Bezienswaardigheden en excursies Ontario

Ontario, de meest bevolkte provincie van Canada, heeft een overvloed aan bezienswaardigheden en attracties om te verkennen. Hier zijn enkele van de meest opvallende bezienswaardigheden in Ontario volgens Canada-reizen.be:

 1. Niagara-watervallen: Gelegen aan de grens tussen Canada en de Verenigde Staten, zijn de Niagara-watervallen een van 's werelds meest iconische natuurlijke wonderen. Je kunt de watervallen bewonderen vanaf de kustlijn, een boottocht maken naar de voet van de watervallen of de SkyWheel nemen voor een panoramisch uitzicht.

 2. CN Tower (Toronto): Deze opvallende toren in Toronto is een van de meest herkenbare bezienswaardigheden van Canada. Je kunt naar het observatiedek gaan voor een adembenemend uitzicht over de stad.

 3. Royal Ontario Museum (ROM): Dit museum in Toronto is een van de grootste musea van Canada en herbergt uitgebreide collecties van kunst, cultuur en natuurlijke geschiedenis.

 4. Ontario Science Centre (Toronto): Een interactief wetenschapsmuseum dat educatie en plezier combineert met tentoonstellingen voor alle leeftijden.

 5. Parliament Hill (Ottawa): De thuisbasis van de Canadese regering en de locatie van het jaarlijkse Canada Day-evenement. Je kunt ook de Peace Tower beklimmen voor een panoramisch uitzicht over Ottawa.

 6. Algonquin Provincial Park: Dit park biedt schitterende bossen, meren en wandelroutes. Het is een geweldige plek om te kamperen, kanoën en wilde dieren te spotten.

 7. Thousand Islands: Een prachtige archipel van eilanden en kanalen in de St. Lawrence-rivier, ideaal om te verkennen per boot of kajak.

 8. Stratford: Een charmant stadje dat bekend staat om het Stratford Festival, een van 's werelds grootste theaterfestivals, en de thuisbasis van prachtige tuinen.

 9. Ontario Science Centre (Toronto): Een interactief wetenschapsmuseum dat educatie en plezier combineert met tentoonstellingen voor alle leeftijden.

 10. Point Pelee National Park: Het zuidelijkste punt van Canada, dit nationale park biedt moerassen, bossen en stranden, en is een belangrijke vogeltreklocatie.

 11. Agawa Canyon Tour Train (Sault Ste. Marie): Een schilderachtige treinreis door de wildernis van de Agawa Canyon met prachtige uitzichten en wandelmogelijkheden.

 12. Elora Gorge: Een schilderachtige kloof met kliffen en watervallen, ideaal om te wandelen, kajakken en zwemmen.

 13. Canada's Wonderland (Vaughan): Een van de grootste pretparken van Canada met achtbanen, waterattracties en entertainment.

 14. African Lion Safari (Hamilton): Een safaripark waar je met de auto doorheen kunt rijden om wilde dieren van dichtbij te zien.

 15. Ontdekkingseiland (Thunder Bay): Een interactief wetenschapscentrum en natuurhistorisch museum met tentoonstellingen gericht op de geschiedenis en cultuur van het gebied.

Dit zijn slechts enkele hoogtepunten van de vele bezienswaardigheden in Ontario. De provincie heeft voor elk wat wils, of je nu van natuurlijke schoonheid, cultuur, geschiedenis of avontuur houdt.


Ontario biedt een breed scala aan spannende excursies en activiteiten voor bezoekers. Hier zijn enkele excursies die je zeker moet overwegen tijdens je verblijf in Ontario volgens Canada-reizen.be:

 1. Niagara Falls Boottocht: Neem een boottocht zoals de "Maid of the Mist" om dichtbij de krachtige Niagara-watervallen te komen en de opspattende mist te voelen.

 2. Wijnproeverij in de Niagara-regio: Verken de wijnhuizen en proef lokale wijnen in de Niagara Peninsula, die bekendstaat om zijn wijngaarden.

 3. Fietsen op Toronto Islands: Huur een fiets op Toronto Islands en verken dit schilderachtige eilandengroepje net buiten het centrum van Toronto.

 4. Ontdek Algonquin Provincial Park: Ga wandelen, kanoën, kamperen of wildlife spotten in dit prachtige natuurpark in het hart van Ontario.

 5. Ontario Science Centre (Toronto): Bezoek dit interactieve wetenschapsmuseum in Toronto, ideaal voor gezinnen en iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap.

 6. Bezoek aan Parliament Hill (Ottawa): Neem een rondleiding door het Parlement van Canada en bewonder de historische gebouwen en het prachtige uitzicht op de Ottawa-rivier.

 7. Toronto Zoo: Ontdek een breed scala aan dieren in de Toronto Zoo, een van de grootste dierentuinen ter wereld.

 8. Thousand Islands Boottocht: Maak een boottocht door de schilderachtige Thousand Islands-regio en bewonder de prachtige eilanden en landhuizen.

 9. Royal Ontario Museum (ROM): Verken de uitgebreide collecties van kunst, cultuur en geschiedenis in dit toonaangevende museum in Toronto.

 10. Ontario Science Centre (Toronto): Een interactief wetenschapsmuseum dat educatie en plezier combineert met tentoonstellingen voor alle leeftijden.

 11. Elora Gorge: Geniet van de prachtige natuurlijke omgeving van Elora Gorge door te wandelen, kajakken of zwemmen.

 12. Canada's Wonderland (Vaughan): Beleef de opwinding van een van de grootste pretparken van Canada, met tal van achtbanen en attracties.

 13. Bezoek aan Parliament Hill (Ottawa): Neem een rondleiding door het Parlement van Canada en bewonder de historische gebouwen en het prachtige uitzicht op de Ottawa-rivier.

 14. Eco-avontuur in Bruce Peninsula National Park: Ervaar de natuurlijke schoonheid van Bruce Peninsula National Park door te wandelen, kajakken of snorkelen in de turquoise wateren van Georgian Bay.

 15. Fietstocht op de Waterfront Trail: Fiets langs de Waterfront Trail langs Lake Ontario voor prachtige uitzichten en pittoreske stranden.

Deze excursies bieden een gevarieerde mix van natuurlijke schoonheid, cultuur, geschiedenis en avontuur in de provincie Ontario. Of je nu in de stad bent of de wildernis wilt verkennen, er is voor elk wat wils in deze diverse provincie.