West Canada Rondreis Bear en Salmon Glacier Alaska in 23 dagen

Maak kennis met de mooiste plaatsen van West-Canada en Alaka:

Vancouver / Tofino / Port Hardy / Telegraph Cove / Inside Passage / Bear Glacier / Wells Grey /
Rocky Mountains / Icefields Parkway /
Jasper Np / Banff NP / Lake Louise /
Smithers / Stewart / Prince George


Deze Canada reis kan je het beste doen tijdens de periode juni - september, daar je dan op Vancouver Island en in Hyder de Grizzly en zwarte beren kan zien vissen op zalm.


Dag 1: Brussel of Amsterdam - Calgary - Banff
Na aankomst in Calgary pikt u uw huurwagen op en rijdt u door naar Banff wanneer uw vlucht land voor 17 uur, anders voorzien wij een extra nacht in Calgary. Volg je de Trans-Canada Highway verder richting de Rocky Mountains, Banff is de volgende stop. De spa’s en badhuizen in Banff waren de bezienswaardigheden voor de allereerste toeristen. Banff is nu uitgegroeid tot een gezellig skioord waar je wat kan rondkuieren in de gezellige winkeltjes.


Dag 2: Banff NP bezienswaardigheden (127 km)

 1. Banff Avenue: Deze hoofdstraat is bezaaid met winkels, restaurants en galeries. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de sfeer van het stadje.

 2. Sulphur Mountain en de Banff Gondola: Neem de kabelbaan naar de top van Sulphur Mountain voor een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen en Banff.

 3. Lake Louise: Een van de meest iconische meren in Canada, met zijn prachtige turquoise wateren. Je kunt hier wandelen, kanoën of gewoon van het uitzicht genieten.

 4. Moraine Lake: Een ander schitterend bergmeer met een opvallend blauwe kleur. Het is geweldig om te wandelen, fotograferen en kanoën.

 5. Johnston Canyon: Maak een wandeling door deze spectaculaire kloof en bewonder de watervallen en uitgehouwen rotsformaties.

 6. Bow Falls: Deze waterval ligt net ten zuiden van het centrum van Banff en is gemakkelijk bereikbaar. Het is een mooie plek voor een korte wandeling en foto's.

 7. Wildlife Viewing: Banff National Park staat bekend om zijn wilde dieren, waaronder elanden, beren, herten en berggeiten. Zorg ervoor dat je waakzaam bent en de veiligheidsvoorschriften volgt als je wilde dieren tegenkomt.

 8. Hot Springs: Ontspan in de Upper Hot Springs, waar je kunt genieten van warm water met uitzicht op de bergen.


Dag 3: Banff NP - Lake Louise - Lake Moraine - Yoho NP - Banff NP (63 km)

Via de Bow Valley Parkway (1A): die iets ten westen van de Vermillion Lakes begint. Deze smalle, bochtige toeristische route volgt de Trans-Canada Highway/Icefields Parkway tot de plaats Lake Louise en biedt mooie uitzichten en wandelmogelijkheden. Vergeet niet te stoppen bij de zeer goed toegankelijke Johnston Canyon, een smalle kloof waar een onstuimige rivier (met watervallen) doorheen loopt. Door de kloof is een wandelpad aangelegd. Het is 1,2 kilometer wandelen naar de Lower Falls (enkel) en 2,4 kilometer (enkel) naar de Upper Falls. Let op: in verband met het broedseizoen gelden er van maart tot en met juni restricties wat betreft de openingstijden van de weg.


Lake Louise:

 1. Lake Louise: Bewonder het turquoise water en de majestueuze Victoria Glacier. Je kunt wandelen rond het meer of een kano huren.

 2. Lake Louise Ski Resort: In de winter biedt dit skigebied geweldige mogelijkheden voor skiën en snowboarden.

 3. Tea House at Lake Agnes: Maak een wandeling naar het Lake Agnes Theehuis voor een spectaculair uitzicht en een kopje thee.

Moraine Lake:

 1. Moraine Lake: Geniet van de ongelooflijke schoonheid van het meer en maak een wandeling langs de korte paden.

 2. Sentinel Pass Hike: Voor degenen die van wandelen houden, is deze trektocht een uitdaging met geweldige uitzichten.

Yoho National Park:

 1. Emerald Lake: Dit meer is net zo mooi als Lake Louise en biedt wandelpaden en kanoën.

 2. Natural Bridge: Zie hoe de Kicking Horse River door de rotsen is uitgesleten en een natuurlijke brug heeft gevormd.

 3. Takakkaw Falls: Bewonder de op twee na hoogste waterval in Canada.

 4. Iceline Trail: Een uitdagende wandeling met een panoramisch uitzicht op de Yoho-vallei.

 5. Burgess Shale Fossil Beds: Als je geïnteresseerd bent in paleontologie, overweeg dan een rondleiding naar deze beroemde fossielplaats.

 6. Twin Falls Tea House Hike: Geniet van een prachtige wandeling naar een theehuis met uitzicht op de Twin Falls.


Dag 4: Banff NP - Jasper NP ( 230 km)

De Icefields Parkway (Highway 93) wordt met recht één van de mooiste wegen ter wereld genoemd. Aan de Icefields Parkway kan je prachtige stops maken. Zo zijn er veel meren, gletsjers, watervallen, canyons en wandelmogelijkheden. Halverwege deze route, nabij The Crossing, kan je een helikoptervlucht maken over dit gebied. Dit is de meest ultieme belevenis.

