Canadian Contrasts in 16 dagen

Ontdek een geest van avontuur die zich uitstrekt van de geplaveide koloniale steden van Quebec tot de ongerepte grenzen van de Pacifische kust van British Columbia. Je zult door besneeuwde bergen, glooiend ranchland en dramatische fjorden om echt bijzondere Canadese momenten te beleven. Word een culturele ontdekkingsreiziger in bruisende steden en ontmoet romantiek aan de verre grenzen waar inheemse stamleden jaagden en cowboys, pelsjagers en goudzoekers nieuwe levens. Je beleeft avonturen in de wildernis aan de voet voet van Niagara Falls en op de rug van gletsjerijs velden. Unieke excursies, ongeëvenaarde attracties en onvergetelijke herinneringen.

Afreisdata en vanaf prijzen per persoon in euro 2024

Single

Dubbel

Triple

11/05 - 25/05 - 8/06 - 15/6 - 29/6 - 6/7 - 13/07 - 27/07 - 3/8 - 17/08 - 24/08 - 31/08 - 07/09 - 14/09

4.593

3.229

4.225

Dag 1: Vliegreis naar Toronto

U vliegt vandaag naar Toronto. Na aankomst in Toronto gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel (transfer is optioneel bij te boeken), waar u kennismaakt met de reisleiding. De rest van de dag is ter vrije besteding. Verken de stad met zijn verschillende kleurrijke buurten en neem de lift naar de top van de CN Tower voor een prachtig uitzicht.

Dag 2: Toronto - Niagara Falls - Toronto (310 km)

Tijdens het ontbijt leert u de deelnemers van de reis kennen. Een rondrit door de stad voert u langs de City Hall, de parlementsgebouwen, Queen's Park en andere bezienswaardigheden. Hierna verlaat u de stad voor een bezoek aan het Victoriaanse stadje Niagara-on-the-Lake en de Niagara Falls. Geniet van de mooie uitzichten op de watervallen, maak een boottocht naar de voet of wandel achter het neerstortende water langs. Aan het einde van de dag keert u terug naar Toronto voor de overnachting. (inclusief ontbijt)

Dag 3: Toronto-Ottawa (390 km)

De etappe van vandaag volgt de rivieren en kanalen van de Rideau Waterway door een uitgestrekt landbouwgebied. Ottawa, de hoofdstad van Canada, wordt gekenmerkt door het Rideau-kanaal en de parlementsgebouwen op Parliament Hill. Tijdens een sightseeingtour ziet u beide ‘eye-catchers’, evenals Byward Market en City Hall. (inclusief ontbijt)

Dag 4: Ottawa-Québec City (450 km)

U steekt de Ottawa River over naar het Franssprekende deel van Canada, Québec. Dit gebied, de Laurentian Mountains, is bekend om de ruige hellingen en diepe dalen. Over de beroemde Chemin du Roy Highway vervolgt u uw weg langs kleine dorpjes naar Québec City, de enige ommuurde stad in Noord-Amerika. U maakt een rondrit door de stad, waarna u zelf kunt genieten van de winkels en cafés of een wandeling kunt maken over Dufferin Terrace langs de St. Lawrence River. (inclusief ontbijt)

Dag 5: Québec City

Vandaag heeft u een vrije dag om op eigen gelegenheid de stad te verkennen. U kunt eventueel deelnemen aan een facultatieve excursie naar Tadoussac (zie tabblad 'excursies'). U vertrekt dan 's morgens en rijdt via de St. Lawrence naar de Saguenay River, waar u aan boord gaat voor een 3 uur durende walvisexcursie. (inclusief ontbijt)

Dag 6: Québec City-Montréal (250 km)

U vervolgt de reis naar Montréal, Noord-Amerika's grootste Franstalige stad. U maakt een stadsrondrit en ziet onder meer het olympisch terrein, Mount Royal, de McGill Universiteit en Vieux-Montréal. De middag is ter vrije besteding om te genieten van deze heerlijke stad. (inclusief ontbijt)

Dag 7: Montréal-Toronto (550 km)

