Rockies Trail en Cruise To The Glaciers aan boord van Holland America Line

Rockies Trail en Cruise To The Glaciers aan boord van Holland America Line

De majestueuze vergezichten, uitgestrekte beschermde parken en West-Canadese cultuur combineren met een onvergetelijke Alaska cruise door de Inside Passage op een boeiende 17-daagse bus- en cruisetocht. De ontspannen levensstijl van de Alberta ranchlands maakt plaats voor de plaats voor de nationale parken van de Rocky Mountains, waar het wemelt van de wilde dieren te midden van een spectaculaire en unieke geografie. De hoge bergen van Whistler en de Coastal range vormen de toegangspoort tot de historische straten van Vancouver. Aan boord van een comfortabele, full service Holland America Cruise, zeil je noordwaarts door het dramatische landschap van de Pacific Northwest kustlijn. Met aanleghavens op verschillende bestemmingen in Alaska zoals Ketchikan en Juneau, biedt deze cruise een echte staalkaart van de wonderen van Alaska.

Afreisdata 2024:

Engelstalige begeleiding : 06/06 - 13/06 - 11/07

Duitstalige begeleiding : 27/06 - 08/08 - 15/08 - 29/08


Afreisdata en vanaf prijzen per persoon in EUR 2024

Inside Cabin

Single

Dubbel
06/06, 13/06, 27/06, 11/07

6.235

3.935

08/08

6.026

3.830

15/08, 29/08

5.812

3.710


Dag 1: Brussel of Amsterdam - Calgary

U vliegt vandaag naar Calgary. Na aankomst op de luchthaven gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel in het centrum (transfer is optioneel bij te boeken), waar u kennis maakt met de reisleiding. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. Overnachting in Calgary hotel Delta Downtown of gelijkwaardig.


Dag 2: Calgary – Banff National Park (ca.130 km)(O)


Vanmorgen maakt u eerst kennis met uw medereisgenoten. Aansluitend volgt een stadsrondrit door Calgary langs o.a. de Calgary Tower, het Business District, de wolkenkrabbers, maar ook Fort Calgary in het historische centrum. vervolgens gaat u via de Trans-Canada Highway de Rocky Mountains in. Dit ‘rotsgebergte’ heeft een lengte van bijna 5000 km, van New Mexico in de Verenigde Staten tot Alaska. De majestueuze bergtoppen van de Canadese Rockies vullen al snel de horizon als u Banff National Park nadert. U verblijft twee nachten in Banff hotel Mount Royal.


Dag 3: Banff (O)

Vandaag gaat u eerst Banff en omgeving leren kennen tijdens een korte tour. Banff NP werd in 1885 het eerste nationale park van Canada, ter bescherming van de heetwaterbronnen. U kunt optioneel een helikoptervlucht maken of een rit met de kabelbaan naar de top van Sulphur Mountain. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid het zeer gezellige Banff verkennen of een bezoek brengen aan het imponerende Banff Springs Hotel, met een prachtige ligging.


Dag 4: Banff National Park – Jasper National Park (ca. 285 km)(O)


U reist vandaag van het nationale park van Banff naar het nationale park van Jasper en deze route is zeker een van de hoogtepunten van deze rondreis. De eerste stop is bij het beroemde Lake Louise, één van de meest gefotografeerde meren van Canada. U gaat vervolgens door de wildernis en langs veel natuurschoon over de 230 km lange Icefields Parkway. Bij het Columbia Icefield gaat u aan boord van een speciaal gebouwde Ice Explorer en deze rijdt dan over de Athabasca Glacier. De rit gaat verder naar Jasper, waar u optioneel een tour kunt maken met een vlot over de Athabasca rivier. Natuurlijk komt u in stroomversnellingen terecht, maar uw ervaren gids loodst u daar perfect doorheen. Overnachting in The Crimson of gelijkwaardig.


Dag 5: Jasper National Park – Kamloops (ca. 470 km)(O)


In de ochtend kunt u nog optioneel deelnemen aan een mooie cruise over Lake Maligne. U rijdt vandaag verder over de Yellowhead Highway en gaat op weg naar het hart van British Columbia. De weg loopt door de diepe valleien van de Thompson River en dwars door de uitgestrekte weidelandschappen en bossen van de Shuswap Highlands. Overnachting in Thompson Hotel of gelijkwaardig.


