Beste Beer Spot Locaties en andere Toffe Weetjes?

WAAR KAN IK BEREN SPOTTEN IN CANADA? Canada is een enorm land met heel veel wildernis. Die wildernis zoeken beren op, want daar is voedsel te vinden. Wanneer je weet waarmee een beer zichzelf voedt, dan is het al een stuk eenvoudiger om erachter te komen waar je het best beren kan gaan spotten. Beren zijn gek op vis. Hoewel ze bij hoge uitzondering wel eens op jacht gaan naar een stukje vlees, vinden ze de inspanning hiervoor te hoog. Op dat moment kiezen ze liever voor een eenvoudig te vangen visje. Later in het seizoen, wanneer de bessen rijp zijn en het suikergehalte dus hoger is, grazen ze graag in bergweiden op zoek naar de heerlijk verse bessen. Dit zijn dan ook de plekken waar je het meeste kans maakt om beren te spotten. Visrijke riviertjes, bergweiden en vooral op rustige plekken bij de bewoonde wereld vandaan, waar geen mensen zijn.

In vrijwel heel Canada komen beren voor, behalve in de provincie Prince Edward Island, in de stedelijke zones en op de prairies zeer weinig. Wel is het zo dat de verschillende berensoorten verspreid voorkomen in Canada. Uiteraard is de ijsbeer alleen te vinden in de noordelijke delen van het land. De grizzlybeer leeft vooral in de hoger gelegen streken. Maar eerst zullen we even de verschillende berensoorten in Canada op een rijtje zetten.


HOE HERKEN JE DE VERSCHILLENDE SOORTEN BEREN?

De beste uiterlijke kenmerken waaraan je de verschillende soorten beren kunt herkennen, zijn de omvang van de schouders, het profiel van de kop en de lengte van de klauwen. De grizzlybeer heeft een uitgesproken bult op de schouders, de zwarte beer niet. Ook heeft de grizzlybeer een ‘platter’ en meer gedrongen gezicht, korte ronde oren en aanzienlijk grotere, vooral bredere klauwen dan een zwarte beer.


Grizzlybeer Kenmerken:  De grizzlybeer heeft een zeer kenmerkende, grote uitstekende spierbundel tussen de schouderbladen. Hij kan op zijn achterpoten staand een hoogte van drie meter bereiken en tot 600 kg zwaar worden. De snuit van de grizzlybeer is vrij lang en heeft een gebogen vorm. De oren zijn klein en rond. De klauwen zijn ongeveer 10 cm lang en de vacht heeft een lichtbruine/blonde kleur.

Waar te vinden. In West-Canada en Alaska. Een grizzlybeer leeft niet op Vancouver Island. Het merendeel leeft in afgelegen gebieden zoals Alaska, de Knight Inlet en de Rocky Mountains.


Zwarte beer Kenmerken: De zwarte beer is aanzienlijk kleiner dan zijn soortgenoten. De lichaamslengte bedraagt 130 tot 190 cm en de staart is 7 tot 15 cm. De schouderbladen zijn niet prominent aanwezig en de klauwen zijn kort. De vacht is zwart en de oren zijn lang en rond.

Waar te vinden Hij komt in bijna heel Alaska en Canada voor, van de Rocky Mountains tot Mexico en van de Appalachen tot Florida. Hij leeft voornamelijk in bossen, beboste bergen (tot 2100 meter hoogte) en moerassen.


De bruine beer, waarvan bijvoorbeeld de kodiakbeer en de grizzlybeer een ondersoort is, is te vinden in de volgende provincies in Canada; British Columbia, Alberta, Yukon en Northwest Territories, en in Amerika; Wyoming, Montana, Idaho en Washington.

Beren leven in bossen van de provinciale en de nationale parken van Canada. Bovendien hebben beren een hoog aaibaarheidsgehalte, zeker jonge beren die in het voorjaar met hun moeder voor het eerst mee naar buiten gaan de wijde wereld in. Vergeet echter niet dat beren wilde dieren zijn en dat je afstand moet houden. Kom je beren in het wild tegen tijdens een wandeling is het verstandig minimaal 100 meter afstand te houden. Zodoende moet je beren niet voeren. 

