Glaciers and Gold Rush Bonanza in 17 dagen

Ontdek de fascinerende geschiedenis van de Klondike Gold Rush en de grimmige schoonheid van Alaska op een unieke cruise- en rondleidingervaring. Vertrek vanuit Vancouver, reist de kleine tourgroep langs de Canadese Pacifische kustlijn aan boord van een middelgroot Holland America Line schip op weg naar de kraakheldere en ruige kusten van Alaska. Dorpjes en steden vertellen over de recente en oude geschiedenis van de First Nations en de Europese pioniers. Aan wal excursies voor anker beschikbaar voor veel van de overnachtingshavens langs de route. Verlaat het schip in Seward, begin aan een uitgebreide rondleiding door enkele van de meest spectaculaire landschappen van de meest spectaculaire landschappen, spannende wilde dieren habitats en uitgestrekte nationale parken van Alaska en het Yukon territorium. De dagen van de Klondike Gold goudkoorts van de 18e eeuw komen tot leven met bezoeken aan historische plaatsen en authentieke recreatiemogelijkheden in Anchorage, Fairbanks en Dawson City. Keer terug naar Vancouver met een gevoel van de culturen en gebeurtenissen die het het noordwesten van de Stille Oceaan.


Afreis data 2024

Engelstalige begeleiding : 08/06 - 22/06 - 06/07 - 20/07 - 03/08 - 17/08 - 31/08

Afreisdata en vanaf prijzen per persoon in euro 2024 inside Cabin

Single

Dubbel

08/06 - 22/06 - 17/08

7.032

4.777

06/07 - 03/08

7.222

4.870

20/07

7.808

5.169

31/08

6.631

4.572

Dag 1: Brussel of Amsterdam - Vancouver

Bij aankomst in Vancouver gaat u op eigen houtje naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Vancouver is de grootste stad van British Columbia en staat bekend om haar hoge levenskwaliteit. In 2010 was de stad het toneel van de Olympische Winterspelen. U overnacht in hotelSheraton Wall Centre of gelijkwaardig in Vancouver.


Dag 2 : Vancouver / Cruise

Deze ochtend kan u Vancouver vrij ontdekken. Tegen de middag gaat u naar de haven (transfer niet inbegrepen) waar het schip van Holland America Line al op u ligt te wachten en de bemanning u met open armen zal ontvangen. Neem alvast even de tijd om het schip te verkennen, zodat u de komende dagen alles makkelijk weet te vinden. Geniet van de mooie zonsondergang boven de Grote Oceaan. De komende 7 nachten verblijft u in een binnenhut aan boord van het schip. (eventueel kan tegen een toeslag een buitenhut of zelfs een buitenhut met balkon geboekt worden)


Dag 3  : Inside Passage

Het schip vertrekt vanochtend voor een van de beroemdste plaatsen in de wereld. Net achter de rails van het dek liggen de juweeltjes van Alaska opengelegd in een betoverend uitzicht, inclusief regenwouden, gletsjers, fjorden en wit bedekte bergtoppen. Onderweg zie je vaak walvissen en zeeleeuwen te zien spelen langs de kusten, evenals een bijna ontelbare soorten zeevogels. Overnachting aan boord van de ms Nieuw Amsterdam. Volpension inbegrepen.


Dag 4 : Port of Ketchikan

Vandaag vaar je langs de kust naar Ketchikan - het voorouderlijke thuis van de Tlingit-stam. het voorouderlijke thuis van de Tlingit-stam. Deze gemeenschap met sterke banden met haar inheemse verleden is ook de toegangspoort tot het Misty Fjords National Monument en zijn 8 900 km2 ongerepte wildernis. Ketchikan heeft ook 's werelds grootste collectie totempalen die je zelfstandig kunt verkennen. of je kunt een bezoek brengen aan het Saxman Native Village, Totem Bight en Totem Heritage Center bezoeken. Overnachting aan boord van het ms Nieuw Amsterdam. Volpension inbegrepen.


Dag 5 : Port of Juneau

De reis gaat vandaag verder naar de hoofdstad van de staat Alaska: Juneau. U treft hier een heel ontspannen sfeer, voortkomend uit de oude cultuur ten tijde van de tinmijnen in combinatie met het huidige eco-adventure toerisme. Dit heeft geleid tot een stedelijke cultuur met een relaxte mentaliteit van bewoners uit de bossen en bergen. U kunt o.a. een bezoek brengen aan het Alaska State Museum met een mooie collectie Russisch Orthodoxe kunst en voorwerpen uit de tijd van de befaamde Gold Rush. Overnachting aan aan boord van het ms Nieuw Amsterdam. Volpension inbegrepen.


