Oost-Canada door Parken en Steden in 23 dagen

U kan deze reis boeken vanaf 2.590 euro pp                                                                                

                                                                                    

INBEGREPEN:

- 21 hotelovernachtingen op basis van logies in 2 à 3* hotels/lodges

- Huurwagen Intermediate SUV Ford Escape voor de volledige periode (Alamo Fully insurance)
- Gepersonaliseerd digitaal en interactief Nederlandstalige roadbook.
- Parkpass voor alle Nationale parken tot 7 personen + 1 wagen inclusief.
- Travelkey App die als Gps kan functioneren
-10Gb data simkaart

 

NIET INBEGREPEN:

-Internationale vluchten
-Gps
-Niet vermelde maaltijden, drank, parking & benzine kosten

-Excursies
-Weekend supplement
-Persoonlijke uitgaven en verzekeringen                                                                                                                    Voorbeelden van enkele van onze huurwagens


Dag 1: Brussel / Amsterdam - Toronto


Bij aankomst op de luchthaven haalt u uw huurwagen op en rijdt u naar uw hotel waar u de komende twee nachten zal verblijven. 


Dag 2: Toronto

Vandaag heeft u de hele dag om de culturele metropool Toronto te verkennen. Breng vandaag ook zeker een bezoek aan de indrukwekkende Niagara Falls, één van de bekendste watervallen ter wereld, op slechts anderhalf uur rijden van Toronto. Op uw weg terug naar Toronto kan u een bezoek brengen aan het schilderachtige stadje Niagara-on-the-Lake.  

Bezienswaardigheden Toronto:

Cn Tower
Rogers Center
Waterfront
Toronto island
Tommy Thompson Parc
Dundas Square
University of Toronto 
Kensignton Market
Casa  Loma
 

Dag 3: Toronto – Bruce Peninsula National Park  (290 km)

Kitchener, Ontario: Onder de rook van Toronto, ingeklemd tussen drie van de Grote Meren, bevindt zich een heuvelachtig landbouwgebied met tientallen stadjes en dorpjes. Een van de grootste hiervan is Kitchener, een stad met een overduidelijk Duits tintje in de cultuur en het stratenpatroon. Ten noorden van Kitchener ligt ‘Mennonite Country’, met het kleine St. Jacobs als centrum.

St Jacobs, Ontario: Het kleine St. Jacobs is een grote publiekstrekker in de Waterloo-regio. Toeristen komen er vanwege de mennonietengemeenschap. De mennonieten wonen in grote boerderijen op het platteland van St. Jacobs, waar ze vee houden en het land bewerken. De gemeenschap staat bekend om zijn strenge levenswijze, waarbij luxeproducten als auto's en telefoons vaak uitgesloten zijn. Leden dragen dezelfde sobere kleding als hun negentiende-eeuwse voorvaderen en vervoeren zich op traditionele wijze: met paard en wagen. Kinderen gaan na de basisschool meteen aan het werk op de boerderij en verlaten deze zelden. In St. Jacobs staan veel musea in het teken van deze gelovigen. Er is bovendien een hele grote boerenmarkt en er zijn tours waarbij je een kijkje kunt nemen op een mennonieten-boerderij.

Harrison Park: Dit veertig hectare tellende park is een populaire plek om te wandelen, kamperen, picknicken, vogels te spotten en te varen. Er is een uitgebreid netwerk van wandelpaden, die onder andere langs bossen, velden en rivieren naar de Inglis Falls voeren, die buiten het park ligt. In Harrison Park vind je verder het Black History Cairn, een monument ter nagedachtenis aan de zwarte slaven uit de zuidelijke Amerikaanse staten die via de Underground Rail Road in Owen Sound een veilige haven vonden. Meer informatie over de ‘zwarte’ geschiedenis van Owen Sound krijg je door de Black History Driving Tour te rijden.
Dag 4: Bruce Peninsula National Park

Het Bruce Peninsula is een groot schiereiland in Lake Huron. Het noordelijkste deel van het schiereiland wordt beschermd door het Bruce Peninsula National Park, dat bekendstaat om zijn ruige kliffen, (zee)grotten en eeuwenoude cederbomen. Aangezien het park omringd is door water en het meren bevat, is het een populaire locatie om te kajakken, varen, snorkelen en duiken. Services en overnachtingsmogelijkheden bevinden zich grotendeels in Tobermory. Ook bezoekerscentrum van Bruce Peninsula National Park (en het Phantom Five National Marine Park) ligt in Tobermory. Bij dit centrum beginnen diverse wandelpaden, waaronder de Bruce Trail.


Dag 5: - Huntsville / Algonquin Np ( 341km)

Blue Mountains is een plaatsje met circa 6.500 inwoners in het zuidwesten van Ontario, gelegen nabij de plaats waar de Beaver River in de Georgian Bay uitmondt. Bepalend voor het uiterlijk en de economie van de plaats is het Blue Mountain Ski Resort, waar je in de winter kunt wintersporten en in de overige seizoenen kunt kiezen uit een keur van buitenactiviteiten, zoals een ritje in de gondel (met aansluitend een wandel- of fietstocht), een kajaktocht op de Mill Pond of een segwaytour. Het dorp telt zo’n veertig winkels, cafés, restaurants en pubs en er zijn drie spa’s.

Collingwood is een klein stadje in het oosten van Canada. Er wonen niet veel mensen, maar het is een levendige gemeenschap waar veel activiteiten plaatsvinden. Zo zijn er ’s zomers veel festivals (waaronder het Collingwood Elvis Festival) en is het in de winter een drukbezochte wintersportstad. Op verschillende plaatsen in Collingwood vind je muurschilderingen. De plaats exposeert zo gratis verschillende kunstwerken van eigen bodem. Het project is opgericht door de lokale gemeenschap in Collington.

Huntsville is de grootste plaats in een van de oudste toeristische gebieden van de provincie, de waterrijke Muskoka-regio. De regio is beroemd om zijn natuurlijke schoonheid: weelderige bossen, granieten rotsen en heldere meren, met wildlife in overvloed. Huntsville vormt een geschikte uitvalsbasis voor een bezoek aan Algonquin Provincial Park.

Dag 6: Algonquin Np

Het grootste en oudste park van Ontario biedt 7.800 vierkante kilometer beboste heuvels, moerassen, rivieren en duizenden meren die met elkaar in verbinding staan. Het zuidelijke parkdeel is te verkennen via Highway 60. Wil je verder het park in, dan kun je je het beste per boot of kano verplaatsen. Algonquin dankt zijn naam aan de Algonquin-indianen, die er ooit woonden. Tegenwoordig bevolken elanden, beren, otters, vossen en wasberen het gebied.

