The Canadiana 21 dagen

Ervaar de natuurlijke schoonheid van Canada waar spectaculaire landschappen bij elke bocht opdoemen. Glooiend ranchland verandert in bergtoppen en wilde canyons veranderen in schitterende oceaankusten. Je zult genieten van eeuwenoude gletsjers en geniet van de spray van de donderende Niagara watervallen. Als je geluk hebt, zie je beren en elanden in Ontario, dikhoornschapen in Alberta en walvissen in British Columbia. Alberta en walvissen in British Columbia. Kijk toe als onbegrensde vergezichten veranderen in schilderachtige, geplaveide stadspleinen of kosmopolitische steden als Toronto en

Montreal. Herleef het verleden in Noord-Amerika's enige vestingstad, handelsposten aan de grens en koloniale havens aan de Stille Oceaan. Een reis van

drieduizend mijl waarin wonderen nooit ophouden.


Taal Afreisdata:  26 mei, 2 juni, 30 juni en 1 september (2024) reist u in een internationaal gezelschap en spreekt de reisleiding de Engelse taal. Bij alle overige vertrekdata wordt de reis uitgevoerd met Duitstalige reisleiding.

Afreisdata en vanaf prijzen per persoon in EUR 2024

Single

Dubbel

Triple

26/5,  02/6, 16/06, 30/06, 28/07, 04/08, 18/08, 01/09, 08/09

8.290

5.930

5.288

Dag 1: Brussel of Amsterdam naar Toronto

U vliegt vandaag naar Toronto. Na aankomst op de luchthaven gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel in het centrum (transfer is optioneel bij te boeken), waar u kennis maakt met de reisleiding. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. U verblijft 2 nachten in Toronto in hotel Chelsea of gelijkwaardig.

 

Dag 2: Toronto

Tijdens het ontbijt leert u de deelnemers van de reis kennen. Na het ontbijt maakt u een stadstour door Toronto en u ziet een moderne stad van staal en glas. De hoogtepunten zijn onder andere het Eaton Centre, het oude en nieuwe City halls, Casa Loma, Yorkville en de universiteit van Toronto. U komt langs het Roger Center en de CN Tower en rijdt langs de haven voor een complete indruk van deze stad. De rest van de dag bent u vrij. (inclusief ontbijt)

 

Dag 3: Toronto – Montreal (ca. 550 km)

U vertrekt vroeg in de ochtend voor een aangenamen rit naar het oosten. U volgt de noordoever van Lake Ontario. De eerste stop is in het prachtige Thousand Islands gebied en waar u inscheept voor een ontspannende cruise. Deze ‘duizend eilanden’ behoren tot een archipel in de St.Lawrence rivier in het grensgebied tussen Canada en Amerika. Vervolgens verder naar Montreal waar u de komende 2 nachten logeert in Delta hotel by Marriott Montreal of gelijkwaardig. (inclusief ontbijt)


Dag 4: Montréal

Deze ochtend bezoekt u de op een na grootste Franstalige stad ter wereld. U bezoekt onder begeleiding van onze gids o.a. Mont Royal, het Olympisch dorp, Place Jacques Cartier en Le Vieux Montreal. In de namiddag heeft u vrije tijd. ( inclusief ontbijt)


Dag 5: Montréal – Québec City

Vandaag reist u via  “Le Chemin du Roy” en langs typische stadjes naar Québec City. Na aankomst maakt u een stadsrondleiding waarbij u de oude stadsomwalling ziet. U ziet ook het historische stadcentrum en bezoekt de Citadel en het Battlefields Park. De volgende twee nachten overnacht u in Quebec in hotel Le Concorde of gelijkwaardig. ( inclusief ontbijt)


Dag 6: Québec City

U heeft een vrije dag om deze boeiende stad op eigen houtje te ontdekken. U kan bijvoorbeeld slenteren door de oude historische benedenstad met gezellige winkeltjes en restaurantjes. Of u kan met de trap of lift de hoger gelegen bovenstad bezoeken die qua sfeer zeker niet moet onderdoen voor zijn oudere broer. Optioneel is er een 3 uur durende excursie naar Tadoussac om walvissen te spotten op de St. Lawrence River bij de monding van de Saguenay rivier. Tijdens deze excursie brengt u ook een bezoek aan de spectaculaire Montmorrency watervallen, die 30 meter hoger zijn dan de beroemde Niagara Falls. ( inclusief ontbijt)