 1. Bow Lake: Verder op de route kom je bij Bow Lake, een schilderachtig bergmeer met uitzicht op de Crowfoot Glacier.

 2. Peyto Lake: Een korte wandeling leidt je naar een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht op Peyto Lake, dat lijkt op de vorm van een wolf.

 3. Mistaya Canyon: Maak een stop bij Mistaya Canyon om de indrukwekkende rotsformaties en watervallen te bewonderen.

 4. Sunwapta Falls: Deze watervallen zijn gemakkelijk te bereiken vanaf de snelweg en bieden een spectaculair uitzicht op de Sunwapta-rivier die over de rotsen stroomt.

 5. Athabasca Glacier: Hier kun je een uitstapje maken naar de Athabasca Glacier, een van de meest toegankelijke gletsjers in Noord-Amerika. Er zijn rondleidingen beschikbaar om het ijs te verkennen.

 6. Columbia Icefield: Dit immense ijsveld bevindt zich bovenop de bergen en is een belangrijk kenmerk van de regio. Het is de bron van verschillende gletsjers, waaronder de Athabasca Glacier.

 7. Athabasca Falls: Maak een korte stop om de krachtige watervallen van Athabasca te bewonderen voordat je verder gaat naar Jasper.

 8. Jasper: De stad Jasper zelf is een prachtige bestemming en het nationale park biedt tal van mogelijkheden voor wandelen, wildlife spotten en meer.


Dag 5: Jasper NP bezienswaardigheden

 1. Maligne Lake: Dit is het grootste gletsjermeer in Jasper en biedt spectaculaire uitzichten. Je kunt hier een boottocht maken naar Spirit Island of wandelen langs de kustlijn.

 2. Maligne Canyon: Verken de diepe kloven en watervallen van Maligne Canyon via wandelpaden en loopbruggen.

 3. Athabasca Falls: Deze krachtige watervallen zijn gemakkelijk toegankelijk en bieden indrukwekkende uitzichten op de Athabasca-rivier.

 4. Jasper SkyTram: Neem de kabelbaan naar Whistlers Mountain voor panoramische uitzichten op de omgeving.

 5. Pyramid Lake: Geniet van de rust van dit schilderachtige meer en maak een wandeling naar Pyramid Island voor een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen.

 6. Jasper National Park Information Centre: Bezoek het bezoekerscentrum om meer te weten te komen over het park, de natuur en de activiteiten.

 7. Mount Edith Cavell: Maak een rit naar Mount Edith Cavell en wandel naar de Angel Glacier. Het uitzicht op de gletsjer en de omgeving is prachtig.

 8. Jasper Dark Sky Preserve: Jasper is een van de beste plaatsen ter wereld voor sterrenkijken vanwege zijn donkere hemel. Overweeg een avondexcursie om de sterren te bewonderen.

 9. Wildlife Viewing: Jasper National Park is de thuisbasis van talloze wilde dieren, waaronder elanden, beren, herten en berggeiten. Houd je ogen open voor wildlife tijdens je verblijf.


Dag 6: Jasper - Mount Robson - Clearwater / Wells Gray NP (310 km)

Mount Robson is de hoogste berg in de Canadese Rockies en een spectaculaire aanblik. Er zijn uitkijkpunten langs de weg waar je de berg kunt bewonderen.

Van Mount Robson naar Clearwater:

 1. Berglandschappen: Onderweg zul je continue worden omringd door prachtige berglandschappen en groene valleien. Houd je camera gereed, want er zijn talloze fotowaardige momenten.

 2. Kinney Lake: Dit is een schilderachtig bergmeer aan de voet van Mount Robson, toegankelijk via een wandelpad. Het biedt een rustige plek voor een korte wandeling en een picknick.

 3. Valemount: Dit stadje is een goede plek om te stoppen voor een maaltijd of om even te rusten.

Van Clearwater naar Wells Gray Provincial Park:

 1. Wells Gray Provincial Park: Dit park staat bekend om zijn indrukwekkende watervallen, zoals Helmcken Falls, een van de hoogste watervallen van Canada. Je kunt ook andere watervallen verkennen, zoals Dawson Falls en Spahats Creek Falls.

 2. Wandelpaden: Wells Gray Provincial Park biedt een verscheidenheid aan wandelpaden voor alle niveaus, waaronder wandelingen naar watervallen en uitkijkpunten.

 3. Wildlife Viewing: Tijdens je reis door dit gebied heb je kansen om wilde dieren te zien, zoals elanden, beren, herten en vogels.

 4. Clearwater Lake: Dit grote, glinsterende meer biedt mogelijkheden voor kajakken, vissen en kamperen.

 5. Dutch Lake: Als je Clearwater nadert, kom je langs Dutch Lake, waar je kunt ontspannen aan het meer of wat watersporten kunt beoefenen.


1 uur van Wells Gray Provincial Park ligt Blue River, een plaats waar je via een bootexcursie beren kan spotten.