Highway 60: Deze toeristische route doorkruist het zuidelijke deel van het provinciale park en is het gehele jaar door geopend. Ben je in mei of juni in Algonquin? Ga dan ’s morgens op pad, er zijn dan vrijwel elke ochtend elanden langs de weg te zien. Locaties aan Highway 60 worden aangegeven door middel van kilometerpalen, gerekend vanaf de westelijke toegang (West Gate, km 0). Het eindpunt is de oostelijke toegang (East Gate, km 56). Als je onderweg wilt stoppen om van de voorzieningen gebruik te maken of om te wandelen, dien je bij een van de toegangspoorten een permit te halen.
 Algonquin Visitor Centre: In het bezoekerscentrum (km 43) is meer informatie te vinden over de natuurlijke en culturele historie van het park. Naast tentoonstellingen, maquettes, kunstwerken en een uitzichtpunt bevindt zich hier een restaurant en een boekwinkel. Het centrum organiseert ook evenementen en activiteiten, zoals wandelingen met een gids.
Kanoën: Het netwerk van kanoroutes in Algonquin is honderden kilometers lang. Langs Highway 60 kun je kanoën op een van de meren. Hier liggen kampeerplekken, stranden, wandelpaden en zogenaamde nature trails, educatieve wandelroutes. Ervaren kanoërs kunnen het hart van het park in, dat niet voor gemotoriseerd verkeer toegankelijk is. Kano’s zijn zowel in als buiten het park te huur. Bij sommige bedrijven is een complete uitrusting te huur, inclusief kampeerspullen. Wil je als onervaren kanoër een meerdaagse tocht maken, ga dan mee met een gids. Bekijk de ‘Outfitters’-pagina of ‘Commercial Services’-pagina op de website van Algonquin voor meer informatie.
Trails: Langs Highway 60 starten een tiental wandelingen. Bij het bezoekerscentrum en op de website vind je de beschrijvingen van alle mogelijke routes. De kortste wandeling is de Hardwood Lookout Trail (0,8 km), die je een typisch Algonquin-hardhoutbos laat zien en uitzichten biedt op Smoke Lake en de omringende heuvels (startpunt bij km 13,8). Een wat langere route is de Track and Tower Trail van 7,7 kilometer (startpunt bij km 25). Je hebt een spectaculair zicht op Cache Lake. Iets verderop, bij kilometer 27,2, begint de 3,5 kilometer lange Hemlock Bluff Trail. De route voert je door een gevarieerd bos naar een indrukwekkend uitzicht over Jack Lake. Voor een nog mooier uitzicht volg je de 1,9 kilometer lange Lookout Trail (bij kilometer 39,7). De route is steil en wat ruw, maar je wordt beloond met een uitzicht op honderden vierkante kilometers van het park. Een van de zwaarste wandelingen is Centennial Ridges Trail (10 km, begint bij km 37,6). De route brengt je naar twee hoge bergranden waar je ongeëvenaarde uitzichten hebt. Ook om de verschillende meren lopen wandelroutes, waaronder Mizzy Lake (11 km), Peck Lake (1,9 km) en Bat Lake (5,6 km).


Dag 7: Huntsville - Ottawa (342 km)

De tweetalige stad Ottawa vormt niet alleen het politieke hart van het land, maar het is ook een belangrijk cultureel centrum. Er zijn veel hoog aangeschreven musea te vinden die een interessante kijk bieden op de geschiedenis en cultuur van Canada. De bekendste attractie van de hoofdstad is Parliament Hill. 

Sussex Drive: Een van de belangrijkste bezienswaardigheden aan de bekende Sussex Drive is het gebouw met huisnummer 24: dit is namelijk het huis van de Canadese minister-president. Iets verder terug, bij nummer 1, ligt Rideau Hall, het huis van de gouverneur-generaal van Canada. Dit is het enige gebouw dat toegankelijk is voor het publiek. Ga mee met een gratis rondleiding (van mei tot oktober iedere doordeweekse dag, daarbuiten dagelijks) en bewonder de officiële vertrekken en mooie kunstwerken. Maak bij nummer 320 een stop. Dit is het hoofdkwartier van de Royal Canadian Mint, waar (herdenkings)munten en medailles geslagen worden. Volg een tour door de fabriek of vul je muntencollectie aan in de boetiek. Nog iets verder kom je uit bij de National Gallery of Canada (huisnummer 380), een van de eerste kunstgalerieën in Canada. De focus ligt op Canadese kunst, maar er zijn ook veel werken van Europese kunstenaars. Direct achter de kunstgalerie staat het indrukwekkende Reconciliation: The Peacekeeping Monument.

Rideau-kanaal: Dwars door de stad stroomt het 202 kilometer lange Rideau-kanaal, dat als dubbele waterval uitmondt in de Ottawa-rivier. In Rideau Falls Park heb je een mooi zicht op de watervallen. Het kanaal biedt veel recreatiemogelijkheden: zo vind je langs de kade mooie plantsoenen, parken en meren. In de zomer zie je er veel kano’s en plezierboten, ‘s winters vormt het kanaal de langste schaatsbaan ter wereld (ongeveer 8 kilometer). Een van de bekendste bouwwerken langs de kade is het Château Laurier, een reusachtig hotel in de stijl van een Loire-kasteel. Vanaf het terras heb je een goed zicht op de Ottawa Locks, een reeks sluizen in het kanaal. De sluizen overbruggen een hoogteverschil van wel 25 meter.

Confederation Square: Dit mooie plein vormt het hart van Ottawa. Door de centrale ligging is het het perfecte vertrekpunt voor stadstours. Niet te missen is het National War Memorial, een indrukwekkend oorlogsmonument met grote bogen. Aan de zuidzijde van het plein ligt het National Arts Centre.


Dag 8: Ottawa - Montebello - Mont Tremblant (159 km)

Montebello, Québec: Het Frans klinkende stadje Montebello is wereldberoemd om het ‘Château Montebello’: het grootste hotel- en resortcomplex ter wereld. Dit hotel beschikt over meer dan 26.000 hectare land, waarin groot wild rondloopt en waarin 70 meren liggen. Château Montebello ligt in de provincie Québec aan de Ottawa-rivier, die tussen de hoofdstad en Montréal stroomt.