Dag 7: Québec City – Ottawa

Vandaag reist u langs de oevers van de St. Lawrence rivier naar de Canadese hoofdstad Ottawa. Onderweg krijgt u een lunch in een originele ‘sucerie’ waar u meer te weten komt over de bereiding van ‘Maple Syrup’. Dit is een authentieke suikerbunker en restaurant in pioniersstijl. Bij aankomst in Ottawa krijgt u een korte rondleiding aan de belangrijkste bezienswaardigheden. Overnachting in Ottawa in Delta hotels by Marriott Ottawa City Centre of gelijkwaardig. ( inclusief ontbijt)


Dag 8: Ottawa

In de ochtend hebt u een city tour doorheen Ottawa. U bezoekt onder andere de Parliament buildings, de huizen van de Eerste Minister en de gouverneur, de Rideau Canal en zoveel meer. In de namiddag bent u vrij om nog enkele musea te bezoeken of te gaan winkelen in de Sparks Street Mall. U kan ook een boottocht op een van de waterwegen van de stad. Overnachting in Ottawa. ( inclusief ontbijt)


Dag 9: Ottawa – Midland

Na een bezoek aan verschillende Canadese grootsteden komt u vandaag in contact met de ‘vrije natuur’. U ziet er prachtige meren, kolkende rivieren, donkere wouden, enz. Het hoogtepunt van de reis is een bezoek aan Algonquin National Park dat één van de populairste vakantieplaatsen in Oost Canada is. Hier maakt u een begeleide wandeling langs de schilderachtige paden. Daarna geniet u verder van de Muskoka regio als we verder rijden naar Midlands. Overnachting in Midland in Quality Inn & Conference Centre of gelijkwaardig. ( inclusief ontbijt)


Dag 10: Midland – Niagara Falls

U start de dag met een bezoek aan Ste. Marie Among the Hurons dat ooit het hoofdkwartier was van de Europese missionarissen maar volledig werd heropgebouwd. Hier krijgt u ook uw ontbijt. Vervolgens rijdt u via de wijn- en boomgaarden verder naar Niagara Falls. Op de Niagara Falls zal u een spannende cruise maken met Hornblower Niagara Cruises. Na deze cruise neemt u de lift naar de Skylon Tower waar u kan genieten van een adembenemend zicht over de omgevingen de watervallen. Optioneel kan u een helikoptervlucht boeken over de Niagara Falls die u een adembenemend uitzicht geeft over de Niagara watervallen. In de avond bent u vrij. Overnachting in Niagara Falls in Hilton hotel & Suites Fallsview of gelijkwaardig. ( inclusief ontbijt)


Dag 11: Niagara Falls – Toronto

Na het bezoek aan de spectaculaire watervallen rijdt u via de Niagara Parkway naar het plaatsje Niagara-On-The Lake, een typisch 19de eeuws stadje waar u tijd heeft om te winkelen of het stadje te ontdekken. Tijdens onze laatste avond in Toronto kan u genieten van een diner in de beroemde CN Tower. Overnachting in Toronto in Chelsea hotel of gelijkwaardig. ( inclusief ontbijt)


Dag 12: Toronto - Calgary

Er is een transfer voorzien van het hotel naar de luchthaven van Toronto waar u de vlucht neemt van Toronto naar Calgary. Bij aankomst staat er een transfer klaar die u naar uw volgende hotel brengt. De rest van de dag bent u vrij. Overnachting in Calgary in Delta hotels by Marriott Calgary downtown of gelijkwaardig. ( inclusief ontbijt)


Dag 13: Calgary – Banff National Park (ca.130 km)

U begint deze dag met een stadsrondrit door Calgary langs o.a. de Calgary Tower, het Business District, de wolkenkrabbers, maar ook Fort Calgary in het historische centrum. Vervolgens gaat u via de Trans-Canada Highway de Rocky Mountains in. Dit ‘rotsgebergte’ heeft een lengte van bijna 5000 km, van New Mexico in de Verenigde Staten tot Alaska. De majestueuze bergtoppen van de Canadese Rockies vullen al snel de horizon als u Banff National Park nadert. U verblijft twee nachten in Banff. In de namiddag bent u vrij. Overnachting Banff in Mount Royal of gelijkwaardig (inclusief ontbijt)


Dag 14: Banff 

Vandaag gaat u eerst Banff en omgeving leren kennen tijdens een korte tour. Banff NP werd in 1885 het eerste nationale park van Canada, ter bescherming van de heetwaterbronnen. U kunt optioneel een helikoptervlucht maken of een rit met de kabelbaan naar de top van Sulphur Mountain. Neem zeker uw camera mee. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid het zeer gezellige Banff verkennen of een bezoek brengen aan het imponerende Banff Springs Hotel, met een prachtige ligging. Overnachting in Banff. (inclusief ontbijt)