Na een vroeg vertrek rijdt u langs de St. Lawrence River de provincie Ontario binnen. Hier ontdekten bontjagers in hun kano's het immense Canada. Nu ziet u in dit gebied welvarende boerderijen, dorpjes en steden. Na aankomst in Toronto heeft u de rest van de dag vrij. U kunt eventueel deelnemen aan een facultatieve excursie (zie tabblad 'excursies'). (inclusief ontbijt)

Dag 8: Toronto-Calgary

In de loop van de dag gaat u naar de luchthaven van Toronto (u kunt gebruik maken van de gratis hotel airportshuttle) voor uw vlucht naar Calgary. Na het ophalen van uw bagage gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel in het centrum van Calgary waar u aan het einde van de middag kennismaakt met de nieuwe reisleiding. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. De skyline van Calgary wordt gekenmerkt door vele wolkenkrabbers, die een mooi contrast vormen met de achterliggende bergen. Overnachting in Calgary. (inclusief ontbijt)

Dag 9: Calgary-Banff/Canmore (130 km)

Vanmorgen maakt u eerst een korte rondrit door de 'Stampede City', Calgary, voordat u doorrijdt naar het Banff National Park. Kristalheldere meren, frisse bergstromen, diepe wouden en met sneeuw bedekte bergtoppen bepalen het beeld in dit eerste nationale park van Canada. De overnachting is in het plaatsje Canmore, even buiten het nationale park. (inclusief ontbijt)

Dag 10: Columbia Icefield dagexcursie (facultatief)

U kunt vandaag op eigen gelegenheid de dag doorbrengen. Ga bijvoorbeeld winkelen of de schilderachtige omgeving verder verkennen. Facultatief is een opwindende tocht over de Icefields Parkway, één van de mooiste wegen van West-Canada (zie tabblad 'excursies'). Een hoogtepunt hier is zeker Lake Louise. Verder zult u genieten van adembenemende vergezichten over bergtoppen, gletsjers, blauwgroene meren en rivieren. Columbia Icefield is de grootste ijsmassa buiten de poolcirkel. U kunt hier een ritje met een speciale 'snocoach' maken op de gletsjer. In de late namiddag keert u terug in Canmore. (inclusief ontbijt)

Dag 11: Banff/Canmore-Kamloops (490 km)

U rijdt over de Trans-Canada Highway via de Kicking Horse Pass naar de Columbia River Valley, voor u via de Rogers Pass het Glacier National Park bereikt. Onderweg heeft u de mooiste uitzichten en ziet u uitgestrekte ijsvelden, diepe dalen, dichte bossen en beekjes. Via de Monashee Mountain Range arriveert u in Kamloops. (inclusief ontbijt)

Dag 12: Kamloops-Whistler (475 km)

U volgt de indrukwekkende loop van de Thompson- en Fraser-rivieren, langs wegen uitgehakt in de steile canyonwand boven het wilde water diep in de kloof. U passeert Lillooet en rijdt door een streek die door goudzoekers op de kaart is gezet. Uw bestemming vandaag is Whistler, een populair resort aan de rand van het Garibaldi Provincial Park. Vanmiddag kunt u tevens deelnemen aan verschillende facultatieve excursies, zoals een rondvlucht over de pieken en gletsjers van de Pemberton Ice Cap (zie tabblad 'excursies') (inclusief ontbijt)

Dag 13: Whistler-Vancouver (125 km)

U rijdt zuidwaarts over de spectaculaire Sea-to-Sky-Highway door een landschap van fjorden en met ijs bedekte bergtoppen. Bij het naderen van de kust verandert het landschap in een brede vruchtbare vallei. U arriveert in Vancouver, waar u een stadsrondit maakt. Enkele hoogtepunten zijn de totempalen in Stanley Park, Prospect Point, de historische wijk Gastown en Chinatown. In de namiddag kunt u Vancouver op eigen gelegenheid nader verkennen. (inclusief ontbijt)