Dag 6 : Skagway

Vandaag varen we verder en komen aan in Skagway, in dit historische stadje zult u de sfeer proeven van de Gold Rush. Skagway was namelijk ooit de toegangspoort voor menig hoopvolle avonturiers naar de vondst van goud. U kan wandelen langs de brede trottoirs van Broadway Avenue aan de ‘vintage’ winkeltjes, de kleine musea of lekker gaan eten in een van de vele restaurants.  White Pass Summit Excursion, een treinavontuur op de White Pass & Yardike. spooravontuur op de White Pass & Yukon Route spoorweg die zich een weg baant langs smalle sporen door de berg. langs smalle sporen door de berg. Overnacht aan boord van het ms Nieuw Amsterdam. Volpension inbegrepen.


Dag 7: Cruisen door Glacier Bay

Vandaag varen we door Glacier Bay. Glacier Bay National Park is door de UNESCO is benoemd tot Werelderfgoed. Het gebied vol met gletsjers, besneeuwde bergtoppen, diepe fjorden en meren is overweldigend. Het bezoek aan Glacier Bay National Park is een geweldige ervaring en laat bij iedereen een onvergetelijke indruk achter. John Muir, de beroemde Amerikaanse natuurbeschermer uit de 19 e eeuw en de "ontdekker" van Glacier Bay, beschreef Glacier Bay als volgt: "als het zonlicht tussen de ijsbergen in de fjorden doorsijpelt en oplicht op het opspattende water van de afkalvende ijsbergen, is het effect onbeschrijfelijk glorieus". Het gebied is te mooi om in woorden te beschrijven, één van de meeste mooie bestemmingen van de wereld. In Glacier Bay komen meer actieve afkalvende gletsjers voor dan waar ook ter wereld.De verwachte aankomsttijd voor Glacier Bay is 07.00 uur en de verwachte vertrektijd is 17.00 uur (onder voorbehoud van wijziging). U kan hier niet aan wal gaan.


Dag 8: Cruisedag op zee

Een dag om te ontspannen en te genieten aan boord van het cruiseschip. Wandel over het dek en geniet van het uitzicht op de fjordenkust, kijk een film in het theater of neem deel aan een van de vele activiteiten aan boord van het schip.


Dag 9: Haven van Seward / transfer naar Denali

Na het ontbijt gaat u deze ochtend definitief van boord en gaat u per bus naar Denali. De rit voert over de Seward Highway, via de Kenai Mountains en de Turnagain Pass, welke alleen spectaculaire uitzichten bieden. Aan het begin van de middag is er vrije tijd om de stad Anchorage te verkennen. Toegang voor Anchorage Museum is inbegrepen. Vervolgens gaat de reis via Talkeetna naar Denali waar u in de avond zal aankomen.


Dag 10: Denali National Park

Denali National Park is zonder twijfel één van de hoogtepunten van Alaska. ’s Morgens gaan we op ‘wildlife tour’. Een shuttle bus brengt u naar één van de meest schilderachtige landschappen van Noord-Amerika. Als het weer het toelaat, ziet u de hoogste berg van Amerika, die maar liefst 6193 meter hoog is. Met een beetje geluk kunt u onderweg wolven, schapen, elanden en grizzly beren zien. Ook kunt u het uitgestrekte Wonder Lake bewonderen welke is gesitueerd in het midden van het park en bekend is om de vele uitzichtpunten voor wild.


Dag 11: Denali - Fairbanks (circa 180 km.)

Vandaag rijden we terug over de George Parks Highway en maken we onze eerste stop in Nenana, waar we het Alaska Railroad Museum bezoeken. ’s Middags arriveren we in het kleine stadje Fairbanks. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan het Alaska Dog Mushing Museum, uzelf trakteren op een lokale lekkernij bij een van de vele restaurants, een kijkje nemen bij de Crown of Light Show of kies voor een boottocht over de Chena River. Als u van theater houdt, kunt u ook optioneel de Gold Rush Show bijwonen.

Dag 12: Fairbanks – Top of the World Highway – Dawson City (circa 620 km.)