Grizzly Bears & First Nations Day Tour Telegraph Cove Vancouver Island

Sta oog in oog met grizzly beren en andere wilde dieren zoals orka's, bald eagles, zeeleeuwen en meer. Het bijzondere aan deze tour is dat je naast het varen op een boot, ook aan wal gaat om het land te verkennen onder begeleiding met een ervaren First Nations gids. Op deze manier beleef je de natuur nog intenser en zul je opgeslokt worden door unieke natuur bestaande uit fjorden, rivieren en regenwouden. Je bezoekt tijdens deze tour het First Nations gebied zodat je kunt leren van deze boeiende cultuur. De excursie is veilig en onder begeleiding van een First Nations Gids. Deze excursie vindt plaats in de Broughton Archipelago, in de omgeving van de beroemde Knight Inlet. In dit natuurgebied leven relatief veel grizzlyberen met extra drukte in het najaar tijdens de zalmtrek. Deze dag vullende tour sluit je af met een bezoek aan het de oudste Long House in Canada. Deze kerk van de oorspronkelijke bezoekers stamt uit 1887. De groepjes bestaan uit maximaal 12 personen, zodat persoonlijk aandacht geen enkel probleem is. Deze tour is zo bijzonder dat het door de Canadese overheid is bekroont met het Canadian Signature Experience predicaat. Extra inbegrepen tijdens deze dagexcursie is een ontbijt, snack, lunch, gebruik van verrekijkers en transport per boot.

Seizoen: vanaf circa 1 juni t/m circa 15 oktober                     Vertrek:iedere vrijdag t/m maandag om 07.00 uur                          Totale duur: ca.9,5 uur
Extra inbegrepen:ontbijt, snack, lunch, gebruik van verrekijkers en transport per boot.
Vertreklocatie: Port McNeill (circa 30 minuten rijden ten noorden van Telegraph Cove)
Maximaal aantal deelnemers: 12 personen                 Minimale leeftijd:10 jaar

Orka Adventure Whale Watch per Zodiac Victoria

Op zoek naar de Killer Whales of zoals wij deze prachtige dieren noemen: orka’s. De orka excursie zal worden uitgevoerd per Orca Spirit Zodiac (rubber) bootenduurt ongeveer 3 uur. Doormiddel van deze geweldige excursie zie je zeeleeuwen, ottertjes, vogels en heb je grote kans op het spotten van orka’s. Spirit Orca Adventures is een hoogstaande whalewatch organisatie en beschikt over gepassioneerde en ervaren gidsen aan boord. De gids aan boord is een officieel gecertificeerde bioloog met enorm veel kennis in huis zodat je ook nog wat leert over de flora en fauna van het gebied. Deze excursie zorgt voor een ultieme Canada Beleving. De zee ten zuiden van Victoria wordt bewoond door een aantal orka families die hier permanent leven. In de zomermaanden komen er andere groepen orka’s bij. Hierdoor is de kans enorm groot om deze prachtige dieren daadwerkelijk te spotten.De natuur laat zich niet regisseren, maar gelukkig zijn er genoeg andere dieren te zien tijdens deze bijzondere boottocht. Vergeet de camera, zonnebrand en zonnebril niet!

Het voordeel van een Zodiac boot is dat er veel sneller kan worden ingespeeld op het zien van orka's. Zodiac boten zijn namelijk sneller en flexibeler dan de 'Covered Vessels'. Let wel, om deze reden is een zodiac niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar, zwangere vrouwen en personen met rug- en nekklachten. Voor deze personen raden wij de Covered Vessel Tour aan!

Vertrektijden:

 • Van 01 april t/m 30 april om 10:00 en 14:00 uur
 • Van 01 mei t/m 31 augustus om 9:00, 10:00, 11:00, 13:00, 14:00, 15:00, 17:00 en 18:00 uur
 • Van 01 september t/m 30 september om 9:00, 10:00, 11:00, 13:00 en 14:00 uur
 • Van 01 oktober t/m 31 oktober om 10:00 en 14:00 uur


Wells Gray Provincial Park

Wells Gray Provincial Park is een zeer groen regenwoudachtig park met talloze wilde bloemen en baaien. Het verrassend rustige natuurpark in British Columbia bestaat uit zwart vulkanisch gesteente en heeft een rijke mix aan diepe riviervalleien, alpineweiden, uitgestrekte oerbossen en hoge bergpieken met gletsjers. De machtige watervallen (Spahats, Dawson Falls) en indrukwekkende zoogdieren in het park laten zich graag fotograferen. Naast het ondergaan van de prachtige natuur is er in Wells Gray óók ontzettend veel te doen. Verken het park te paard, te voet of te water en ontdek de mooiste plekjes!

