Deze reis boekt u vanaf 3.495 euro pp

Deze rondreis Oost-Canada laat jekennismaken met de veelzijdige en indrukwekkende natuur van de provincies Nova Scotia en Newfoundland in het Atlantische deel van Canada. Op Cape Breton vind je een van de mooiste kustwegen in Canada: de Cabot Trail, die kronkelt om de steile kliffen langs de oceaan. Ervaar het enorme getijdenverschil in de Bay of Fundy en geniet van je vakantie in Nova Scotia en Newfoundland met hun uitgestrekte stranden en kleurige vissersplaatsjes. Newfoundland heeft een ruige kustlijn die constant blijft boeien. Je vindt er idyllische plaatsjes, levendige vissershavens, schitterende kustlijnen en overal mogelijkheden om de mooiste wandelpaden te lopen. In de zomer zie je er van alle kanten walvissen in de oceaan zwemmen. Tel daarbij ook nog eens de ijsbergen op die je hier vroeg in de zomer tot soms ver in juli voorbij ziet drijven en dan is je beleving van Newfoundland en daarmee je vakantie Oost-Canada compleet.

Tijdens je rondreis door dit deel van Canada zie je elanden en niet te vergeten papegaaiduikers. Wij weten de beste plekken om ze te vinden, dus vraag ons naar de mogelijkheden om een ijsberg-, walvis- of papegaaiduikersexcursie te maken. Het karakteristieke vissersplaatsje Peggy’s Cove is je eerste stop langs de prachtige kust van Nova Scotia. Via de Bay of Fundy kom je bij het beroemde Cape Breton National Park, dat met zijn naaldbossen, moerassen, hoogvlaktes en steile kliffen doet denken aan de Schotse Hooglanden. Diepe kloven en ruige kusten zijn kenmerkend voor Newfoundland. Aan de westkust ligt het bekende Gros Morne National Park, dat vanwege het bijzondere landschap door Unesco uitgeroepen is tot werelderfgoed.

Twillingate staat bekend om zijn gigantische ijsbergen, die in het voorjaar en de vroege zomer vanuit Groenland door de zogenaamde ‘Iceberg Alley’ langsdrijven. Het kustplaatsje Trinity biedt, vooral in de maanden juli en augustus, ook weer fantastische mogelijkheden om een walvistocht te maken.


Vertrekdata: afhankelijk van ferryschema Argentia - North Sydney. De ferry vaarde in de zomer van  tussen 16 juni en 16 september op zondag, woensdag en vrijdag en daarna alleen nog op 17 en 23 september. Vertrektijd 17.30 en duur 14-16 uur. Inbegrepen: 
• 19 overnachtingen in een mix van middenklasse hotels, B&Bs en Country Inns inclusief 7 x ontbijt (soms continental)
• 19 dagen huurwagen Allamo fully inclusive Ford Escape
• Entreegeld voor Kejimkujik National Park en Cape Breton Highlands National Park
• Ferry North Sydney - Argentia voor 1 auto en personen inclusief overnachting in binnenhut
• Ferry Port aux Basques - North Sydney voor 1 auto en personen
• Btw en lokale belastingen
• Ondersteuning door onze lokale agent
•  Gepersonaliseerd digitaal en interactief Nederlandstalige roadbook.
- Parkpass voor alle Nationale parken tot 7 personen + 1 wagen inclusief.
- Travelkey App die als Gps kan functioneren
-10Gb data simkaart

 

NIET INBEGREPEN:

-Internationale vluchten
-Gps
-Niet vermelde maaltijden, drank, parking & benzine kosten

-Excursies
-Weekend supplement                                                                                                                              Voorbeelden van enkele van onze huurwagens

-Tolbrug naar Halifax ca 1 Cad $
-Persoonlijke uitgaven en verzekeringen  
Dag 1 - Brussel of Amsterdam - Halifax en ophalen huurauto

HOTEL: ATLANTICA HOTEL HALIFAX - STANDARD ROOM (LO)

Op de luchthaven van Halifax staat je auto gereed, waarmee je naar je hotel in het centrum van deze levendige havenstad rijdt. Onderweg passeer je een tolbrug waar je circa CAD 1 voor nodig hebt. Wissel dus vast wat muntjes op de luchthaven! De tweelingsteden Halifax en Dartmouth, met daartussen de drukke haven, heten je welkom in Canada. Hoge gebouwen staan naast moderne winkelcentra. Boetieks en bars zijn ondergebracht in historische panden. Alles staat gegroepeerd rond de Citadel in het nationaal historische park. 