Na een wandeling door het centrum van Fairbanks in de ochtend, gaan we richting Dawson City. We komen langs ontelbare meren en rivieren in een prachtig landschap. Vandaag zullen we de Trans-Alaska pijpleiding bewonderen, één van de grootste pijpleidingen ter wereld. In Delta Junction komen we bij de Alaska Highway en bezoeken we het lokale bezoekerscentrum. Hierna reizen we verder via de ‘Top of the World Highway‘, een lweg die 127 kilometer lang is en grotendeels onverhard is. Door het ongerepte gebied in Noord-Amerika passeren we de hoogst gelegen grens tussen de Verenigde Staten en Canada bij Little Gold Creek. ’s Middags zullen we de Yukon rivier oversteken met de veerboot, om Dawson City te bereiken. Eenmaal aangekomen in Dawson City, kunt u de sfeer proeven van het Gold Rush tijdperk van meer dan 100 jaar geleden.


Dag 13: Dawson City

Nog steeds zoeken veel mensen naar goud in deze historische stad, waar de rivier de Klondike uitmondt in de Yukon rivier. Vandaag staat een bezoek aan Bonanza Creek, de Jack London cabine, het Gold Diggers Museum en de Midnight Dome, Dawson City’s eigen berg, op het programma. Misschien wilt u een wandeling door de stad maken, er zijn prachtige gebouwen, sommige nog steeds origineel en andere prachtig gerestaureerd. Een optie om te bezoeken is het Palace Grand Theatre. We sluiten de dag af met een show in het beroemde Diamond Tooth Gerties Casino.


Dag 14: Dempster Highway en Tombstone Mountains

Na een vroeg ontbijt gaan we Dempster Highway oprijden. Dit is enige verbinding naar het afgelegen eskimo-stadje Inuvik aan de Poolzee. Later op de dag zullen we de Tombstone Mountains gaan bezichtigen waarna we terugkeren naar Dawson City voor de overnachting.


Dag 15: Dawson City - Whitehorse

We reizen door naar Whitehorse over de Klondike snelweg. Onderweg zult u regelmatig een blik kunnen werpen op de Yukon rivier die zich uitstrekt over 3200 kilometer waardoor het één van de langste waterwegen in Noord-Amerika is. We maken ook een stop bij de Five Finger Rapids, met zijn krachtige stroomversnellingen.


Dag 16: Whitehorse – Vancouver

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht van Whitehorse waarna u terugvliegt naar het startpunt van de reis: Vancouver. U gaat op eigen gelegenheid naar hetzelfde hotel alwaar de reis begonnen is. U verblijf hier nog 1 nacht voordat u weer terugvliegt naar Europa. Mocht u langer willen blijven in Vancouver, dan kunnen we vanzelfsprekend een verlenging voor u boeken.


Dag 17: Vancouver - Brussel of Amsterdam

In de loop van de dag gaat u op eigen gelegenheid naar de luchthaven alwaar u incheckt voor uw terugvlucht naar huis. Het Vancouver City Centre station, vanwaar een rechtstreekse treinverbinding is met de luchthaven van Vancouver, ligt op slechts 9 minuten loopafstand verwijderd van uw hotel.


Dag 18: Aankomst 

Einde van een prachtige reis

Inbegrepen:


• Lokale vlucht Whitehorse naar Vancouver (dag 16)
• 2 nachten verblijf (Vancouver) op basis van logies in superiorklasse accommodatie
• 7 nachten verblijf (Alaska & Yukon) op basis van logies in standaardklasse accommodaties
• 7 nachten in een binnenhut aan boord van het schip Nieuw Amsterdam van Holland America Line
• 7 dagen volpension tijdens de cruise startend op dag 2 met het diner en eindigend op dag 9 met het ontbijt
• Alle omschreven excursies en entreegelden nationale parken (tenzij anders vermeld)
• Vervoer per luxe cruiseschip (dag 2 t/m dag 9)
• Vervoer per lokale minibus of kleine touringcar (dag 9 t/m 15)
• Diverse data met deskundige reisleiding (dag 9 t/m 15). U reist in een internationaal gezelschap en dientengevolge spreekt de reisleiding de groep aan in de Engelse en Duitse taal.
• transfer op dag 16 van Whitehorse hotel naar Whitehorse luchthaven


Niet inbegrepen:

intercontinentale vlucht van/naar Vancouver

• overige maaltijden
• Facultatieve excursies met bijbehorende inkomgelden
• Transfers van en naar de luchthaven in Vancouver
• Fooien en persoonlijke uitgaven 
• eventuele toeslag voor buitenhut vanaf 395 euro pp of buitenhut met balkon vanaf 930 euro pp
• Fooien aan boord van de cruise (circa USD 15,- per persoon per dag)