Bezienswaardigheden Montebello:

Notre Dame-de-bon-secours: De Notre Dame in Montebello is een actieve Christelijke kerk met een actieve Christelijke gemeenschap. Ze voeren stukken op, zingen samen en gaan dagelijks voor in diensten. De Notre Dame staat hoog boven op een rots aan de rand van Montebello, en de parochievaders zijn je graag van dienst om te vertellen over de kerk, het geloof of de gemeenschap. Vanaf deze rots kun je ook de gehele stad en beboste omgeving overzien.

Whitefish Lake picnic area: Whitefish lake ligt in het Omega Parc en is een van de grootste meren van de Fairmont Kenauk, met een beboste kustlijn van meer dan 4 kilometer. Het wateroppervlak is gigantische en het water in het meer is erg schoon en dus in de zomer ook geschikt om in te zwemmen. Het meer is makkelijk per kano, kajak of andere boot te begaan. De boten zijn ook te huur. Op de westkust van het meer is een grote picknickplaats waar je goed met groepen kunt eten of barbecueën. Op deze plaats zijn ook verschillende huurmogelijkheden voor kano’s, andere boten of barbecues.

Het oude treinstation van Montebello: In 1931 stond het treinstation vol met treinreizigers die uit Ottawa, Montréal of de verenigde staten kwamen. Nu is het een bezoekerscentrum geworden. Het gebouw is in Scandinavische stijl, compleet gebouwd van rood hout. Er rijden geen treinen meer, maar de geschiedenis van het stationnetje is nog duidelijk zichtbaar.

Trout Hatchery: Hier worden forellen gekweekt en gehouden. Het bedrijf laat zien hoe de vis vanuit het ei tot de volwassenheid wordt gevoed en de werknemers leggen graag uit wat er gebeurt. Als je graag een forel wilt vangen, zijn alle benodigdheden hiervoor aanwezig. De verse vissen worden met liefde bereid voor een gezamenlijke barbecue.

National Historic Site Manoir-Papineau: Ook wel Château Montebello. Een gekoesterd erfgoed van het gebied waarin het historische karakter Papineau een grote rol speelde. Het is een indrukwekkend stukje architectuur, door Joseph Papineau, eerste kolonist van Montebello ontworpen en laten uitvoeren. Het gebouw doet nu dienst als museum en je kunt er een rondleiding krijgen over de eerste verdieping, waar de gasten verbleven, Papineau zijn bibliotheek had en het kantoor van het personeel plaats had. In de tuinen vinden vaak klassieke of traditionele concerten plaats. Ook voor kinderen is er op dit landgoed een heleboel te doen: zoals de schatten van Papineau ontdekken of een educatieve tocht doen over velerlei onderwerpen die met het landgoed in verband zitten.

Parc Omega: In Parc Omega kun je veel wilde dieren bekijken. Er zijn veel wandelpaden uitgezet waar je je tussen de prachtige Canadese natuur kunt begeven. Je kunt er bergwandelingen maken of door bospaden lopen. Op het terrein ligt de boerderij van Leopold, waar je in de zomer wordt uitgenodigd, om van het leven tussen de boerderijdieren te kunnen proeven. Je kunt het gebied door het gebied trekken door mee te lopen met een gids en een hert, of met een wagen. Er zijn veel mogelijkheden om te eten of picknicken en er lopen veel wilde dieren rond in het park.

Mont-Tremblant, Québec: Skiën, daar draait het voornamelijk om in het stadje Mont-Tremblant, Québec. In de wintermaanden zijn de omringende bergen bedekt met een dik pak sneeuw, waardoor het Mont-Tremblant Ski Resort floreert. Mont-Tremblant is daarnaast een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan het gelijknamige nationale park. Met een overvloed aan meren en rivieren is het Parc National du Mont-Tremblant een paradijs voor kanoërs. Het is het oudste nationale park van Québec en ligt midden in Laurentiden (Laurentian Mountains), met Mont-Tremblant als hoogste piek. Het park bestaat uit drie delen, waarvan Diable het meest ontwikkeld is. Vooral dit deel is schitterend om te wandelen en te fietsen. 

Dag 9: Bezienswaardigheden Mont Tremblant

Mont-Tremblant Ski Resort:  Het Mont-Tremblant Ski Resort ligt aan de westelijke flank van de berg Mont-Tremblant. Je kunt over vier hellingen afdalen via verschillende routes. Durfallen kunnen een bezoek brengen aan een van de sneeuwparken, waar je je ski-skills kunt testen op schansjes en andere obstakels. Buiten de wintermaanden trekt het skiresort voornamelijk golfliefhebbers aan. Vanuit de plaats Mont-Tremblant kun je met de gondelbaan bergopwaarts gaan wandelen of van het uitzicht te genieten. 

Parc National du Mont-Tremblant: Dit nationale park is het oudste en grootste van de provincie Québec. Het natuurgebied omhelst bergen van miljarden jaren oud: de zuidelijke Laurentiden. Zes rivieren en ongeveer vierhonderd beekjes en waterstroompjes maken Mont-Tremblant-park tot een waar kanoparadijs. De wildernis biedt een thuis aan verschillende zoogdieren, waaronder de wolf. Sportievelingen kunnen zich wagen aan de 'Via ferrata du Diable'; een activiteit die het midden houdt tussen hiken en klimmen over hangbruggen, balken en voetgangersbruggen. Onderweg heb je prachtige uitzichten op de bergen die je omringen. Je kunt kiezen uit verschillende tochten, die voor beginners duurt drie uur. Je wordt altijd begeleid door een gids. Parc National du Mont-Tremblant is het hele jaar door geopend. 

Wandelen: Lijkt een klim- en klautertocht je niets, dan heeft Parc National du Mont-Tremblant ook een ruim aanbod in wandelroutes. De meeste wandelroutes vind je in het Diable-gedeelte van het park. De korte Les Chutes-Croches (720 m) en La Chute-du-Diable (1,4 km) brengen je elk naar een waterval. Ben je op zoek naar meer uitdaging? Vanaf het bezoekerscentrum vertrekken langere routes, zoals La Roche (5,4 km naar een gletsjervallei), La Coulée (8,2 km naar twee uitzichtpunten) en L'Ours (13,5 km, een stevige klim naar het L'Ours-meer). 

