Canada-Reizen, uw Garantie op een Geslaagde West-Canada Vakantie

Imposante bergen en kleurrijke meren, dichte bossen vol wildlife en ongeziene natuurpracht nodigen uit tot een rondreis in Canada.

Canadian Highlights in 14 dagen

Dag 1: vliegreis naar Toronto

U vliegt vandaag naar Toronto. Na aankomst op de luchthaven gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel in het centrum (transfer is optioneel bij te boeken), waar u kennis maakt met de lokale gids voor de komende dagen. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. Overnachting in Toronto.

Dag 2: Toronto

Na het ontbijt maakt u een stadstour door Toronto en u ziet een moderne stad van staal en glas. Tot de hoogtepunten horen onder andere het City Hall, Financial District, Chinatown en de CN Tower. De CN Tower doet dienst als zendmast en toeristenattractie en de toegang is inbegrepen. Met een hoogte van 553 meter was de toren tot 2007 het hoogste vrijstaande bouwwerk op land. Vandaag is de toren nog steeds de op een na hoogste tv toren ter wereld. In deze Canadian National Tower bevindt zich op een hoogte van 350 m een uitbouw met café’s, een restaurant en een uitkijkplatform aan de buitenkant, op 447 m bevindt zich de Sky Pod, het hoogste uitkijkplatform ter wereld. Vanmiddag bent u vrij. Indien u van winkelen houdt, is het gigantische winkelcentrum Eaton Centre een absolute aanrader. (inclusief ontbijt)

Dag 3: Toronto - Niagara Falls - Toronto (ca. 320 km)

Voor vandaag staat een volle dagexcursie naar de Niagara watervallen op het programma. We verlaten de stad voor een bezoek aan het Victoriaanse stadje Niagara-on-the-Lake en de Niagara Falls. Geniet van de mooie uitzichten op de watervallen. Een spannende boottocht (Hornblower Niagara Cruises - Voyage to the Falls) brengt u aan de voet van de watervallen en dan voelt u zich heel klein. U kunt de watervallen verder van diverse observatieposten gaan bekijken. Als u wilt kunt u ook een facultatieve helikoptervlucht maken en het watergeweld vanuit de lucht bekijken. Aan het einde van de dag keert u terug naar Toronto voor de overnachting. (inclusief ontbijt)

Dag 4: Toronto – Calgary

In de loop van de dag wordt u gebracht naar de luchthaven van Toronto (transfer is inbegrepen) voor uw vlucht naar Calgary. Na het ophalen van uw bagage gaat u naar uw hotel in het centrum van Calgary (ook deze transfer is inbegrepen) waar u aan het einde van de middag kennismaakt met uw reisleiding voor de rondreis door West-Canada. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. Overnachting in Calgary. (inclusief ontbijt)

Dag 5: Calgary – Banff National Park (ca.130 km)

Vanmorgen maakt u eerst kennis met uw medereisgenoten. Aansluitend volgt een stadsrondrit door Calgary langs o.a. de Calgary Tower, het Business District, de wolkenkrabbers, maar ook Fort Calgary in het historische centrum. vervolgens gaat u via de Trans-Canada Highway de Rocky Mountains in. Dit ‘rotsgebergte’ heeft een lengte van bijna 5000 km, van New Mexico in de Verenigde Staten tot Alaska. De majestueuze bergtoppen van de Canadese Rockies vullen al snel de horizon als u Banff National Park nadert. U verblijft twee nachten in Banff. (inclusief ontbijt)

Dag 6: Banff

Vandaag gaat u eerst Banff en omgeving leren kennen tijdens een korte tour. Banff NP werd in 1885 het eerste nationale park van Canada, ter bescherming van de heetwaterbronnen. U kunt optioneel een helikoptervlucht maken of een rit met de kabelbaan naar de top van Sulphur Mountain. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid het zeer gezellige Banff verkennen of een bezoek brengen aan het imponerende Banff Springs Hotel, met een prachtige ligging. (inclusief ontbijt)

Dag 7: Banff National Park – Jasper National Park (ca. 285 km)

U reist vandaag van het nationale park van Banff naar het nationale park van Jasper en deze route is zeker een van de hoogtepunten van deze rondreis. De eerste stop is bij het beroemde Lake Louise, één van de meest gefotografeerde meren van Canada. U gaat vervolgens door de wildernis en langs veel natuurschoon over de 230 km lange Icefields Parkway. Bij het Columbia Icefield gaat u aan boord van een speciaal gebouwde Ice Explorer en deze rijdt dan over de Athabasca Glacier. De rit gaat verder naar Jasper, waar u optioneel een tour kunt maken met een vlot over de Athabasca rivier. Natuurlijk komt u in stroomversnellingen terecht, maar uw ervaren gids loodst u daar perfect doorheen. Overnachting in Jasper. (inclusief ontbijt)

Dag 8: Jasper National Park – Kamloops of Sun Peaks (ca. 440 km)

In de ochtend kunt u nog optioneel deelnemen aan een mooie cruise over Lake Maligne. U rijdt vandaag verder over de Yellowhead Highway en gaat op weg naar het hart van British Columbia. De weg loopt door de diepe valleien van de Thompson River en dwars door de uitgestrekte weidelandschappen en bossen van de Shuswap Highlands. Overnachting in Kamloops of Sun Peaks. (inclusief ontbijt)