Dag 15: Banff National Park – Jasper National Park (ca. 285 km)

U reist vandaag van het nationale park van Banff naar het nationale park van Jasper en deze route is zeker een van de hoogtepunten van deze rondreis. De eerste stop is bij het beroemde Lake Louise, één van de meest gefotografeerde meren van Canada. U gaat vervolgens door de wildernis en langs veel natuurschoon over de 230 km lange Icefields Parkway. Bij het Columbia Icefield gaat u aan boord van een speciaal gebouwde Ice Explorer en deze rijdt dan over de Athabasca Glacier. De rit gaat verder naar Jasper, waar u optioneel een rafttocht kan maken over de Athabasca rivier. Natuurlijk komt u in stroomversnellingen terecht, maar uw ervaren gids loodst u daar perfect doorheen. Overnachting in Jasper in Lobstick Lodge of gelijkwaardig. (inclusief ontbijt)


Dag 16: Jasper National Park – Sun Peaks (ca. 440 km)

Voordat u Jasper verlaat kan u in de ochtend nog optioneel deelnemen aan een mooie Spirit Island cruise over Lake Maligne, het meest schilderachtige en grootste meer dat door gletsjers gevoedt wordt. Of u kan als alternatief een motortour maken door Jasper, waarbij u in een comfortabele zijspan rijdt met een prachtig uitzicht over de bossen en bergen. U rijdt daarna westwaartd verder over de Yellowhead Highway en gaat op weg naar het hart van British Columbia. De weg loopt door de diepe valleien van de Thompson River en dwars door de uitgestrekte weidelandschappen en bossen van de Shuswap Highlands. Overnachting in Sun Peaks in Sun Peaks Grand of gelijkwaardig. (inclusief ontbijt)


Dag 17: Sun Peaks – Whistler (ca. 470 km)

Een dag met vele landschapswijzigingen, rijdend door het boerenland in de richting van de bergen aan de kust. Deze rit brengt na elke bocht nieuwe uitzichten met zich mee. De rest van de dag is ter vrije besteding en u kunt optioneel een excursie per watervliegtuigje maken over Garibaldi Park met mooie uitzichten op de vulkanische bergpieken. De rest van de dag bent u vrij. Overnachting in Whistler in Delta hotels by Marriott Whislter Village Suites of gelijkwaardig. (inclusief ontbijt)


Dag 18: Whistler – Victoria (ca. 295 km)

U rijdt verder in zuidelijke richting over de Sea-to-Sky HIghway langs de grillige kust van British Columbia naar Horseshoe Bay. Eerst brengt u nog een bezoek aan de Capilano Suspension Brug in Vancouver. In Horseshoe Bay gaat u aan boord van de ferry voor de overtocht over de Strait of Georgia naar Vancouver Island. Aansluitend reist u verder door landelijke stadjes en dorpjes, waar het woord "haast" niet bestaat. Vaak zijn het de woonplaatsen voor houthakkers en vissers. Tijdens een korte stadstour door de zeer Engels aandoende stad Victoria maakt u kennis met het maritieme erfgoed van deze stad dat door haar inwoners gekoesterd wordt en een gezellige sfeer biedt die doet denken aan koloniale tijden. U verblijft 2 nachten in Victoria in Coast Victoria hotel & Marina by APA of gelijkwaardig. (inclusief ontbijt)


Dag 19: Victoria

Vandaag ziet u net buiten Victoria de beroemde Butchart tuinen. Deze bijzonder fraai en sierlijk aangelegde tuin bestaat eigenlijk uit meerdere tuinen in verschillende stijlen. Tussen het gras en bloemen waant u zich ook hier even in Engeland. Vandaag zijn ook enkele optionele excursies mogelijk, bijvoorbeeld een vlucht met een watervliegtuig over downtown Victoria en de Strait of Juan de Fuca met de Olympic Mountains in de verte. U kunt ook deelnemen aan een optionele spectaculaire whalewatching excursie aan boord van een zodiac of op een gewone boot. Ontdek de fameuze orka's in hun natuurlijke omgeving. Het water tussen Vancouver Island en het vasteland van British Columbia is één van de beste plekken ter wereld om orka’s en walvissen te zien. Van half april tot en met half oktober zwemmen de dieren voor de kust van Victoria. De rest van de dag bent u vrij om de stad verder te verkennen. Overnachting in Victoria. (inclusief ontbijt)


