Spirit Bear Lodge


Klemtu is een kleine gemeenschap, in een verlaten gebied van het regenwoud aan de kust van British Columbia. Hier kun je verblijven in de Spirit Bear Lodge. Tijdens dit uiterst bijzondere verblijf in deze lodge ga je iedere dag op pad met goede gidsen, opzoek naar wildlife. De natuur is spectaculair en onaangetast.


Dag 1: Stap aan boord van uw vlucht in Vancouver South Terminal richting Bella Bella met Pacific Coastal Airlines.

 Bij uw aankomst, verwelkoming en transfer naar het dok van Bella Bella. Spring in de water taxi van de Spirit Bear Lodge en geniet van de pittoreske 90 minuten durende tocht richting Klemtu. Aankomst in de Spirit Bear Lodge tegen de namiddag. Na de welkomstbriefing en de introductie tot de faciliteiten bent u vrij om u te ontspannen en om te genieten van het zicht vanaf de lodge. Aperitief om 18:00 en avondmaal rond 19:00. Daarna om 20:00 krijgt u een presentatie over de ecologie van dit kustgebied. Leer meer over de seizoenen, de flora en het leven en de gewoontes van de beroemde inwoners van de jungle. De nieuwe scheuten zegge in de lente zijn voor moeder grizzly en haar welpjes onweerstaanbaar. De lente is eveneens een ideale periode om de bultrugwalvissen te spotten, zij komen hier om zich te voeden met de rijkelijk aanwezige krill garnalen, haring en makreel. Eind augustus en begin september wagen de zalmen zich aan hun stroomopwaartse terugtocht en krioelen de rivieren met deze lekkernij. Ook de zeldzame Spirit Bear is dan van de partij om zijn lievelingsschotel te vissen. Zijn witte vacht geeft hem in de visjacht een voorsprong op de andere beren, de zalmen mijden van nature namelijk grote zwarte vormen. De Spirit Bear neemt een belangrijke plaats in de cultuur van de inheemse volkeren en staat centraal in talrijke traditionele verhalen. Avondmaal inbegrepen.


Dag 2 - 3 : Tijdens uw verblijf in de Spirit Bear Lodge - Great Bear Rainforest

Elke dag van uw verblijf heerlijk ontbijt om 07:00 en daarna afspraak aan het dok om 08:00 voor een volledige dag avontuur om het wildlife te spotten. U kan kiezen uit tal van prachtige activiteiten, zoals: wildlife & beren spotten, kajakken, wandeltochten, kanovaren of een culturele site bezoeken. Bezoek riviermondingen, verbluffende inhammen en bewonder spectaculaire watervallen. Terugkeer naar de lodge voor het aperitief om 18:00 en het avondmaal rond 19:00. Daarna krijgt u een presentatie over een van de talrijke facetten van de Great Bear Rainforest, de beren of de cultuur van de inheemse First Nations stammen. U heeft tevens de mogelijkheid om 1 avond te besteden aan het bezoek van het Big House, een traditionele bijeenkomstplaats van de inheemse gemeenschap. Ontbijt, lunch en avondmaal inbegrepen.


Dag 4: Aankomst in Bella Bella en in de namiddag terugvlucht met Pacific Coastal Airlines richting Vancouver South Terminal.

Ontbijt en verlaat de lodge tegen 08:00 om nog een laatste ochtend het wildlife en de beren te spotten onderweg naar Bella Bella. Breng uw lunchpakket en geniet van die laatste dag sereniteit in de Great Bear Rainforest. Ontbijt en lunch inbegrepen.