Kanoën: Wil je het Parc National du Mont-Tremblant liever vanaf het water verkennen? Ga dan mee met een kanotocht over de Diable-rivier. Onderweg vertelt een gids je meer over de flora en fauna van Mont-Tremblant. De tocht duurt ongeveer drie uur, tussen eind juni en begin september wordt deze regelmatig georganiseerd. Je kunt ook deelnemen aan een rafttour, met keuze tussen een wilde tocht met veel waterversnellingen of een rustigere vaart. Uiteraard is het ook mogelijk om een kano of kajak te huren en op eigen gelegenheid over de Diable-rivier te peddelen (tussen half mei en half oktober, vooraf reserveren). Ga voor meer informatie over activiteiten naar het Centre d'Activités, gelegen in de plaats Mont-Tremblant. Dag 10: Mont Tremblant - Saint Alexis Des Monts (236km)

Saint-Alexis-des-Monts is een kleine gemeente in Québec. Het is gelegen in de Laurentian Mountains en wordt omringd door valleien, heuvels en honderden meren. Een groot deel van de gemeente maakt deel uit van het Mastigouche Wildlife Reserve, waar jagen, vissen, wandelen en kanoën geliefde activiteiten zijn. In de zomer wordt Saint-Alexis-des-Monts druk bezocht door toeristen. De bevolking is voornamelijk Franstalig.

Dag 11: Bezienswaardigheden Saint Alexis Des Monts

Mastigouche Wildlife Reserve: Saint-Alexis-des-Monts bestaat voor een groot deel uit het Mastigouche Wildlife Reserve, een natuurgebied dat bekendstaat als het ‘land van bergen en meren’. De vele meren zijn populair onder kanoërs en vissers. Ook zijn er speciale paden voor mountainbikes aangelegd, met een totale lengte van ruim 250 kilometer. Het natuurgebied is eveneens geschikt voor (gevorderde) wandelaars. Het Mastigouche Wildlife Reserve biedt onderdak aan vele dieren, waaronder beren, bevers, elanden en reigers.

Lake Sacacomie: Op een half uur van Saint-Alexis-des-Monts ligt het fraaie Lake Sacacomie. Dit meer ligt in een bosrijke regio en is bezaaid met veel eilandjes. Je vindt hier echte rust, want er mogen geen motorbootjes op het meer varen. Een kanotocht op het meer is dan ook een echte aanrader. Neem je picknickmand mee om op een onbewoond eiland te lunchen! In het meer mag worden gezwommen en vanaf het hotel starten verschillende wandelroutes. Lake Sacacomie grenst aan het Mastigouche Wildlife Reserve

Festival de la Truite Mouchetée: Elk jaar in juni vindt in Saint-Alexis-des-Monts het meerdaagse Festival de la Truite Mouchetée plaats, dat voornamelijk in het teken staat van de visserij. Naast allerlei viscompetities kun je ook genieten van optredens en uiteenlopende activiteiten voor jong en oud. Het festival trekt elk jaar tienduizenden bezoekers. 

Microbrouwerij Nouvelle France: In Saint-Alexis-des-Monts kun je een bezoek brengen aan de microbrouwerij Nouvelle France. In deze brouwerij worden zeven verschillende bieren gebrouwen, waaronder drie glutenvrije bieren. In Nouvelle France is ook het Economuseum gevestigd, waar je meer te weten komt over de wijze waarop het bier gemaakt wordt. Ook worden ouderwetse technieken getoond, die vroeger gebruikt werden bij de bierproductie. 

River’s Road: Vanuit Louiseville, op ongeveer 30 minuten rijden van Saint-Alexis-des-Monts, kun je de River’s Road rijden. Deze route volgt de Saint-Mauricerivier, waardoor je optimaal kunt genieten van het natuurschoon dat de regio Mauricie te bieden heeft. Door de tussenstops kun je bovendien kennismaken met de cultuur en geschiedenis van Maurice.

La Mauricie National Parc: Op een uurtje rijden ten noorden van Saint Alexis des Monts ligt dit nationale park. La Mauricie is met haar bossen en meer dan 150 helderblauwe meren een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers. Er zijn veel buitenactiviteiten mogelijk. Zo kun je zwemmen aan de voet van de watervallen en kanoën of kajakken. Ook heb je ruime keuze uit wandeltochten. Bij het Saint-Jean-des-Piles bezoekerscentrum start de toegankelijke Wabenaki-route (16,2 km), die je door bosland en langs twee meren en twee rivieren voert. De Lac Étienne is een stuk korter (1,4 km) en start bij het Lac Edouard Picnic Area. Kijk voor meer wandelroutes op: http://www.pc.gc.ca/


Dag 12: Saint Alexis Des Monts - Quebec City (217km)

Sainte-Catherine-de-la-Jaques-Cartier is een prachtig plaatsje net buiten het stedelijk gebied, maar niet al te afgelegen. Je kunt hier in alle rust genieten van de flora en fauna, de prachtige rivier en schitterende landschappen. De stad is gescheiden in een noordelijk en een zuidelijk deel door de Jacques-Cartierrivier. Verder is Sainte-Catherine-de-la-Jaques-Cartier is de toegangspoort naar het Duchesnay Ecological Reserve, een groot bosgebied aan Lac St-Joseph.

Québec, de hoofdstad van de gelijknamige Franstalige provincie, is de enige stad in Noord-Amerika die door een stadsmuur wordt omgeven. Hierdoor is het een van de best bewaarde koloniale steden ter wereld. Het historische centrum ('le vieux Québec') staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Franse sfeer is nog overal te proeven.Dag 13: Bezienswaardigheden Quebec City

Vieux-Québec (Old Town): De koloniale binnenstad is goed bewaard gebleven door de hoge stadsmuur en vestingwerken (‘Les Remparts’). In het westelijke deel van Vieux-Québec is de stadsmuur het meest intact gebleven. Old Town is verdeeld in Haute-Ville (Upper Town) en Basse-Ville (Lower Town) en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Zoals de naam al aangeeft is Haute-Ville het hoger gelegen stadsgedeelte. Vroeger was dit deel voornamelijk voorbehouden aan hogere sociale klassen, waaronder adellijken en priesters. Basse-Ville was juist de woonplaats van de ‘gewone lieden’ en is een drukke wirwar van straten en gebouwen. De twee gedeelten zijn verbonden via de steile trap ‘Escalier Casse-Cou’ en de ‘funiculaire’, een kabelspoorweg tussen het Terrasse Dufferin (Haute-Ville) en Rue Petit-Champlain (Basse-Ville).