Dag 7: Wells Gray NP bezienswaardigheden

 1. Helmcken Falls: Dit is de meest beroemde waterval in het park en een van de hoogste watervallen van Canada. Er is een uitkijkplatform waar je een prachtig uitzicht hebt op de waterval en de diepe kloof.

 2. Dawson Falls: Deze waterval ligt in het zuidelijke deel van het park en wordt omringd door weelderige bossen. Er is een korte wandeling naar een uitkijkpunt voor een geweldig uitzicht.

 3. Spahats Creek Falls: Een andere indrukwekkende waterval in het park, gemakkelijk te bereiken via een korte wandeling. Het biedt een panoramisch uitzicht op de omgeving.

 4. Moul Falls: Deze waterval biedt een unieke ervaring omdat je achter de waterval kunt lopen. Er is een wandelpad dat je naar het achterste gedeelte van de waterval leidt.

 5. Clearwater Lake: Dit is een groot, schilderachtig meer in het park waar je kunt kajakken, kanoën, vissen en kamperen. Er zijn wandelpaden langs het meer en verschillende picknickplaatsen.

 6. Wandelpaden: Wells Gray Provincial Park biedt tal van wandelpaden voor allerlei niveaus, van eenvoudige wandelingen tot meerdaagse trektochten. Enkele populaire wandelingen zijn de Helmcken Falls Rim Trail, Green Mountain Trail en de Battle Mountain Trail.

 7. Wildlife Viewing: Het park is de thuisbasis van diverse wilde dieren, waaronder elanden, beren, herten en vogels. Het is een geweldige plek voor natuurliefhebbers en vogelspotters.

 8. Canoe River Wilderness Adventures: Als je op zoek bent naar avontuur, kun je overwegen om een begeleide kano- of kajaktocht te maken op de Clearwater River of de Murtle River.


Dag 8: Clearwater - Williams Lake (227km)

 1. Dunn Peak Provincial Park: Dit park ligt op ongeveer halverwege de route en biedt wandelmogelijkheden en uitzichtpunten met panoramische uitzichten op de omliggende bergen.

 2. Dunner Provincial Park: Dit park ligt aan de zuidkant van het Dunn Lake en biedt mogelijkheden voor picknicken, zwemmen en vissen. Het is een mooie plek om even te ontspannen.

 3. Bridge Lake: Dit schilderachtige meer is een populaire plek voor recreatie, zoals vissen, kanoën en zwemmen. Er zijn verschillende stranden en picknickplaatsen langs de oever.

 4. 108 Mile Ranch: Onderweg kom je door dit historische gebied dat teruggaat tot de tijd van de Cariboo Gold Rush. Er zijn enkele historische bezienswaardigheden en mogelijkheden om meer te leren over de geschiedenis van de regio.

 5. Lac La Hache: Dit meer is bekend om zijn zandstranden en biedt mogelijkheden voor watersport en recreatie.

 6. Sugar Cane Community Hall: Nabij Williams Lake vind je de Sugar Cane Community Hall, waar je meer kunt leren over de inheemse geschiedenis en cultuur van de Secwepemc First Nation.

  1. Williams Lake: Het meer zelf is een centraal kenmerk van de stad en biedt mogelijkheden voor vissen, kanoën, kajakken en zwemmen. Er zijn ook wandelpaden langs de oevers.

  2. Williams Lake Stampede: Dit jaarlijkse rodeo-evenement trekt bezoekers uit de hele regio. Het biedt rodeo-acts, amusement en festiviteiten voor het hele gezin.

  3. Sugarcane Archaeological Site: Deze archeologische site biedt inzicht in de geschiedenis van de lokale Secwepemc First Nation. Je kunt hier meer te weten komen over hun cultuur en erfgoed.

  4. Scout Island Nature Centre: Dit is een geweldige plek om de lokale flora en fauna te verkennen. Er zijn wandelpaden, uitkijkpunten en informatie over de natuur van het gebied.

  5. Hiking and Biking: De omliggende natuur biedt tal van wandel- en mountainbikeroutes. Overweeg een bezoek aan de South Lakeside Trail, dat een schilderachtige route langs het meer volgt.

  6. Horseback Riding: Paardrijden is populair in het gebied, en er zijn mogelijkheden voor begeleide ritten.

  7. Boating and Watersports: Naast Williams Lake zijn er andere meren in de buurt waar je kunt varen en watersporten kunt beoefenen.


Dag 9: Williams Lake - Quesnel - Prince George ( 229km)

 1. Natuurlijk landschap: De hele route biedt een prachtig uitzicht op de natuurlijke schoonheid van British Columbia, inclusief beboste gebieden, bergen en rivieren.

 2. Felicien Ropelato Provincial Park: Dit provinciale park ligt ongeveer halverwege de reis en biedt picknickfaciliteiten en een kans om te ontspannen in een rustige omgeving.

 3. Cottonwood House Historic Site: Dit historische gebouw dateert uit de tijd van de Cariboo Gold Rush en biedt bezoekers de mogelijkheid om meer te leren over de geschiedenis van de regio.

