Canada-Reizen, uw Garantie op een Geslaagde West-Canada Vakantie

Imposante bergen en kleurrijke meren, dichte bossen vol wildlife en ongeziene natuurpracht nodigen uit tot een rondreis in Canada.

Great Bear Lodge

De Great Bear Lodge is bereikbaar per watervliegtuig vanuit Port Hardy. Deze transfers zijn bij de prijs inbegrepen en vormen al een belevenis op zich.
Het is een bijzondere, kleinschalige lodge drijvend in een afgelegen fjord langs de kust van West-Canada. Er worden in het voorjaar en in de zomer tours aangeboden die verschillen van aard, aangezien het gedrag van de beren verandert per seizoen. Traditiegetrouw is eind augustus tot begin oktober de beste tijd vanwege de zalmentrek. De 'grizzly viewing' wordt gedaan vanuit kleine bootjes en vanaf het land. Naast de tours worden er ook leerzame ‘rain forest hikes’ aangeboden en in de lodge worden lezingen gegeven. Het restaurant kookt met de meest verse ingrediënten; denk aan vers gevangen zalm op cederhout bereid. Er worden tours van 3 en van 6 nachten aangeboden en alles is bij de prijs inbegrepen. Dus inclusief watervliegtuig transfers vanaf Port Hardy, overnachtingen, maaltijden en alle excursies. Op zoek naar een unieke, kleinschalige wildernis lodge? Denk dan eens aan ‘The Great Bear Lodge’.


Dag 1: Aankomst op de watervliegtuigbasis van Port Hardy.

Na de incheckprocedure volgt een betoverende reis per watervliegtuig naar de Great Bear Lodge. De schilderachtige vlucht brengt u naar deze prachtige lodge, gelegen diep in de wildernis. Hier wordt u hartelijk verwelkomd door de eigenaren, die u naar uw privékamer begeleiden. Later op de dag wacht u een opwindende kennismaking met het wildlife, dat hier in zijn natuurlijke habitat leeft.

's Avonds kunt u genieten van een gastronomisch diner met verse ingrediënten, inclusief vis en zeevruchten. Het diner wordt geserveerd met zorgvuldig geselecteerde bieren en wijnen. U heeft ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een informatieve audiovisuele presentatie over de grizzlybeer en zijn cruciale rol in de lokale ecologie. Ontspan in de lounge van de lodge en aanschouw de majestueuze maan die oprijst boven de omliggende bergen. Het is een perfecte manier om de dag af te sluiten. U verblijft de nacht in de Great Bear Lodge, een toevluchtsoord dat een diepgaand engagement voor milieuvriendelijk ecotoerisme hoog in het vaandel draagt.


Dag 2:

De lodge maakt gebruik van wind- en zonne-energie en neemt speciale maatregelen om de beren en hun habitat niet te verstoren. De excursies voor het observeren van beren worden zorgvuldig gepland op momenten waarop de beren het meest actief zijn. Onder begeleiding van een ervaren wildlife bioloog kunt u de beren bewonderen in hun natuurlijke leefomgeving.

De Great Bear Lodge is gelegen in een afgelegen en prachtig deel van Canada, in de buurt van de Great Bear Rainforest in de provincie British Columbia.  Hier zijn enkele van de hoogtepunten en bezienswaardigheden van de Great Bear Lodge:

  1. Berenobservatie: Een van de meest opvallende attracties van de Great Bear Lodge is het spotten van beren, vooral grizzlyberen, in hun natuurlijke habitat. Gasten hebben de kans om deze majestueuze dieren te observeren terwijl ze op zoek zijn naar voedsel, zoals zalm, langs de rivieren en oevers.

  2. Wildlife Viewing: Naast beren zijn er tal van andere wilde dieren te zien in het gebied rond de Great Bear Lodge, waaronder zwarte beren, wolven, otters, arenden, boommarters en nertsen. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers en dierenliefhebbers.

  3. Boottochten: De lodge organiseert boottochten om de omliggende estuaria en fjorden te verkennen. Dit biedt gasten de mogelijkheid om zowel het landschap als de dieren in de regio te bewonderen.

  4. Wandelingen in het regenwoud: Er zijn wandelpaden beschikbaar voor bezoekers die willen genieten van het weelderige regenwoud rondom de lodge. Deze paden bieden de gelegenheid om de lokale flora en fauna van dichtbij te bekijken.

  5. Zalmstroom: In de herfst kunnen gasten getuige zijn van een indrukwekkende zalmstroom, waarbij duizenden zalmen terugkeren naar hun geboortegrond om te paaien. Dit trekt niet alleen beren aan maar is ook een spectaculair natuurverschijnsel.

  6. Informatieve presentaties: De lodge biedt vaak informatieve presentaties over de lokale ecologie, inclusief de rol van grizzlyberen en andere dieren in het ecosysteem van de Great Bear Rainforest.


Dag 3: Great Bear Lodge - Port Hardy

Vandaag staat onze laatste verkenning van het berenrijk op het programma, een unieke kans om deze majestueuze dieren nog een keer te aanschouwen in hun natuurlijke habitat. Na deze betoverende excursie wacht een hartverwarmende afscheidslunch op ons, gevolgd door een ontspannende activiteit in de namiddag.

Na deze bijzondere dag nemen we afscheid van de Great Bear Lodge en stappen we aan boord van het watervliegtuig voor onze terugreis naar Port Hardy. De vlucht biedt ons een laatste glimp van de overweldigende natuurpracht van dit gebied. We verwachten tussen 16:00 en 18:00 uur in Port Hardy aan te komen, waar we deze onvergetelijke reis afronden.