Paradijs voor wandelaars en kanoërs

In het park liggen talloze watervallen, waaronder de bijna 140-meter hoge Helmcken Falls en Dawson Falls, die de bijnaam ‘Little Niagara Falls’ draagt. Luister naar het prachtige geluid van het denderende water en de zingende vogels. Maak een wandeling over de Ray Farm Trail dan wel een prachtige kano- of kajaktocht over de slingerende rivieren en Clearwater of Azure Lake. Toch is de meest authentieke manier om Wells Gray te ontdekken op de rug van een paard. Ben je nu een ervaren rijder of niet: de trail vanaf de Helmcken Falls Lodge brengt je diep in het park en staat garant voor een onvergetelijk avontuur.

Watervallen in Wells Gray Provincial Park

 • Spahats Creek Falls
 • Helmcken Falls
 • Dawson Falls

Oog in oog met zwarte beren

De vruchtbare natuur, die Wells Gray te danken heeft aan het vele smeltwater, is de perfecte leefomgeving voor wilde dieren. In het park leven meer dan vijftig soorten zoogdieren, waaronder wolven, zwarte beren, herten en bevers. Zó dichtbij zag je beren, elanden, adelaars en visarenden dan ook nooit!

Dagexcursie in Wells Gray

Er is zoveel te zien in Wells Gray dat wij je adviseren de dag vullende Rainbow Falls Day Tour te reserveren via DoetsReizen. Dit is een dynamische excursie waarbij je alle hoogtepunten van het park bezoek. Naast het maken van wandelingen stap je aan boord van een boot en een kano. Ultiem Canada, we beloven het!

De bootjes liggen klaar

Een geweldige verblijfplaats voor een bezoek aan Wells Gray Provincial Park is het Alpine Meadows Resort,dat midden in de wildernis ligt. De houten blokhutten zijn luxe ingericht, zodat je volledig tot rust kunt komen, terwijl je geniet van een prachtig uitzicht over de natuurrijke omgeving. Duik in het verfrissende Hallamore Lake óf ga met één van de vele bootjes het water op om te vissen op Regenboogforellen. De eigenaren van het Alpine Meadows heten je van harte welkom in dit uitgestrekte resort, het ultieme rustpunt tijdens je rondreis door Canada.

Allesbehalve grijs in Wells Gray Provincial Park

Krijg je geen genoeg van berglandschappen, gletsjers, groengekleurde wateren en een scala aan fantastische diersoorten? Dan is Wells Gray Provincial Park gegarandeerd een plek voor jou. Dit zijn de hoogtepunten van het prachtige park:

 • Boek een safari door Bear Valley en spot unieke wilde dieren;
 • Luister naar de muzikale klanken van de Helmcken Falls;
 • Klim op de rug van een paard en galoppeer over uitgestrekte riviervalleien;
 • Neem een duik in het Hallamore Lake of vaar over dit fantastische meer;
 • Overnacht in een luxe cabin op het Alpine Meadows Resort

Pacific Rim National Park

Wonderschoon landschap en maanvormige stranden Pacific Rim National Park ligt dus aan de Pacific Ocean-zijde van Vancouver Island en bestaat uit drie delen. Het meest populaire deel is de zogenaamde Long Beach Unit, die loopt van Tofino tot Ucluelet. Het is een wonderschoon landschap met maanvormige stranden aan de wilde, stille oceaan. Stranden vol met veelkleurige zeesterren, zeeanemonen en sand dollars, omzoomd door gematigd, eeuwenoud regenwoud en met krachtige getijden. Achter deze stranden liggen fjorden met hoge, besneeuwde bergpieken.

Pacific Rim National Park is Surfers Paradise

Dit park is een surfers paradijs en heeft ook iets hippie-achtigs. Het is een ongerept gebied met veel mystieke eilanden waarop je soms First Nations tegenkomt, of zwarte beren die zich bij eb tegoed doen aan mosselen en oesters. Er zijn ook warmwaterbronnen, waar je tussen de rotsen en met uitzicht op de oceaan, van kunt genieten. Grote kans dat je grijze walvissen, bultrugwalvissen, zeehonden, zeeleeuwen, zeearenden of papegaaiduikers te zien krijgt. Pacific Rim National Park ligt dus aan de Pacific Ocean-kant van Vancouver Island en bestaat uit drie delen. Het meest populaire deel is de Long Beach Unit, dat loopt van Tofino tot Ucluelet. Dit is een prachtig landschap met een in de zomer veel bezocht strand en landinwaarts een uniek regenwoud. Het gebied heeft een prachtige flora en fauna, met in de zee veel zeeleeuwen, bruinvissen en grijze walvissen die in herfst en lente langs het eiland zwemmen omdat het op hun migratieroute van en naar hun paar- en broedgebied bij Baja California ligt. Het regenwoud heeft een veelheid aan indrukwekkende inwoners, waaronder de zwarte beer. Een ander deel van het park is de Broken Islands Group Unit, een groep van ongeveer honderd eilandjes ten zuiden van de Long Beach Unit. Je kunt hier veel vogels bewonderen, waaronder de kaalkopadelaar, de Canadese gans en de Loon: de Canadese troetelvogel die ook op de dollar staat. Ten slotte is er ten zuiden van Long Beach Unit nog een prachtige wandelroute: de 77 kilometer lange West Coast Trail Unit. Bij Port Renfrew sluit deze trail weer aan op de bewoonde wereld.