Dag 2 - Via Peggy's Cove Lighthouse en Lunenburg, Western Shore (ca. 135 km)

HOTEL: ATLANTICA OAK ISLAND - STANDARD ROOM (LO)

Je volgt de Lighthouse Trail westwaarts langs de afwisselende en vooral grillige zuidkust van Nova Scotia. Deze kust wordt ook wel de piratenkust genoemd. Aan deze kust zijn miljoenen dollars uitgegeven om de piratenschatten op te graven. Onderweg kom je langs tal van vuurtorens, zandstrandjes, baaien en vissersplaatsjes, waaronder het sfeervolle Peggy’s Cove. Eén van de meest gefotografeerde plekken aan deze kust. Lunenburg is een historisch stadje waarbij het historische centrum op de Unesco Wereld erfgoed lijst staat. Deze plek is zeker de moeite waard om op je gemak te gaan verkennen. Dag 3 - Kejimkujik Np naar Digby of Annapolis Royal (ca. 160 km)

HOTEL: HARBOURVIEW INN - GARDENVIEW ROOM (LO)

Door het binnenland rij je naar het nationale park Kejimkujik. Het landschap onderweg is glooiend en rijk aan dichte bossen en een grote verscheidenheid aan rivieren, vennen en meren. In het park leeft veel wild en de kans om iets te zien is het grootst in de vroege ochtend of in de avond. Tevens kun je hier genieten van de rust en er met een kano een poosje op uit trekken. Indien je het activiteitenpakket hebt bijgeboekt dan ga je per kano een uur lang het Kejimkujik National Park verkennen. Wandelen behoort hier ook zeker tot de mogelijkheden. Er zijn hier een aantal goed bewaard gebleven prehistorische Mi’kmaq-indianen kampeerplaatsen te vinden. Hierna is het niet ver meer naar je overnachtingsadres. 
Dag 4 - Bay of Fundy, mogelijkheid tot walvisexcursie

HOTEL: HARBOURVIEW INN - GARDENVIEW ROOM (LO)

Digby ligt aan de Bay of Fundy, beroemd om zijn enorme getijdenverschillen en in de zomermaanden de verblijfplaats voor grote aantallen walvissen. Tevens is Digby bekend vanwege de vangst van St. Jacobsschelpen welke veelvuldig worden aangeboden in de restaurants van dit vissersstadje. Je hebt een vrije dag om de Bay of Fundy te verkennen of je kunt doorrijden langs de kust naar Brier Island voor een walvisobservatie tour, dieje vooraf bij Askja kunt boeken. Deze baai is een geliefd zomerverblijf voor diverse soorten walvissen en de kans dat je er een paar ziet is erg groot. Deze indrukwekkende walvisexcursie is inbegrepen wanneer je het activiteitenpakket hebt bijgeboekt. Je kunt ook terugrijden naar het Kejimkujik National Park voor nog een mooie wandeling of kanotocht. 

Dag 5 - Rit naar Truro/Maitland (ca. 300 km)

HOTEL: HOLIDAY INN TRURO - STANDARD ROOM (LG)

Deze dag reis je langs de Bay of Fundy naar je overnachtingsplek in de omgeving van Truro. Tijdens de rit heb je tijd om te genieten van schitterende stranden, vuurtorens en idyllische plekjes langs de baai. Een plek om niet over te slaan in het mooie Burntcoat Head Park, dat  direct aan de Bay of Fundy ligt. Hier zie je 's werelds hoogste getijdenverschillen en bij eb wandel je hier over de bodem van de oceaan. In het park bevindt zich ook een prachtige vuurtoren waar een aantal trails je schitterend uitzicht geven over de Cobequid Bay.

