Maritime delights

Ervaar de Maritimes met zijn eigen manier van leven en geniet van de ontspannen sfeer van platteland en stad. Leer alles over het Schotse, Acadische en inheemse erfgoed dat alom gevierd wordt in de Atlantische provincies. Werp een blik op de pittoreske vissersdorpjes van Nova Scotia dorpjes en bekijk de ruige kustlandschappen langs de kust van New Brunswick aan de Bay of Fundy. Ervaar prachtige vergezichten, spannende avonturen, charmante dorpjes en fascinerende steden. Hoogtepunten zijn Prince Edward Island, Cape Breton, Bras d'Or Lake, St. Andrews by the Sea, Oak Island en Cabot Trail. Cabot Trail.

Afreisdata 2024

Engelstalige begeleiding : 28/05 - 18/06 - 09/07 - 06/08 - 03/09 - 17/09 - 24/09 - 08/10


Dag 1 : Brussel of Amsterdam – Halifax

U vliegt vandaag naar Halifax. Na aankomst op de luchthaven gaat u op eigen houtje naar uw hotel in het centrum, waar u kennis maakt met de reisleiding. De rest van de dag bent u vrij. Overnachting in hotel Cambridge Suites.


Dag 2 : Halifax

Halifax is de belangrijkste Atlantische zeehaven van Canada en het historische belang van deze stad aan één van 's werelds beste natuurlijke havens wordt overduidelijk. Een bezoek aan de Citadel met zijn koloniale kantelen is een hoogtepunt van de tour. De namiddag is vrij te besteden.


Dag 3 : Halifax – Digby

We laten de stad achter ons en gaan vandaag zuidwaarts met een stop bij Peggy's Cove - het pittoreske dorpje aan zee dat bekend staat om zijn vuurtorens en prachtige kustlijn. Een stop bij het historische Lunenburg toont de pracht van de kleurrijke huizen en gebouwen aan de waterkant en laat zien waarom dit dorp op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Overnachting in Digby Pines Resort.


Dag 4 : Digby – St John

De dag begint met een prachtige boottocht over het kobaltblauwe water van de Bay of Fundy naar St. John, de andere grote zeehaven van Canada. John. Een rondleiding door de stad laat zien hoe zeelieden uit de hele wereld hun stempel hebben gedrukt op deze zeevarende stad. Een bezoek aan Reversing Falls onthult de unieke en plotselinge verandering van de stroming bij vloed en een bezoek aan het New Brunswick Museum illustreert de aboriginal- en koloniale geschiedenis van het gebied. Overnachting in Hilton Saint John


Dag 5 : St John

Als je een klein stukje langs de kust reist, ontdek je hoe de kerken van het nabijgelegen St. Andrews-by-the-Sea al decennialang een baken van architectonische sierlijkheid van de Maritimes zijn. Als het weer het toelaat, gaan we aan boord van een wendbare open zeilboot en wagen we ons in de oceaan op zoek naar de walvissen die naar dit gebied komen om te eten en te socialiseren. Bij slecht weer verkennen we verder het gebied en zijn culturele en natuurlijke attracties. De namiddag is vrij te besteden.


Dag 6 : St John – Shediac

Vandaag, op weg naar Shediac, is een stop bij Hopewell Rocks een herinnering aan de kracht van de oceaan, als de tijd en de gelegenheid het toelaten. De reusachtige 'bloempot'-rotsen zijn uitgesleten door de getijden en vormen ongelooflijke natuurlijke sculpturen met pilaren. Als je in Shediac aankomt, ga je aan boord van een authentieke kreeftenboot om te zien hoe dit zeer waardevolle product uit de oceaan wordt geoogst. Geniet aan boord van een heerlijk kreeftdiner met je medereizigers en gastheren! Overnachting in hotel Shediac.


Dag 7 : Shediac – Charlottetown

Vandaag bereik je de dichtstbijzijnde afstand tussen de kusten van New Brunswick en PEI en rijd je waar je vroeger alleen met de veerboot kon komen. Voor een korte stop bij de winkels van Gateway Village rijdt onze bus over de bijna 13 km lange Confederation Bridge, een technisch wonder dat zich uitstrekt over de wateren van de Northumberland Strait. Bij aankomst in Charlottetown krijg je een rondleiding door de stad. Hier zie je een moeiteloze mix van het elegante eilandleven uit een sprookjesboek en de voorzieningen van een middelgrote moderne stad. De namiddag is vrij te besteden. Overnachting in Charlottetown, hotel Delta Prince Edward.