Tofino

Tofino is een van de populairste plaatsen aan de westkant van Vancouver Island. Het stadje ligt op de punt van een smal schiereiland en was een van de eerste plaatsjes in Canada dat door de beroemde Captain Cook werd aangedaan. Al in 1792 kreeg het zijn huidige naam, naar een Spaanse waterbouwkundige. Niettemin bleef kolonisatie vervolgens nog een eeuw lang uit, er werd alleen wat bonthandel bedreven met de inheemse bevolking. Hoewel de zomer een veelvoud te verwerken krijgt van de 1.200 permanente inwoners, heeft het vissersplaatsje zijn charme weten te behouden en zorgen de plaatselijke bestuurders ervoor dat fastfood chains en motels worden geweerd. Wel vind je er een aantal art galeries met traditionele First Nations-kunst. Tofino biedt toeristen buiten de prachtige ligging vooral veel outdoor activiteiten. Allereerst is dit een belangrijke uitvalsbasis voor het Pacific Rim National Park en verder heeft Tofino ook een prachtig zandstrand dat buitengewoon populair is bij surfers. Zeer in trek is ook zee kajakken. Er zijn een aantal bedrijfjes die zich hierin hebben gespecialiseerd en het maakt niet uit hoe geoefend je bent: zelfs de meest onhandige Hollander met twee linkerhanden kan hier goed terecht. Het whale watchen is ook populair. Gaat het aan de oostkant van het eiland om de orkaʼs, hier zijn het de Pacific Gray Whales die je kunt spotten. Ongeveer 20.000 grijze walvissen trekken tussen maart en mei van Baja California naar Alaska en kun je hier voorbij zien zwemmen. Dat zijn dus de beste maanden voor een whalewatch. Een deel van de walvissen blijft in de zomer hangen in de voedselrijke wateren van de Pacific Rim, dus ook in de zomer is er een goede kans om ze te zien. In Tofino kun je ook een bear watching tour doen, ook in een bootje. Je vaart daarmee de inhammen in de kust in om te kijken hoe zwarte beren hun kostje opscharrelen tussen de stenen aan de vloedlijn. Ook de moeite waard is een boottocht naar de Hotsprings Cove, de enige warmwaterbron op het eiland. Het water dat uit de grond komt is 87 graden en loopt via grotere en kleinere bassins in elkaar over, waarbij de temperatuur afneemt. Het laatste bassin kan een kwelling zijn, als het warme water plotseling tot ijskoud afkoelt als de oceaan over de rand stroomt.

Ucluelet

Even ten zuiden van Tofino ligt Ucluelet, waar je je ook kunt uitleven met allerlei outdoor activiteiten, zowel op het land als in en op het water. De Wild Pacific Trail is een acht kilometer lange wandeling langs de kustlijn met prachtige uitzichtpunten en een bezoek aan een vuurtoren. Ucluelet is de toegangspoort tot de Broken Islands Group, die je van daaruit per boot of kajak kan bereiken. Ucluelet heeft het karakter van een authentiek vissersdorpje. Er zijn diverse winkeltjes en hotels te vinden.

Top 5 activiteiten in Pacific Rim National Park

 • Beren excursies
 • Walvis excursies
 • Bezoek aan warmwaterbronnen en strandwandelingen
 • Hiken in ongerepte regenwouden
 • Gastronomisch genieten in The Wickaninnish Inn

Korte (dag)wandelingen in Pacific Rim National Park

De mogelijkheden voor het maken van spectaculaire wandelingen in Pacific Rim NationalPark zijn oneindig. Verblijf tijdens je Canada rondreis daarom minimaal 2 a 3 nachten in Pacific Rim NationalPark om zoveel mogelijk uit jouw bezoek te halen. Onze favoriete hikes:

 • Halfmoon Bay Trail - 1 km - circa 0,5 uur
 • Nuu-chah-nulth Trail - 5 km - circa 1 a 2 uur
 • South Beach Trail - 0,8 km - circa 0,5 uur
 • Rainforest Trail - 2 km - circa 1 uur
 • Shorepine Bog Trail - 0,8 km - circa 0,5 uur
 • Schooner Cove Trail - 2 km - circa 1 uur
 • Cape Beale Lighthouse Trail - 13 km - circa 6 uur
 • Keeha Beach Trail - 7 km - circa 3 uur

Natuurlijk kun je ook wandelen op de vele stranden in dit Nationale Park zoals o.a. Long Beach, Wickaninnish Beach, South Beach en Halfmoon Bay Beach. Bezoek het Visitor Centre voor wandelkaarten en actuele tips.

Magistraal uitzicht vanafRadar Hill

Het gebied van Pacific Rim bestaat uit regenwoud, stranden en duizenden eilandjes. Vanaf Radar Hill(bereikbaar met de auto of camper) heb je spectaculair uitzicht over dit nationale park. Radar Hill viewpoint was voorheen onderdeel van de Pinte Tree Line DefenceSystem en moest alarm slaan bij eventuele luchtaanvallen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Tofino Plane Crash WW2

Vlakbij Radar Hill kun je via een hike door de bossen opzoek gaan naar een neergestort vliegtuigje. Dit vliegtuig stortte met 12 bemanningsleden tijdens de 2e wereldoorlog neer, alle inzittenden overleefden de crash. Het vliegtuigwrak is nog steeds te bezoeken.


Tofino of Ucluelet Black Bear WatchingPacific Rim National Park - British Columbia

Een absolute aanrader  is deze excursie waarbij je per boot op zoek gaat naar zwarte beren in de Clayoquot Sound. Wij zagen in 1 uur maar liefst 12 beren! De beren en hun jongen komen hier iedere dag opzoek naar hun favoriete delicatesse; vis en krabbetjes! De beren zoeken op strand naar krabbeltjes, mosselen en andere schelpdieren. Onderweg kom je tevens zeehonden, adelaars en andere zeedieren tegen en vaart langs regenwouden die wel 700 tot 1500 jaar oud zijn. Je kunt de beren van zeer dichtbij bekijken op een veilige manier namelijk vanaf het water.

Periode: vanaf circa 1 april t/m 15 oktober               Vertrek: dagelijks, vertrektijd op aanvraag. Deze is namelijk afhankelijk van getijden   Duur: circa 2 a 3 uur


Tofino Whalewatch per ZodiacPacific Rim National Park - British Columbia

In de Clayoquot en Barkley Sounds worden de meeste Pacific Gray Whales gespot. De grijze walvis migratie loopt van Baja California en Mexico tot aan de westkust van Vancouver Island. Van april tot november zijn er bijna 200 walvissen te vinden die hier komen door de aanwezigheid van voedsel. Humpback Whales laten zich ook graag zien van juni t/m september. In heel zeldzame gevallen worden er zelfs orka’s gespot tijdens de tour. Tijdens de tour ga je per zodiac boot het open water op en tijdens het varen krijg je leuke informatie over de natuur en dieren die hier te zien zijn. Whale Watching is een Canadian Experience die je niet mag missen dus boek direct vooraf via Doets Reizen zodat je gegarandeerd een plekje hebt aan boord van de boot. Deze excursie wordt uitgevoerd per boot met toilet en duurt 2 tot 2.5 uur. Tijdens de tocht ga je ook op zoek naar zeehonden, zeeleeuwen en veel zeevogels die daar in hun natuurlijke habitat leven.

Periode: 1 maart t/m 31 oktober               Vertrek: dagelijks om 09:00 & 12:00 uur.      In het hoogseizoen mogelijk extra vaart om 15:00 uur.
Duur: circa 2 a 2,5 uur                                 Bijzonderheden: Je mag niet deelnemen aan deze excursie wanneer je in verwachting bent of nek/rug klachten hebt. Deelnemers moeten minimaal 142 cm lang zijn om aan boord te mogen.

Yoho National Park

Yoho National Park is een veelzijdig nationaal park dat grenst aan het wereldberoemde Banff National Park. Dit uitgestrekte park heeft verschillende bezienswaardigheden zoals het turkooizen Emerald Lake, de woeste Takkakaw Falls en vreemd gevormde Hoodoo's. Dwars door het park loopt de wilde Kicking Horse River en in het park ligt meer dan 300 km aan wandelpaden.