Dag 6: Kamloops – Whistler (ca. 500 km)(O)


Een dag met vele landschapswijzigingen, rijdend door het boerenland in de richting van de bergen aan de kust. De rest van de dag is ter vrije besteding en u kunt optioneel een excursie per watervliegtuigje maken over Garibaldi Park met mooie uitzichten op de vulkanische bergpieken. Overnachting in Whistler hotel Delta Whistler of gelijkwaardig.


Dag 7: Whistler – Victoria (ca. 295 km)(O)

U rijdt verder in zuidelijke richting langs de grillige kust van British Columbia naar Horseshoe Bay. Hier gaat u aan boord van de ferry voor de overtocht over de Strait of Georgia naar Vancouver Island. Aansluitend reist u verder door landelijke stadjes en dorpjes, waar het woord "haast" niet bestaat. Vaak zijn het de woonplaatsen voor houthakkers en vissers.. Tijdens een korte stadstour door de zeer Engels aandoende stad Victoria maakt u kennis met het maritieme erfgoed van deze stad dat door haar inwoners gekoesterd wordt en een gezellige sfeer biedt die doet denken aan koloniale tijden. U verblijft 2 nachten in Victoria hotel Coast Victoria of gelijkwaardig.


Dag 8: Victoria (O)


Vandaag ziet u net buiten Victoria de beroemde Butchart tuinen. Deze bijzonder fraai en sierlijk aangelegde tuin bestaat eigenlijk uit meerdere tuinen in verschillende stijlen. Tussen het gras en bloemen waant u zich ook hier even in Engeland. Vandaag zijn ook enkele optionele excursies mogelijk, bijvoorbeeld een vlucht met een watervliegtuig over downtown Victoria en de Strait of Juan de Fuca met de Olympic Mountains in de verte. U kunt ook deelnemen aan een spectaculaire whalewatching excursie aan boord van een zodiac of op een gewone boot. Ontdek de fameuze orka's in hun natuurlijke omgeving. Het water tussen Vancouver Island en het vasteland van British Columbia is één van de beste plekken ter wereld om orka’s en walvissen te zien. Van half april tot en met half oktober zwemmen de dieren voor de kust van Victoria.


Dag 9: Victoria – Vancouver (ca. 70 km) (O-D)


Vandaag gaat u weer aan boord van de ferry voor de terugreis tussen de Gulf Islands door naar Vancouver op het vaste land. Aansluitend maakt u een mooie stadstour langs de hoogtepunten van Vancouver. U bezoekt Stanley Park, met de beroemde totempalen, English Bay, Gastown, Chinatown, de Capilano-hangbrug en nog veel meer. De middag kunt u gebruiken om deze heerlijke stad zelf te verkennen; winkels, restaurants en terrasjes maken de dag compleet. 's Avonds bent u uitgenodigd voor een 'Farewell Dinner Party' bij de Capilano Suspension Bridge. Hotel Sutton Place Vancouver of gelijkwaardig.


Dag 10: Vancouver / Alaskan Cruise (O-D)


Vandaag wordt u naar de haven gebracht waar het schip Koningsdam van Holland America Line al op u ligt te wachten en de bemanning u met open armen zal ontvangen. Neem alvast even de tijd om het schip te verkennen, zodat u de komende dagen alles makkelijk weet te vinden. Geniet van de mooie zonsondergang boven de Grote Oceaan. De komende 7 nachten verblijft u in een binnenhut aan boord van het schip. (eventueel kan tegen een toeslag een buitenhut of zelfs een buitenhut met balkon geboekt worden)


Dag 11: Inside Passage (O-L-D)

Vroeg in de ochtend licht het schip haar ankers en vaart langzaam naar één van de beroemdste doorgangen ter wereld: de Inside Passage. Heel in de verte wacht Alaska, maar deze dag vaart u langs de kust van British Columbia met regenwouden, rotspartijen, gletsjers, fjorden en wit besneeuwde bergtoppen. Met een beetje geluk ziet u onderweg zeehonden, walvissen en wellicht ook een beer, op zoek naar voedsel langs de waterkant.


