Klahoose Wilderness Lodge


Dag 1: Lund boot naar Klahoose Wilderness Resort 

Vanuit het kleine plaatsje Lund, gelegen aan de Sunshine Coast van Canada, stap je aan boord van een boot en ga je op weg naar het Klahoose Wilderness Resort. Eventueel is het ook mogelijk om vanaf de luchthaven van Powell River deze tour te starten.

Eenmaal bij de lodge word je verwelkomd met een traditioneel Klahoose welkomstlied, zodat je meteen helemaal in de sferen komt. Het land, tradities, dieren en het leven in harmonie met de natuur zijn belangrijke waarden in de Klahoose cultuur. Iets wat je allemaal gaat ervaren tijdens je verblijf hier.

Hier zijn enkele hoogtepunten en bezienswaardigheden in de omgeving van het Klahoose Wilderness Resort:

  1. Berenobservatie: Een van de meest opwindende attracties in dit gebied is het spotten van beren, waaronder grizzlyberen en zwarte beren, in hun natuurlijke habitat. Begeleide excursies geven u de kans om deze majestueuze dieren te observeren terwijl ze op zoek zijn naar voedsel, vaak langs rivieren en kustgebieden.

  2. Walvis- en zeedieren: De wateren rondom het resort bieden geweldige mogelijkheden om walvissen, dolfijnen, zeeleeuwen en zeeotters te zien. Boottochten en kajakexcursies zijn vaak beschikbaar om deze zeedieren te spotten.

  3. Vogels kijken: British Columbia is een paradijs voor vogelliefhebbers, en het resort biedt uitstekende kansen om een verscheidenheid aan vogelsoorten te observeren, waaronder arenden, zeevogels en kolibries.

  4. Kajakken en kanoën: Verken de omliggende wateren met kajak- en kanotochten. Het rustige en schilderachtige landschap biedt een geweldige ervaring voor watersportliefhebbers.

  5. Wandelen: Het omliggende regenwoud biedt prachtige wandelpaden waar u kunt genieten van de lokale flora en fauna. Begeleide wandelingen zijn beschikbaar om meer te leren over de natuurlijke omgeving.

  6. Zalmvissen: British Columbia staat bekend om zijn zalmvissen. Gasten kunnen deelnemen aan visexcursies om zalmen te vangen en te genieten van deze populaire sport.

Het Klahoose Wilderness Resort is een uitstekende plek om de overweldigende schoonheid van de westkust van Canada te ervaren en om dichter bij de natuur te komen. Het biedt een onvergetelijke reiservaring voor avonturiers en natuurliefhebbers.


Dag 2-3: Excursies in de omgeving

En dan gaat het avontuur pas echt beginnen!

Je hebt 2 volle dagen om de ruige natuur van de Desolation Sound te verkennen. Samen met je Homalco of Klahoose First Nations gids trek je de natuur in op zoek naar wildlife. Misschien spot je een enorme grizzly, kajak je midden tussen een troep dolfijnen of wandel je door de bossen langs enorme cederbomen.

Van mei-augustus wordt er vaak een bezoek gebracht aan Cortes Island waar de lokale Klahoose community woont. Hier kun je ook prachtig kajakken, suppen of een verfrissende duik nemen in het heldere water van het Homfray kanaal. Wanneer de zalmentrek begint (half-eind augustus) zul je per boot naar de Toba Inlet gaan om hier vanaf speciale viewing platforms de enorme beren de vissen te zien vangen.

In dit uitgestrekte gebied wonen maar weinig mensen, maar des te meer wildlife. Je kunt er van alles tegenkomen, waaronder enorme grizzly beren, orka’s, verschillende soorten walvissen en dolfijnen, arenden, zeehonden en vele andere diersoorten. De excursies worden o.a. te voet en per boot uitgevoerd, afhankelijk van wat op dat moment de beste belevenis geeft.


Dag 4: Vertrek Klahoose Wilderness Resort naar Lund of Powell River Airport

Je verblijf in het Klahoose Wilderness Resort zit er helaas alweer op. Ongetwijfeld heb je er een bijzonder avontuur opzitten en herinneringen voor altijd gemaakt.