijnregio.

 8. Kejimkujik National Park: Verken de natuurlijke schoonheid van dit nationale park via wandelpaden, kanoën en kamperen.

 9. Culturele ervaringen: Bezoek lokale festivals, tentoonstellingen en muzikale evenementen om de cultuur van Nova Scotia te ervaren.

 10. Kunstgalerijen en ambachten: Verken kunstgalerijen en ambachtelijke winkels om lokale kunst en handwerk te bewonderen en te kopen.

 11. Eilandhoppen: Neem veerboten naar prachtige eilanden zoals Cape Breton Island, Prince Edward Island en Grand Manan Island.

 12. Historische forten en musea: Bezoek historische forten zoals Halifax Citadel en Fort Anne, evenals musea zoals het Maritiem Museum van de Atlantische Oceaan.

 13. Oostkuststranden: Ontspan op de zandstranden aan de oostkust, zoals Martinique Beach en Lawrencetown Beach.

 14. Golfen: Nova Scotia heeft veel golfbanen met prachtige uitzichten op de oceaan en glooiende heuvels.

 15. Zeevruchten proeven: Proef verse zeevruchten in lokale restaurants en geniet van specialiteiten zoals kreeft en mosselen.

 16. Fytoplankton-tours: Ervaar de magische glinstering van bioluminescent fytoplankton tijdens een nachtelijke kajaktocht in de Mahone Bay.

 17. Avontuurlijke wandelingen: Verken uitdagende wandelpaden zoals de Skyline Trail en Cape Chignecto Coastal Trail.

 18. Zeevissen: Ga zeevissen op de Atlantische Oceaan en vang verschillende vissoorten, waaronder kabeljauw en makreel.

 19. Alexander Graham Bell National Historic Site: Leer meer over de uitvinder Alexander Graham Bell en zijn uitvindingen in zijn voormalige woning in Baddeck.

 20. Musea van wereldklasse: Bezoek musea zoals het Art Gallery of Nova Scotia voor kunst en het Canadian Museum of Immigration in Pier 21 om de immigratiegeschiedenis te ontdekken.

Of je nu van natuurlijke schoonheid, geschiedenis, avontuurlijke activiteiten of culinaire ontdekkingen houdt, Nova Scotia biedt een breed scala aan excursies om aan je interesses te voldoen tijdens je verblijf in deze prachtige provincie.