Rocky Roundup in 17 dagen

Tijdens deze complete groep- en treinreis door West-Canada maakt u kennis met een overweldigende natuur. U bezoekt onder meer het prachtig gelegen, multiculturele Vancouver, de beroemde nationale parken van de Rocky Mountains en het unieke Vancouver Island. Eén van de hoogtepunten van de reis is de boottocht door de majestueuze 'Inside Passage'. Sinds jaren een favoriet onderdeel in ons Canada-aanbod. De Inside Passage is een zeer spectaculaire zeeroute langs de westkust van Canada. U vaart tussen de westkust van Canada en de vele eilanden die voor de kust liggen. Prachtige fjorden, besneeuwde bergtoppen, glashelder water en misschien ziet u onderweg nog een walvis. De reis sluit af met een ander hoogtepunt, namelijk u met de beroemde trein Rocky Mountaineer reist van Banff terug naar Vancouver.

Afreisdata 2024

Engelstalige begeleiding : 03/06,- 17/06, 05/07, 15/07, 02/08, 26/08, 09/09

Duitstalige begeleiding : 07/06, 21/06 ,  19/07, 16/08, 30/08, 13/09

 

Afreisdata en vanaf prijzen per persoon in EUR 2024

Silver Leaf

Single

Dubbel

Triple

03/06 - 07/06 -17/06 -21/06 - 05/07, 15/07, 19/07, 02/08, 16/08, 26/08, 30/08, 09/09, 13/09

8.440

6.410

5.835

Afreisdata en vanaf prijzen per persoon in EUR 2024

Gold Leaf

Single

Dubbel

Triple

03/06 - 07/06 -17/06 -21/06 - 05/07, 15/07, 19/07, 02/08, 16/08, 26/08, 30/08, 09/09, 13/09

9.140

7.130

6.571

Dag 1: Brussel of Amsterdam - Vancouver   


Bij aankomst in Vancouver gaat u op eigen houtje naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Vancouver is de grootste stad van British Columbia en staat bekend om haar hoge levenskwaliteit. In 2010 was de stad het toneel van de Olympische Winterspelen. U overnacht in hotel  Sheraton Wall Centre of gelijkwaardig in Vancouver. Dag 2: Vancouver


De stadsrondrit door Vancouver brengt u langs alle hoogtepunten van de stad zoals Gastown, Chinatown, English Bay en Stanley Park. Daarna brengen we  een bezoek aan Capilano Suspension Bridge. In de namiddag bent u vrij. Overnachting in hotel Sheraton Wall Centre of gelijkwaardig in Vancouver.


Dag 3: Vancouver - Victoria (70km)


Vandaag steken we de ‘Strait of Georgia’ over naar Vancouver Island. Onderweg naar Victoria bezoeken we de Butchart Gardens. Deze bijzonder fraaie en sierlijk aangelegde tuin bestaat uit meerdere tuinen, allen in een verschillende stijl. Tussen het gras en de bloemen waant u zich even in Engeland. Na de sightseeing tour heeft u vrije tijd om Victoria te verkennen. Overnachting in Royal Scot Inn of gelijkwaardig.


Dag 4: Victoria


Vandaag kan u opeigen houtje alle leuke plekjes van Victoria ontdekken. Heel bijzonder is een echte 'high tea' in het Empress Hotel aan de prachtige Inner Harbour of bezoek één van de vele musea in de stad. Ook kunt u kiezen voor een optionele excursie waarbij u per watervliegtuigje over Victoria en langs de kusten van het eiland vliegt. 


Dag 5:  Victoria– Campbell River (260km)

Vanuit de panoramische Malahat Drive rijden we naar Campbell River. Onderweg rijden we langs enkele gezellige dorpjes zoals Chemanius en Duncan, waar u meer leert over de geschiedenis van British Columbia. Na aankomst in Campbell River heeft u tijd om deze stad te verkennen dat bekend is om het zalmvissen. Overnachting in Coast Discovery Inn of gelijkwaardig.


Dag 6: Campbell River - Port Hardy (230km)


Vandaag rijdt u per bus langs de afwisselende oostkust verder naar het noorden van Vancouver Island. Onderweg nemenwe deel  aan een whale watching tour in de Johnston Strait waar de kans heel groot is dat uw walvissen zal zien. Vervolgens kunt u Port Hardy op eigen houtje verkennen. Overnachting in Kwa Lilas hotel of gelijkwaardig in Port Hardy.