 4. Bowron Lake Provincial Park: Als je de tijd hebt, kun je overwegen om een omweg te maken naar Bowron Lake Provincial Park, dat bekend staat om zijn prachtige meren en kano-routes. Het is een geweldige plek voor kamperen en buitenactiviteiten.

 5. Prince George: Als je eenmaal in Prince George aankomt, kun je de stad zelf verkennen. Enkele bezienswaardigheden zijn het Exploration Place Museum and Science Centre, Fort George Park, en het lokale culturele aanbod.


Dag 10: Prince George - Smithers (371 km)

 1. Natuurlijk landschap: De hele route biedt adembenemende uitzichten op het natuurlijke landschap van British Columbia, waaronder bossen, bergen en rivieren.

 2. Fort St. James: Dit historische stadje ligt op ongeveer 60 kilometer ten noordwesten van Prince George en biedt het historische site Fort St. James National Historic Site, waar je meer kunt leren over de geschiedenis van de pelshandel in Canada.

 3. Fraser Lake: Onderweg kom je langs het schilderachtige Fraser Lake, waar je kunt genieten van uitzichten op het meer en mogelijkheden voor watersport.

 4. Burns Lake: Deze stad aan de oever van Burns Lake biedt verschillende voorzieningen en recreatiemogelijkheden, waaronder vissen en wandelen.

 5. Topley: Dit kleine dorp biedt een kans om de rust van het platteland van British Columbia te ervaren.

 6. Bulkley Valley: Dit uitgestrekte dal biedt prachtige uitzichten op de omliggende bergen en is vooral spectaculair tijdens de herfst, wanneer de bladeren veranderen in levendige kleuren.

 7. Smithers: Aankomend in Smithers, kun je de stad zelf verkennen. Enkele bezienswaardigheden zijn de historische binnenstad, Bulkley Valley Museum en de lokale ambachtelijke winkels.

 8. Hudson Bay Mountain: Net buiten Smithers ligt Hudson Bay Mountain, dat in de zomer mogelijkheden biedt voor wandelen en mountainbiken, en in de winter voor skiën en snowboarden.

 9. Twin Falls Provincial Park: Dit park ligt ten westen van Smithers en biedt wandel- en picknickmogelijkheden bij de Twin Falls.

 10. Hudson Bay Wetland: Dit wetlandgebied ten zuiden van Smithers is een belangrijk vogelobservatiegebied en biedt mogelijkheden voor vogelspotten.


Dag 11: Smithers - Stewart (327 km)

 1. Hudson Bay Mountain: Begin je reis in Smithers en geniet van het uitzicht op Hudson Bay Mountain. In de winter biedt het mogelijkheden voor skiën en snowboarden, en in de zomer voor wandelen en mountainbiken.

 2. Bulkley Valley: Rijd door het schilderachtige Bulkley Valley, dat wordt omringd door met sneeuw bedekte bergen en groene velden.

 3. Morris East Forest Service Road: Deze schilderachtige onverharde weg biedt toegang tot prachtige natuurlijke gebieden en is een leuke omweg voor natuurliefhebbers.

 4. Bear Glacier Provincial Park: Dit park biedt uitzicht op de Bear Glacier en de mogelijkheid om te wandelen en de omgeving te verkennen. Je kunt ook genieten van picknicken en kamperen in de buurt.

 5. Meziadin Lake Provincial Park: Dit is een prachtig meer omringd door bergen, ideaal voor vissen, kanoën, kajakken en kamperen. Er zijn ook wandelpaden in de omgeving.

 6. Salmon Glacier: Rijdend naar Stewart kom je langs de Salmon Glacier, een van de grootste gletsjers die toegankelijk is met de auto in Noord-Amerika. Er zijn uitkijkpunten waar je dit indrukwekkende natuurlijke wonder kunt bewonderen.

 7. Stewart: Aankomend in Stewart, kun je de stad verkennen, waaronder de historische binnenstad met oude gebouwen en de lokale kunst- en ambachtswinkels. Ook de Fish Creek Wildlife Observation Site is de moeite waard voor het spotten van zalm en beren.

 8. Hyder, Alaska: Stewart deelt de grens met Hyder, Alaska, dat bekend staat om de beroemde Fish Creek Bear Viewing Area. In het juiste seizoen kun je hier beren zien vissen.

 9. Ketchikan Lake: Dit meer ligt in de buurt van Stewart en biedt mogelijkheden voor vissen en kajakken. Het is ook een prachtige plek voor fotografie.


Dag 12: Stewart - Hyder Alaska - Stewart (6km)

Het kleine Hyder, is een spookdorp dat opnieuw tot leven komt dankzij de talrijke bezoekers. We stoppen aan Fish Creek, een riviertje waar de zalm komt kuit schieten tijdens de zomermaanden. Met een beetje geluk kunnen we hier grizzly’s of zwarte beren zien die vissen uit de rivier scheppen. Een onvergetelijk spektakel! 

Ondanks zijn kleine omvang en geïsoleerde ligging, biedt Hyder enkele unieke bezienswaardigheden en activiteiten voor bezoekers:

 1. Fish Creek Wildlife Observation Site: Een van de grootste trekpleisters in Hyder is de Fish Creek Wildlife Observation Site, gelegen net buiten de stad. Hier kun je tijdens het zalmseizoen (juli tot september) grizzlyberen en zwarte beren zien terwijl ze naar zalm vissen in de Fish Creek. Het is een geweldige plek voor natuurliefhebbers en fotografen.

