Western Journey in 9 dagen

Je reist van hemel naar zee door ruige bergpassen in de Rocky Mountains en langs kusten van de Stille Oceaan met prachtige vergezichten van fjorden en gletsjervalleien. Bewonder fonkelende gletsjers, duizelingwekkende ravijnen en woeste rivieren. Op verkent de wilde paden van bonthandelaren, goudzoekers goudzoekers, cowboys en de bereden officieren die hen bewaakten. Ga op zoek naar elanden, berggeiten, beren en walvissen. Ervaar de romantiek en gastvrijheid van het Westen in charmante berg charmante bergresorts, prairie grensstadjes en verfijnde havensteden. Stedelijke opwinding en adembenemende natuurlijke wonderen maken van West-Canada een onvergetelijke ontdekkingstocht. 

Taal: Afreisdatat: 18 mei, 1 en 15 juni, 6 en 20 juli, 3, 24 en 31 augustus & 7 en 14 september (2024) reist u in een internationaal gezelschap en spreekt de reisleiding de groep aan in het Engels. Bij alle overige vertrekdata wordt de reis uitgevoerd met Duitstalige reisleiding.

Afreisdata en vanaf prijzen per persoon in EUR 2024

Single

Dubbel

Triple

18/05, 01/06, 15/06, 06/07, 20/07, 03/08, 24/08, 31/08, 07/09, 14/09

2.270

1.483

1.259

Dag 1 : Brussel of Amsterdam – Calgary


Vandaag vertrekt u uit de door u gekozen luchthaven richting Calgary, Canada. Bij aankomst gaat u op eigen houtje naar uw eerste hotel. De rest van de dag bent u vrij. Overnachting in hotel Sandman Signature of Calgary Downtown.


Dag 2 : Calgary – Banff/Canmore


Deze ochtend maakt u eerst kennis met de andere medereizigers. Aansluitend volgt er een stadsrondrit door Calgary langs o.a de Calgary Tower, het Business Distrit en de wolkenkrabbers. Vervolgens gaat u via de Trans-Canada Highway de Rocky Mountains in. Dit ‘ rotsgebergte’ heeft een lengte van bijna 5000 km, van New Mexico in de Verenigde Staten tot Alaska. De majestueuze bergtoppen van de Canadase Rockies vullen al snel de horizon als u Banff Nationaal Park nadert. Bij aankomst is er een rondrit doorheen Banff. Overnachting in hotel Coast Canmore hotel.( 2 nachten)


Dag 3 : Canmore/Banff


U kunt vandaag op eigen gelegenheid de dag doorbrengen. Ga bijvoorbeeld winkelen of de schilderachtige omgeving verder verkennen. Facultatief is een opwindende dagtocht over de Columbia Icefields Parkway, één van de mooiste wegen van West-Canada . De tour start in Lake Louise. Verder zult u genieten van adembenemende vergezichten over bergtoppen, gletsjers, blauwgroene meren en rivieren. Columbia Icefield is de grootste ijsmassa buiten de poolcirkel. U kunt hier een ritje met een speciale 'snocoach' maken op de gletsjer. Een andere excursie die u kan doen is een 12 minuten helikopter vlucht over de Spray Lakes en Spray vallei. In de late namiddag keert u terug in Canmore. 


Dag 4 : Canmore/Banff – Kamloops


U rijdt over de Trans-Canada Highway via Kicking Horse naar het Yoho Nationaal Park. Daarna verder naar Glacier Nationaal Park. Via de Monashee Mountain Range arriveert u in Kamloops. Overnachting in hotel Ramada Inn Kamloops.


Dag 5 : Kamloops – Whistler


Een dag met vele landschapswijzigingen, rijdend door het boerenland in de richting van de bergen aan de kust. De rest van de dag is ter vrije besteding en u kunt optioneel een excursie per watervliegtuigje maken over Garibaldi Park met mooie uitzichten op de vulkanische bergpieken. Overnachting in Whistler hotel Whistler Village Inn & Suites of gelijkwaardig.


Dag 6 : Whistler – Vancouver


U rijdt over de spectaculaire Sea-to Sky highway richting Vancouver. In Vancouver is er een sightseeing toer met onder andere een bezoek aan Stanley Park, Prospect point, English Bay, Gastown, Chinatown enz. In de namiddag bent u vrij. Overnachting in Vancouver, hotel Sandman Vancouver City Centre.


Dag 7 : Vancouver


U bent de volledige dag vrij om de stad Vancouver op eigen houtje te verkennen of u kan optioneel een dagexcursie boeken naar Victoria om een bezoek te brengen aan Beacon Hill Park, de haven en vele andere.


Dag 8 : Vancouver – Brussel of Amsterdam


U gaat vandaag op eigen houtje terug naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar België.

Inbegrepen : 


 • 7 nachten in de hotels zoals vermeld in het programma of gelijkwaardig
 • 7 x ontbijt
 • Banff Sightseeing tour
 • Calgary sightseeing tour
 • Vancouver sightseeing tour
 • Ervaren gids ( Duitstalig en Engelstalig)


Niet inbegrepen :


 • Internationale vluchten, wij maken u graag een mooi voorstel
 • Overige maaltijden
 • Facultatieve excursies met bijbehorende inkomgelden
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Transfers van en naar de luchthaven

Het reisprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen. Ter plaatse kunnen noodzakelijke wijzigingen plaatsvinden of het programma kan in een andere volgorde uitgevoerd worden.

Prijzen berekend in de laagste boekingsklasse op de vluchten, indien deze niet meer beschikbaar zijn, kan er een supplement bijkomen.

Optionele excursies : Deze kunnen geboekt bij de gids en zijn ook steeds ter plaatse te betalen via visa of mastercard. Prijzen zijn steeds per persoon en onder voorbehoud van prijzwijzigingen.


 • Dag 3 : Banff - Columbia Icefield Excursie + Ice explorer ride : 280 CAD
 • Dag 5 : Whistler floatplane - spectacular glacier tour : 205 CAD
 • Dag 5 : Whistlet floatplane - ultimate glacier tour : 252 CAD
 • Dag 7 : Vancouver - Victoria excursie met bus/ferry en bezoek aan de Butchard gardens : 14-18 PAX= 328 CAD // 19+ pax=255 CAD