Yoho National Park

Met een oppervlakte van iets meer dan 1.300 vierkante kilometer is Yoho de kleinste van de vier nationale parken in deze regio. Het park kenmerkt zich door een prachtig ruig landschap met gletsjers, snelstromende rivieren, meren, watervallen en ongeveer 300 kilometer aan wandelpaden. Het woord yoho komt van de Cree-Indianen en betekent verbazing. Het park is in principe het hele jaar open en toegankelijk voor bezoekers. Dwars door het park loopt de TransCanada Highway (door de vallei van de Kicking Horse River) naar Banff National Park. Wel kan de weg in de winter wegens sneeuwval voor korte tijd gesloten zijn. Parallel aan de TransCanada Highway ligt de Canadian Pacific Railway, waaraan midden in het park het oude spoorwegstadje Field ligt, waar je een aantal basisvoorzieningen vindt.

Ondanks dat Yoho National Park in British Columbia iets minder bekend is, doet het zeker niet onder aan de nationale parken van Jasper en Banff. Yoho National Park beschikt over indrukwekkende uitzichtpunten en prachtige bezienswaardigheden, zoals watervallen en meren. Daarnaast kan jij hier oog-in-oog komen te staan met bijzondere wilde dieren zoals grizzlyberen, herten, elanden en vogels. Yoho National Park laat je Canada in haar puurste vorm zien en is uitstekend te combineren met een bezoek aan bijvoorbeeld Calgary, Edmonton of de overige nationale parken in het gebied.

Emerald Lake en de Emerald Lake Lodge

Een van de absolute hoogtepunten in Yoho National Park is zonder twijfel Emerald Lake. Dit prachtige meer is zeer geliefd vanwege het heldere water en het prachtige omliggende berglandschap. Op het meer kun je uitstekend varen in een kano en rondom het meer zijn diverse wandelmogelijkheden. Doordat het meer een belangrijke waterbron is voor wilde dieren is de kans hier heel groot dat jij ze tegenkomt. Bij Doets Reizen zijn wij erg trots op onze langdurige relatie met de Emerald Lake Lodge, een schitterende accommodatie direct aan het meer. In slaap vallen en ontwaken in dit bijzondere natuurgebied is een belevenis op zich en geeft jouw vakantie net dat beetje extra!

Waterval in Yoho National Park

Door Yoho lopen een aantal zijwegen, waaronder die naar de schitterende Takkakaw Falls. Toevallig betekent ‘takkakaw’ ook ‘schitterend’ in de taal van de Cree-Indianen. De watervallen zijn maar liefst vierhonderd meter hoog, maar wel alleen ʼs zomers toegankelijk. Van daaruit zijn ook fikse tochten te maken naar het Wapta Icefield en het Waputik Icefield.

Tunnel View

Toen de Canadian Pacific Railroad in 1886 klaar was, bleken er een aantal tekortkomingen te zijn, zoals bij de Kicking Horse Pass. Daar was de helling zo steil dat ontsporing meer regel dan uitzondering was. Er is een pad vanaf Kicking Horse Pass dat naar de overblijfselen van een verongelukte trein leidt. De problemen hielden een kwart eeuw aan, toen vond men de oplossing door twee spiraalvormige tunnels door de rotsen te boren. Hierdoor verminderde de hellingshoek drastisch. De tunnels zijn het beste te zien vanaf Tunnel View. Als je geluk hebt, komt er net een 3,5 kilometer lange goederentrein voorbij. Het is een machtig mooi gezicht om die de tunnels in en uit te zien rijden.

Kicking Horse River

De Kicking Horse River stroomt dwars door Yoho National Park en is daarom niet te missen. Als je het water volgt kom je vanzelf langs diverse bezienswaardigheden, zoals de Natural Bridge, Takakkaw Falls & Wapta Falls. De naam Natural Bridge zegt het eigenlijk al, het water van de Kicking Horse River heeft zich door de rotsen geslepen, waardoor de natuur zelf een brug heeft gevormd. Inmiddels is dit een bijzondere plek om te wandelen en natuurlijk de mooiste foto's te schieten. Naast een natuurlijke brug zorgt het water van de Kicking Horse River voor de mooiste watervallen. Een van de hoogste watervallen van Canada is Takakkaw Falls, een indrukwekkende waterval waarbij het water zo'n 254 meter naar beneden stort. Minder hoog, maar zeker niet minder indrukwekkend, is de verderop gelegen Wapta Falls. Deze waterval is maar liefst 150 meter breed, waardoor er een grote hoeveelheid water naar beneden stort. Stuk voor stuk pareltjes in Yoho National Park die je in je leven gezien moet hebben. Overnachten aan deze kolkende rivier is mogelijk! Doets Reizen heeft cabins beschikbaar in de Cathedral Mountain Lodge.

