Bezienswaardigheden en excursies New Foundland en Labrador

Newfoundland en Labrador, gelegen aan de oostkust van Canada, bieden een schat aan bezienswaardigheden en attracties om te verkennen. Hier zijn enkele van de bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan deze provincie voglens Canada-reizen.be:

 1. Gros Morne National Park: Dit nationale park, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, biedt dramatische fjorden, steile kliffen en een gevarieerd landschap om te verkennen. Maak een wandeling naar de Tablelands of geniet van een boottocht door de Western Brook Pond.

 2. L'Anse aux Meadows: Ontdek de overblijfselen van een Vikingnederzetting die hier rond het jaar 1000 na Christus werd gesticht. Dit is een UNESCO-werelderfgoedlocatie en een geweldige plek om meer te leren over de Vikinggeschiedenis van Noord-Amerika.

 3. Signal Hill (St. John's): Geniet van een prachtig uitzicht over St. John's vanaf Signal Hill en bezoek Cabot Tower, een historisch monument dat de eerste trans-Atlantische draadloze communicatie herdenkt.

 4. Cape Spear: Dit is het meest oostelijke punt van Noord-Amerika en biedt een schilderachtige vuurtoren en een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan.

 5. Iceberg Alley: Tijdens de lente en vroege zomer kun je hier ijsbergen bewonderen die vanuit Groenland naar de kust van Newfoundland en Labrador drijven. Maak een boottocht om ze van dichtbij te bekijken.

 6. Wandelen over East Coast Trail: Verken het East Coast Trail-netwerk met zijn vele wandelroutes langs de kustlijn, kliffen en natuurlijke schoonheid.

 7. Twillingate: Deze stad staat bekend als het "IJsberghoofdstad van de Wereld" en biedt tal van mogelijkheden om ijsbergen te zien, evenals charmante vissershavens en lokale cultuur.

 8. Bont Bay: Dit is een uitstekende plek om papegaaiduikers te spotten tijdens het broedseizoen.

 9. Trinity: Een historisch dorp met gerestaureerde 18e-eeuwse gebouwen en culturele evenementen.

 10. Labrador Coastal Drive: Maak een roadtrip langs de kust van Labrador om te genieten van ongerepte wildernis, fjorden en de kans om wilde dieren te zien.

 11. North West River: Bezoek dit Innu-gemeenschap aan het meer om meer te leren over de inheemse cultuur en geschiedenis van het gebied.

 12. Cruise langs de fjorden: Maak een cruise door de indrukwekkende fjorden van Newfoundland, zoals Bonne Bay en Bay of Islands.

 13. Cape Bonavista: Hier kun je genieten van prachtige kliffen, een vuurtoren en de kans om papegaaiduikers en ander zeevogels te spotten.

 14. Gander: Bezoek het North Atlantic Aviation Museum om meer te leren over de rol van Gander tijdens de Tweede Wereldoorlog en de geschiedenis van de luchtvaart in de regio.

 15. Ferryland: Bezoek Colony of Avalon, een archeologische vindplaats die teruggaat tot de vroege 17e eeuw, en geniet van het uitzicht op de oceaan.

Dit zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden en activiteiten die Newfoundland en Labrador te bieden hebben. Of je nu van natuurlijke schoonheid, geschiedenis, avontuurlijke verkenning of culturele ontdekkingen houdt, deze provincie heeft voor elk wat wils.


Newfoundland en Labrador bieden een breed scala aan opwindende excursies en activiteiten voor reizigers die de provincie willen verkennen. Hier zijn enkele van de excursies die je zeker moet overwegen tijdens je verblijf in deze prachtige regio volgens Canada-reizen.be:

 1. Walvissafari's: Ga op een boottocht om bultruggen, orka's, dwergvinvissen en andere zeedieren te spotten. Plaatsen zoals St. John's, Bay Bulls en Twillingate zijn bekend om hun walvissafari's.

 2. Iceberg Tours: Neem deel aan een boottocht om majestueuze ijsbergen te bewonderen die van Groenland naar de kust van Newfoundland en Labrador drijven. Twillingate, St. Anthony en Bonavista zijn populaire plekken om ijsbergen te zien.

 3. Bezoek aan L'Anse aux Meadows: Verken de historische Vikingnederzetting op L'Anse aux Meadows, een UNESCO-werelderfgoedlocatie.

 4. Wandelen in Gros Morne National Park: Maak prachtige wandelingen in Gros Morne National Park, waaronder de Tablelands en Green Gardens Trails.

 5. Signal Hill: Beklim Signal Hill in St. John's voor een panoramisch uitzicht op de stad en de oceaan.

 6. Kustwandeltochten: Ervaar de prachtige kustlijn en kliffen van Newfoundland en Labrador door te wandelen over routes zoals het East Coast Trail.

 7. Vissersdorpen: Bezoek schilderachtige vissersdorpen zoals Trinity, Bonavista en Twillingate om de lokale cultuur en geschiedenis te ervaren.

 8. Cape Spear: Verken Cape Spear, het meest oostelijke punt van Noord-Amerika, en bezoek de historische vuurtoren.

 9. Papegaaiduikers spotten: Ga naar locaties zoals Elliston en Witless Bay Islands om papegaaiduikers en andere zeevogels te zien.

 10. Labrador Coastal Drive: Maak een roadtrip langs de kust van Labrador om te genieten van ongerepte wildernis en fjorden.

 11. North West River: Leer meer over de inheemse Innu-cultuur en geschiedenis in North West River.

 12. Gander: Bezoek het North Atlantic Aviation Museum om de luchtvaartgeschiedenis van de regio te ontdekken.

 13. Cruise door de fjorden: Verken de indrukwekkende fjorden van Newfoundland, zoals Bonne Bay en Western Brook Pond, tijdens een boottocht.

 14. Kajakken en kanoën: Ervaar de rustige wateren en prachtige landschappen van Newfoundland en Labrador per kajak of kano.

 15. Culinair avontuur: Proef lokale gerechten, zoals verse zeevruchten en wild, in restaurants en markten in de hele provincie.

 16. Bezoek aan Ferryland: Verken de archeologische vindplaats Colony of Avalon en geniet van het schilderachtige uitzicht op de oceaan.

 17. Golfen: Speel een rondje golf op golfbanen met prachtige uitzichten op de oceaan en bergen.

 18. Culturele evenementen: Bezoek lokale festivals, muzikale optredens en culturele evenementen om de rijke cultuur van de regio te ervaren.

 19. Fotografie: Newfoundland en Labrador bieden talloze fotomomenten, variërend van landschappen tot wilde dieren.

 20. Zeevissen: Ga diepzeevissen of zalmvissen in de vele wateren van de provincie.

Of je nu van natuurlijke schoonheid, avontuurlijke activiteiten, geschiedenis of culinaire ontdekkingen houdt, er is voor elk wat wils in Newfoundland en Labrador. Vergeet niet om je camera mee te nemen om al het prachtige landschap en de wilde dieren vast te leggen tijdens je excursies.