Haute-Ville
Château Frontenac: Hoewel de naam en het uiterlijk van dit kolossale gebouw anders doet vermoeden, is Château Frontenac nooit een kasteel geweest. Het is namelijk een hotel, dat ontworpen werd in opdracht van de Canadian Pacific Railway. Onderaan begint het Terrasse Dufferin, een brede boulevard langs de St. Lawrence-rivier. Je kijkt mooi uit over de rivier en de oude vestingwerken. In de zomer zijn er veel straatartiesten en kunstenaars te vinden.
La Citadelle: Een ander gebouw dat behoorlijk de aandacht trekt is La Citadelle, een stervormig bastion dat tot de grootste vestingen van Noord-Amerika behoort. Je hebt er een schitterend uitzicht over de stad. De citadel heeft nog steeds een militaire functie: in de zomermaanden kun je er om tien uur ‘s morgens de wisseling van de wacht van het 22e regiment bekijken. Hiervoor dien je eerst een ticket te kopen bij het Musée Royal 22e Régiment. Dit kaartje biedt meteen toegang tot het museum en een rondleiding door de Citadelle. Het museum beschikt over een uitgebreide collectie van (militaire) historische voorwerpen en kunstwerken.
Parc des Champs-de-Bataille (Battlefields Park/Plains of Abraham): Het grootste en bekendste park in Québec is Parc des Champs-de-Bataille, gelegen ten zuiden van de Citadelle. Het park vormde in 1759 het decor van een bepalende veldslag tussen het Franse en Britse leger: de Slag om Québec, die werd gewonnen door de Britten. Het wordt nog steeds als een groot verlies beschouwd door de Franse Québécois. Het motto van de provincie - ‘je me souviens’ (ik herinner me) - gedenkt de cruciale gebeurtenis. In het westen van het park ligt het Musée National des Beaux-Arts du Québec, dat een mooi overzicht van vierhonderd jaar kunst in de provincie Québec biedt. In het Musée du Fort, gelegen tegenover Château Frontenac, leer je aan de hand van een multimediaal diorama meer over de veldslag uit 1759.
Hôtel du Parlement: Dit grote parlementsgebouw uit eind negentiende eeuw ligt net buiten de stadsmuur en vormt nog steeds de zetel van het provinciale bestuur. Het is bereikbaar via de Port Saint-Louis, de mooiste stadspoort van Québec. In het bezoekerscentrum vind je meer informatie over het gebouw en de werkzaamheden van de provinciale regering. Hier vertrekken tevens meerdere keren per dag gratis rondleidingen door het gebouw.
Basilique-Cathédrale Notre-Dame-de-Québec: Deze neoclassicistische rooms-katholieke kathedraal dateert in de huidige vorm uit de achttiende en negentiende eeuw. De kerk heeft de oudste zetel van Noord-Amerika in de rooms-katholieke kerk. Bekijk het kerkmuseum, de mooie gebrandschilderde ramen en de crypte, die dienstdeed als eerste begraafplaats van Québec. Er liggen meer dan 900 mensen begraven, onder wie twintig bisschoppen en vier gouverneurs van Nieuw-Frankrijk. Rondleidingen door de kerk en de crypte zijn alleen op afspraak mogelijk.

Basse-Ville
Place-Royale: Place-Royale is het oudste en meest Europees ogende stuk van de stad. Het is namelijk de plaats waar ontdekkingsreiziger Samuel de Champlain in 1608 een fort stichtte, de allereerste permanent bewoonde Franse nederzetting in Noord-Amerika. Voor meer informatie over dit fort en de eerste inwoners van Québec kun je terecht in het Musée de la place Royale. Geschiedenisliefhebbers moeten ook zeker een kijkje nemen in de kleine Église Notre-Dame-des Victoires uit het einde van de zeventiende eeuw. De laatste noemenswaardige bezienswaardigheid aan Place-Royal is het architectonisch belangrijke Maison Chevalier, een huis uit 1752 dat opengesteld is voor publiek.
Musée de la Civilisation: Dicht bij Place-Royale ligt het Musée de la Civilisation, waar je een goede indruk van de cultuur van Franstalig Canada krijgt. Het moderne gebouw vormt een mooie mix met de omringende historische gebouwen.
Rue du Petit-Champlain: Met zijn vele restaurants, boetiekjes en kunstnijverheidszaken is de smalle Rue du Petit-Champlain de bekendste straat van Basse-Ville. Het vormt de hoofdstraat van Petit-Champlain, de oudste commerciële wijk van Noord-Amerika. Sta even stil bij huisnummer 102, waarop de geschiedenis van de wijk staat afgebeeld. De Rue du Petit-Champlain is tevens de locatie van de eerder genoemde Escalier Casse-Cou (‘Breakneck Stairs’) en het eind-/beginpunt van de funiculaire (bij huisnummer 16)

Dag 14: Quebec City - Jacques Cartier National Park -  Saint Felicien (280 km)

Tussen de groene met dennen begroeide bergen van de Laurentiden ligt Jacques Cartier National Park. Het hart van het nationale park is de 550 meter diepe Jacques Cartier-vallei waar de Jacques Cartier-rivier doorheen stroomt. De parkweg (Chemin du Parc-National) volgt de rivier dieper het binnenland in. Tijdens je bezoek aan het park kun je een heel scala aan dieren bewonderen, waaronder elanden, beren, herten, stekelvarkens, kariboes en bevers. Je bereikt de parkweg via Route 175, afslag 182 Chemin du Parc-National. Vanaf de stad Québec is het ongeveer veertig minuten rijden.

Saint Felicien, Québec: Naast het Franse stadje in de Ardèche ligt er ook een Saint-Félicien in de Franstalige provincie Quebéc, gelegen in het zuidoosten van Canada. Saint-Félicien is gelegen aan het grote Lac Saint-Jean en maakt deel uit van de toeristische regio Saguenay–Lac-Saint-Jean. De populairste attractie in Saint-Félicien is de Zoo Sauvage de St-Félicien, een van de grootste dierentuinen in Québec.

Zoo Sauvage de St-Félicien: De Zoo Sauvage ('Wilde dierentuin) in Saint-Félicien behoort tot de grootste dierentuinen in de provincie Québec. Er leven bijna duizend dieren in een natuurlijke omgeving. In het aparte gedeelte Nature Trail Park kun je met een trein tussen loslopende dieren rijden. Hierbij draait het vooral inheemse diersoorten, zoals Canadese lynxen, zwarte beren en bizons.

Lac Saint-Jean: Het Lac Saint-Jean is een groot, relatief ondiep meer in het zuiden van Québec. Het ligt in de Laurentian Highlands, 206 kilometer ten noorden van de Saint Lawrence-rivier. Er zijn voldoende recreatiemogelijkheden op en rondom het meer. Zo ligt aan de overkant van het meer Parc National de la Pointe-Taillon, waar je kunt genieten van mooie natuur en bijzondere dieren. Het water is hier speciaal gericht op waterrecreatie, waardoor je er kunt zwemmen, roeien, kajakken, raften, varen in een (motor)boot en vissen.