Mount Revelstoke National Park

In Mount Revelstoke National Park heeft prachtige kenmerken. Zoals het alpine landschap met ruige bergen en bloemvelden. Het natuurgebied is veel minder druk dan Banff National Park maar de natuur minstens zo mooi. Het interessante van het park is het alpine-ecosysteem, dat je goed kunt bekijken langs de Meadows in the Sky Parkway, die over een afstand van 25 kilometer 1.500 meter in hoogte wint, tot je op de 2.200 meter hoge Mount Revelstoke eindigt.

Binnen het park vallen de hoogste toppen (tot 2.700 meter) van de Clachnacudiann Range, onderdeel van de Selkirk Mountains. Het interessante van het park is vooral het alpine ecosysteem dat goed bekeken kan worden via de Meadows in the Sky Parkway, die over een afstand van 25 km 1.500 meter in hoogte wint tot de Mount Revelstoke van 2.200 meter. Elk jaar in augustus staan de bergweiden van Mount Revelstoke met ongekende kleurenpracht in bloei. De zuidgrens van het park wordt gevormd door Illecillewaet River. Er zijn diverse prachtige wandelingen te maken variërend van eenvoudige korte hikes van 30 minuten tot dagtrips waar zeer veel hoogteverschil moet worden overwonnen.


Spirit Bear Lodge

Klemtu is een kleine gemeenschap, in een verlaten gebied van het regenwoud aan de kust van British Columbia. Hier kun je verblijven in de Spirit Bear Lodge. Tijdens dit uiterst bijzondere verblijf in deze lodge ga je iedere dag op pad met goede gidsen, opzoek naar wildlife. De natuur is spectaculair en onaangetast.

Bijzondere ligging

De Spirit Bear Lodge ligt in Klemptu, ver verscholen in een gebied met regenwoud en bijbehorende eilanden. De lodge ligt zeer centraal, midden in het leefgebied van grizzlyberen en de magische spiritberen (witgekleurde beren). De eigenaren van de lodge zijn - net als de gidsen - First Native en velen van hen zijn geboren in dit gebied waardoor ze over heel veel kennis beschikken over de flora en fauna. De Spirit Bear Lodge heeft exclusief toegang tot de Spirit Bear viewing-gebieden en heeft daarmee het alleenrecht. De reis is dan ook kleinschalig en intiem te noemen.

Spirit Bear Lodge

De Spirit Bear Lodge is gebouwd in 2007 en beschikt over twaalf comfortabele kamers. Het gebouw is geïnspireerd door de traditionele Long Houses die hier duizenden jaren geleden werden neergezet door de West Coast First Nations. In het gebouw is de sfeer modern enrelaxt, met talloze verwijzingen naar de oorspronkelijke bewoners. Na een dag vol bezienswaardigheden trekken de gasten zich terug in de Great Room. Hier kun je alle avonturen met elkaar delen. Met een beetje geluk zie je vanuit de lounge een orka, dolfijn of zeeleeuw voorbij zwemmen! Deze dieren zijn graag geziene gasten bij de lodge. Alle kamers beschikken over een privé-badkamer en hebben uitzicht op de zee en/of het regenwoud. Eenmaal aangekomen word je verwelkomd door de medewerkers van de lodge en krijg je uitleg over de lodge, de faciliteiten en het programma van de resterende dagen. De lokale gidsen beschikken over een enorme passie voor het gebied. Zij weten als geen ander de dieren op te sporen in dit gebied.

Welke diersoorten kun je zien en wat is er te doen ?

Spirit Bear

De Spirit Bear is een van de zeldzaamste dieren ter wereld. Het is echt een 'mindblowing experience' als je deze bijzondere beer in zijn eigen natuurlijke leefomgeving ziet. De schatting is dat er slechts 50 tot 150 Spirit Bears leven. Zij leven in een klein gedeelte van het immense Great Bear Rainforest. Het terrein van deKitasoo/Xai’xais is dan ook de enige plek waar je deze diersoort aan kunt treffen, dus dit geeft wel aan hoe ontzettend bijzonder het is! Gedurende hele hele seizoen (begin juni tot begin oktober) kun je de Spirit Bear spotten, maar de kans is het grootst tijdens de trek van de zalmen in de periode medio augustus - begin september. Ongeveer 50% van de gasten van de Spirit Bear Lodge zullen deze witte beren ook daadwerkelijk zien.