 2. Salmon Glacier: De Salmon Glacier, die toegankelijk is via een schilderachtige bergweg vanuit Hyder, is een van de meest indrukwekkende gletsjers in het gebied. Het biedt prachtige uitzichten op de ijsformaties en het omliggende landschap.

 3. Hyder Seaplane Base: Als je geïnteresseerd bent in luchtvaart, kun je een bezoek brengen aan de Hyder Seaplane Base en mogelijk watervliegtuigen in actie zien.

 4. Een ontspannen sfeer: Hyder heeft een ontspannen en vriendelijke sfeer, wat het een aangename plek maakt om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van de rust van de wildernis.

 5. De internationale grens: Hyder heeft geen douanepost en wordt beschouwd als een "bezinksel" in Canada. Je kunt de internationale grens oversteken vanuit Stewart, British Columbia, zonder een paspoort of visum nodig te hebben.


Dag 13: Stewart - Terrace (310 km)

 1. Bear Glacier Provincial Park: Net buiten Stewart kom je langs dit provinciale park, dat uitzicht biedt op de Bear Glacier en mogelijkheden om te wandelen en de omgeving te verkennen. Er zijn uitkijkpunten waar je dit indrukwekkende natuurlijke wonder kunt bewonderen.

 2. Meziadin Lake Provincial Park: Dit park ligt aan de oevers van Meziadin Lake en biedt mogelijkheden voor kamperen, vissen en watersport. Het is een mooie plek om te ontspannen en van de natuur te genieten.
 3. Ksan Historical Village: Als je geïnteresseerd bent in de inheemse geschiedenis en cultuur, kun je een omweg maken naar Ksan Historical Village in de buurt van Hazelton. Dit is een authentieke First Nations-dorp dat de geschiedenis van de Gitxsan-mensen en hun tradities toont.

 4. Gitanyow (Kitwancool): In de buurt van Hazelton kun je ook Gitanyow bezoeken, een traditioneel Gitxsan-dorp dat bekend staat om zijn totempalen en culturele erfgoed.

 5. Hazelton: Dit historische stadje biedt enkele lokale winkels, kunstgalerijen en musea waar je meer kunt leren over de geschiedenis van de regio.

 6. Terrace: Aankomend in Terrace, kun je de stad verkennen en genieten van voorzieningen zoals restaurants, winkels en lokale bezienswaardigheden. Enkele populaire bezienswaardigheden in Terrace zijn George Little House, Ferry Island Provincial Park en Lakelse Lake Provincial Park.


Dag 14: Terrace - Prince Rupert (145 km)

 1. Kloof van de Skeena River: De weg van Terrace naar Prince Rupert volgt vaak de oevers van de majestueuze Skeena River. De kloof van de Skeena River biedt spectaculaire uitzichten op de rivier, de omringende bergen en het weelderige groen.

 2. Waterval van de Bear River: Onderweg kom je langs de Bear River, die enkele prachtige watervallen heeft. Er zijn mogelijkheden om uit te kijken en te genieten van het uitzicht.

 3. Kexgaklis (Gataga) Indian Village: Dit is een historische site die informatie biedt over de inheemse geschiedenis en cultuur van de regio.

 4. Tyee Spit: Aankomend in Prince Rupert, kun je de Tyee Spit bezoeken, een landtong die de haven inloopt. Het biedt een prachtig uitzicht op de haven, de oceaan en de omringende eilanden. Het is ook een populaire plek om te wandelen en vogels te spotten.

 5. Totempalen: Prince Rupert staat bekend om zijn indrukwekkende totempalen. Je kunt ze bewonderen in het stadspark en in het centrum van de stad.

 6. Cow Bay: Cow Bay is een charmante wijk in Prince Rupert met kleurrijke gebouwen, boetieks, restaurants en kunstgalerijen. Het is een geweldige plek om rond te wandelen en te genieten van de sfeer.

 7. Butze Rapids Trail: Als je van wandelen houdt, kun je het Butze Rapids Trail verkennen, dat door het regenwoud van het Pacific Northwest gaat en uitzicht biedt op de rapids.

 8. Cannery Tours: In Prince Rupert kun je ook rondleidingen maken in voormalige zalmconservenfabrieken om meer te leren over de geschiedenis van de zalmvisserij in de regio.


Dag 15: Prince Rupert - Port Hardy (Ferry) (520 km = 15 uur)

In Prince Rupert stapt u aan boord van de ferry om 06u45 voor een fantastische cruise door de Inside Passage die de hele dag in beslag zal nemen. U vaart in noordelijke richting langs de indrukwekkende kust van British Columbia naar het Canadese vasteland. Naast adelaars, zeehonden is de kans ook groot dat u walvissen of orka’s zult zien.