Dag 15: Sanit Felicien - Saguenay - Tadoussac (285 km)

Aan de rand van de bewoonde wereld in Québec ligt het toeristische Saguenay. Publiekstrekker nummer één is het Saguenay-fjord, een diepe, indrukwekkende kloof die vanaf de St. Lawrence-rivier in westelijke richting het landschap doorklieft. Het fjord, waarvan het water afkomstig is uit Lac St. Jean, strekt zich vanaf Saguenay uit over een afstand van honderd kilometer tot aan Tadoussac. Uit de donkere wateren rijzen torenhoge kliffen op, die soms tot wel 500 meter hoog zijn.

Parc national du Saguenay: Het nationale park omvat grote stukken van het fjord en bestaat uit verschillende delen. Baie-Éternité is de zuidwestelijke parkregio. Hier ligt het Saguenay Fjord Interpretation Centre met tentoonstellingen over het ontstaan van het fjord, de geologie en fauna. De populairste wandelroute van het park start hier: de Statue Trail (7 km round trip). De route brengt je naar mooie uitzichtpunten en een standbeeld dat al sinds 1881 over het fjord uitkijkt. In het naastgelegen deel l’Anse-de-Tabatière bevindt zich het enige uitzichtpunt dat per voertuig (en 500 meter wandelen) te bereiken is. Aan de noordelijke oever, onder de plaats Sacré Coeur, ligt het deel dat Baie-Sainte-Marguerite heet. Hier vind je het Beluga Interpretation Centre, waar de beluga, oftewel witte dolfijn, centraal staat. In de zomer kun je deze dieren in de baai zien. De laatste parkregio is La Baie-de-Tadoussac. Hier ligt het bezoekerscentrum La Maison des Dunes, met tentoonstellingen over de zandduinen en het wildlife.

Tadoussac ligt op de plek waar de Saguenay-river in de St. Lawrence-rivier uitmondt. Door de menging van het warme, zoete water van de Saguenay en het koude, zoute water van de St. Lawrence komt er veel krill voor. Krill vormt voedsel voor walvissen, die vaak gespot worden. Tadoussac is dan ook de perfecte locatie om mee te gaan met een walvisexcursie


Dag 16: Tadoussac - veerboot naar Trois Rivieres (346km)

Parc marin du Saguenay - Saint-Laurent: Dit grote maritieme park bevat 's werelds grootste riviermond en een deel van het Saguenay-fjord, het langste fjord van Oost-Canada. Er leven onder andere St. Lawrence-walvissen. Vanaf de rotsen van Cap-de-Bon-Désir kun je goed de verschillende soorten ontdekken. Daarnaast is het park geschikt om te wandelen, kajakken en duiken

Een korte route is de Sentier-de-la-Coupe Trail, een half uur durende wandeling naar de Anse-à-l'Eau. Vanaf deze hoge heuvel midden in Tadoussac heb je een mooi uitzicht over het stadje en een deel van het Saguenay-fjord. Een andere aanrader is de Sentier de la Pointe-de-l'Islet Trail  (0,8 km), die naar Islet Point leidt. Hier heb je goede kans om walvissen te spotten. Langs de route staan informatieve borden. Beide routes starten in het centrum van Tadoussac.

U neemt verder vandaag Route 138: Vanuit Tadoussac kun je Route 138 langs de kust volgen in zuidelijke richting. Je komt dan na ongeveer anderhalf uur in La Malbaie, een van Canada’s eerste vakantieresorts. Het boven op de kliffen gelegen Manoir Richelieu dateert uit deze tijd. La Malbaie is een goede uitvalsbasis voor uitstapjes naar het Parc national des Hautes-Gorges-de-la-Rivière-Malbaie (via Saint-Aimé-des-Lacs). Een hele mond vol, maar waar het om draait zijn de honderden meters diepe kloven waar de Malbaie-rivier doorheen stroomt. Er loopt één verharde weg door het park, die na het Draveur Visitors Centre overgaat in gravel. Vanaf hier kun je te voet, per boot of fiets de omgeving verkennen.

La Malbaie, waar het Canadian Shield steil afloopt in de rivier, was een van Canada’s eerste vakantieressorts waar veel rijke toeristen in alle rust hun vakantie doorbrachten. Het boven op de kliffen gelegen Manoir Richelieu dateert uit deze tijd. Heden ten dage geldt de stad nog steeds als een zeer populair vakantieoord. De stad fungeert voor velen als uitvalsbasis voor een bezoek aan de prachtige kloven van Parc national des Hautes-Gorges-de-la-Rivière-Malbaie.

Baie Saint Paul is een klein plaatsje op de noordelijke oever van de St. Lawrence-rivier. Er is van alles te zien en doen in deze kleurrijke stad. Door de mooie lichtinval, vooral in de namiddag, streken veel kunstenaars in de regio neer. Baie-Saint-Paul is een echte kunstenaarskolonie met goede musea, boetiekjes en galeries. Maak als je hier bent ook zeker een uitstap naar het Parc National des Grands-Jardins, dat verschillende ecosystemen kent en het leefgebied is van kariboes, beren en elanden. De omgeving is erg geschikt om te wandelen, fietsen en walvissen te spotten.

Beaupré en het omliggende gebied (Côte-de-Beaupré, oftewel de kust van Beaupré) is een historisch gebied waar je kunt genieten van rijke geschiedenis en mooie natuur. Proef de delicatessen in de vele specialiteitenzaken, ga op avontuur in de diepe kloven of maak een pelgrimstocht naar de beroemde Sainte-Anne-de-Beaupré.

Trois-Rivières dankt zijn naam aan de St. Lawrence-rivier, die zich hier splitst in drie aparte stromen. De stad werd in 1634 gesticht en is daarmee de op één na oudste Franstalige stad van Canada. De historie is voelbaar in de musea, oude gebouwen en 'heritage routes'. Trois-Rivières ligt ongeveer halverwege Québec en Montréal en vormt daarmee een mooie tussenstop tussen de twee grote steden.

Dag 17: Trois Riviers - Montreal  (142 km)

Trois Rivieres Bezienswaardigheden:

Vieille-ville: Trois-Rivières heeft een oude stadskern met enkele gebouwen uit de achttiende eeuw. Het grootste deel van de gebouwen dateert echter van na de grote stadsbrand uit 1908. De mooiste gebouwen vind je langs de rivier, bij Rue des Ursulines. Wandel de Heritage Trail vanaf Place Pierre Boucher door het historische stadscentrum en kom aan de hand van 70 informatieve panelen meer te weten over de geschiedenis van Trois-Rivières en haar inwoners. Een routekaart is verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum aan 1457 Rue Notre-Dame Centre. Vanaf het bezoekerscentrum loop je in twintig minuten naar La Fresque de Trois-Rivières; een muurschildering van 760 vierkante meter. De kleurrijke olieverf vertelt je de geschiedenis van Trois-Rivières.

