khutzeymateen wilderness lodge

Khutzeymateen Wilderness Lodge is één van de meest unieke lodges voor het bekijken van beren in de Canadese provincie British Columbia.

De lodge is alleen bereikbaar per watervliegtuig vanaf het nabijgelegen Seal Cove, Prince Rupert. Het ongerepte Khutzeymateen is het enige grizzlybeerreservaat van gans Canada. Als een intieme drijvende lodge vertrekken gasten rechtstreeks vanuit de lodge per boot op zoek naar grizzlyberen.

De lodge is de enige in de Khutzeymateen en heeft slechts 6 gastenkamers (één queensize bed in elke kamer), met 3 gedeelde badkamers en een sauna. Houd een oogje in het zeil voor zeehonden en rivierotters die onder de woonkamer zwemmen, waar verse, gezonde maaltijden worden geserveerd aan de rode cederen eettafel.

Er is een buitenhaard, populair voor drankjes voor of na het diner, terwijl zee-kajaks en stand-up paddleboards beschikbaar zijn voor gebruik. De dagen zijn gevuld met het zoeken naar grizzlyberen, zeearenden, zeevogels, zeehonden en het bewonderen van adembenemende watervallen en bergen.


KHUTZEYMATEEN GRIZZLY BEAR SANCTUARY & INLET CONSERVANCY

In het traditionele territorium van de Gits'iis werd de Khutzeymateen in 1994 opgericht als het eerste en enige grizzlybeerreservaat van Canada, waarbij het gehele stroomgebied van de Khutzeymateen- en Kateen-rivieren en de kustlijn van de Khutzeymateen Inlet werden beschermd.

De Khutzeymateen Inlet Conservancy werd in 2008 toegevoegd om de getijden- en kusthabitat van de inham verder te beschermen. Ongeveer 60 beren maken gebruik van de diverse en rijke kusthabitats, waaronder talloze estuaria in de hele inham.


4 daags Programma:


Geen wegen, geen steden... alleen wildernis en wildlife.
Stap in het watervliegtuig en stijg op vanuit Prince Rupert, BC voor een vlucht van 20 minuten over bergen en inhammen naar de Khutzeymateen.

Sluit je bij ons aan in het enige grizzlybeerbeschermingsgebied van Canada terwijl we de weelderige Khutzeymateen-inham en estuarium verkennen en grizzlyberen bekijken in hun natuurlijke habitat.
We bewegen mee met de getijden om de schoonheid van de fjord en het regenwoud met zeearenden, zeehonden, zeevogels, watervallen en bergen te bekijken en te fotograferen.
We verkennen en bekijken beren dagelijks gemiddeld 5-6 uur vanuit onze 24 voet overdekte zodiac. In de zomermaanden (juli, augustus, september) verkennen we ook de kust buiten de inham waar bultruggen samenkomen om te eten.

De tour omvat een introductie door de BC Parks K'tzim-a-deen Rangers bij het bezoekerscentrum, waar je meer te weten komt over de Tsimshian-cultuur en geschiedenis.

Bij de lodge kun je ontspannen bij de open haard, een kajak of paddleboard meenemen, genieten van een houtgestookte sauna of vissen vanaf de steiger - we hebben de visuitrusting, je hebt alleen een visvergunning voor getijdenwater nodig.


Het programma omvat:
Watervliegtuigvlucht van en naar Prince Rupert,
BC.5-6 uur per dag in de boot voor het bekijken van beren en het verkennen van de Khutzeymateen.
Alle maaltijden, snacks en drankjes (wijn en bier worden bij het diner geserveerd).
Privé en gezellige slaapkamers met uitzicht op de oceaan en het regenwoud.

Schema:
Dag 1: vertrek om 8:30 uur vanuit Prince Rupert met het watervliegtuig voor een vlucht van 20 minuten naar de Khutzeymateen.
Dag 2-3: excursies in de Khutzeymateen.
Dag 4: aankomst terug in Prince Rupert om 9:30 uur.