Rockies Trail in 11 dagen

De Rocky Mountains zijn je toegangspoort tot Canada. Ervaar warmwaterbronnen, gletsjerijsvelden... en adembenemende uitzichten op hoge bergtoppen. Reis over glooiende heuvels en door canyons in het binnenland en ontdek de legendes van de kolonisten, cowboys en goudzoekers. De bergparken omgevingen van Banff, Jasper en Whistler maken plaats voor de havensteden Vancouver en Victoria. Geniet van de Stille Oceaan, van het prachtige kustlandschap tot boottochten over blauwe zeestraten waar walvissen reizen en zeearenden zweven. Oceaan, bergen en levendige gemeenschappen met beroemde westerse gastvrijheid - deze reis heeft het allemaal.

Afreisdata 2024: 
Engelstalige begeleiding : 06/06 - 13/06 - 11/07 - 12/09

Duitstalige begeleiding : 27/06 - 08/08 - 15/08 - 29/08 - 19/09

Afreisdata en vanaf prijzen per persoon in EUR 2024

Single

Dubbel

Triple

06/06, 13/06, 27/06, 11/07, 08/08, 15/08, 29/08, 12/09, 19/09

4.891

3.659

3.312

Dag 1: Brussel of Amsterdam - Calgary

U vliegt vandaag naar Calgary. Na aankomst op de luchthaven gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel in het centrum (transfer is optioneel bij te boeken), waar u kennis maakt met de reisleiding. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. Overnachting in Calgary hotel Delta Downtown of gelijkwaardig.


Dag 2: Calgary – Banff National Park (ca.130 km)(O)


Vanmorgen maakt u eerst kennis met uw medereisgenoten. Aansluitend volgt een stadsrondrit door Calgary langs o.a. de Calgary Tower, het Business District, de wolkenkrabbers, maar ook Fort Calgary in het historische centrum. vervolgens gaat u via de Trans-Canada Highway de Rocky Mountains in. Dit ‘rotsgebergte’ heeft een lengte van bijna 5000 km, van New Mexico in de Verenigde Staten tot Alaska. De majestueuze bergtoppen van de Canadese Rockies vullen al snel de horizon als u Banff National Park nadert. U verblijft twee nachten in Banff hotel Mount Royal.


Dag 3: Banff (O)

Vandaag gaat u eerst Banff en omgeving leren kennen tijdens een korte tour. Banff NP werd in 1885 het eerste nationale park van Canada, ter bescherming van de heetwaterbronnen. U kunt optioneel een helikoptervlucht maken of een rit met de kabelbaan naar de top van Sulphur Mountain. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid het zeer gezellige Banff verkennen of een bezoek brengen aan het imponerende Banff Springs Hotel, met een prachtige ligging.


Dag 4: Banff National Park – Jasper National Park (ca. 285 km)(O)


U reist vandaag van het nationale park van Banff naar het nationale park van Jasper en deze route is zeker een van de hoogtepunten van deze rondreis. De eerste stop is bij het beroemde Lake Louise, één van de meest gefotografeerde meren van Canada. U gaat vervolgens door de wildernis en langs veel natuurschoon over de 230 km lange Icefields Parkway. Bij het Columbia Icefield gaat u aan boord van een speciaal gebouwde Ice Explorer en deze rijdt dan over de Athabasca Glacier. De rit gaat verder naar Jasper, waar u optioneel een tour kunt maken met een vlot over de Athabasca rivier. Natuurlijk komt u in stroomversnellingen terecht, maar uw ervaren gids loodst u daar perfect doorheen. Overnachting in The Crimson of gelijkwaardig.


Dag 5: Jasper National Park – Kamloops (ca. 470 km)(O)


In de ochtend kunt u nog optioneel deelnemen aan een mooie cruise over Lake Maligne. U rijdt vandaag verder over de Yellowhead Highway en gaat op weg naar het hart van British Columbia. De weg loopt door de diepe valleien van de Thompson River en dwars door de uitgestrekte weidelandschappen en bossen van de Shuswap Highlands. Overnachting in Thompson Hotel of gelijkwaardig.


Dag 6: Kamloops – Whistler (ca. 500 km)(O)


Een dag met vele landschapswijzigingen, rijdend door het boerenland in de richting van de bergen aan de kust. De rest van de dag is ter vrije besteding en u kunt optioneel een excursie per watervliegtuigje maken over Garibaldi Park met mooie uitzichten op de vulkanische bergpieken. Overnachting in Whistler hotel Delta Whistler of gelijkwaardig.


