Great Parks Of The East Canada Rondreis in 16 dagen

U kan deze reis boeken vanaf 2.050 euro pp                                     

                                                                                    

INBEGREPEN:

- 15 hotelovernachtingen op basis van logies in 2 à 3* hotels/lodges

- Huurwagen Intermediate SUV Ford Escape voor de volledige periode (Alamo Fully insurance)
- Gepersonaliseerd digitaal en interactief Nederlandstalige roadbook.
- Parkpass voor alle Nationale parken tot 7 personen + 1 wagen inclusief.
- Travelkey App die als Gps kan functioneren
-10Gb data simkaart

 

NIET INBEGREPEN:

-Internationale vluchten
-Gps
-Niet vermelde maaltijden, drank, parking & benzine kosten
-Excursies
-Weekend supplement
-Persoonlijke uitgaven en verzekeringen                                                                                                            Voorbeelden van enkele van onze huurwagens













Dag 1: Brussel of Amsterdam - Vancouver

Na aankomst in Vancouver pikt u uw huurwagen op en rijdt u nog een uurtje richting Harrisson Hot Springs. Met zijn ligging tussen de bergen en aan de uitgestrekte zandstranden is het lekker vertoeven aan Harrison Lake. Harrison Hot Springs is de ideale start van deze mooie rondreis. 

Mocht u dit niet zien zitten kunnen wij ook een hotel in de geburen van de luchthaven voor u boeken. Alles kan zoals u wenst.


Dag 3: Vancouver – Hope - Merrit - Penticton (395 km)

Deze tocht voert u door de Coastal Mountains en de dichte wouden van Manning Provincial Park. In het park kunt u wandelen op de resten van de Dewdney Trail of bij de Rhododendron Flats. Penticton ligt aan het laagste deel van Okanagan Lake en bij de weelderige boom- en wijngaarden van Okanagan Valley. De regio is bekend om zijn stranden en om zijn hete, droge klimaat. In dit gezellige stadje kan u genieten van de zon en van de prachtige natuur. Er zijn ook verschillende recreatiemogelijkheden zoals wandelen, fietsen, mountainbiken, surfen, paardrijden, golf, tennis, enz.

Penticton staat verder bekend om haar rijke wijncultuur. Druiven gedijen goed in de vruchtbare valleien van de Okanagan-rivier. De stad, ingesloten tussen het Okanagan- en Skaha-meer en omringd met hoge bergtoppen, is een goede plek voor natuurliefhebbers. Bovendien heeft de stad het beste klimaat van Canada, met wel 2.000 uren zon per jaar. Dat is meer zonneschijn dan in Rio de Janeiro.

Bezienswaardigheden Penticton ?

Penticton Wine & Country Visitor Centre 
Okanagan-meer:
S.S. Sicamous: 
Skaha-meer: 
En'owkin Centre: 
Kettle Valley Steam Railway:

Trout Creek Bridge:



Dag 4: Penticton – Okanagan Valley - Revelstoke (260 km)

De Okanagan Valley is een gebied dat onder meer bekend is van de wijnbouw. Voordat er wijnbouw plaatsvond, werd Okanagan in de twintigste eeuw belangrijk als fruitteeltgebied. Daarnaast zijn bosbouw en toerisme belangrijkste bronnen van inkomsten. De regio staat bekend als recreatiegebied en je kunt er onder meer watersporten beoefenen, boottochten maken, skiën en trektochten ondernemen.

In de Okanagan Valley vind je veel wijn -en fruitplantages. Een bezoek aan een van de vele wijnboerderijen mag je dus niet overslaan! Vaak kun je er voor een klein bedrag een rondleiding krijgen.