Veerboten van BC Ferries varen door het Canadese deel, tussen Prince Rupert op het vasteland naar Port Hardy op Vancouver Island. Tijdens deze tocht vaar je door smalle kanalen, langs eilandjes en hoge bergpieken. De kans bestaat dat je walvissen, orka’s en dolfijnen ziet. Aan boord zijn faciliteiten zoals restaurants, winkels en een bar. Het is ook mogelijk om een hut te reserveren. De tocht is circa vijfhonderd kilometer lang en duurt vijftien uur. De aankosmt in Port Hardy is voorzien om 23u59.

Port Hardy ligt aan het einde van Highway 19 en presenteert zichzelf daarom als 'het einde van de bewoonde wereld'. Het is een uitvalsbasis voor het verkennen van de omringende natuur, waar je rust en eenzaamheid vindt. Cape Scott Provincial Park, te bereiken via een shuttlebus of watertaxi, is een paradijs voor wandelaars. Vanuit Port Hardy vertrekken van eind juni tot begin oktober verschillende walvistours.

Het is aan te raden een kajuit of lounge zetel te reserveren tijdens deze tocht !


Vertrekdata Inside Passage 2024: Prince Rupert 07u30 naar Port Hardy 23u30


Mei: 3, 10, 17, 19, 21, 23, 25, 27, 29, 31
Juni en Juli: alle even dagen van de maand
Augustus: alle oneven dagen van de maand
September: 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 20 en 27
Oktober: 4 en 11


Dag 16: Port Hardy - Campbell River (235 km)

Port Hardy:

 1. Carrot Park: Dit kleine park biedt een prachtig uitzicht op Hardy Bay en is een geweldige plek om te wandelen en te picknicken.

 2. Quatse Salmon Stewardship Centre: Dit educatieve centrum biedt informatie over de lokale zalmbevolking en het belang van zalmbehoud. Je kunt hier meer leren over de levenscyclus van de zalm en de inspanningen om de populatie te behouden.

 3. God's Pocket Marine Provincial Park: Dit park is bereikbaar per boot vanuit Port Hardy en biedt geweldige mogelijkheden om te duiken en snorkelen vanwege het kristalheldere water en de overvloedige zeedieren.

Telegraph Cove:

 1. Telegraph Cove Marina: Deze historische jachthaven is beroemd vanwege zijn kleurrijke gebouwen op palen en is een charmante plek om te verkennen. Het biedt ook mogelijkheden voor walvisexcursies en kajakken.

 2. Whale Interpretive Centre: Hier kun je meer leren over walvissen en andere zeedieren in het gebied, en je kunt zelfs skeletten van walvissen bekijken.

 3. Robson Bight (Michael Bigg) Ecological Reserve: Dit natuurreservaat is een belangrijk gebied voor de bescherming van orka's en hun leefgebied. Het biedt mogelijkheden voor kajakken en wildlife-waarneming.

Campbell River:

 1. Strathcona Provincial Park: Dit uitgestrekte provinciale park biedt tal van wandel- en kampeermogelijkheden, evenals prachtige meren en watervallen om te verkennen.

 2. Elk Falls Provincial Park: Dit park biedt een indrukwekkende waterval en een hangbrug met uitzicht op de kloof. Er zijn ook wandelpaden om van het omliggende bos te genieten.

 3. Campbell River Visitor Centre: Hier kun je informatie krijgen over lokale bezienswaardigheden, activiteiten en evenementen.

 4. Vissen op zalm: Campbell River staat bekend als de "Zalmhoofdstad van de Wereld", dus als je van vissen houdt, is dit de plek om te zijn. Je kunt diepzeevissen of rivier- en beekvissen proberen.

 5. Discovery Passage Marine Route: Dit is een schilderachtige vaarroute waar je kunt genieten van uitzichten op de kustlijn en de mogelijkheid om wilde dieren zoals orka's en zeehonden te zien.

Deze gebieden bieden volop gelegenheid om te genieten van de natuur, watersporten en wildlife-waarneming. 


Dag 17: Campbell River bezienswaardigheden

 1. Quinsam Salmon Hatchery: Deze zalmkwekerij is een educatieve plek waar je meer kunt leren over de levenscyclus van de zalm en de inspanningen voor zalmbehoud in de regio.

 2. Campbell River Pier: De Discovery Fishing Pier aan de kust van Campbell River is een populaire plek om te wandelen en te genieten van uitzicht op de oceaan, evenals om te vissen.

 3. Maritiem Heritage Centre: In dit museum kun je meer leren over de maritieme geschiedenis van Campbell River, inclusief de visserijindustrie en de lokale cultuur.

 4. Discovery Passage Aquarium: Dit aquarium richt zich op de zeeleven in Discovery Passage en biedt educatieve tentoonstellingen over lokale zeedieren.