Dag 7: Whistler – Victoria (ca. 295 km)(O)

U rijdt verder in zuidelijke richting langs de grillige kust van British Columbia naar Horseshoe Bay. Hier gaat u aan boord van de ferry voor de overtocht over de Strait of Georgia naar Vancouver Island. Aansluitend reist u verder door landelijke stadjes en dorpjes, waar het woord "haast" niet bestaat. Vaak zijn het de woonplaatsen voor houthakkers en vissers.. Tijdens een korte stadstour door de zeer Engels aandoende stad Victoria maakt u kennis met het maritieme erfgoed van deze stad dat door haar inwoners gekoesterd wordt en een gezellige sfeer biedt die doet denken aan koloniale tijden. U verblijft 2 nachten in Victoria hotel Coast Victoria of gelijkwaardig.


Dag 8: Victoria (O)


Vandaag ziet u net buiten Victoria de beroemde Butchart tuinen. Deze bijzonder fraai en sierlijk aangelegde tuin bestaat eigenlijk uit meerdere tuinen in verschillende stijlen. Tussen het gras en bloemen waant u zich ook hier even in Engeland. Vandaag zijn ook enkele optionele excursies mogelijk, bijvoorbeeld een vlucht met een watervliegtuig over downtown Victoria en de Strait of Juan de Fuca met de Olympic Mountains in de verte. U kunt ook deelnemen aan een spectaculaire whalewatching excursie aan boord van een zodiac of op een gewone boot. Ontdek de fameuze orka's in hun natuurlijke omgeving. Het water tussen Vancouver Island en het vasteland van British Columbia is één van de beste plekken ter wereld om orka’s en walvissen te zien. Van half april tot en met half oktober zwemmen de dieren voor de kust van Victoria.


Dag 9: Victoria – Vancouver (ca. 70 km) (O-D)


Vandaag gaat u weer aan boord van de ferry voor de terugreis tussen de Gulf Islands door naar Vancouver op het vaste land. Aansluitend maakt u een mooie stadstour langs de hoogtepunten van Vancouver. U bezoekt Stanley Park, met de beroemde totempalen, English Bay, Gastown, Chinatown, de Capilano-hangbrug en nog veel meer. De middag kunt u gebruiken om deze heerlijke stad zelf te verkennen; winkels, restaurants en terrasjes maken de dag compleet. 's Avonds bent u uitgenodigd voor een 'Farewell Dinner Party' bij de Capilano Suspension Bridge. Hotel Sutton Place Vancouver of gelijkwaardig.


Dag 10: Vancouver  - Brussel of Amsterdam


U gaat vandaag op eigen houtje terug naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar België.

Inbegrepen : 


 • 9 nachten verblijf op basis van logies in goede middenklasse tot superiorklasse hotels
 • 9 x ontbijt (vanaf dag 1 t/m dag 9)
 • 1 x diner (afscheidsdiner dag 9)
 • Alle omschreven excursies en entreegelden nationale parken (tenzij anders vermeld)
 • Vervoer per lokale airconditioned touringcar met toilet 
 • Diverse data met deskundige reisleiding (dag 1 t/m 9). U reist in een internationaal gezelschap en dientengevolge spreekt de reisleiding de groep aan in de Duitse of Engelse taal.
 • stadstour Calgary, Victoria en Vancouver
 • Banff en Lake Louise tour
 • Columbia Icefield Ice explorer ride
 • Ferry naar Vancouver Island
 • Toegang tot Butchard Gardens
 • Capilano Suspension Bridge
 • transfer op dag 10 van uw hotel naar de cruise terminal

 

Niet inbegrepen :

 • intercontinentale vlucht heen naar Calgary & terug vanaf Vancouver
 • Overige maaltijden
 • Facultatieve excursies met bijbehorende entreegelden
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Transfers van en naar de luchthaven

Het reisprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen. Ter plaatse kunnen noodzakelijke wijzigingen plaatsvinden of het programma kan in een andere volgorde uitgevoerd worden.


Optionele excursies : Deze kunnen geboekt bij de gids en zijn ook steeds ter plaatse te betalen via visa of mastercard. Prijzen zijn steeds per persoon en onder voorbehoud van prijswijzigingen.

 

 • Dag 3 : Banff helikopter - Mount Assiniboine : 405 CAD
 • Dag 3 : Banff Gondola Ride : 66 CAD
 • Dag 4 : Easy rafting float trip : 95 CAD
 • Dag 5 : Jasper - Maligne Lake Cruise : 82 CAD ( deze excursie is niet beschikbaar op de afreis 08/07.
 • Dag 5 : Jasper - Sidecar Motorcycle ( per pax) : single=182 CAD// dubbel = 141 CAD
 • Dag 6 : Whistler floatplane - spectacular Glacier tour : 205 CAD
 • Dag 6 : Whistler floatplane - Ultimate Glacier Tour : 252 CAD
 • Dag 8 : Victoria floatplane : 144  CAD
 • Dag 8 : Victoria walvisexcursie met covered boat of zodiac : 174 CAD