Orka's en Grizzly Beren Spotten Alert Bay

Ontdek de ongerepte wateren en de wilde natuur aan de noordoostelijke kust van Vancouver Island waar men orka´s en grizzlies kan zien. De plaats voor dit eco-avontuur is de afgelegen kustwildernis van Johnstone Strait, een diepe en smalle, door gletsjers uitgesleten, doorgang tussen de oostkust van Vancouver Island en het vasteland van British Columbia. Dit gebied met beschut water en vruchtbaar land is de thuis van vele zeedieren, waaronder de grootste populatie van orka´s in Westelijk Noord-Amerika.

In de loop van de drie volle dagen op Cormorant Island wordt dag 1 gevuld met walvissen kijken en dag 2 zal men op de grizzly beren focussen. We hebben een 3 dag gereserveerd om het Dorp van Alert Bay (populatie van 1300 mensen), een van de weinige overgebleven, authentieke kustgemeenschappen aan de westkust van British Columbia, te verkennen. Houd er rekening mee dat de planning van activiteiten op deze drie dagen kan afwijken van de reisroute hieronder.

Met uitzicht op de Johnstone Strait zal uw vijf-kamer blokhut panoramische vergezichten bieden op de zonsondergang, de bergen, het lokaal verkeer op zee en sommige groepen van orka´s. In overeenstemming met de teruggetrokken sfeer van de blokhut hebben de kamers geen televisietoestellen. Een grote gemeenschappelijke ruimte en de zonneterrassen zijn favoriete plaatsen voor de gasten om samen te komen, een praatje te slaan en te dineren.

Dag 1: Port McNeill - Alert Bay (Diner)
In Port McNeill gaat u aan boord van een veerboot die u in een 35 minuten naar Alert Bay op Cormorant Island brengt.

U kan deze excursie doen vanuit Vancouver maar beter is deze te doen vanuit Tofino, Campbell River of Port Hardy.
Eenmaal in Alert Bay kan u een taxi (ongeveer $ 5) nemen van de ferry terminal voor een 2 kilometer lange rit langs de oceaan naar Alert Bay Lodge. Gelieve de manager te laten weten om hoe laat u wilt dineren in de lodge.

Dag 2: Alert Bay (ontbijt)

Vandaag hebt U de tijd om het dorp van Alert Bay te verkennen. Na het ontbijt zal de manager u een kaart geven met de populaire attracties op het 5 km lange Comorant Island en tickets voor U´Mista Cultural Centre. Het dorp is gemakkelijk te voet bereikbaar vanaf de lodge. U kunt ervoor kiezen om de Alert Bay Tourism Information Centre, de winkels en de galerijen met inheemse kunst bezoeken. Ervaar ook het wonder van de U´Mista Cultureel Centrum met zijn voorbeelden van historische en hedendaagse kunstwerken, waaronder een First Nations potlatch collectie. Als U nog tijd heeft, dan kan U inheemse dansen in het Grote Huis bewonderen of een wandeling in de Ecologische tuinen en op de Big Tree Trail maken - een reeks van eenvoudige wandelpaden gelegen op de top van het eiland op ongeveer 2 km van het dorp.

Dag 3: Alert Bay (ontbijt)

Vandaag na het ontbijt vertrekt U uit Alert Bay voor een spannende acht-uur durende excursie naar Telegraph Cove, waaronder een 3,5 uur durende walvis observatie tour, langs de inhammen, eilanden en waterwegen in Johnston Strait en de Broughton Archipel. Na een taxirit naar de ferryterminal en een korte tocht met de veerboot naar Port McNeill, kan U korte tijd doorbrengen in Telegraph Cove, met zijn kleine winkeltjes en het fascinerende Walvis Centrum dat de biologie, de noden en de bedreigingen van het leefgebied van orka´s en andere lokale zeezoogdieren benadrukt (toegang via donatie). De lunch kan worden genomen op Telegraph Cove. In het begin van de middag, begint U dan aan de walvis observatie tour. De natuurkundige aan boord vertelt en de schipper leidt de zoektocht naar orka´s, bultruggen, dwergvinvissen en andere zeedieren, zoals Dahl bruinvissen, haven-bruinvissen, Pacific witflankdolfijnen en zeeleeuwen. Adelaars en vele soorten vogels zijn er in overvloed in de regio en zwarte beren, herten en poema’s kunnen worden gezien langs de kust. Na uw walvis tour is de laatste etappe een tocht met de speedboot van Telegraph Cove door de Johnstone Strait. In de late namiddag bent U terug in Alert Bay, met nog voldoende tijd om te ontspannen met een drankje in de lokale pub of restaurant.

Dag 4: Alert Bay (ontbijt en lunch)

We vertrekken om 06.45 uit Alert Bay voor een volledige dag op het water om te zoeken naar grizzly beren in hun natuurlijke habitat. Onze bestemming is de Knight Inham, wat een twee uur durende vaart is met een overdekte boot op Johnstone Strait. Beroemd geworden om zijn grote populatie van Grizzly beren, is de Knight Inham een lange en door diepe gletsjers uitgesleten fjord, omringd door met sneeuw bedekte bergen en steile, beboste kliffen. Hier drijven, peddelen en varen we met de motor rustig rond een estuarium, op zoek naar grizzlyberen terwijl ze zich voeden met de rietgrassen en andere grassen tijdens hoogtij. Bij laagtij komen meer beren in zicht en kunnen we zien hoe ze grote keien omdraaien in hun zoektocht naar krabben, pissebedden en schelpdieren. Bij sommige getijden stappen we over in platbodemskiffs om zo in het ondiepe water te varen. Breng uw verrekijker en camera zeker mee! De lunch is inbegrepen.

Dag 5: Alert Bay (ontbijt)
Na het ontbijt zet u uw tocht verder, u neemt de veerboot naar Port McNeill en zet uw vakantie verder.