Circle New Foundland en Labrador in 14 dagen

Dag 1: vliegreis naar Halifax

U vliegt vandaag naar Halifax. Na aankomst in Halifax gaat u zelfstandig naar uw centraal gelegen hotel. Halifax ligt op het schiereiland Nova Scotia, aan een van de grootste natuurlijke havens ter wereld en heeft alle kenmerken van zowel een moderne als historische stad.

Dag 2: Halifax – Channel-Port aux Basques

Terwijl Halifax achter de horizon verdwijnt reist u via Truro en Antigonish naar het mooie Cape Breton Island. In North Sydney gaat u aan boord van een veerboot voor een ontspannen overtocht naar Channel-Port aux Basques, de toegangspoort tot de provincie Newfoundland. U overnacht op de boot. (ontbijt en diner inbegrepen)Afhankelijk van het uiteindelijke schema van de ferrydienst kan het gebeuren dat overnachting op de ferry niet noodzakelijk is. In dat geval overnacht u in Port- Aux-Basques.

Dag 3: Channel-Port aux Basques – Port au Choix

Weer aangekomen op het vasteland rijdt u door de Cordroy Valley, omgeven door diverse bergen en de Atlantische Oceaan, en stopt u voor een korte tour in Corner Brook, de grootste stad langs de westkust van Newfoundland. De reis gaat verder door het Gros Morne National Park naar de vissersgemeenschap van Port au Choix, waar u een bezoek brengt aan de Port aux Choix National Historic Site. (ontbijt, lunch en diner inbegrepen)

Dag 4: Port au Choix – L’Anse-au-Clair

Vandaag gaat u wederom aan boord van een veerboot die u door de Straat van Belle Island naar Labrador brengt. Hier staat de Red Bay Historic Site op het programma, de locatie van een baskisch walvisstation uit de zestiende eeuw. (ontbijt en diner inbegrepen).

Dag 5: L’Anse-au-Clair – St. Anthony

U keert terug naar Newfoundland en reist naar de L’Anse aux Meadows National Historic Site, een archeologische vindplaats. De drie gereconstrueerde Noorse gebouwen die hier staan, representeren de eerste bekende Europese nederzetting in de Nieuwe Wereld. Tegenwoordig is de vindplaats door UNESCO opgenomen op de Werelderfgoedlijst en zijn er tentoonstellingen te vinden over voorwerpen en de levensstijl van Vikingen. (ontbijt en diner inbegrepen)

Dag 6: St. Anthony – Cow Head

Als de weersomstandigheden het toelaten maakt u ‘s ochtends een walvistour. Houdt uw camera gereed om deze reusachtige zeezoogdieren vast te leggen en kijk uit naar ijsbergen die vaak in de zomermaanden te zien zijn. Na deze bijzondere ervaring gaat u verder naar Cow Head, de eindbestemming van vandaag. (ontbijt en diner inbegrepen).

Dag 7: Excursie Gros Morne National Park

Vanuit Cow Head maakt u een excursie naar het Gros Morne National Park, dat een rijke variëteit biedt aan landschappen, wilde dieren en recreatie. Tijdens een korte stop bij het Broom Point heeft u de tijd om de Lobster Cove-vuurtoren en een tentoonstelling over visserij te bekijken. Bovendien maakt u - bij goed weer - een boottocht waarbij u meer te weten komt over de geschiedenis en geologie van de Tablelands. Houdt uw ogen goed open; het diepe water van de fjord trekt veel walvissen en adelaars aan. (ontbijt, lunchbox en diner inbegrepen).

Dag 8: Cow Head – Gander

De reis gaat verder door het binnenland van Newfoundland richting Gander, waar u incheckt bij uw hotel voor een ontspannen avond. (ontbijt en diner inbegrepen).

Dag 9: Gander/Twillingate – Clarenville

Een schilderachtige route langs de oever van de Notre Dame Bay brengt je naar het mooie Twillingate, met de Long Point-vuurtoren op het puntje van het eiland. In Gander staat een bezoek aan het North Atlantic Aviation Museum op het programma. (ontbijt, lunch en diner inbegrepen).

Dag 10: Clarenville – Trinity – Clarenville

Let tijdens de rit over de Trans-Canada Highway en door Terra Nova National Park goed op of u wilde dieren ziet. U bezoekt het Cape Bonavista Lighthouse Provincial Park en het charmante dorpje Trinity. (ontbijt en lunch inbegrepen).

Dag 11: Clarenville – St. John’s

Onderweg van Clarenville naar St. John’s bezoekt u de Hawthorne Cottage National Historic Site in Brigus. Hier komt u meer te weten over de avonturen van ontdekkingsreiziger Bob Bartlett. Als het weer het toelaat, maakt u een boottocht naar het Witness Bay Bird Sanctuary. Voordat u in St. John’s aankomt voor het afscheidsdiner stopt u bij Cape Spear, het meest oostelijke punt van Noord-Amerika. (ontbijt en diner inbegrepen).

Dag 12: St. John’s

U begint de dag met een stadstour door de oude havenstad St. John’s. U ziet de Victoriaanse architectuur, de moderne kade, de Cathedral of St. John the Baptist, het Confederation Building en het mooie uitzicht vanaf Signal Hill. De rest van de dag is ter vrije besteding. (ontbijt inbegrepen).

Dag 13: St. John’s – Europa

U gaat op eigen gelegenheid naar het vliegveld van St. John’s om daar het vliegtuig terug naar huis te nemen.

Dag 14: aankomst Europa

In de loop van de dag landt u op de Europese luchthaven van uw keuze. De reis is ten einde en u vervolgt uw weg naar huis. U kunt terug kijken op een geweldige rondreis door Canada.

Inclusief

• intercontinentale vlucht heen naar Halifax & terug vanaf St. John's
• 12 nachten verblijf op basis van logies
• 11 x ontbijt
• 4 x lunch
• 9 x diner
• Alle omschreven excursies en entreegelden nationale parken (tenzij anders vermeld)
• Vervoer per lokale airconditioned touringcar met toilet
• Alle data met deskundige Engelssprekende reisleiding (dag 1 t/m 12).

Exclusief

• overige maaltijden
• Facultatieve excursies met bijbehorende entreegelden
• Transfers van en naar de luchthaven
• Fooien en uitgaven van persoonlijke aard