Onderweg kun je nog een excursie maken per zodiak door de metershoge golven van het opkomende tij. Door het grote getijde verschil is dit een zeer avontuurlijke tocht.Dag 6 - Naar Cape Breton, Cheticamp (ca. 300 km)

HOTEL: L'AUBERGE DOUCET INN - STANDARD ROOM (LO)

Je rijdt vandaag naar de ruige Cape Breton Highlands. In dit prachtige gebied, dat doet denken aan de Schotse Hooglanden, volg je de Cabot Trail, één van Canada’s mooiste kustwegen. Je komt door dichte naaldwouden en langs steile kliffen die recht de zee induiken. In het binnenland zijn veel stille meren te vinden. Je hebt de tijd om de vissersplaatsjes, watervallen en talrijke wandelmogelijkheden te verkennen. De uitzichten zijn grandioos, je kijkt over zee uit en het gebeurt regelmatig dat er een walvis vlak voor de kust opduikt. Je kunt heerlijk vis en schaaldieren eten in één van de kleine vissersplaatsjes. Ook voor de vogelliefhebber is deze kust een eldorado, want veel zeevogels komen in de zomermaanden naar deze kust. Je overnacht in het kleine kustplaatsje Cheticamp, de hoofdplaats van Cape Breton met ongeveer 1.000 inwoners, ook weer een prima plek om een walvisobservatie tocht te maken.


Dag 7 - Over Cabot Trail  door Cape Breton Highlands Np naar Ingonish (ca. 125 km)

HOTEL: CASTLE ROCK COUNTRY INN - STANDARD ROOM (LO)

Een korte rit staat op het programma zodat je de hele dag de tijd hebt om te genieten van de natuur in het Cape Breton Highlands National Park, dat eigenlijk net ten noorden van Cheticamp begint. Voor Pleasant Bay voert de weg langzaam naar beneden en dat zorgt voor schitterende uitzichten. Hier kom je weer op zeeniveau uit waar kleine vissersboten in de haven dobberen. De weg gaat aan de noordzijde weer omhoog en je rijdt door prachtige berglandschappen naar Ingonish, waar je heerlijk kunt zwemmen.Dag 8 - North Sydney en per ferry naar Argentia, Newfoundland (ca. 110 km)

HOTEL: BINNENHUT AAN BOORD VAN MARINE ATLANTIC FERRY (LG)

De Cabot Trail is één van meest schilderachtige routes in Atlantisch Canada. Watervallen en snelstromende riviertjes liggen vlak langs de weg en de kans om elanden te spotten is dan ook groot. De meeste stranden bevinden zich langs de oostkant, vooral Ingonish Beach is de moeite waard. Vandaag rij je naar North Sydney, waar aan het einde van de middag de ferry naar Newfoudland vertrekt. De overtocht naar Argentia duurt ongeveer 16 uur en je hebt een cabin ter beschikking. 

Dag 9 - Argentia en rit naar St. John's (ca. 135 km)

HOTEL: QUALITY HOTEL HARBOURVIEW - STANDARD ROOM (LG)

Rond de middag arriveer je in Argentia op het prachtige Avalon schiereiland. Er zijn verschillende mogelijkheden om naar St. John's te rijden en als het weer het toelaat is het een aanrader via een omweg langs Cape St. Mary's aan de zuidkust te rijden. Hier leidt een kustwandeling langs de hoge en zeer steile kliffen je naar een kolonie Jan-van-genten en andere zeevogels. De meest directe route naar St. John's is circa 135 kilometer en wanneer je via Cape St. Mary's rijdt, leg je circa 250 kilometer af. 

Dag 10 - St. John's

HOTEL: QUALITY HOTEL HARBOURVIEW - STANDARD ROOM (LG)

St. John's is de hoofdstad van Newfoundland en één van de oudste steden van Canada, mooi gelegen aan de Conception Bay én de Atlantische Oceaan. Het heeft haar bestaan te danken aan de gunstige ligging aan de Atlantische Oceaan. Indien je het activiteitenpakket hebt bijgeboekt dan kun je gaan genieten van een heerlijke picknick lunch bij de Ferryland Lighthouse. Je hebt eerste klas uitzicht op de indrukwekkende kust van Newfoundland. In Bay Bulls of in Witless Bay Ecological Reserve zijn eventueel nog mogelijkheden op walvissen te observeren. 