 5. Big Animal Wildlife encounters cruises


Dag 18: Campbell River - Cathedral Cove / Sproat Lake Pacific Rim - Tofino ( 270 km)

Op weg naar Tofino rij je door het MacMillan Provincial Park (Cathedral Grove): Tussen Port Alberni en Parksville, aan beide zijden van Highway 4 (Alberni Highway) ligt een park met de grootste douglassparen van Vancouver Island. Wandel door Cathedral Grove in MacMillan Provincial Park over het netwerk van paden tussen de torenhoge bomen. Sommige sparren zijn meer dan 800 jaar oud! Aan beide zijden van de weg zijn wandelpaden door dit kustregenwoud. Aan de zuidzijde staan de dikste sparren, met doorsnedes van wel negen meter. Aan de noordelijke kant van de weg vind je boomgaarden met Western red cedars (reuzenlevensbomen) die het schild vormen voor Cameron Lake. Tussen de bomen ligt een deken van groene varens en mossen. Er leven onder andere uilen, reptielen, herten, zwarte beren en poema’s. Een storm in 1997 bracht grote schade toe aan het park; hoewel de werkzaamheden direct begonnen toen de wind ging liggen, zie je ook nu nog de enorme wortelkolossen die destijds uit de grond werden gerukt. Neem, als je er toch bent, een kijkje in het aangrenzende Little Qualicum Falls Provincial Park. Vanaf de Day Use Area loopt een kort pad met zicht op rotsige bergwanden waar verschillende watervallen naar beneden klateren


DAG 19: Tofino:

Cathedral Cove is een onderdeel van het Pacific Rim National Park Reserve.

 1. Stranden: Cathedral Cove staat bekend om zijn prachtige zandstranden langs de kustlijn. Long Beach is het bekendste strand en biedt uitstekende mogelijkheden om te wandelen, zonnebaden en surfen.

 2. Wandelen: Het gebied biedt verschillende wandelpaden voor alle niveaus. Een populaire wandeling is de Rainforest Trail, waar je kunt wandelen door dichte regenwouden en genieten van de weelderige vegetatie.

 3. Surfen: Long Beach is een populaire surflocatie vanwege de consistentie van de golven. Surflessen en verhuur zijn beschikbaar voor zowel beginners als ervaren surfers.

 4. Wilddieren spotten: Het Pacific Rim National Park Reserve biedt tal van mogelijkheden om wilde dieren te spotten. Houd je ogen open voor zeehonden, zeeleeuwen, zeeotters, orka's, grijze walvissen en verschillende vogelsoorten.

 5. Kajakken: Je kunt kajakken huren en het kalme water van de kust verkennen, langs schilderachtige eilanden en kliffen.

 6. Pacific Rim Visitor Centre: Bezoek het bezoekerscentrum om informatie te krijgen over de natuurlijke geschiedenis van het gebied, wandelroutes en aanbevelingen voor activiteiten.

 7. Botanische tuinen: Tofino Botanical Gardens bevinden zich in de buurt van Cathedral Cove en bieden een prachtige collectie van inheemse en exotische planten, evenals kunsttentoonstellingen en thematuinen.

 8. Hot Springs Cove: Hoewel het niet direct bij Cathedral Cove ligt, is Hot Springs Cove een populaire bestemming voor dagtochten vanuit Tofino. Hier kun je ontspannen in natuurlijke warmwaterbronnen na een korte wandeling door het regenwoud.

 9. Beer en Walvisexcursies: Vanuit Tofino kun je boottochten maken om walvissen en andere zeedieren te spotten, vooral in de lente en de zomer wanneer walvissen de wateren rondom Vancouver Island doorkruisen.

Dag 20: Tofino - Ucluelet - Victoria (330 km)

 1. Ucluelet: Dit schilderachtige kustplaatsje ligt langs de route en biedt mogelijkheden voor walvisexcursies, wandelingen langs de kust en het verkennen van de Wild Pacific Trail.

 2. Amphitrite Point Lighthouse: Dit historische vuurtoren is een prachtige plek om te bezoeken voor een panoramisch uitzicht op de kust en de oceaan.

 3. Botanical Beach Provincial Park: Dit park is beroemd om zijn getijdenpoelen en rotsachtige kustlijn. Het is een geweldige plek om zeeleven zoals anemonen en zee-egels te zien.

 4. Victoria: Aankomend in Victoria, de hoofdstad van British Columbia, zijn er tal van bezienswaardigheden en activiteiten om van te genieten, waaronder:

  • Inner Harbour: De Inner Harbour van Victoria is het hart van de stad en biedt prachtige uitzichten, historische gebouwen en veel restaurants en winkels.
  • Royal BC Museum: Dit museum is gewijd aan de geschiedenis en cultuur van British Columbia en heeft indrukwekkende tentoonstellingen.
  • Butchart Gardens: Deze wereldberoemde tuinen liggen net buiten Victoria en bieden een prachtige verzameling van planten en bloemen.
  • Parliament Buildings: Het historische parlementsgebouw van British Columbia is 's nachts verlicht en biedt een prachtig uitzicht op de Inner Harbour.
  • Craigdarroch Castle: Een Victoriaanse herenhuiskasteel dat open is voor het publiek en interessante architectuur en geschiedenis biedt.
  • Rondleiding per watervliegtuig: Je kunt Victoria vanuit de lucht verkennen door een rondvlucht per watervliegtuig te maken.


Dag 21: Victoria - Vanvouver

Butchart Gardens is een wereldberoemde botanische tuin gelegen in Brentwood Bay, in de buurt van Victoria op Vancouver Island, British Columbia, Canada. 

 1. Sunken Garden: Dit is een van de meest iconische delen van de tuinen. Het was oorspronkelijk een verlaten steengroeve, maar is omgetoverd tot een adembenemende tuin met diepe bloembedden, fonteinen en paden.

