Mountain Coastal Exploren in 15 dagen

Vertrek op een werkelijk uitgebreide reisroute voor die de pracht en praal van West-Canada willen zien op deze Canada willen zien. De verfijning en verfijning van Vancouver en Victoria wordt gecombineerd met de ruige en ongetemde landschappen van British Columbia. Je ervaart prachtige vergezichten over de oceaan, stijgende bergtoppen, duizelingwekkende valleien en kristalheldere meren. Vaar door de spectaculaire Inside Passage met de prachtige kustlijnen en migrerende walvissen. Verken de wildernis op zoek naar elanden en elanden in het beroemdste nationale park van Canada of wandel over eeuwenoude gletsjers in het Columbia Icefield. En de beroemde westerse gastvrijheid is altijd aanwezig in de iconische vakantieoorden Banff en Jasper.


Afreisdata 2024

Engelstalige begeleiding : 03/06 - 17/06 - 05/07 - 15/07 - 02/08 - 26/08 - 09/09

Duitstalige begeleiding : 07/06 - 21/06 - 19/07 - 16/08 - 30/08 - 13/09

Afreisdata en vanaf prijzen per persoon in euro 2024

Single

Dubbel

Triple

03/06, 17/06, 05/07, 15/07, 02/08, 26/08, 09/09

6.056

4.288

3.788

Dag 1: Brussel of Amsterdam - Vancouver


Bij aankomst in Vancouver gaat u op eigen houtje naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Vancouver is de grootste stad van British Columbia en staat bekend om haar hoge levenskwaliteit. In 2010 was de stad het toneel van de Olympische Winterspelen. U overnacht in hotel Sheraton Wall Centre of gelijkwaardig in Vancouver.


Dag 2: Vancouver


De stadsrondrit door Vancouver brengt u langs alle hoogtepunten van de stad zoals Gastown, Chinatown, English Bay en Stanley Park. Daarna brengen we een bezoek aan Capilano Suspension Bridge. In de namiddag bent u vrij. Overnachting in hotelSheraton Wall Centre of gelijkwaardigin Vancouver.


Dag 3: Vancouver - Victoria (70km)


Vandaag steken we de ‘Strait of Georgia’ over naar Vancouver Island. Onderweg naar Victoria bezoeken we de Butchart Gardens. Deze bijzonder fraaie en sierlijk aangelegde tuin bestaat uit meerdere tuinen, allen in een verschillende stijl. Tussen het gras en de bloemen waant u zich even in Engeland. Na de sightseeing tour heeft u vrije tijd om Victoria te verkennen. Overnachting inRoyal Scot Inn of gelijkwaardig.


Dag 4: Victoria


Vandaag kan u opeigen houtje alle leuke plekjes van Victoria ontdekken. Heel bijzonder is een echte 'high tea' in het Empress Hotel aan de prachtige Inner Harbour of bezoek één van de vele musea in de stad. Ook kunt u kiezen voor een optionele excursie waarbij u per watervliegtuigje over Victoria en langs de kusten van het eiland vliegt.


Dag 5: Victoria– Campbell River (260km)

Vanuit de panoramische Malahat Drive rijden we naar Campbell River. Onderweg rijden we langs enkele gezellige dorpjes zoals Chemanius en Duncan, waar u meer leert over de geschiedenis van British Columbia. Na aankomst in Campbell River heeft u tijd om deze stad te verkennen dat bekend is om het zalmvissen. Overnachting in Coast Discovery Inn of gelijkwaardig.


Dag 6: Campbell River - Port Hardy (230km)


Vandaag rijdt u per bus langs de afwisselende oostkust verder naar het noorden van Vancouver Island. Onderweg nemenwe deel aan een whale watching tour in de Johnston Strait waar de kans heel groot is dat uw walvissen zal zien. Vervolgens kunt u Port Hardy op eigen houtje verkennen. Overnachting inKwa Lilas hotel of gelijkwaardig in Port Hardy.


Dag 7: Port Hardy – Prince Rupert (Inside Passage cruise)


U vaart deze morgen naar het Canadese vasteland door de beroemde Inside Passage. Gedurende de hele overtocht van ca. 15 uur ziet u spectaculaire fjorden, mooie hoge, besneeuwde bergtoppen en het prachtig blauwe water,zodat u in alle comfort kan reizen. U komt aan in Prince Rupert en overnacht in hotel Pacific Inn of gelijkwaardig.


Dag 8: Prince Rupert - Smithers (345km)


U rijdt deze dag via Skeena River Valley naar het stadje Smithers. Onderweg brengen we een bezoek aan Ksan Indian Village. De rest van de dag heeft u vrij. U overnacht in hotel PrestigeHudson Bay Lodge Suites of gelijkwaardig.