Dag 11 - Trinity Bay (ca. 270 km)

HOTEL: BISHOP WHITE MANOR - STANDARD ROOM (LO)

Je verlaat St. John's en het Avalon schiereiland en rijdt naar het noorden naar het mooie kustplaatsje Trinity. Trinity was vroeger een belangrijke vissershaven. De laatste eeuw is er in dit afgelegen plaatsje niet veel veranderd. Vanuit deze bijzondere overnachtingsplek bij Trinity Bay heb je de mogelijkheid met walviskenners vanuit zodiaks walvissen te observeren, die hier in de maanden juli en augustus naar voedsel zoeken. 

Dag 12 - Trinity Bay

HOTEL: BISHOP WHITE MANOR - STANDARD ROOM (LO)

Eén van de beste plaatsen ter wereld om walvissen te observeren is ongetwijfeld langs de kust van Newfoundland en meer specifiek in Trinity Bay en het boeken van een excursie is dan ook zeker een aanrader! De beste tijd om de bultruggen te zien in dit gebied is vanaf de tweede week in juli, wanneer er mogelijkerwijs ook nog ijsbergen te zien zijn. Kom je hier later dan is  de kans op het zien van ijsbergen erg klein.

Het schiereiland Bonavista heeft zoveel moois te bieden dat je hier makkelijk nog één of twee nachten extra kunt verblijven. Er zijn prachtige wandelingen te maken, één van de meest bekende is de 5,3 km lange Skerwink Trail. Er zijn op het schiereiland ook een aantal (verscholen) plekken waar je in de zomer ook de veelkeurige papegaaiduikers kunt bekijken. Je kunt een begeleide wandeling bij ons boeken naar een verscholen plek op het schiereiland, onder leiding van een bioloog die veel weet te vertellen over de flora en fauna van dit bijzondere gebied.

Dag 13 - Noordelijk naar Twillingate (ca. 310 km)

HOTEL: ANCHOR INN HOTEL & SUITES - STANDARD ROOM (LG)

Een mooie rit over de Trans Canada Highway laat je verder genieten van de geweldige natuur van Newfoundland. Je passeert diverse stadjes waaronder Gander, een knooppunt voor weg- en luchtverkeer. Omdat hier relatief weinig mist voorkomt was het in de jaren 30 een Brits steunpunt voor luchtverkeer. Hier maakten tijdens de Tweede Wereldoorlog militaire vliegtuigen een tussenlanding om te tanken op hun lange reis van en naar Europa. Maak je graag een omweg langs een schitterend stukje kust dan raden wij je aan om Highway 1 te verlaten bij Gambo en hier verder te rijden op de route 320 langs de kust. Je verlengt je reisdag wel met enkele uren rijden, maar de route is meer dan de moeite waard.


Dag 14 - Twillingate

HOTEL: ANCHOR INN HOTEL & SUITES - STANDARD ROOM (LG)

Vandaag heb je de hele dag de tijd om te genieten van deze unieke en typisch Newfoundland omgeving. Twillingate ligt aan de zogenaamde Iceberg Alley; ijsbergen in zicht! Het plaatsje is pittoresk en heeft ongeveer 1.700 inwoners. In het voorjaar en het begin van de zomer drijft de koude Labradorstroom ijsbergen en pakijs uit Groenland en de poolstreek naar de noordelijke kust van Newfoundland. Twillingate biedt (na het noordelijk gelegen St. Anthony) het beste zicht op de voorbij drijvende ijsbergen. Vanaf het meer dan 100 jaar oude Long Point Lighthouse heb je prachtig uitzicht op de ijseilanden. Vanuit Twillingate varen ook excursieboten die prachtig zicht bieden op de bultruggen die in het koude water voorbijtrekken, en op ontelbare zeevogels die broeden op de rotseilanden en de zeehonden die in de middagzon liggen te luieren.
Dag 15 - Transcanada Highway - Gros Morne Np, Rocky Harbour (ca. 425 km)