Dag 20: Victoria – Vancouver (ca. 70 km)

Vandaag gaat u weer aan boord van de ferry voor de terugreis tussen de Gulf Islands door naar Vancouver op het vaste land. Aansluitend maakt u een mooie stadstour langs de hoogtepunten van Vancouver. U bezoekt Stanley Park, met de beroemde totempalen, English Bay, Gastown, Chinatown en nog veel meer. De middag bent u vrij en kunt u deze vrije tijd gebruiken om deze heerlijke stad zelf te verkennen; winkels, restaurants en terrasjes maken de dag compleet. 's Avonds bent u uitgenodigd voor een 'Farewell Dinner Party'. De komende nacht verblijft u Vancouver in Sutton Place hotel Vancouver of gelijkwaardig. (inclusief ontbijt & diner)


Dag 21: Vancouver – Brussel of Amsterdam

In de ochtend heeft u nog de gelegenheid om de laatste inkopen te doen of om nog even rond te wandelen door deze gezellige stad. In de loop van de middag gaat u op eigen gelegenheid naar de luchthaven alwaar u incheckt voor uw terugvlucht. (inclusief ontbijt)

Het Vancouver City Centre Station, vanwaar een rechtstreekse treinverbinding is met de luchthaven van Vancouver, ligt op slechts 7 minuten loopafstand verwijderd van uw hotel.


Dag 22: aankomst te Brussel of Amsterdam

In de loop van de dag landt u weer op de luchthaven van uw keuze. 

Inbegrepen : 


 • Transport in luxe 4* autocar met airco en toilet
 • Begeleiding van een Engelstalige gids
 • 20 overnachtingen in vermelde hotels of gelijkwaardig op basis van logies en ontbijt
 • 1 xlunch dag 7
 • 2 x diner dag 11 en dag 20
 • Toronto City Tour
 • Thousand Island cruise
 • Montreal City Tour
 • Quebec City tour
 • Ottawa sightseeing tour
 • Algonquin Park excursie
 • Sainte-Marie Among the Hurons
 • Bezoek Niagara Falls en Skylon Tower
 • Hornblower Niagara Cruises – Voyage to the Falls
 • Binnenvlucht met Westjet Airlines
 • Transfer hotel Toronto – Luchthaven Toronto
 • Transfer luchthaven Calgary – Hotel Calgary
 • Calgary sightseeing tour
 • Banff en Lake Louise tour
 • Columbia Icefield Ice Explorer ride
 • Ferry cruise Gulf Islands naar Vancouver Island
 • Victoria Sightseeing tour
 • Butchart Gardens
 • Vancouver sightseeing tour
 • Capilano Suspension Bridge


Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten vanuit Brussel.
 • Andere niet vermelde maaltijden
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulatie en/of bijstandverzekering

Het reisprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen. Ter plaatse kunnen noodzakelijke wijzigingen plaatsvinden of het programma kan in een andere volgorde uitgevoerd worden. 

Prijzen berekend in de laagste boekingsklasse op de vluchten, indien deze niet meer beschikbaar zijn, kan er een supplement bijkomen.

Optionele excursies : Deze kunnen geboekt bij de gids en zijn ook steeds ter plaatse te betalen via visa of mastercard. Prijzen zijn steeds per persoon.


 • Dag 6 : Tadoussac walvistour op de St. Lawrence rivier en bezoek aan Monmorency watervallen : 210 CAD 
 • Dag 10 : Niagara helicopter tour : 212 CAD
 • Dag 10 : Niagara Skywheel : 18 CAD
 • Dag 14 : Banff helikopter tour - Mount Assiniboine : 405 CAD
 • Dag 14 : Banff Gondola Ride : 66 CAD
 • Dag 15 : Jasper raft tour : 95 CAD
 • Dag 16 : Jasper - Malingne Lake Cruise : 82 CAD
 • Dag 16 : Jasper - Sidecar Motorcycle tour : 182 CAD single of 141 CAD dubbel
 • Dag 17 : Whislter floatplane tour - spectacular Glacier tour : 205 CAD
 • Dag 17 : Whistler floatplane tour - Ultimate Glacier Tour : 252 CAD
 • Dag 19 : Victoria floatplane sightseeing tour : 144 CAD
 • Dag 19 : Victoria walviscruise by covered boat of per zodiac : 174 CAD