Dag 7: Port Hardy – Prince Rupert (Inside Passage cruise)


U vaart deze morgen naar het Canadese vasteland door de beroemde Inside Passage. Gedurende de hele overtocht van ca. 15 uur ziet u spectaculaire fjorden, mooie hoge, besneeuwde bergtoppen en het prachtig blauwe water, zodat u in alle comfort kan reizen. U komt aan in Prince Rupert en overnacht in hotel Pacific Inn of gelijkwaardig.

 

Dag 8: Prince Rupert - Smithers (345km)


U rijdt deze dag via Skeena River Valley naar het stadje Smithers. Onderweg brengen we een bezoek aan Ksan Indian Village. De rest van de dag heeft u vrij. U overnacht in hotel Prestige Hudson Bay Lodge Suites og gelijkwaardig.


Dag 9: Smithers - Prince George (365km)


Via de Yellowhead Highway rijdt u vandaag door een van Canada’s ruigste en meest beboste gebieden. In het St James National Historic Park ziet u de dagen van de bonthandel herleven. Aan het eind van de dag komt u aan in Prince George en overnacht er in hotel Sandman Inn & Suites of gelijkwaardig.


Dag 10:  Prince George - Jasper NP (360km)


Op weg naar Jasper rijdt u langs een Mount Robson Viewpoint en ziet u misschien de hoogste top van de Canadese Rockies. In de omgeving van Jasper kan u  rafting trip op de Athabasca Rivier maken (optioneel). U overnacht in Marmot Lodge of gelijkwaardig.


Dag 11:  Jasper NP


Vandaag heeft u vrije dag en kan u op eigen houtje jasper verkennen. Dit kan op een avontuurlijke manier. In de buurt van Jasper heeft u de kans om facultatief deel te nemen aan een spectaculaire rafting-excursie over de Athabasca River met een ervaren gids. Maar er zijn ook optioneel leuke wildlife tours te doen sit back and relax


Dag 12: Jasper NP - Banff NP / Canmore ( 280km)


U reist vandaag van Jasper National Park naar Banff National Park via de Icefields Parkway. Deze weg staat bekend als één van de mooiste autowegen ter wereld en zal u absoluut kunnen bekoren. De eerste stop is de Athabasca Glacier, waar u met een speciaal voertuig tot op de top van de gletsjer rijdt. Op de gletsjer kan u even uitstappen en genieten van deze unieke ervaring. De volgende stop is bij het beroemde Lake Louise, een van de meest gefotografeerde meren van Canada. U overnacht in hotel Inns of Banff of gelijkwaardig.Dag 13: Banff NP


U zal met zekerheid kunnen genieten van de rondrit in de omgeving van Banff. Dit gebied werd in 1885 uitgeroepen tot Canada’s eerste Nationale Park. Na deze tour heeft u vrije tijd in het stadje Banff  waar u kunt genieten van de Canadese gezelligheid. Overnachting in hotel Inns of Banff of gelijkwaardig.


Dag 14: Banff – Kamloops (490 km) / Treinreis Rocky Mountaineer


Vanmorgen wordt u opgehaald van uw hotel en gebracht naar het treinstation, waar de indrukwekkende treinreis van 2 dagen begint. U stapt aan boord van de legendarische Rocky Mountaineer en rijdt door het majestueuze landschap van West-Canada. De trein komt op plekken waar geen enkel ander vervoermiddel kan komen en laat het landschap vanuit een totaal ander perspectief zien. ‘The First Passage to the West’ is niet zomaar een treinreis; het is een unieke belevenis! Deze route is meer dan 125 jaar oud en heeft in de geschiedenis van Canada een belangrijke rol gespeeld. Dit was namelijk de eerste spoorverbinding tussen British Columbia en de rest van het land. Geniet vandaag van het schouwspel van met sneeuw bedekte toppen, felgekleurde meren en glinsterende gletsjers. Geniet van de Rocky Mountaineer trein terwijl het de klim maakt over Rogers Pass, de indrukwekkende Kicking Horse Canyon, de brug over de peilloos diepe Stoney Creek en de beroemde Spiral Tunnels. Aan het einde van de middag/begin van de avond komt u aan in Kamloops en wordt u vervolgens gebracht naar uw hotel voor de overnachting. (ontbijt en lunch zijn inbegrepen)