Dag 14: Vancouver

De Grote Oceaan en de bergen langs de kust vormen de achtergrond voor een ontspannen dagje Vancouver. Wellicht neemt u de tijd om te winkelen in Robson Street, te relaxen in Stanley Park of de wandelen langs de marktjes van Granville Island. Als u liever de omgeving wilt ontdekken kunt u met een gondel een tripje maken naar de top van Grouse Mountain. U kunt vandaag ook deelnemen aan de facultatieve excursie naar Vancouver Island, het neusje van de zalm voor fotografen (zie tabblad 'excursies'). Tijdens deze excursie maakt u eerst een boottocht langs de prachtige Gulf Islands. Eenmaal op Vancouver Island bezoekt u de bloemenpracht van Butchart Gardens en de stad Victoria waar u een korte stadsrondrit maakt. In de vroege avond keert u per ferry terug in Vancouver. (inclusief ontbijt)

Dag 15: Vancouver-Brussel/Amsterdam

Na het ontbijt eindigt de reis. U gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven alwaar u incheckt voor uw terugvlucht naar Europa. (inclusief ontbijt)Het Vancouver City Centre Station, vanwaar een rechtstreekse treinverbinding is met de luchthaven van Vancouver, ligt op slechts 7 minuten loopafstand verwijderd van uw hotel.

Dag 16: aankomst Brussel/Amsterdam

In de loop van de dag landt u weer op de Europese luchthaven van uw keuze. U vervolgt uw weg naar huis, terwijl u terug kijkt op een indrukwekkende rondreis door Canada.

Inbegrepen:


• binnenlandse vlucht van Toronto naar Calgary
• 14 nachten verblijf op basis van logies & ontbijt
• Alle omschreven excursies en inkomgelden nationale parken (tenzij anders vermeld)
• Vervoer per lokale airconditioned touringcar met toilet
• Deze reis wordt begeleid door een deskundige gids (dag 1 t/m 14). U reist in een internationaal gezelschap en spreekt de gids Engels. Uw reisdocumentatie ontvangt u ter plaatse in het Nederlands. Op specifieke data wordt deze rondreis uitsluitend in de Duitse taal georganiseerd en gedocumenteerd.
• stadstour Toronto, Ottawa, Quebec, Montreal, Calgary, Banff en Vancouver
• excursie Niagara Falls
• Transfer Toronto dag 8 van het airporthotel naar de luchthaven van Toronto

Niet inbegrepen:

• intercontinentale vlucht heen naar Toronto & terug vanaf Vancouver

• overige maaltijden
• Facultatieve excursies met bijbehorende inkomgelden
• Transfers van en naar de luchthaven (m.u.v. dag 8 Toronto welke is inbegrepen middels gratis hotelshuttle)
• Fooien en persoonlijke uitgaven 

Taal Afreisdata :11 en 25 mei, 8 en 29 juni, 13 en 27 juli, 17, 24 en 31 augustus & 7 september (2024) reist u in een internationaal gezelschap en spreekt de gids de Engelse taal.
Bij alle overige vertrekdata wordt de reis uitgevoerd met Duitstalige reisleiding.

Het reisprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen. Ter plaatse kunnen noodzakelijke wijzigingen plaatsvinden of het programma kan in een andere volgorde uitgevoerd worden.

Optionele excursies :Deze kunnen geboekt bij de gids en zijn ook steeds ter plaatse te betalen via visa of mastercard. Prijzen zijn steeds per persoon en onder voorbehoud van prijswijzigingen.


  • Dag 2 : Niagara Falls - Voyage to the Falls : 40 CAD
  • Dag 5 : Quebec - Tadoussac Whalewatching tour on the St.Lawrence rivier en bezoek aan Montmorency watervallen : 210 CAD
  • Dag 7 : Rockport - Thousand Island cruise : 40 CAD
  • Dag 10 : Banff - Columbia Icefield excursion met Ice explorer ride : 280 CAD
  • Dag 12 : Whistler floatplane - spectacular Glacier tour : 205 euro
  • Dag 12 : Whistler floatplane - Ultimate Glacier Tour : 252 CAD
  • Dag 14 Vancouver - Victoria excurise inclusief bus/ferry transfers en bezoekn aan Butchard Gardens : 328 CAD