Black Bear

British Columbia heeft een van de grootste populaties zwarte beren. Hiervoor geldt dat deze dieren zich het meest laten zien tijdens de zalmtrek in augustus, september en oktober. In de lente kun je ze wellicht spotten als ze op zoek gaan naar eten in de getijdenzone of vlakbij het kustgebied. In de warme zomers kiezen ze vaak voor de luwte in de bossen. Zodra de zalmen arriveren, is het feest voor de beren en doen ze zich te goed aan die overheerlijke zalmen om zo een goede voedingsbodem te leggen voor hun winterslaap.

Grizzly Bear

Het zien van grizzlyberen is erg onvoorspelbaar. In de lente kun je de grizzlyberen tegenkomen tijdens het grazen in de buurt van de grote riviermondingen op het vasteland. Grizzlyberen zijn verzot op bessen en zalm en eten hier net zo veel van totdat zij voldoende voorraad hebben om de winter door te komen. Zodra de grizzlybeer zalm ziet, neemt dit epische vormen aan!

Whales and Marine Mammals

De migratie van de Humpback walvissen en orka's vindt plaats gedurende de zomer en herfst. Daarna volgen ze hun weg om hun kroost te voeren en te verzorgen. Daarnaast heb je kans op het zien van zeeotters, dolfijnen, zeehonden en zeeleeuwen.

Salmon

Zalm wordtdoor ca. 200 diersoorten gegeten en is dus een zeer geliefde en immens belangrijke voedselbron. Tijdens je verblijf in de Spirit Bear Lodge leer je van alles over hun levenscyclus, mysteries en het wonder wat je zultaanschouwen tijdens de zalmtrek, je weet niet wat je ziet! In verband met deafname van het aantal zalmen, leer je hoe wat men moet doen om de populatie instand te houden.

Coastal Wolves

Heel weinig gasten van de Spirit Bear Lodge hebben het privilege gehad om deze wolven te horen of te zien, maar misschien hoor jij bij de gelukkigen!

The Rainforest

Het territorium van deKitasoo/Xai’xais is voor 50%beschermd waardoor het ook de bijnaam 'Crown Jewel of The Great Bear Rainforest' heeft gekregen. Verwonder je aan de massieve en oude bomen, prachtige bladmossen, korstmossen en talrijke plantensoorten. Laat de moderne wereld achter je en wordt een met de natuur, leg of zet je camera neer, adem de frisse lucht in en relax!

Hiking

Ga voor een diepere ervaring met het Great Bear Rainforest mee met je gids voor een lange hike door het overweldigende landschap van de Kitasoo/Xai’xais. Leer meer over de ecologie en wat het ecosysteem zo bijzonder maakt. Het is alsof je terug in de tijd gaat, mensen zijn hier een zeldzaamheid. En wie weet welk dier om de hoek komt kijken: surprise! Een avontuur waarover je nog lang zult napraten.

Cultural Day

Op een van de dagen kun je een culturele tour gaan maken en een Cultural Site bezoeken. Geniet van de mooie verhalen die de gidsen vertellen over de oeroude bossen, geschiedenis en traditionele gebruiken van deKitasoo/Xai’xais.

Beste reistijd

Grizzly Bears en Spirit Bears zijn actief van begin juni tot begin oktober. Tijdens je verblijf is de kans extreem groot dat je Spirit Bears, grizzly’s, orka’s, walvissen, dolfijnen en andere dieren zult zien. Maar wildlife laat zich nooit regisseren. Daarom staat het programma nietvast. Door de flexibiliteit van de activiteiten verveel je je geen moment. En mocht je desondanks niet het gewenste aantal dieren zien, bedenk dan dat deze reis op zich al een onvergetelijke ervaring is! Je verlaat de lodge boordevol kennis over het gebied en de First Nations-cultuur en je sluit het personeel voorgoed in je hart.

ALL IN-arrangementen

Wanneer je verblijft in de Spirit Bear Lodge, kun je als gast gebruikmaken van talloze activiteiten. Denk aan wildlifetours waarbij je op zoek gaat naar Spirit Bears en Grizzly Bears. Maar je kunt ook diverse culturele tours maken die in het teken staan van First Nations zoals hierboven is beschreven. Er zijn 3 varianten mogelijk. Deze reis is gebaseerd op een verblijf van 4 nachten in de Spirit Bear Lodge (met aankomst op maandag). Je kunt ook kiezen voor een verblijf van 3 nachten (met aankomst op vrijdag) of 7 nachten (met aankomst op maandag).