Dag 12: Tracy Amr Inlet/ Port of Juneau (O-L-D)


Houdt uw fotocamera gereed. Tracy Arm is een schitterende gletsjerfjord die bestaat uit diepe en smalle fjorden. De brede baai splitst zich in 2 lange gletsjer armen: Tracy Arm en Endicott Arm, welke 48 km landinwaarts lopen en uitkomen bij de Sawyer gletsjer. De fjord wordt omgeven door steile rotsen, tot aan de waterlijn. De spectaculaire fjord van Tracy Arm bestaat uit granietachtige rotsen, veel watervallen en indrukwekkende gletsjers. Honderden zeeleeuwen luieren op de talloze ijsbergen en ook walvissen komen in dit gebied veel voor. U zult tijdens uw bezoek aanhet fjord niet van boord gaan, maar de kapitein zal altijd zijn best doen om het fjord zover mogelijk in te varen om u het meest ervan te laten zien. Aansluitend varen we door naar Juneau waar het schip aan het begin van de middag aankomst. U treft hier een heel ontspannen sfeer, voortkomend uit de oude cultuur ten tijde van de tinmijnen in combinatie met het huidige eco-adventure toerisme. Dit heeft geleid tot een stedelijke cultuur met een relaxte mentaliteit van bewoners uit de bossen en bergen. U kunt o.a. een bezoek brengen aan het Alaska State Museum met een mooie collectie Russisch Orthodoxe kunst en voorwerpen uit de tijd van de befaamde Gold Rush.De verwachte aankomsttijd voor Tracy Arm is 10.00 uur en de verwachte vertrektijd is 10.30 uur (onder voorbehoud van wijziging). De verwachte aankomsttijd voor Juneau is 13.00 uur en de verwachte vertrektijd is 22.00 uur (onder voorbehoud van wijziging).


Dag 13: Port of Skagway (O-L-D)


Na de hele nacht gevaren te hebben zal vroeg in de ochtend aangemeerd worden in Skagway. Skagway is een voormalig goudzoekerdorp. Toen in de nabije omgeving in 1896 voor het eerst goud werd gevonden, pakten veel Amerikanen hun spullen bijeen om de tocht naar Alaska te maken, op zoek naar geluk. Deze geschiedenis is terug te vinden in het Klondike Gold Rush National Historical Park. De White Pass and Yukon Route, waardoor vele gelukszoekers per trein naar Skagway kwamen, functioneert tegenwoordig nog steeds en wordt door vele toeristen bezocht. U zult rondom Skagway prachtige natuur vinden. Indrukwekkende bergtoppen en groenen bossen karakteriseren dit mooie gebied. De verwachte aankomsttijd bij Skagway is 07.00 uur en de verwachte vertrektijd is 21.00 uur (onder voorbehoud van wijziging).


Dag 14: Glacier Bay (O-L-D)


Wederom zullen we vroeg aankomen en dit keer in Glacier Bay. Glacier Bay National Park is door de UNESCO is benoemd tot Werelderfgoed. Het gebied vol met gletsjers, besneeuwde bergtoppen, diepe fjorden en meren is overweldigend. Het bezoek aan Glacier Bay National Park is een geweldige ervaring en laat bij iedereen een onvergetelijke indruk achter. John Muir, de beroemde Amerikaanse natuurbeschermer uit de 19 e eeuw en de "ontdekker" van Glacier Bay, beschreef Glacier Bay als volgt: "als het zonlicht tussen de ijsbergen in de fjorden doorsijpelt en oplicht op het opspattende water van de afkalvende ijsbergen, is het effect onbeschrijfelijk glorieus". Het gebied is te mooi om in woorden te beschrijven, een van de meeste mooie bestemmingen van de wereld. De verwachte aankomsttijd in Glacier Bay is 07.00 uur en de verwachte vertrektijd is 16.00 uur (onder voorbehoud van wijziging). U blijft vandaag aan boord (u kunt hier niet van boord afgaan).