Dag 9: Smithers - Prince George (365km)


Via de Yellowhead Highway rijdt u vandaag door een van Canada’s ruigste en meest beboste gebieden. In het St James National Historic Park ziet u de dagen van de bonthandel herleven. Aan het eind van de dag komt u aan in Prince George en overnacht er in hotelSandman Inn & Suites of gelijkwaardig.


Dag 10: Prince George - Jasper NP (360km)


Op weg naar Jasper rijdt u langs een Mount Robson Viewpoint en ziet u misschien de hoogste top van de Canadese Rockies. In de omgeving van Jasper kan u rafting trip op de Athabasca Rivier maken (optioneel). U overnacht in Marmot Lodgeof gelijkwaardig.


Dag 11: Jasper NP


Vandaag heeft u vrije dag en kan u op eigen houtje jasper verkennen. Dit kan op een avontuurlijke manier. In de buurt van Jasper heeft u de kans om facultatief deel te nemen aan een spectaculaire rafting-excursie over de Athabasca River met een ervaren gids. Maar er zijn ook optioneel leuke wildlife tours te doen sit back and relax.


Dag 12: Jasper NP - Banff NP / Canmore ( 280km)


U reist vandaag van Jasper National Park naar Banff National Park via de Icefields Parkway. Deze weg staat bekend als één van de mooiste autowegen ter wereld en zal u absoluut kunnen bekoren. De eerste stop is de Athabasca Glacier, waar u met een speciaal voertuig tot op de top van de gletsjer rijdt. Op de gletsjer kan u even uitstappen en genieten van deze unieke ervaring. De volgende stop is bij het beroemde Lake Louise, een van de meest gefotografeerde meren van Canada. U overnacht in hotelInns of Banffof gelijkwaardig.


Dag 13: Banff NP


U zal met zekerheid kunnen genieten van de rondrit in de omgeving van Banff. Dit gebied werd in 1885 uitgeroepen tot Canada’s eerste Nationale Park. Na deze tour heeft u vrije tijd in het stadje Banff waar u kunt genieten van de Canadese gezelligheid. Overnachting in hotelInns of Banffof gelijkwaardig.


Dag 14: Banff - Brussel of Amsterdam


De laatste dag is aangebroken. U hebt nog tijd om wat te shoppen en afscheid te nemen van uw medereizigers. Daarna is er een transfer naar de luchthaven van Calgary voor uw terugvlucht naar Brussel of Amsterdam


Dag 15 : Aankomst Brussel of Amsterdam


Inbegrepen:


 • 14 nachten verblijf op basis van logies
 • 12 x ontbijt
 • Alle omschreven excursies en entreegelden nationale parken (tenzij anders vermeld)
 • Vervoer per lokale airconditioned touringcar met toilet
 • Diverse data met deskundige reisleiding (dag 1 t/m 13). U reist in een internationaal gezelschap en dientengevolge spreekt de reisleiding de groep aan in de Engelse of Duitse taal.
 • Stadstour Vancouver en Victoria
 • een snowcoach-ride over de Columbia Icefield 
 • walvissentocht 
 • entreebewijzen voor de Capilano Suspension Bridge, Fort St. James en Butchart Gardens
 • Cruise Inside Passage
 • Ksan Indian Village bezoek
 • Jasper Planetarium
 • Columbia Icefield ice explorer ride
 • Banff en Lake Louise tour


Niet inbegrepen:


 • Intercontinentale vlucht vanuit Brussel van/naar Vancouver
 • overige maaltijden
 • Facultatieve excursies met bijbehorende inkomgelden
 • Transfers van en naar de luchthaven
 • Fooien 
 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulatie en/of bijstandverzekering

Het reisprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen. Ter plaatse kunnen noodzakelijke wijzigingen plaatsvinden of het programma kan in een andere volgorde uitgevoerd worden.

Optionele excursies :Deze kunnen geboekt bij de gids en zijn ook steeds ter plaatse te betalen via visa of mastercard. Prijzen zijn steeds per persoon en onder voorbehoud van prijswijzigingen.


 • Dag 4 : Victoria Floatplane sightseeing tour : 144 CAD
 • Dag 4 : Afternoon tea at Fairmont Empress : 120 CAD
 • Dag 11 : Jasper raft Tour : 94 CAD
 • Dag 11 : Jasper Food Tour : 110 CAD
 • Dag 13 : Banff helikopter - Three Sisters Peak Tour : 305 CAD
  Dag 13 : Banff helikopter - Mount Assiniboine : 405 CAD
 • Dag 13 : Banff Gondola Ride : 66 CAD