De Okanagan-vallei is enorm uitgestrekt. Glooiende heuvels, wijngaarden en meren zijn kenmerkend voor dit gebied. De vallei loopt van het noordelijk gelegen stadje Vernon tot aan Osoyoos. Dit plaatsje ligt op de grens met de Verenigde Staten. Met het milde klimaat en de glooiende heuvels rondom dit gebied zijn de condities optimaal voor de teelt van druiven en andere fruitsoorten. Osoyoos is de meest noordelijke punt van Sonora Desert en maakt deel uit van een woestijnachtig (!) gebied. Dit gebied heeft veel meren, waarvan Okanagan Lake de grootste is.
In de vallei heerst een gunstig klimaat, met veel zonuren en weinig regen. Je kunt extra van het mooie weer genieten op een van de stranden bij de zonnige stadjes Penticton en Kelowna. Qua landschap heeft dit gebied zo nu en dan iets weg van de Napa Valley in Californië. Voor veel bezoekers is de Okanagan Valley een verrassing, omdat het landschap iets on-Canadees heeft.

Rij verder langs spectaculaire watervallen, torenhoge pieken en prachtige meren naar het gebied van Revelstoke.


Dag 5: Revelstoke – Yoho Np - Lake Louise - Banff NP (280 km)

De Wapta Falls liggen +- 15 km verder het park in. De waterval is toegankelijk vanaf een zijweg van de Trans-Canada Highway en vervolgens via een 2,4 kilometer lange wandeling. De waterval is even breed als de rivier (150 meter), en doet daarmee denken aan de Niagara Falls. Het water stort dertig meter omlaag, in de bruisende en krachtige stroom van de Kicking Horse-rivier.

Yoho National Park heeft verschillende bezienswaardigheden zoals Emerald Lake, de Takkakaw watervallen en vreemd gevormde Hoodoo's. Het is de perfecte plaats om te gaan wandelen met meer dan 300km aan wandelpaden. Dwars door het park loopt de wilde Kicking Horse River ideaal om op te gaan raften.

Bezienswaardigheden Yoho National Park: 
Emerald Lake                         
Lake O’Hara
Kicking Horse River                
Natural Bridges
Spiral Tunnels Viewpoint         
Wapta Falls
Burgess Shale Fossil Bed

Excursies Yoho National Park:
Raften op de Kicking Horse River
5 uur Paddle Wapta Falls


Hou halt bij Lake O’Hara dit is de eerste echte bezienswaardigheid na de Kicking Horse Pass. Het meer is enkel te bereiken met een shuttlebus, die van ongeveer half juni tot eind september rijdt. Let op: er is een limiet aan het aantal bezoekers dat per dag vervoerd worden. Je kan de bus 3 maanden van tevoren telefonisch reserveren via Parks Canada. De 11 kilometer lange weg naar Lake O’Hara is ook wandelend af te leggen. Het 2de viewpoint zijn de  Spiral Tunnels Viewpoint je ziet hier de treinen de bergen in verdwijnen. Sommige treinen zijn zo lang, dat de locomotief de tunnel alweer uitkomt, terwijl de laatste wagon nog niet eens in de bergen is verdwenen.  De  derde halte is bij de Takakkaw waterval rij na het Spiral Tunnels Viewpoint verder over de Trans-Canada Highway en sla rechtsaf de 13 kilometer lange Yoho Valley Road in, richting de Takakkaw Falls. De Takakkaw-waterval maakt voordat het de Yoho-vallei instroomt een 254 meter diepe val, wat de waterval de 2de hoogste van Canada maakt. De laatste stop voor we terugkeren richting Banff NP is Emerald Lake, één van de populairste bestemmingen in het park. Het meer is geliefd vanwege het heldere water, het mooie omringende landschap, de kano- en roeimogelijkheden en de wandelpaden. De wandeltocht om het meer is een makkelijke, vlakke tocht, die ongeveer 1 uur in beslag neemt. Tijdens de wandeling heb je zicht op de wereldberoemde Burgess Shale-fossielbedden, de Michael-gletsjers en een lawinehelling waar vaak elanden grazen. Emerald Lake is de perfecte plaats voor het spotten van wilde dieren, vooral 's morgens vroeg en 's avonds laat. Voordat je de Emerald Lake Road verlaat een stop bij Natural Bridge. Dit is een imposante steenformatie in de Kicking Horse-rivier. Het stromende water heeft een gat in de rotsen geslepen, waardoor er een brug over het stromende water is gevormd, je kan hier mooie foto's maken.