HOTEL: OCEAN VIEW HOTEL - STANDARD GARDENVIEW ROOM (LG)

Een lange maar mooie route over de Trans Canada Highway langs de plaatsjes Deer Lake en Sandy Lake volgt. Je rijdt nu door de indrukwekkende en ruige landschappen van Newfoundland naar het Gros Morne National Park. Deze onherbergzame streek herbergt de beroemde en miljoenen jaar oude Long Range Mountains, door vroegere gletsjers uitgeschuurde en gepolijste tafelbergen.


Dag 16 - Gros Morne National Park

HOTEL: OCEAN VIEW HOTEL - STANDARD GARDENVIEW ROOM (LG)

Het Gros Morne National Park is uitgeroepen tot Unesco World Heritage Site vanwege de Tablelands, een kale afgeplatte berg met metaalrijk gesteente uit het binnenste van de aardbol. De Tablelands liggen in het zuidelijke deel van Gros Morne National park. Je hebt een hele dag om dit indrukwekkende park te verkennen, bijvoorbeeld door een boottocht te maken over het mooie West Brook Pond Fjord dat in het noordelijke deel van Gros Morne ligt. Je vaart door het grandioze decor van loodrechte kliffen die hoog boven je uittoornen. Ragfijne watervallen maken van het landschap een sprookjesachtige geheel. 

Het bezoekerscentrum voor Gros Morne National Park ligt iets vóór Rocky Harbour en een bezoekje hieraan is zeker de moeite waard. Je kunt allerlei informatie krijgen over het park en de verschillende wandelingen. Deze zijn er in alle soorten en maten varierend van 1 tot 16 kilometer. Geoefende wandelaars kunnen de 16 kilometer lange wandeltocht maken naar de top van de 806 meter hoge Gros Morne. Van hieraf heb je een waanzinnig mooi uitzicht over de indrukwekkende fjorden in het park.Dag 17 - Richting Cape Anguille en Port aux Basques (ca. 320 km)

HOTEL: CAPE ANGUILLE LIGHTHOUSE INN - MOUNTAINSIDE ROOM (LO)

Je verlaat het Gros Morne National Park en rijdt in zuidelijke richting. Je passeert Corner Brook, de op één na grootste stad op Newfoundland (35.000 inwoners). Einddoel van vandaag is het Cape Anguille Lighthouse Hotel, gelegen in het huis van de voormalige vuurtorenwachter, en al meer dan 100 jaar oud. 

De ligging is schitterend, midden tussen groene, glooiende heuvels met paarden en schapen en aan de kust met spectaculaire uitzichten. Het is heerlijk hier te wandelen en te genieten van de omgeving. In dit deel van Newfoundland wordt ook de blauwe vinvis gespot, dus hopelijk heb je geluk en zie je ze!


Dag 18 - Port aux Basques + per ferry  naar Nova Scotia, Sydney (ca. 60 km)

HOTEL: CAMBRIDGE SUITES HOTEL - STUDIO (LO)

Vandaag neem je de ferry naar North Sydney, deze overtocht duurt slechts 5,5 uur. 
Dag 19 - Rit richting Charlos Cove en Liscomb Mills (ca. 340 km)

HOTEL: SEAWIND LANDING COUNTRY INN - STANDARD ROOM (LG)

Je vervolgt je reis over een prachtige route vanuit oostelijk Nova Scotia naar Liscomb of Charlos Cove. Eerst voert de route naar Mira River Provincial Park, waar je heerlijk kunt zwemmen en kanovaren. Daarna rij je verder langs het Bras d’Or Lake, een enorme zoutwaterarm die in verbinding staat met de oceaan. Hier komt een grote concentratie van de Amerikaanse zeearend voor. In het Bem Eoin Park zijn verschillende uitkijkplaatsen aangelegd. Onderweg passeer je nog Eddy Point Lighthouse, het hoogste punt tussen de Strait of Canso en Chedabucto Bay. Met de veerboot of over de brug kun je Country Harbour oversteken. Je vervolgt je weg langs kronkelige wegen, knusse baaien en dromerige vissersdorpen.