Monastère des Ursulines: De Ursuline-nonnen, oorspronkelijk afkomstig uit Italië, vestigden zich in 1697 in dit klooster aan de Rue des Ursulines om de lokale bevolking te bekeren tot het christendom. Het klooster met de opvallende koepel deed tevens dienst als school en het eerste ziekenhuis in de regio. In het oude complex is het Musée des Ursulines gevestigd, dat historische boeken, kleding, beeldhouwwerken en godsdienstige voorwerpen toont. Vanuit de kloostertuin heb je een prachtig uitzicht over de St. Lawrence-rivier.

Old Prison of Trois Rivières: Hoe was het om anno 1900 achter de tralies te zitten? Je leert het in Old Prison of Trois-Rivières aan Rue Laviolette. In 75 minuten wordt je rondgeleid door een gids, die soms zelf een ex-gevangene is. Levendige verhalen wekken het leven in de cellen en isoleercellen tot leven. De gevangenis werd ontworpen om veertig boeven achter slot en grendel te zetten, maar er waren soms wel honderd gevangenen tegelijk... Eén kijkje door de tralies van een zware ijzeren deur en je bent blij dat je een vrij mens bent! Tussen juni en september zijn er dagelijks rondleidingen, in de andere maanden op weekenddagen. Bezoek vanaf 12 jaar. 

Boréalis: Trois-Rivières verdient geld met ijzerproductie en papierfabricage. Het papier van vrijwel alle Canadese en Amerikaanse kranten komt uit Trois-Rivières. In Boréalis, gevestigd in een oude papierfabriek, kom je meer te weten over de pulp- en papierindustrie en alle aspecten die erbij komen kijken - zoals het kappen van bossen en het vervoeren van hout. Volg een rondleiding en neem deel aan een workshop om zelf papier te maken. Je middag krijgt een spookachtig tintje met de 'Boréalis Underground': je duikt in een vergeten, ondergrondse wereld voor een mysterieus parcours tussen de gewelven - waar geesten uit het verleden spreken. Met een zaklamp ga je op zoek naar historische feiten en aanwijzingen. 

Notre-Dame-du-Cap Basilica: In het nabijgelegen Cap-de-la-Madelaine vind je Notre-Dame-du-Cap, de grootste Canadese kerk die aan Maria is gewijd. Het bedevaartoord trekt jaarlijks duizenden pelgrims. Bekijk de (Nederlandse) glas-in-loodramen, de oude kleine kerk uit 1720, St. Mary’s Lake en de bijbehorende tuinen.

In de late namiddag komt u toe in Montreal. Montréal is na Toronto de grootste stad van Canada en na Parijs de stad met de meeste Franstalige inwoners ter wereld. Het vormt het culturele hart van Canada en als een van Noord-Amerika's oudste steden heeft Montréal een boeiende geschiedenis en prachtige architectuur. Daarnaast is het geliefd vanwege zijn goede restaurants. Bijzonder is de Ville Souterraine; een immens ondergronds complex van winkels en restaurants.


Dag 18: Bezienswaardigheden Montreal

Bezienswaardigheden Montreal

 • Bank of Montreal 
 • Basilique Notre-Dame 
 • Botanische tuinen van Montréal 
 • Cathédrale Marie Reine du Monde
 • Mount Royal 
 • Musée des Beaux-Arts de Montréal
 • Musée d’Art Contemporain 
 • Olympisch Stadion 
 • Oratoire Saint-Joseph 
 • Oude Haven 
 • Circuit Gilles Villeneuve 
 • Cosmodôme
 • Gare Windsor 
 • Habitat 67 
 • Hôtel de Ville 
 • Jacques Cartier-brug 
 • McGill University 
 • Palais des Congrès 
 • Parc des Îles 
 • Parc-Nature du Cap St. Jacques 
 • Place Ville-Marie 
 • Sailors Memorial Clock Tower 
 • Sherbrooke Street 
 • Underground City 
 • Vieux-Montréal
 • Vieux-Port
 • Westmount
 • Windsor Hotel 
 • Biosphere environmental Museum
 • Montreal Museum of Archaelology and History 

Activiteiten Montréal

 • Marché Bonsecours
 • Chinatown
 • Biodome
 • Centre d’Histoire de Montréal
 • Montreal Casino
 • Parc des îles
 • La Ronde
 • Old Port of Montreal
 • Observatoire Place Ville Marie
 • Voiles en Voiles
 • Sos Labyrinthe – Vieux-port de Montréal
 • Belvédère camillien-Houde
 • Super Aqua Club
 • Les amis de la montagne
 • Lachine-stroomversnellingen
 • Tyrolienne MTL Zipline
 • Parc Michel-Chartrand
 • Dorchester Square
 • Ecomuseum Zoo
 • Observatoire Place Ville Marie
 • Parc Maisonneuve
 • The Montreal Tower
 • La Grande Roue de MontréalDag 19: Montreal - Ganoque - Kingston - Keene (460 km)

Thousand Islands: In Gananoque kun je een rondvaart boeken naar de Thousand Islands, een groep rotsachtige eilanden in de Saint Lawrencerivier. Ook vanuit andere plaatsen zijn dit soort cruises te boeken, maar die vanuit Gananoque worden het best beoordeeld door het publiek. In totaal zijn er meer dan 1800 eilanden, waarvan diverse eilandjes nauwelijks bewoond zijn. Andere eilanden zijn juist weer erg in trek als vakantiebestemming, wat te zien is aan de vakantiehuizen die op de eilanden gebouwd zijn.

Boldt Castle: Boldt Castle ligt op Heart Island, een van de grotere Thousand Islands. Het kasteel maakt onderdeel uit van een triest liefdesverhaal. In 1900 wou miljonair George C. Boldt een kasteel bouwen op Heart Island, om zo de liefde voor zijn vrouw te uiten. In 1904 werd de bouw abrupt gestopt, toen de vrouw van Boldt overleed. Boldt Castle werd 73 jaar verwaarloosd, totdat het in 1977 in handen kwam van de Thousand Islands Bridge Authority. Toen werd besloten het kasteel te renoveren, om het toegankelijk te maken voor bezoekers. In Gananoque worden combinatiecruises aangeboden, die een bezoek aan de Thousand Islands met Boldt Castle. Je kunt vanuit Gananoque ook alleen Boldt Castle bezoeken. Aangezien Boldt Castle zich op Amerikaans grondgebied bevindt, is het verstandig je paspoort mee te nemen.