Lake Moraine is minder bekend dan haar grote zus Lake Louise, maar is minstens zo mooi. Aan het meer ligt een prachtige lodge. Om het meer vind je tien 3000 meter hoge bergpunten (ook wel de Ten Peaks genoemd). Op het meer drijven grote boomstammen. Dit geeft jouw vakantiegevoel een leuk effect. Je kunt hier kano's huren en wandelen langs de oevers van het meer.

Rij richting Banff over de Bow Valley Parkway (1A), een 55 kilometer lang alternatief voor de Trans-Canada Highway. Iets ten westen van de Vermillion Lakes begint de Bow Valley Parkway (#1A). Deze smalle, bochtige toeristische route volgt de Trans-Canada Highway/Icefields Parkway tot de plaats Lake Louise en biedt mooie uitzichten en wandelmogelijkheden. Vergeet niet te stoppen bij de zeer goed toegankelijke Johnston Canyon, een smalle kloof waar een onstuimige rivier met watervallen doorheen loopt. Door de kloof is een wandelpad aangelegd. Het is 1,2 kilometer wandelen naar de Lower Falls (enkel) en 2,4 kilometer (enkel) naar de Upper Falls. Let op: in verband met het broedseizoen gelden er van maart tot en met juni restricties wat betreft de openingstijden van de weg.

In de namiddag rond 17 uur kom je aan in het gezeliige skioord Banff. Ontdek het charmante stadscentrum en geniet volop van de prachtige natuur in het National Park.














Dag 6  Banff:

Banff National Park is het meest populaire en gekendste park in Canada. Een stop van 2 nachten hier is een absolute must. Het park bestaat uit azuurblauwe gletsjermeren andere spicificaties zijn bergweiden met bloemen, bossen, canyons, woeste rivieren en watervallen. 

Bezienswaardigheden Banff:

Banff Gondola                         
Sulphur Mountain
Icefield parkway                      
Bow Valley Parkway
Johnston Canyon                     
Lake Minnewanka
Vermilion Lakes                       
Banff Avenue
Bow Falls                                
Peyto Lake
Fairmont Banff Springs Hotel    
Castle Mountain

Excursies Banff:

Rafting Banff Kicking Horse River
Gondola Ride  
10 uur Grizzly Bear Tour
3 uur Heli Tours en Alpine Walk
30 minuten Heli Flight over Banff
2 uur Kanotocht
Minnewanka Lake Cruise
3 uur Paardrijden Bow Valley Loop
2uur Wildlife Safari Tour
2 uur Paardrijden Sundance Loop
45 minuten Yamnuska Wolfdog Sanctua

 

 

Dag 7: Banff - Jasper ( 230 km)

Over de spectaculaire en oogstwaarschijnlijk mooiste weg van Canada de Icefield Parkway rij je in een kleine 3 uur naar Jasper. Geniet van de fotogenieke meren, gletsjers, canyon, watervallen, bergweiden en besneeuwde pieken. Langs deze weg lopen geregeld beren, berggeiten, dikhoornschapen, wapiti's en coyotes. Halverwege deze route, nabij The Crossing,kan je een helikoptervlucht maken over dit gebied.

Op weg naar Jasper kan je best stoppen bij de: Athabasca waterval het water maakt hier een vrije val van meer dan 22 meter! 



Dag 8: Jasper 

Jasper bestaat vooral uit hotels, restaurantjes, winkeltjes. Vrijwel alle bezienswaardigheden van het natuurpark zijn in de omliggende natuur te vinden en prima per huurauto te bezoeken. Jasper is kleiner en minder toeristisch dan Banff maar minstens zo mooi en sfeervol, je hebt hier trouwens meer kans om wildlife te spotten.

