Farwell Harbour Lodge


In het hart van het Great Bear Rainforest aan de monding van de Knight Inlet ligt de eilandengroep Broughton Archipelago. Het is een befaamde regio vanwege haar natuurlijke schoonheid, maar vooralvanwege de aanwezigheidvan orka's en grizzly beren. Op één van de mooiste eilandjes, Berry Island, ligt de Farewell Harbour Lodge. De lodge bereik je met een watertaxi in een half uurtje vanuit Alder Bay in het noorden van Vancouver Island. In totaal zijn er twaalf kamers, waarvan acht op een klif liggen met uitzicht over de schilderachtige Farewell Harbour. Je bent hier een aantal dagen te gast en wordt heerlijk in de watten gelegd.


Dag 1: Met een watertaxi naar Farewell Lodge vanuit Alder Bay

Met een schilderachtige watertaxi-rit vanuit Alder Bay bereik je in vijfentwintig minuten de Farewell Harbour Lodge. De klok wijst 12.00 uur wanneer je aankomt, en een warm welkom wacht op je. Na een vriendelijke ontvangst en een oriëntatierondje, staat een heerlijke lunch voor je klaar.

In de middag begint het avontuur, waarbij je per boot de Johnstone Strait en het Robson Bight Ecological Reserve verkent, op zoek naar wilde dieren in hun natuurlijke habitat. Tegen 16.30 uur keer je terug naar de lodge, waar je even kunt ontspannen voordat het diner om 18.00 uur wordt geserveerd. Na een informatieve briefing voor de volgende dag, wordt er een presentatie gegeven over de ecologie van de lokale kust.


DAG 2: Op zoek naar grizzlyberen in het Great Bear Rainforest

De dag begint met een spannende zoektocht naar grizzlyberen in het Great Bear Rainforest. Na het ontbijt verzamel je om 08.00 uur op de steiger voor een dag vol avontuur. Je bezoekt verschillende plekken in diverse riviermondingen, waar je met een zodiac of te voet (afhankelijk van het tij) op zoek gaat naar grizzlyberen. De lodge vermijdt platvormen om de dieren in hun meest natuurlijke omgeving te observeren. Om 16.30 uur keer je terug naar de lodge, waar het diner om 18.00 uur wordt geserveerd. 's Avonds staat een presentatie op het programma over het Great Bear Rainforest, beren of de cultuur van de First Nations.


DAG 3: Orka's en ander wildlife

Een vroeg ontbijt om 07.00 uur markeert het begin van een nieuwe dag vol avontuur. Om 08.00 uur ben je klaar voor een tweede dag van beren spotten of een uitgebreide verkenning van de wateren van de Johnstone Strait en het Robson Bight Ecological Reserve. De waarnemingen variëren, met frequente waarnemingen van orka's vanaf half juli, terwijl in mei en juni vooral bultrugwalvissen en andere zeedieren worden gespot. Tegen 16.30 uur keer je weer terug naar de lodge.


DAG 4: Nog een korte excursie rondom de lodge en terug naar Alder Bay

Op deze ochtend na het ontbijt heb je de keuze uit verschillende activiteiten. Je kunt een korte zeekajaktocht maken in de beschermde baai bij de Farewell Harbour Lodge, deelnemen aan een 'marine tour' per boot of een begeleide wandeling maken door het regenwoud. Daarna vertrekt de watertaxi terug naar Alder Bay, waar je tussen 10.00 en 11.00 uur aankomt.