Dag 15: Kamloops – Vancouver (350 km) / Treinreis Rocky Mountaineer


Nadat u van het hotel gebracht bent naar het treinstation vertrekt de trein vanuit Kamloops in westelijke richting. De route vandaag voert langs de indrukwekkende Hell’s Gate Canyon en het stroomgebied van de schuimende Fraser en Thompson rivieren. Het landschap verandert van het woenstijnachtige Interior naar de weelderige groene velden in de Fraser Valley, oneindige bossen, door de Coast en Cascade Mountains omringde rivieroevers. Aan het einde van de middag/begin van de avond komt u aan op uw eindbestemming van deze reis; Vancouver. U wordt gebracht naar uw hotel in Vancouver voor de laatste overnachting van deze prachtige Canada groepsreis inclusief treinreis door de Rocky Mountains. (ontbijt en lunch zijn inbegrepen)


Rocky Roundup mini tour eindigd hier. U komt rond 17.30 aan in Vancouver.


Dag 16: Vancouver - Brussel of Amsterdam


U gaat vandaag op eigen houtje terug naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar België.


Dag 17: Aankomst te Brussel of Amsterdam

Inbegrepen: 


 • 15 nachten verblijf op basis van logies
 • 14 x ontbijt
 • 2 x lunch op de trein
 • Alle omschreven excursies en entreegelden nationale parken (tenzij anders vermeld)
 • Vervoer per lokale airconditioned touringcar met toilet
 • Diverse data met deskundige reisleiding (dag 1 t/m 13). U reist in een internationaal gezelschap en dientengevolge spreekt de reisleiding de groep aan in de Engelse of Duitse taal. 
 • Stadstour Vancouver en Victoria
 • een snowcoach-ride over de Columbia Icefield (dag 12)
 • walvissentocht (dag 6)
 • entreebewijzen voor de Capilano Suspension Bridge, Fort St. James en Butchart Gardens
 • Cruise Inside Passage op dag 7
 • Tweedaagse treinreis Banff-Kamloops-Vancouver met de Rocky Mountaineer op basis van SilverLeaf Service


Niet inbegrepen:


 • Intercontinentale vlucht vanuit Brussel van/naar Vancouver
 • overige maaltijden
 • Facultatieve excursies met bijbehorende entreegelden
 • Transfers van en naar de luchthaven
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Optionele toeslag voor GoldLeaf Service aan boord van de Rocky Mountaineer
 • Annulatie en/of bijstandverzekering


Upgrade treinreis Rocky Mountaineer:

In de SilverLeaf Service geniet u vanuit een comfortabele stoel en door grote panoramische ramen van het landschap. Tussen de rijtuigen bevindt zich een uitzichtpunt in de openlucht. Optioneel kunt u kiezen voor een upgrade naar de GoldLeaf Service.


In de GoldLeaf Service bevindt uw comfortabele zitplaats zich op het bovendek van het dubbeldeks GoldLeaf-rijtuig van de Rocky Mountaineer. Het glazen dak biedt u 360 graden uitzicht op de spectaculaire bergomgeving. Tevens heeft u exclusief toegang tot het open uitzichtbalkon van het rijtuig.

Het reisprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen. Ter plaatse kunnen noodzakelijke wijzigingen plaatsvinden of het programma kan in een andere volgorde uitgevoerd worden.

Optionele excursies : Deze kunnen geboekt bij de gids en zijn ook steeds ter plaatse te betalen via visa of mastercard. Prijzen zijn steeds per persoon en onder voorbehoud van prijswijzigingen.


 • Dag 4 : Victoria Floatplane sightseeing tour : 144 CAD
 • Dag 4 : Afternoon tea at Fairmont Empress : 120 CAD
 • Dag 11 : Jasper raft Tour : 94 CAD
 • Dag 11 : Jasper Food Tour : 110 CAD
 • Dag 13 : Banff helikopter - Three Sisters Peak Tour : 305 CAD
  Dag 13 : Banff helikopter - Mount Assiniboine : 405 CAD
 • Dag 13 : Banff Gondola Ride : 66 CAD