Bezienswaardigheden Jasper:
Athabasca Falls               
 Athabasca Gletsjer
Maligne Canyon                
Maligne Lake
Spirit Island                     
Patricia Lake
Pyramid Lake                   
Medicine Lake
Annette Lake                   
Whistler Mountain
Jasper Tramway               
Pyramid Lake
Mount Robson Pp

Excursies Jasper:
Jasper Skytram
3uur Raften Athabasca River
2uur Motorcycle Tour
3uur Mount Edith Cavell Walk
6uur Ice klimmen
4uur Rots klimmen
Spirit Island & Maligne Lake Cruise
3uur Sunwapta River Rafting
3 uur Wildlife Tour

Wil je deze avond wildlife gaan spotten ? Dit kan je perfect met je eigen wagen doen langs de Yellowhead Highway richting Edmonton, maximum 7km uit het centrum van Jasper zal je al verschillende wilde dieren kunnen spotten. Beren spot je het best 's morgensvroeg of rond 20 uur, blijf wel in je wagen en hou steeds een veilige afstand van +- 100 meter ! Beren spot je rond de aanwezige meren of langs afgelegen wegen !


 


Dag 9: Jasper - Mount Robson - Clearwater / Wells Gray NP (310 km)

Mount Robson Provincial Park bestaat het grootste deel uit wildernis, verlaten valleien, besneeuwde bergtoppen, steile canyons, gletsjermeren en stromende rivieren.

Bezienswaardigheden Mount Robson :

Mount Robson Viewpoint.
Rearguard Falls
Overlander Falls
Fraser River
Portal Lake Trail
Lookout Trail
Yellowhead Mountain Trail
Mount Fitzwilliam Trail
Berg Lake Trail
Moose River Route

1 uur van Wells Gray Provincial Park ligt Blue River, een plaats waar je via een bootexcursie beren kan spotten.


 












Dag 10: Clearwater - Wells Gray NP

Vandaag heeft u gans de dag omdit prachtige watervallen park te ontdekken.Het park kenmerkt zich door de aanwezigheid van diepe riviervalleien, prachtige watervallen, hoge bergpieken met gletsjers, abergweiden en uitgestrekte ruige bossen. Te spotten Wildlife: de zwarte beer, elanden, bevers, herten, wezels, sneeuwgeiten, grizzlyberen, marmotten, wolven en kariboes. Het park is slechts voor een klein deel toegankelijk voor auto's. 

Bezienswaardigheden Wells Grey Np :

Spahat waterval
Moul waterval 
Dawson waterval
Helmcken waterval

Excursies Wells Grey NP:

Paardrijden
Thomson River Powerboat Tour
Raften Op De Clearwater River
Mountainbiken
Kanovaren
Parasailen


Dag 11: Wells Grey NP - 100 Mile House (115 km)

100 Mile House is in de 19e eeuw ontstaan tijdens de dagen van de goudkoorts. Hier werd een pleisterplaats opgetrokken voor goudzoekers die op weg waren naar de goudvelden. Ze reisden vanaf Lillooet langs de Cariboo Wagon Road en maakten regelmatig een stop bij dit roadhouse. Het gebied is nu voornamelijk bekend om zijn landbouw en openluchtactiviteiten.

Het kleine plaatsje 100 Mile House wordt omgeven door honderden meren, moeraslanden en andere waterrijke gebieden die het tot een paradijs voor vogels maken. Ooit was 100 Mile House een rustplaats voor goudzoekers, tegenwoordig genieten toeristen er van het erfgoed en het natuurschoon.

Cariboo Road
100 Mile Marsh
Centennial Park
108 Mile Heritage Site 







Dag 12: 100 Mile House – Whistler (300 km)

De weg over de Cariboo Highway en Duffey Lake Road naar het zuiden is schitterend. U rijdt naar het populaire vakantieoord Whistler, aan de rand van het Garibaldi Provincial Park.