Vanaf Montreal rijd je naar Gananoque, dichtbij het St. Lawrence National Park waar duizenden eilanden zijn. Op een van de eilanden staat het Boldt Castle, een prachtig bouwwerk waar je langs kunt varen met een rondvaartboot. Kingston is een kleinschalig stadje met een aantal leuke straten. Het beschikt tevens over bezienswaardigheden als Ford Henry en de nabijgelegen Thousand Islands. In dit plaatsje kan je lekker gaan lunchen. Je vervolgt de reis richting Keene, waar het prachtige Elmhirst's Resort ligt.

Dag 20: Keene

Elmhirst's Resort is een superaccommodatie met veel faciliteiten voor kinderen. De gasten verblijven in cabins met een open haard en een veranda waar je kunt barbecueën. Je krijgt hier een echt vakantiegevoel! Je kunt uitrusten, maar nog leuker is het om activiteiten te ondernemen. Zo is er een buitenzwembad, een meer om te vissen en je kunt varen, kanoën en zwemmen. Je hebt een eigen aanlegsteiger bij je cabin of cottage. Verder is er een basketbalveld, een binnenzwembad, een fitnessruimte, een spa voor massages, een gezellige pub en kun je paardrijden. Het Elmhirst's Resort wordt al dertig jaar door Anne en Peter Elmhirst gerund. Ze verwelkomen je en geven je het gevoel dat je thuis bent.


Dag 21: Keene - Niagara falls ( 270km)

Niagara Falls is de benaming van drie watervallen langs de grens tussen de Canadese provincie Ontario en de Amerikaanse staat New York. De watervallen in de Niagara-rivier vormen een indrukwekkend watergeweld en worden tot de zeven natuurlijke wereldwonderen gerekend. Ongeveer 90% van het water stort via de hoefijzervormige Horseshoe Falls (ook wel Canadian Falls) naar beneden, de overige 10% via de American Falls en Bridal Veil Falls op Amerikaans grondgebied. Aan zowel de Canadese als Amerikaanse zijde ligt een stad met de naam Niagara Falls. Het Canadese Niagara Falls telt ongeveer 80.000 inwoners, het Amerikaanse broertje 50.000. Een brug verbindt beide zijden met elkaar; je kunt deze te voet of met je auto/camper oversteken. Aan beide kanten zijn voorzieningen, attracties en uitkijktorens. Een aanrader is een boottocht met de Maid of the Mist naar de voet van de watervallen. De boot vertrekt ieder kwartier vanaf beide kanten.

Niagara-on-the-Lake, Ontario: Niagara-on-the-Lake wordt ook wel 'the loveliest town in Canada' genoemd. De grootste publiekstrekker is het historische Queen Street met prachtige huizen. Niagara-on-the-Lake ligt in de provincie Ontario op de plaats waar de Niagara-rivier uitmondt in Lake Ontario. Als je de rivier stroomopwaarts volgt, kom je terecht bij de Niagara-watervallen. Niagara-on-the-Lake is een aanrader als uitvalsbasis voor je bezoek aan de watervallen.Dag 22: Niagara Falls / Niagara On The lake

Bezienswaardigheden Niagara Falls

 • Niagara Falls
 • Hoefijzerwatervallen
 • American Falls
 • Bridal Veil Falls
 • Whirlpool Aero Car
 • Rainbow Bridge
 • Cave of the Winds
 • Queen Victoria Park
 • Niagara Gorge
 • Niagara Whirlpool
 • Ripley’s Believe It or Not!
 • Niagara Parks Botanical Gardens
 • Falls Avenue
 • Brock’s Monument
 • Niagara Falls History Museum
 • Movieland Wax Museum Niagara
 • Niagara Falls Fireworks
 • Oakes garden theatre
 • Lewiston-Queenston Bridge
 • Screaming Tunnel
 • The Haunted House
 • Monastery of Mount carmel Spiritual Retreat and Conference
 • Mackenzie Printery and Newspaper Museum
 • Cham Shan Temple 
 • Kingsbridge Park
 • Guinnes World of Records
 • Niagara Falls View
 • River Road
 • Centennial Lilac Garden
 • Nikola Tesla Statue

Activiteiten Niagara falls

 • Skylon Tower 
 • Journey Begind the Falls
 • Clifton Hill
 • Fallsview Casino Resort
 • Niagara SkyWheel
 • Butterfly Conservatory
 • Table Rock Welcome Centre
 • White Water Walk
 • Fallsview indoor Waterpark
 • Hornbloer Niagara Cruises
 • Bird Kingdom
 • Casino Niagara
 • Marine Land
 • Niagara Whirlpool
 • Fallsview Boulevard
 • Niagara’s Fury
 • Niagara Glen Nature Centre
 • Niagara Helicopters Limited
 • Floral Clock
 • Niagara Falls IMAX Theatre
 • Nightmares Fear Factory
 • Floral Showhouse
 • Falls Avenue
 • Great Canadian Midway
 • Ravine Vineyard Estate Winery
 • WildPlay Niagara Falls MistRider Zipline
 • Movieland Wax Museum Niagara Falls
 • Dinosaur Adventure Golf
 • Niagara Speedway
 • Lundy’s Lane
 • Whirlpool Jet Boat Tours
 • Louis Tussaud’s Waxworks
 • Niagara Falls Fun Zone
 • Waves Indoor Waterpark
 • Ripley’s Moving Theater
 • Wildplay Niagara Falls Whirlpool Adventure Course
 • Niagara River Recreation Trail
 • Zombie Attack Niagara Falls
 • Upside Down House
 • Niagara College Teaching Winery
 • The Fun House
 • Wil West Coaster
 • Illumination Tower and queen Victoria Park Stage
 • Whirlpool Golf Course
 • Adventure City
 • Heartland Forest Nature Experience
 • Niagara Go-Karts
 • Hyde Park
 • Woodend Conservation Area
 • The house of Frankenstein
 • Lock 7 Viewing Centre
 • Big top Amazing Mirror & Laser Maze
 • The Crystal Caves
 • Grand Niagara Golf Club
 • Royal Niagara Golf Club

Dag 23: Niagara Falls - Toronto (130 km)

Einde van een prachtige reis door de mooie natuur en steden van Oost-Canada

Programma kan volledig aangepast worden naar uw wens