Dag 20 - Halifax (ca. 300 km) - Brussel of Amsterdam

In de ochtend rij je langs de kust terug naar Halifax, waar je je auto weer inlevert op de luchthaven in Halifax.


Te nemen ferry's: Marine Atlantic Ferry tussen Nova Scotia en Newfoundland
Er zitten in deze reis 2 overtochten per ferry tussen Nova Scotia en Newfoundland. De eerste overtocht is tussen North Sydney in Nova Scotia en Argentia in het zuiden van Newfoundland. Deze overtocht duurt circa 16 uur. Je huurauto gaat aan boord en wij boeken een hut voor je met twee bedden. Vertrek is om 17.30 uur en je arriveert in Newfoundland om ongeveer 09.30 uur. Deze overtocht gaat slechts 3 dagen per week en wel op zondag, woensdag en vrijdag.

Na je reis in Newfoundland ga je in het westen van het eiland weerop deferry in Port aux Basques en vaar je in circa 6 uur weer terug naar North Sydney. Deze ferry gaat 2 x per dagen vertrekt om 11.45 uur en om 23.45 uur. Wij proberen altijd de dagferryvoor je te boeken.

Tijdverschil
Het is in de provincie Nova Scotia 5uur vroeger en in New foundland 4,5 uur vroeger dan bij ons.Programma kan volledig aangepast worden naar uw wens

Walvissen en Ijsbergen in 21 dagen

Ontdek de Ongeëvenaarde Schoonheid van Nova Scotia en Newfoundland

Introductie: Ontdek de adembenemende landschappen en rijke cultuur van Oost-Canada met een reis naar Nova Scotia en Newfoundland. Deze twee juwelen van Atlantisch Canada bieden een unieke combinatie van natuurlijke pracht, historische charme en gastvrije gemeenschappen. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of een diepe duik in de Canadese geschiedenis, Nova Scotia en Newfoundland hebben voor ieder wat wils.

Nova Scotia - Een Kustparadijs:Nova Scotia, bekend om zijn pittoreske kustlijnen en historische Halifax, is een must-visit bestemming voor liefhebbers van zee, geschiedenis en cultuur. Ontdek de beroemde Cabot Trail, proef de verse zeevruchten, en ervaar de levendige Keltische en Acadian culturen die dit gebied rijk is.

  • Hoogtepunten: Halifax, Cabot Trail, Lunenburg (UNESCO Werelderfgoed), Bay of Fundy
  • Activiteiten: Walvisspotten, Zeilen, Historische Tours, Culinaire Ervaringen

Newfoundland - Ruige Natuur en Rijke Geschiedenis: Newfoundland, met zijn ruige kliffen en vriendelijke dorpjes, staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en fascinerende Vikinggeschiedenis. Bezoek de historische plaats L'Anse aux Meadows, wandel langs de kustpaden van het Gros Morne National Park, en geniet van de unieke cultuur en muziek van St. John's.

  • Hoogtepunten: Gros Morne National Park, L'Anse aux Meadows, St. John's, Signal Hill
  • Activiteiten: Hiken, Vogelspotten, Geschiedenis en Cultuur Tours, IJsbergen Bekijken

Plan Je Reis: Een reis naar Nova Scotia en Newfoundland kan gemakkelijk worden aangepast aan je interesses en tijdsbestek. Of je nu een korte trip plant of een uitgebreide rondreis, de schoonheid van Oost-Canada wacht op je. Bereid je voor op een ervaring die je nooit zult vergeten, vol natuurwonderen, historische ontdekkingen en warme ontmoetingen.

Conclusie: Een reis naar Nova Scotia en Newfoundland biedt een onvergetelijke mix van natuur, cultuur en avontuur. Bereid je voor om je te laten betoveren door de unieke charme van deze prachtige Canadese provincies. Boek nu je reis naar Oost-Canada en ervaar zelf de magie van Nova Scotia en Newfoundland!