Whistler is een bekend als één van de grootste wintersportoorden van Noord Amerika en gebouwd naar Europees model. Het gezellige centrum is autovrij, er zijn winkels, restaurants, luxe boetieks en bars. In de zomermaanden is Whistler minstens zo populair en bruisend, je kan hier downhill mountainbiken, wandelen, fietsen, golfen en genieten in de spa's. Rond Whistler liggen verschillende meertjes met zandstranden. Vergeet vooral niet een rit te maken met de Peak-to-Peak Gondola, een gondel tussen de twee hoge bergtoppen.. Whistler wordt omringd door waanzinnige natuur in de vorm van ruige bergen, gletsjers, meren en regenwoud.



Dag 13: Whistler

Geniet gans de dag in dit leuke en gezellige plaatsje er is voldoende te beleven en te ontdekken. beleven, zoals het in geburen gelegen Garibaldi Provincial Park.

Excursies Whistler:
Peak 2 Peak Gondola
Call Of The Wind ATV Tour
Hidden Gems Tour
Downhill Mountainbiken
2 uur Tree Top Canopy Eco Tour
3 uur Peddle The River Of Golden Dreams
Zipline Adventure Tours
Whistler Bear Viewing
Fietsen rond het meer
30 minuten Glacier Floatplane Tour


 

Dag 14: Whistler – Vancouver (125 km)

In de voormiddag kan u verder Whistler Village bezoeken. Daarna rijdt u in twee uur over een pittoreske weg naar Vancouver. De rest van de dag heeft u vrij om te winkelen of te proeven van de fijne keuken. 's Avonds kan u deelnemen aan het nachtleven van Vancouver.


Dag 15: Vancouver: 

Vancouver de bruisende stad aan de westkust van Canada is ook voor veel reizigers het startpunt van een reis door het westen van Canada. Je hebt er mooie natuurparken binnen handbereik, maar neem ook zeker de tijd om de stad zelf te bezoeken. Vancouver stikt van de leuke wijken en er zijn een hoop bezienswaardigheden om van je lijstje af te strepen.

Vancouver is een van de leukste steden van Canada. Ook de directe omgeving is indrukwekkend: Vancouver wordt omringd door besneeuwde bergen, regenwouden en ruige kuststroken. Beroemde bezienswaardigheden in Vancouver zijn Stanley Park met zijn totempalen, de Lookout Tower, Granville Island en de Capilano Suspension Bridge, een lange hangbrug over een ravijn. De stad bestaat uit meerdere districten met een eigen karakter. Een voorbeeld is Chinatown, een van de grootste Chinese wijken van Noord-Amerika, ook wel ‘Hongcouver’ genoemd. U kan ook gaan shoppen in Robson street.

Bezienswaardigheden Vancouver:

Grouse Mountain                   
Granville Island
Yaletown                               
Davie Village
Robson Street                       
Granville Street
Canada Place                        
Stanley Park
Brockton Totem Point             
Vancouver Lookout
Gastown                               
Coal Harbour
North Shore Mountains          
Olympic Peninsula Mountains
Chinatown                            
Capilano Suspension Bridge
Vancouver Aquarium             
English Bay

Excursies Vancouver:
Fietsen in Stanley Park
Fietsen langs de Bayshore
2 uur Capilano Suspension Bridge
2 uur Gastown Fototour
4 uur Grouse Mountain Sunset Tour
Zwemmen met zeehonden in Nanaimo
2 uur Hop on HOp off Troley Tour
3 uur Foodtour in Gastown
3 uur Foodtour in Granville Island Market
3 uur Foodtour Chinatown
30 minuten Floatplane Tour


Dag 16: Vancouver - Brussel of Amsterdam

Deze dag eindigt uw rondreis, tenzij u ervoor kiest om nog een paar nachten in Vancouver te vertoeven. U kan vrijblijvend informeren naar de verlengingsmogelijkheden.






Programma kan volledig aangepast worden naar uw wens