Dag 9: Kamloops of Sun Peaks – Whistler (ca. 470 km)

Een dag met vele landschapswijzigingen, rijdend door het boerenland in de richting van de bergen aan de kust. De rest van de dag is ter vrije besteding en u kunt optioneel een excursie per watervliegtuigje maken over Garibaldi Park met mooie uitzichten op de vulkanische bergpieken. Overnachting in Whistler. (inclusief ontbijt)

Dag 10: Whistler – Victoria (ca. 295 km)

U rijdt verder in zuidelijke richting langs de grillige kust van British Columbia naar Horseshoe Bay. Hier gaat u aan boord van de ferry voor de overtocht over de Strait of Georgia naar Vancouver Island. Aansluitend reist u verder door landelijke stadjes en dorpjes, waar het woord "haast" niet bestaat. Vaak zijn het de woonplaatsen voor houthakkers en vissers. Onderweg maakt u een stop in Chemainus, waar een opmerkelijke verzameling muurschilderingen in de open lucht de geschiedenis en de cultuur van dit gebied weergeven. Tijdens een korte stadstour door de zeer Engels aandoende stad Victoria maakt u kennis met het maritieme erfgoed van deze stad dat door haar inwoners gekoesterd wordt en een gezellige sfeer biedt die doet denken aan koloniale tijden. U verblijft 2 nachten in Victoria. (inclusief ontbijt)

Dag 11: Victoria

Vandaag ziet u net buiten Victoria de beroemde Butchart tuinen. Deze bijzonder fraai en sierlijk aangelegde tuin bestaat eigenlijk uit meerdere tuinen in verschillende stijlen. Tussen het gras en bloemen waant u zich ook hier even in Engeland. Vandaag zijn ook enkele optionele excursies mogelijk, bijvoorbeeld een vlucht met een watervliegtuig over downtown Victoria en de Strait of Juan de Fuca met de Olympic Mountains in de verte. U kunt ook deelnemen aan een spectaculaire whalewatching excursie aan boord van een zodiac of op een gewone boot. Ontdek de fameuze orka's in hun natuurlijke omgeving. Het water tussen Vancouver Island en het vasteland van British Columbia is één van de beste plekken ter wereld om orka’s en walvissen te zien. Van half april tot en met half oktober zwemmen de dieren voor de kust van Victoria. (inclusief ontbijt)

Dag 12: Victoria – Vancouver (ca. 70 km)

Vandaag gaat u weer aan boord van de ferry voor de terugreis tussen de Gulf Islands door naar Vancouver op het vaste land. Aansluitend maakt u een mooie stadstour langs de hoogtepunten van Vancouver. U bezoekt Stanley Park, met de beroemde totempalen, English Bay, Gastown, Chinatown, de Capilano-hangbrug en nog veel meer. De middag kunt u gebruiken om deze heerlijke stad zelf te verkennen; winkels, restaurants en terrasjes maken de dag compleet. 's Avonds bent u uitgenodigd voor een 'Farewell Dinner Party' bij de Capilano Suspension Bridge. De komende nacht verblijft u in Vancouver. (inclusief ontbijt & diner)

Dag 13: Vancouver – Europa

In de ochtend heeft u nog de gelegenheid om de laatste inkopen te doen of om nog even rond te wandelen door deze gezellige stad. In de loop van de dag gaat u op eigen gelegenheid naar de luchthaven alwaar u incheckt voor uw terugvlucht naar Europa. (inclusief ontbijt)Het Vancouver City Centre Station, vanwaar een rechtstreekse treinverbinding is met de luchthaven van Vancouver, ligt op slechts 7 minuten loopafstand verwijderd van uw hotel.

Dag 14: aankomst Europa

In de loop van de dag landt u weer op de Europese luchthaven van uw keuze. U vervolgt uw weg naar huis, terwijl u terug kijkt op een indrukwekkende rondreis door Canada.

Inclusief

• intercontinentale vlucht heen naar Toronto & terug vanaf Vancouver
• binnenlandse vlucht van Toronto naar Calgary
• 12 nachten verblijf op basis van logies & ontbijt
• 1 x diner (afscheidsdiner dag 12)
• alle transfers op dag 4 (hotel Toronto naar luchthaven Toronto & luchthaven Calgary naar hotel Calgary)
• Alle omschreven excursies en entreegelden nationale parken (tenzij anders vermeld)
• Vervoer per lokale airconditioned touringcar met toilet
• Deze reis wordt begeleid door een deskundige reisleiding (dag 4 t/m 12). U reist in een internationaal gezelschap en dientengevolge spreekt de reisleiding de groep aan in de Engelse taal. Uw reisdocumentatie ontvangt u ter plaatse in het Nederlands. Op specifieke data wordt deze rondreis uitsluitend in de Duitse taal georganiseerd en gedocumenteerd.
• Tijdens het verblijf in Toronto (dag 1 t/m 4) wordt gebruik gemaakt van een lokale gids
• stadstour Toronto, Calgary, Chemainus, Victoria en Vancouver
• dagexcursie vanuit Toronto naar Niagara watervallen

Exclusief

• overige maaltijden
• Facultatieve excursies met bijbehorende entreegelden
• Transfer bij aankomst in Toronto (dag 1)
• Transfer bij vertrek uit Vancouver (dag 13)
• Fooien en uitgaven van persoonlijke aard