Knight Inlet Lodge


Dag 1: Aankomst in Campbell River

 • U reist met een huurauto naar Campbell River en overnacht hier.
 • Campbell River staat bekend om zijn wilde dieren en u kunt hier zalmen, walvissen en arenden spotten.
 • Een wildlifetour is een aanrader om orka's, dolfijnen en beren te zien.
 • Elk Falls Provincial Park is een geweldige plek voor zalmentochten en het spotten van beren die vissen.

Dag 2: Campbell River - Knight Inlet Lodge

 • U reist per watervliegtuig naar Knight Inlet Lodge, een afgelegen locatie in Knight Inlet Fjord.
 • Het fjord is omgeven door prachtige natuur, met oude en hoge bomen in de Great Bear Rainforests.
 • Bij aankomst krijgt u uitleg over het verblijf en de omgeving.
 • Na de lunch gaat u op pad met een gids voor een wildlife adventure tour om beren en andere wilde dieren te spotten.

  Knight Inlet is een prachtige en afgelegen inham aan de westkust van Canada, gelegen in de provincie Brits-Columbia. Het staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid en de mogelijkheid om wilde dieren te spotten, vooral beren. Hier zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden en activiteiten in de Knight Inlet-regio:

  1. Bear Viewing: Knight Inlet staat bekend om zijn berenpopulatie, vooral grizzlyberen. Een van de belangrijkste attracties is het spotten van beren terwijl ze op zoek zijn naar zalm in de rivieren of langs de kustlijn.

  2. Great Bear Rainforest: Deze regio herbergt het Great Bear Rainforest, een van 's werelds grootste regenwouden. Het is de thuisbasis van oude en hoge bomen, watervallen en een rijke biodiversiteit.

  3. Watervliegtuigtochten: Veel bezoekers komen per watervliegtuig aan in Knight Inlet, en de vluchten zelf bieden prachtige uitzichten op de fjorden, bossen en bergen.

  4. Wildlife Adventure Tours: Naast beren kunt u ook andere wilde dieren tegenkomen, zoals adelaars, walvissen, dolfijnen en zeeleeuwen. Boottochten en wandeltochten met gidsen zijn beschikbaar om deze dieren in hun natuurlijke omgeving te zien.

  5. Vissen: Voor degenen die van vissen houden, biedt Knight Inlet uitstekende mogelijkheden voor zalmvissen, waaronder zalm en forel.

  6. Wandelen: Er zijn wandelpaden beschikbaar voor bezoekers die willen genieten van het spectaculaire landschap en de natuurlijke omgeving van het gebied.

  7. Kajakken: Knight Inlet biedt ook geweldige mogelijkheden voor kajakken, waarbij u door rustige wateren kunt peddelen en kunt genieten van de kustlijn en het fjordlandschap.

  8. Ontspanning en rust: Voor velen is de rust en sereniteit van Knight Inlet zelf een belangrijke attractie. Geniet van de stilte, de frisse lucht en het afgelegen karakter van dit prachtige stukje wildernis.


Dag 3: Knight Inlet Lodge

 • U gaat op pad met uw gids om de omgeving verder te verkennen, afhankelijk van het weer.
 • Activiteiten kunnen onder meer wandelen door het regenwoud, een jet boat-tocht maken naar de monding van de Kninaklini-rivier om beren te spotten, en mogelijk gipsafdrukken maken van berenpootafdrukken.

Dag 4: Vertrek Knight Inlet Lodge

 • Na het ontbijt is er nog tijd voor een korte tour, zoals kajakken langs steile bergwanden en watervallen.
 • Vervolgens vertrekt u per watervliegtuig terug naar Campbell River, waar u rond het middaguur arriveert.
 • U kunt dan uw reis zuidwaarts op Vancouver Island voortzetten voor een walvissafari.

Deze reis lijkt een geweldige gelegenheid te bieden om enkele van Canada's meest indrukwekkende wilde dieren en natuurlijke schoonheid te ervaren. Vergeet niet om uw camera mee te nemen om al deze prachtige momenten vast te leggen.