 2. Rose Garden: De rozentuin van Butchart Gardens is een romantische plek met duizenden rozen in verschillende variëteiten en kleuren.

 3. Japanese Garden: Deze tuin weerspiegelt de serene schoonheid van traditionele Japanse tuinen, met bruggen, vijvers en Japanse esdoorns.

 4. Italian Garden: Geïnspireerd door de tuinen van Italië, heeft deze tuin een klassieke uitstraling met formele bedden, sculpturen en een pergola.

 5. Mediterranean Garden: Deze tuin biedt een vleugje Zuid-Europese charme, met agapanthus, lavendel en andere mediterrane planten.

 6. Victoriaanse serre: Hier vind je tropische planten en bloemen in een prachtig vormgegeven glazen kas.

 7. Star Pond: Deze vijver is omgeven door waterlelies en is een favoriete plek voor het fotograferen van de tuinen.

 8. Concerten en evenementen: In de zomermaanden worden er vaak concerten en evenementen georganiseerd in de tuinen, waaronder live muziek en vuurwerkshows.


Dag 22: Vancouver bezienswaardigheden

 1. Stanley Park: Dit iconische stadspark is een absolute must-visit. Het biedt kilometers aan wandelpaden, fietspaden, tuinen, stranden en de beroemde Seawall, die rondom het schiereiland loopt. Stanley Park heeft ook totempalen in Brockton Point en het Vancouver Aquarium.

 2. Granville Island: Deze voormalige industriële wijk is omgetoverd tot een levendige culturele wijk met ambachtelijke markten, kunstgalerijen, ambachtelijke brouwerijen, restaurants en theaters.

 3. Grouse Mountain: Dit bergresort biedt het hele jaar door buitenactiviteiten, waaronder wandelen, skiën, snowboarden en de beroemde Grouse Mountain Skyride, een kabelbaan met een prachtig uitzicht op de stad.

 4. Capilano Suspension Bridge Park: Dit park heeft een indrukwekkende hangbrug die hoog boven de Capilano River hangt. Het biedt ook boomtoppaden en wandelpaden door het regenwoud.

 5. Gastown: Deze historische wijk is beroemd om de Gastown Steam Clock en de geplaveide straten vol boetieks, restaurants en kunstgalerijen.

 6. Science World: Dit interactieve wetenschapsmuseum is leuk voor het hele gezin en biedt tal van tentoonstellingen en activiteiten.

 7. Chinatown: Vancouver's levendige Chinatown is de oudste in Canada en biedt kleurrijke winkels, restaurants en de indrukwekkende Dr. Sun Yat-sen Classical Chinese Garden.

 8. Robson Street: Dit is het belangrijkste winkelgebied van Vancouver, met tal van boetieks, warenhuizen, cafés en restaurants.

 9. Canada Place: Dit opvallende gebouw aan de haven herbergt het Vancouver Convention Centre, een hotel en de FlyOver Canada-attractie, waar je een virtuele vlucht over het land kunt maken.

 10. Queen Elizabeth Park: Deze botanische tuin biedt prachtige aangelegde tuinen en een panoramisch uitzicht op de stad vanaf de Quarry Garden.

 11. VanDusen Botanical Garden: Deze tuin heeft een indrukwekkende collectie van planten uit de hele wereld en biedt een rustige omgeving om te verkennen.

 12. Stranden: Vancouver heeft verschillende mooie stranden, waaronder Kitsilano Beach (Kits Beach), English Bay Beach en Wreck Beach.

 13. Havenrondvaarten: Verken de haven van Vancouver en de omliggende wateren door een rondvaart te maken. Je kunt walvissen spotten of genieten van een sightseeingtour.


Dag 23: Vancouver - Brussel of Amsterdam

Inleveren huurwagen en einde van een prachtige vakantieINBEGREPEN:

- Hotelovernachtingen op basis van logies in 2 à 3* hotels/lodges

- Huurwagen Intermediate SUV Ford Escape voor de volledige periode (Alamo Fully insurance)

Dit is altijd inclusief bij jouw huurauto:

 • Alle verzekeringen zijn inbegrepen
 • Het eigen risico is gedekt
 • Gratis annuleren tot 1 uur voor huuraanvang
 • 24/7 noodnummer
 • Extra glas-banden-bodem-dakschadedekking
 • Ongelimiteerde kilometers
 • Eerlijke tankregeling
 • Pechhulp
 • Vergoeding sleepkosten
 • Alle lokale belastingen
 • Concierge service via Sunny2go

- Ferry Vancouver - Victoria of vv
- Ferry Port Hardy naar Prince Rupert of vv
- Gepersonaliseerd digitaal en interactief Nederlandstalige roadbook.
- Parkpass voor alle Nationale parken tot 7 personen + 1 wagen inclusief.
- Travelkey App die als Gps kan functioneren
-10Gb data simkaart


NIET INBEGREPEN:

-Internationale vluchten, ruimbagage en stoelreservatie
-Gps
-Niet vermelde maaltijden, drank, resortfees, parking & benzine kosten
-Excursies
-Persoonlijke uitgaven en verzekeringen