Dag 8 : Charlottetown

Vandaag genieten we van wat lokale excursies, waarbij we op ons gemak de iconische rode kliffen, witte stranden, zacht glooiende zandduinen en groene velden bekijken op weg naar het Prince Edward Island National Park. Voordat we terugkeren naar Charlottetown bezoeken we Green Gables Heritage Site, de betoverende inspiratiebron van Lucy Maud Montgomery's klassieke Anne of Green Gables boeken.


Dag 9 : Charlottetown – Baddeck

Na een korte boottocht over de Northumberland Strait geeft onze route een goed beeld van de diversiteit van de landschappen van de Maritimes. Als je door steden als New Glasgow en Port Hawkesbury reist, zie je de blijvende indruk die de Schotse en Britse koloniale kolonisten op deze gemeenschappen hebben achtergelaten. Als je naar het hart van Cape Breton Island reist, word je getrakteerd op enkele van de mooiste beboste gebieden van de oostkust. Overnacht in Baddeck, hotel Inverary Resort.


Dag 10 : Baddeck

De reis van vandaag voert ons langs een van de meest adembenemend mooie autoroutes van Noord-Amerika. Het Cabot Trail slingert zich rond de rotsachtige pracht van de noordkust van Cape Breton en klimt omhoog naar de ongelooflijke plateaus van Cape Breton Highlands National Park. Uitkijkpunten bieden onvergetelijke vergezichten op de ruige kustlijn van Cape Breton en zorgen voor perfecte fotomomenten. Daarna bezoeken we het Alexander Graham Bell Museum om een collectie van zijn werken en uitvindingen te bekijken.


Dag 11 : Baddeck – Sydney

Je hebt een reisdag voor de boeg langs de oevers van de noordelijke arm van het Bras d'Or-meer en de kleine gemeenschappen die langs de route liggen. Een bezoek aan het Fort van Louisbourg, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, onthult de spanningen tussen Frankrijk en Groot-Brittannië tijdens de begindagen van koloniaal Canada. Aankomst in Sydney, een stadje aan het water, waar je de rest van de dag kunt ontspannen en de plaatselijke voorzieningen kunt verkennen. Overnachting in hotel Cambridge Suites Sydney.


Dag 12 : Sydney – Halifax

Een volle dag in de bus brengt je langs de lengte van Nova Scotia, langs kleine stadjes en gemeenschappen met een verzameling landelijke architectuur, pastorale landschappen en eeuwenoude bossen. Kom laat in de middag aan in Halifax voor de laatste overnachting van je rondreis. Overnachting in Halifax, Cambridge Suites.


Dag 13 : Halifax – Brussel of Amsterdam

Vandaag gaat u op eigen houtje naar de luchthaven van Halifax voor uw terugvlucht.


Dag 14 : Aankomst Brussel of Amsterdam 

Prijzen per persoon in EUR

Single

Dubbel

Triple

28/05 - 17/09 - 24/09 - 08/10

6.241

4.984

4.657

18/06 - 03/09

6.310

5.036

4.716

09/07 - 06/08

6.740

5.431

5.102

Inbegrepen : prijzen afhankelijk van vluchtprijzen op ogenblik van boeking


 • Internationale vluchten
 • 12 nachten in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • 12 x ontbijt
 • Halifax City tour, inclusief Citadel
 • Peggy’s Cove
 • Lunenburg
 • Ferries : Digby – Saint John; Wood Island – Caribou
 • St Andrews-by-the Sea
 • Walvis spotten ( als het weer het toelaat)
 • Saint John city tour
 • Hopewell Rocks
 • Shediac Lobster cruise ( dinner)
 • Confederation bridge
 • City tour Charlottetown
 • PEI national Park
 • Green Gables Heritage Place
 • Cabot Trail
 • Alexander Graham Bell Museum
 • Fortress of Louisbourg
 • Transport in een 4* luxe autocar met airco en toilet
 • Duitstalige gids/begeleiding

 

Niet inbegrepen :


 • Andere niet vermelde maaltijden
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Transfer van en naar de luchthaven ( ter plaatse)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulatie en/of bijstandverzekering

Het reisprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen. Ter plaatse kunnen noodzakelijke wijzigingen plaatsvinden of het programma kan in een andere volgorde uitgevoerd worden.

Prijzen berekend in de laagste boekingsklasse op de vluchten, indien deze niet meer beschikbaar zijn, kan er een supplement bijkomen.