Dag 15: Port of Ketchikan (O-L-D)

In de ochtend varen we Ketchikan binnen. De stad staat bekend als de ‘Zalm Hoofdstad van de Wereld’. De naam Ketchikan komt voort uit Ketchikan Creek, de rivier die door het stadje stroomt. Een indrukwekkende bezienswaardigheid bij de stad zijn de Misty Fjords. Deze prachtige fjorden, omringd door bossen en bergen leiden hun naam af van de dichte mist die boven de fjorden hangt. Ketchikan heeft teven de grootste collectie staande totempalen ter wereld.(inclusief ontbijt, lunch en diner)De verwachte aankomsttijd in Ketchikan is 10.00 uur en de verwachte vertrektijd is 18.00 uur (onder voorbehoud van wijziging).


Dag 16:  Inside Passage (O-L-D)


De laatste dag van uw schitterende cruise is aangebroken en in een rustig tempo vaart de Koningsdam weer terug in de richting van Vancouver. Geniet aan dek van de rust op zee en het kustlandschap dat langzaam verandert van ruig en kaal naar glooiend en groen. (inclusief ontbijt, lunch en diner)


Dag 17: Inside Passage - Vancouver - Brussel of Amsterdam (O)


Vroeg in de ochtend (rond 07.00 uur) komt u weer aan in Vancouver en gaat u op eigen gelegenheid naar de luchthaven waar u incheckt voor uw terugvlucht naar Europa.


Het Waterfront Station, vanwaar een rechtstreekse treinverbinding is met de luchthaven van Vancouver, ligt op slechts 3 minuten loopafstand verwijderd van de cruiseterminal.


Dag 18: Aankomst te Brussel of Amsterdam

Inbegrepen : 


 • 9 nachten verblijf op basis van logies in goede middenklasse tot superior klasse hotels
 • 7 nachten in een binnenhut aan boord van het schip Koningsdam van Holland America Line
 • 9 x ontbijt (vanaf dag 2 t/m dag 10)
 • 1 x diner (afscheidsdiner dag 9)
 • volpension vanaf het diner op dag 10 t/m ontbijt op dag 17
 • Alle omschreven excursies en inkomgelden nationale parken (tenzij anders vermeld)
 • Vervoer per lokale airconditioned touringcar met toilet en per luxe cruiseschip
 • Diverse data met deskundige reisleiding (dag 1 t/m 9). U reist in een internationaal gezelschap en dientengevolge spreekt de reisleiding de groep aan in de Engelse of Duitse taal.
 • stadstour Calgary, Chemainus, Victoria en Vancouver
 • transfer op dag 10 van uw hotel naar de cruise terminal

Vroegboekactie beurs


Niet inbegrepen :

 • intercontinentale vlucht heen naar Calgary & terug vanaf Vancouver
 • Overige maaltijden
 • Facultatieve excursies met bijbehorende inkomgelden
 • Fooien aan boord +- 15 Us$ pppd
 • Transfers van en naar de luchthaven
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele toeslag voor buitenhut vanaf 690 euro pp of buitenhut met balkon vanaf 980 euro pp
 • Annulatie en/of bijstandverzekering

Het reisprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen. Ter plaatse kunnen noodzakelijke wijzigingen plaatsvinden of het programma kan in een andere volgorde uitgevoerd worden.

Prijs buitenkajuit of balkonkajuit op aanvraag.


Optionele excursies : Deze kunnen geboekt bij de gids en zijn ook steeds ter plaatse te betalen via visa of mastercard. Prijzen zijn steeds per persoon en onder voorbehoud van beschikbaarheid.


 • Dag 3 : Banff helikopter sightseeing - Mount Assiniboine : 405 CAD
 • Dag 3 : Banff Gondola Ride : 66 CAD
 • Dag 4 : Jasper raft Tour : 95 CAD
 • Dag 5 : Jasper Maligne Lake Cruise : 82 CAD
 • Dag 5 : Jasper Sidecar Motorcycle Tours : 182 CAD single + 141 CAD dubbel
 • Dag 6 : Whistler floatplane - spectacular Glacier tour : 205 CAD
 • Dag 6 : Whistler floatplane - Ultimate Glacier Tour : 252 CAD
 • Dag 8 : Victoria floatplane : 144 CAD
 • Dag 8 : Victoria Walvisexcursie in covered boat of zodiac : 174 CAD
 • Dag 10 - 17 : Op de cruise zijn er ook excursies mogelijk. Deze kan u boeken en betalen op de website van Holland Amerika Line